PDA

Pokaži Full Verziju : Još nešto oko "sigurnosti" kod PA-80


Versy
01.10.2005, 20:15
Neki kažu da je vrsta virusa, drugi da je neki bug u OS...
Bitno je to da kad se desi može da donese probleme i nervoze.
Zanima me ovo:
Ako se novonabavljeni stylovi ili oni skinuti sa neta, usnime na FD-ku, pa se zatim prvo isprobaju preko funkcije DIRECT FD na PA-80, da li i tada može nastati trajni problem u klavijaturi?
Mislim "trajni", do resetovanja klavijature, ili je ovim načinom "zaobidjena" ta opasnost ako se učita takav fajl samo sa FD?

mxd354
02.10.2005, 00:08
ja sam primjetio da dosta ovih ritmova ili boja sa interneta poremeti funkcije na klavijaturi, bar kod mene. na primjer, juce sam stavljo neke ritmove i Bass mi se poremetio totalno. Recimo kad upalim neki ritam i pritisnem akord u kojem hocu da sviram, radi sve ok; ali kad hocu da promjenim recimo iz A-dur u A-mol, nemoze. tako da sam morao sve da izbrisem i stavim svoje stare ritmove da bi sve radilo kako treba. ja mislim da je do ritmova, ako neko misli drugacije, pisite...cao cao

Versy
02.10.2005, 01:42
Pozdrav i hvala ti puno.
Znaš li da sam i ja primetio takve indikacije i baš zato sam i pitao ovo.
Pa sam zato došao do neke pretpostavke, da ako to ide kao neka vrsta "provere" direktno od flopija, možda i neće napraviti probleme u celoj klavijaturi!
Ali kažem, to je samo ideja i pretpostavka....
A ako se pokaže da to funkcionira, onda će sigurno naše klavijature biti zaštićenije, a i mi ćemo se poštedeti nepotrebnih nervoza.
Medjutim, to ipak treba da nam kaže neko ko je već isprobao, ili prošao kroz sve to, ne znam kako tačno da definiram, ali mislim da se razumemo.
A i ne znam tačno i sigurno, kada PA80 radi direktno sa flopija, da li se ta sadržina FD-ka učitava, na primer i u njegovom SSD-ku i sl.

laky
02.10.2005, 22:48
Versy@A i ne znam tačno i sigurno, kada PA80 radi direktno sa flopija, da li se ta sadržina FD-ka učitava, na primer i u njegovom SSD-ku i sl.
Mislim da ih cita direktno sa flopyja.

mxd354@
Ako mozes napisi koji je to set gde imas problem da i mi isprobamo.

Versy
04.10.2005, 19:45
@LAKY, i ja pretpostavljam tako, ali nismo razjasnili da li ako na flopiju ima takav...da ga nazovem "poremećeni fajl", i onda može da prouzrokuje probleme u PA80, da mora sve da se resetuje, ili - kada se makne flopi, nestaće i problema?

laky
05.10.2005, 23:02
Izgleda da je jedini nacin da se to proveri, uzmes neispravan set i kopiras na flopy, ubacis flopy i sa njega direktno citas.
I vidis sta se dogadja :lol:

Versy
05.10.2005, 23:16
:lol: @LAKY, kao da si "video" šta radim....
Pošto, evo skoro sat i po - baš radim te "eksperimente" :lol:
Javiću obavezno za rezultate.
Pozdrav :D

Versy
06.10.2005, 11:56
Kao što sam rekao, noćas sam vršio neke eksperimente povezanih sa temom koju sam postavio.
Rezultat je sledeći:
Bukvalno rečeno - probao sam sve i svašta i svakakve kombinacije.
Pokazalo se je da kada PA80 reprodukuje "loš" materijal direktno sa FD-ka, blokira, medjutim ne treba resetovanje klavijature.
Kada je isto to uneseno u internoj memoriji - resetovanje je obavezno......
Medjutim - ja napominjem da je to bilo tako kod mene.
Nijednom vlasniku ove klavijature ne preporučujem da vrši bez potrebe dalja "ispitivanja", pošto ipak - samo moji "eksperimenti" nisu uopšte merodavni da se to zacrta kao neko pravilo i sl.
A i treba dodati "X" drugih faktora, koje ja nisam stigao da primenim, pa zato i reakcije mogu biti različite.
Ja samo pišem - kako je bilo na mom PA80.

mxd354
08.10.2005, 00:02
bi li neko mogo da mi kaze kako se onda ucitavaju semplovi direkno sa floppy diska??? htio bi da pokusam bez memorisanja, i onda ako nevaljaju nebi ih memoriso. ja sam do sada sve stylove uvijek memoriso na FD i neki od njih su mi prouzrokovali dosta problema.

Versy
08.10.2005, 18:34
Nisam te baš razumeo!
Kada ti se desi problem, a klavijatura čita sa FD, da li je kod tebe bilo potrebno da je celu resetuješ, pošto kod mene nije bilo tako.
Ja sam već rekao, sa FD može da blokira, ali nije tražilo resetovanje PA80.
Ali kada je učitano u njegovu memoriju, onda mora reset.
Hoćeš li malo više da objasniš, pa da vidimo i sa semplovima....