Pokaži Full Verziju : Problem sa PA-800!!!
Molio bi korgovce da mi pomognu ako je uopste jos neko imao ovakav problem.
Imam pa-800 4 meseci,skidao sam sa neta setove nesto prepravljao namucio se poprilicno i konacno ga sredio da bi mogo da odradim posao solidno.Mejutim desava se da kada upalim klavijaturu ona odradi sve,podigne sistem ucita sve ritmove boje,i odjednom u toku svirke pocne da zavija svaka solo boja kao da pomeram bender levo desno.
Pa ako neko zna sta bi mogao biti problem molio bi da pomogne.
al bundy
06.04.2008, 19:50
probaj drugi global da ucitas...ako ne pomogne ubaci novi os...ali prvo probaj sa globalom drugim
pa javi jeli uspjelo.
Pokusacu to ali trebace neko vreme da prodje da bih saznao da li je problem u globalu jer mi se to ne desava uvek nego ponekad, a nikako nemogu da provalim zasto se to desi,dali kad ukljucim bas taj neki ritam ali...
U svakom slucaju hvala i imas pice od mene kad se budemo sreli;).
A imam jos jedan problem,manje vazan jer sam uglavnom sve sredio u favoritima.U prvom user-u nemogu niti da ubacim drugi ritam niti da pustim neki od ritmova sto imam u njemu. Sta li je tu u pitanju?
al bundy
06.04.2008, 22:03
e,to ti nebi znao rec...to prvi put cujem da se nemoze u user stavit ritam i da nepovlaci sa usera????:confused:
...ali pice to za pice vrijedi jos??=P~
Cini mi se da se tu sve pojebalo sa sistemom ako imas brz net skini sa korgovog sajta programcic za reset klavijature i res_v160 (od 113 mb) i procitaj dobro upustvo prije nego sto budes ista radio.
Opet isti problem i javlja se radi iste razloge:
Stavljate svasta u klav sto skidate sa neta a nemate pojma kakav je set ili sempl.
Problem ti je garant od toga.
Pokusaj kako ti je Daisa rekao ili sa novi OS 1.60
Al naj pre dobro proveri sta imas u klav i semplove koje stavljas.
Nemogu da verujem!!! Izgleda da je ozbiljna stvar u pitanju!!!
Nemogu da ubacim OS 1.60,pokusam sve redom medjutim prijavljuje mi error,i kad pogledam sve je ostalo prazno ali ne i taj prvi user koji sam predhodno napomenuo! A za al bundy naravno da vazi za pice.
Ja sam imao gore navedeni problem,stoje ritmovi u useru al ih ne možeš povući,odnosno ni izbrisati nit preko njih prepisati nešto.Ja sam ponovno instalirao njegov os1.0,zatim vrati 1.51 i sada je ok.Pozdrav
skini formatiranje za os 1.6 i ponovo ucitaj sve i reseurce 120 megabajta mene je hebavo ko budalu
nadam se prijatelju da ti nije isti problem kao sto sam ja imao na pa1x,isto tako skinuo set sa neta ubacio,i sve radilo kako treba dok nisam sutadan ukljucio klavijaturu,sat vremena je radila ok i onda su posle boje zavijati i mjesati se,stisnem jednu dirku a svira mi pet razni boja u pet razni oktava.i cudna stvar je bila da mi je klavijatura nekad super radila i onda odjednom isti problem,hvala kolegama sto su se trudili da mi pomognu,i sve sam savjete pokusao,restovo klavijaturu,ucito novi global,ucito novi os i nista nije pomoglo,na kraku je dao u servis i oni su takodje sve pokusali i na kraju otkrili da mu je otisla maticna ploca.sad se ja pitam i danas dani dali je to bilo do ovog seta sto sam ucitao ili je samo slucajnost da sam ucito taj set prije nego sto mu je maticna ploca bila pred kraj.to mi nisu mogli ni u servisu reci.ali nadam se da ti nije isti problem.puno srece.
Alija, to je vec bila slucajnost. Nema sanse da se fizicki pohebe maticna ploca od pogresnog seta. Bio si lose srece, na zalost.
Svi problemi sa kojekakvim setovima mogu napraviti iskljucivo softverski problem na klavijaturi. Vracanjem u fabricko stanje se sve to resava....
I kao sto rece No.1... pazite sta stavljate u klavijaturu!
Evo me opet posto sam vec nesto i sredio.Naime ubacio sam novi OS 1.60 i sve je u redu sto se tice usera,obrisao se i nema nista u njemu,medjutim sto se onog zavijanja tice ista stvar se javlja i to mnogo cesce. A ubacio sam samo nesto malo u favoritima sto sam sredjivao. Cak sam probao i sa ucitavanjem drugog globala.Dali je moguce da je neka boja mozda ili neki ritam sa virusom sa interneta i da mi to pravi sexs?
A i nije isti problem kao kod alije jer se kod mene cuje samo taj jedan ton ali se ne cuje ujednaceno nego kao da pomeram bender levo desno,nesto poput efekta truba marijaci. Malocas upalim korga i cackam ima taj problem posle 5 minuti sve je u redu i cuje se normalno i opet posle nekog vremena ponovo poce da zavija. a klavijatura nije gasena celo to vreme,znaci zeza kad on hoce :-)
Najbolje ucitaj ponovo OS i res.1.60 i nemoj nista ubacivati u klavijaturu sviraj koji sat na fabricke ritmove i boje i vidi ocel se desavati isto ako se nebude desavalo onda ti nesto nevalja sa setom ako bude nema druge nego u servis,ja nisam imao nikako problema sem sto sam imao jedan ritam cim ga pokrenem zamrzne klavijatura ....
Ok pokusacu i to pa sta bude,u svakom slucaju hvala svima za pomoc!
Jedan ritam pravi problem
pa80korg
09.04.2008, 03:24
jel mozes reci koji je to ritam ili sta ima u njega sto smeta klavijaturi - ako znas tacno koji je to ritam molimte ispratiga.
A reci koje boje ti zuje?
Fabricne ili semplove?
E ovako drugari!
Ubacio sam iznova OS 1.60 i sve je prazno i useri i favoriti,i pokusao sam tako da pustam samo fabricke ritmove i samo fabricke boje,i jedno vreme sve je bilo normalno,taman sam pomislio da je problem to sto ja ubacim u njega poce opet isto da se desava,a kad pocne da se to desava onda na svaku boju koju pozovem isto reaguje, i sto je jos gore posle nekog vremena prestane i radi ok i posle opet pocne....Ludim i pocinje da me stvarno razocarava!
al bundy
09.04.2008, 12:59
pa jesi li novi global ucito???
pa jesi li novi global ucito???
Nisam nista niti ucitao al bundy niti ubacivao,skroz je prazan samo na fabricke poistavke,i opet isto.************* javi mi se molim te na msn ako mozda mozes nekako da mi pomognes jer ovo je ludilo
vidi ako je ucitao resources tada mu je i global fabricki.............
al bundy
10.04.2008, 18:15
vidi ako je ucitao resources tada mu je i global fabricki.............
ias pravo...ja otiso na drugu stranu.....
Moj kolega je imao slican problem i kada je ucitao ponovo resorcues i fabricki global sve je bilo ok
Dexmusicarilje
10.04.2008, 20:18
Može se vrlo lako desiti da ti nešto nije u redu sa semplom koji taj ritam povlači... Možda si nešto radio u soundu i zeznuo ili obrisao sempl. Pokušaj da promeniš druge boje koje se koriste u ritmu pa čak i sam drum set... Proživeo sam takve slične zajebancije... Probaj, ništa te ne košta a ništa i ne rizikuješ.
Pozdrav svima i hvala puno na pokusajima da mi pomognete,ali sad cu da vam kazem u cemu je bio problem.
Moj pa-80 je preradjen na dumetarca i kad je majstor to radio i sklapao nije najbolje prikopcao bender i zato je na trenutke zavijao a na trenutke radio dobro,kako kad zakaci kontakt,i to sam sam sredio otvorio klavijaturu iz ocaja i razocarenja i video odmah da je jedan mali djek prikopcan polovicno,tj nije do kraja postavljen kako treba. Samo sam to gurnuo do kraja sklopio upalio i povratio poverenje u svog starog dobrog korga. I jos jednom ovaj sajt i forum su stvarno ekstra i drago mi je da postoji ovakav kutak gde se stvarno moze naci puno toga korisnog, pozdrav svima!!!
Drago mi je da si rijesio problem, sad nadji majstora i presudi mu po kratkom postupku...8-X
Ja ne kuzim sad nista ti trazijo pomoc za korga pa 800 i kad si ga opravijo sve sredijo dobijo korga pa 80
U pravu si crniX32, greskom mi je promakla jedna nula, PA800 je u pitanju. Ali nadam se da mi necete zameriti,od srece sto sam konacno uspeo da popravim takvu glupu sitnicu,nisam proveravo sta sam napisao.
U buduce pazi kako pises!
Citam ovu temu i jedva sam cekao da cujem kraj misterije drago mi je da si resio problem i jos jednom se pokazalo da ljudski faktor bio uzrok a jos zalosnije je sto je to napravio majstor strucnjak i poznavaoc tehnike koji bi trebao da otkloni kvar i da mi kao korisnici njegovih usluga imamo poverenje u njega i njegov rad.
Danas je jako tesko naleteti na dobrog majstora .
Hvala bogu da ti vise ne zavija pa800.=))
Meni isto tako ranije na i3 kad sam menjavao mikroprekidace ispod tastere
majstor zaboravio uopste da vrati nazad one utikace oko displeya
pa kad se vratio kuci pogledao da tempo ne reagira i nista drugo u taj del.
Al se setio da nesto nije povezno pa se sredilo sve bezo.
Sve je dobro sto se dobro svrsi!!!!!
A imam jos jedan problem,manje vazan jer sam uglavnom sve sredio u favoritima.U prvom user-u nemogu niti da ubacim drugi ritam niti da pustim neki od ritmova sto imam u njemu. Sta li je tu u pitanju?
Virus, Bate Vane (serviser ?!?).
2000 den. Chistenje na memorija.
Ne ti pomaga ni preinstalacija na OS nitu resource.
fijuk pa800
17.04.2008, 22:39
vidi ima jedna fora kod tog zavijanja. to moze biti problem sa >flet kablom< tj. tanka trakica sa senzorima koja prolazi ispod klavijature,to provjeri tako sto u toku svirke pritisnes shift i stop,ako i dalje zavija znaci da je ta trakica ustinuta,meni se to desavalo dok nisam malo razgazio dirke:D bilo mi mrsko da je otvaram...inace imao sam i slican problem sa pa 80. inace pa 800 je masna masina ali jedina mana je dirka,tako da cu ovih dana nabavit pet oktava sa tr.studia-a pa cu probat da ih stavim,ako upali odmah cu da vam se pohvalim:D
Pa zar nije onda bolje preci na pa1xpro? :D
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.