PDA

Pokaži Full Verziju : Pitanje EXR - E2


Zorz
24.04.2008, 13:00
Poštovani kolege,
brat mi je uzeo Rolanda EXR - E2, on je bubnjar, a ovo čudo je uzeo za klince. Najljubaznije vas zamoljavam ako tko zna da me uputi kojim postupkom da reproducira midi filove preko USB - a iz kompjutora. Naime klavijatura je mrak, uzeo ju je za kućnu upotrebu i zabavu djeci, dakle neće ići na tezge. Klinci bi puštali fajlove (rock, pop i sl.) i uz put se učili svirati.
Molim uvažene kolege da se ne ljute, jer ovdje nije riječ o fajlašima od kojih se svima diže kosa na glavi, već jednostavno o boljoj iskorištenosti kljave.

S poštovanjem i zahvalnošću,
Zorz.

P.S: Unaprijed hvala, jer je svaka pomoć dobro došla. Ja se baš ne snalazim najbolje jer vozim Pa 80.

ivankovac84
24.04.2008, 13:23
Bok.:D
Ja imam roland EXR-e2, i što mogu reći za sada da sam jako zadovoljan.
Ja MIDI failove ubacujem preko flopy diska.
Znači nasnimim midi-eve na disk, i ubacim unutra. Onda stisneš na klavijaturi tipku DISK, i on ti sam učita, i sve što je potrebno da je pokreneš je da stisneš tipku START. Tu onda možeš isključivati pojedine zvukove, tipa basove ili osnovne tonove ako hoćeš ti svirati.
A preko usb-a nisam ni pokušavao jer mi ide na živce prikapčanje kljava na komp. Mislim da je ovo puuuno lakše.
Na disketu ti stane 20-30 midi failova.
Sretno.:happy:

vingula
24.04.2008, 13:37
Zorz,znači ti bi Roland-a koristio kao modul za zvuk,a iz kompjutera bi puštao fajlove,ako sam dobro shvatio.
Treba ti USB kabal i driveri (CD) od klavijature,instaliraš drivere u Windowsima staviš pod opcijom SOUNDS (u Control Panel-u) i pod MIDI Device promjeni na Roland EXR.
E sad ovisi koji plejer za fajlove bi koristio na kompjuteru,pa bi ga trebalo podesit.

Iako sam iz Zagreba,inače sviram svaki vikend u Sisku,pa ako bude problema možeš doč na gažu u INSIDE (pored Cubana) pa ti bolje objasnim.

Pozz

Zorz
24.04.2008, 14:12
Hvala Vingula,
drago mi je da si se javio i da radiš kod nas u Sisku. Da li si možda u petak u Inside?, jer me za vikend nema Sisku, pa javi kada počinješ i do kada sviraš (sati). Ovo što sam pitao doista mi treba za bratove klince. On je to uzeo od Franca iz No. 1. Budući da ja Pa 80 maksimalno koristim (sempler, video out, vocalist itd.), svidilo mu se da kada reproduciram fajl ide tekst na video monitor. Znam da tako nešto ne može ići na ovo čudo, i da to mogu jače E i G serije, ali bi bilo zgodno da kao što si rekao iz laptopa povlači fajl a koristi zvukove od kljave. Ako si zainteresiran javi se na PM, da neposredno komuniciramo, pa se možemo naći na cugi. Da budem iskren brat ima kljavu tek tjedan dana, i ono što mogu reći je da dosita ubija, no on zna stisnuti C akord i to je sve. A ja sam tek maloprije isprintao uputstvo, pa te zamoljavam kada budes dobre volje da detaljnije objasnis proceduru (korak po korak), koji player (može li Van basco? i sl.). Ja sam prije 8 godina radio na E - 68 i G - 600, ali ovo je nešto sasvim drugo.

Hvala Tebi i svim kolegama dobre volje na pomoći,
Zorz.

vingula
24.04.2008, 15:38
Može,ja sviram od 20:30 u Inside,ako možež dođi prije ja sam tamo od 19:00 jel slažem instrumente,bilo bi mi drago da se upoznamo i popijemo koju :D
Inaće ja sam Valentino,a svi me zovu i znaju kao NINO.

Pozdrav.

vingula
25.04.2008, 15:29
ZORZ ja se ispričavam, promjenio se plan za danas,poslao sam ti Privat Message.

Pozdrav!