Pokaži Full Verziju : Sempl-LOOP brzina
Kako podesiti loop da prati brzinu ritma ? Kojim se to programom radi ?
znam da to možeš u Fruity Loops-u,ili Sony Acid, ili Magix Music Maker
BasariStudios
25.05.2008, 18:43
Za sad je najbolji Recycle 2!
Moze li neki tutorial ? Jel se to radi preko one opcije export as one sample ??? Hvala unapred.
BasariStudios
25.05.2008, 20:49
Sta sve uradis u RECYCLE je samo da nadjes tacan tempo, da podelis slices,
da upises novi tempo i onda da ga exportujes kao WAVE ili REX.
Ako je wave moze da ide svuda ako je REX onda odneses u Cubase i ga
opet convertujes u wave al sad bar znas tacan tempo jer si sam upisao.
Jel to postupak da LOOP prati tempo ritma kada ga ubacim kao sempl u klavijaturu ? Ja sam na to mislio. Znaci da slozim kao boju semplove, odnosno LOOP-ove, i da ih koristim u ritmovima, ali da prate tempo. Koliko znam to moze. I jos jednom hvala unapred.
BasariStudios
25.05.2008, 23:03
Da, to je tako samo sto LOOP posle toga je spreman za svuda ne samo za PA800.
NIsam uspeo da se snadjem da uradim ovo. Moze li malo detaljnije uputstvo, za totalnog pocetnika. Step By step.
Ja ga uvek fino podelim i onda ga sam stavis da se uklopi.
Ljudi da li se u klavijaturi direktno moze povecati ili smanjiti brzina loop-a.Ovo pitam zato sto sam ubacio loop darabuka u wave formatu i na var.1 i var2. su potpuno razlicite brzine.Nemogu to nikako rijesiti.
Brzina loopa se podesava transpozicijom pogledaj var1 i var2 mislim da je u tome razlika,
Pozdrav.
Beethoven
31.08.2008, 00:49
Izvinjavam se ali cu se ubaciti...:)
Hoce li se posle promenom tempa na klavijaturi menjati i brzina loopa zajedno sa bubnjem?
Hvala i pozdrav.
Naravno da hoce,i nema promene zvuka u loopu i kad ga ubrzavas i usporavas a prati tempo tacno kako treba!
Brzina loopa se podesava transpozicijom pogledaj var1 i var2 mislim da je u tome razlika,
Pozdrav.
U style record edit_u ili gdje drugo.Molim te malo jasnije pokusao sam ali nista..
Pa nemogu ti reci tacno ja imam Genesys i mislim da je to negde gde stelujes jacinu efekte i tanspoziciju a to je na performansama ili tako nesto kod mene se zove Preset Edit Parts.
ljudi a kako je najlaksi nacin da se eksportuje loop iz pa800 na pa1x.... direktno ne moze, jer cak i starije verzije pa800 ne citaju delove iz novijih pa800... e sad dal da eksportujem element po element mada ima da se zalepim za stolicu dok to odradim il neko zna lakshi nacin???
skoricnik
12.04.2010, 20:29
Izaberes multisempl (loop), exportujes ga, ucitas u PA1X kao multisempl, i kasnije u PA1X prekucas (rucno ili midi kablom), jer nema time slice-a kada ga ubacis kao multisempl, vec kao izvorni loop (sempl u *.wav).
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.