Pokaži Full Verziju : Shema balansiranih kablova
Mykeli, nije da zakeram, ali neke od shema bas i nisu citljive :D
Premale su slike...
A moze malo i koja rec plus...mislim nije na odmetu...onako za objasnenje...
Ma slika govori vise od hiljadu reci ... samo da se vidi :D
Majku mu nesto me zajebava??/
Postavio sam ih opet, ali se ovde drugacije vide(mnogo male) a na mom kompu sve je ok...slike velike, sta da radim???
Zdravo svima, pokusavao sam po ovim slikama nesto ali ne vidim najbolje semu za spajanje,hocu da sastavim bananu na kenon zenski, da li neko moze da nacrta makar i skicu i da postavi ovde, gde se nalazi masa itd da bih to povezao, slabo se razumem u elektriku,
hvala svima
BasariStudios
05.10.2008, 12:24
:-/I ja sam pokusavao prema slici al tesko, male su im guzice, slabo se vide...:-/
=))=)) hahaha
ciljaj u sredinu zastave8-}
Beethoven
05.10.2008, 14:26
Kenon ima brojeve 1,2 i 3.Kenon-kenon se spaja 1na1,2na2,3na3.
Svaka stereo banana ima vrh,srednji deo,i donji deo.
Banana-kenon se spaja : vrx-2,srednji 3,donji 1.
Banana-banana se spaja najnormalnije :vrx-vrx,srednji-srednji,donji-donji.
Sta ce ti slika?:) Samo to nama i treba...
Hteo sam da pojasnim,mozda nekome zatreba...
Pozdrav.
evo koliko sam zaletovao, radi kao novo, he he
hvala na odgovorima
vladimir68
28.04.2009, 22:00
Ovo je malo stariji post ali nije naodmet pored već napisanog i postavljenih slika-šema,napomenuti i ovo:
Ovako kako je predhodno izneto ,se povezuje ako u kablu imamo tri žice ; BELA,CRVENA i okolo je licnasto -MASA i to su uglavnom mikrofonski kablovi i za stereo i za fantom.
Može nastati problem ako se kupi kabal (isto profi) koji ima samo jednu žicu unutra oko koje je licnasta mrežica.Tada se na kenonu povezuje 1 i 3 zajedno (spajate - i masu) i to licnastom žicom a 2 je uvek + (kablić u sredini oko koga je licnasta mrežica). Ovaj kabal se obično koristi za instrimente (klavijature,gitare,...) a ovako povezano radiće i mikrofon s tim što se onda nesme koristiti fantom!
Na džeku od 6.3mm (obična banana) vrh je + a telo je - .
Za spikone koristiti 2-2.5 mm silikonske kablove na kojima je ujedno i obeležen + nekom bojom (obično crvena ili crna) duž celog kabla.A kad se rasklopi spikon lepo ima šta je + a šte je - (čak i ako je dupli) i tu povezivanje nije problem i netreba lemiti jer ima zateznih šrafščića.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.