Prijava (LogIn)

Pokaži Full Verziju : KORG PA 800 Set. pomozite ko boga vas molim!

filekovic
06.02.2008, 09:06
Zdravo Prijatelji. Eto doslo vrijeme da i ja kupim taj pa 800. ali imali iko posten ovdje da postavi ili da mi posalje svoj et ali d nebude nesto bez veze. Platicu. imam nesto malo od JV i 5 do 6 boja i to je to. imali ko dobar uradjen set za pa 800 sa songbook itd. Pomozite molim vas. ja imam nekih 15tak tritonovih setova ako nekom treba.
Hvala

MrNobody
06.02.2008, 09:43
Pozdrav prijatelju bez ljutnje al ovdje ces nac tesko nekog ko ce ti dat svoj set uradjen za PA800!
Imam ja nesto imas moj mail na profilu pa se javi mozda se dogovorimo ok!
Pozdrav.....

dalabu
06.02.2008, 11:57
Zdravo Prijatelji. Eto doslo vrijeme da i ja kupim taj pa 800. ali imali iko posten ovdje da postavi ili da mi posalje svoj et ali d nebude nesto bez veze. Platicu. imam nesto malo od JV i 5 do 6 boja i to je to. imali ko dobar uradjen set za pa 800 sa songbook itd. Pomozite molim vas. ja imam nekih 15tak tritonovih setova ako nekom treba.
Hvala

Vrlo jednostavno se problem rijesi.Kupis cigle i sebi napravis kucu.To ti je najpostenije.Pa svi smo ovdje posteni i jos muzicari!Ja prodajem cigle! Pozdrav

sladykorg
06.02.2008, 17:56
ja poklanjam set.sredjen....100%....aa zauzvrat trazim slican za pa1xpro:D

No.1
06.02.2008, 18:04
Vrlo jednostavno se problem rijesi.Kupis cigle i sebi napravis kucu.To ti je najpostenije.Pa svi smo ovdje posteni i jos muzicari!Ja prodajem cigle! Pozdrav

Ha..ha..ha... ovaj Cika Samir sto je zajebant velik....

filekovic
07.02.2008, 09:19
Ma daj te ljudi nemoj te biti tako skrti. ja da imam slao bi postom ako nemoze mailom ili na upload. imam ali za tritona dobar set.

Nasao sam tipa na youtube. Prodaje PROFESIONALNO kako kaze uradjen set ali za 500 eurica. Pa ako je ko zainteresovan da kupi taj set da se dogovorimo da ga podijelimo svi zajedno tako da ga dobijemo po 50 eura. a kako zvuci imate ovdje:
1. http://www.youtube.com/watch?v=57KaR-gSAyw
2. http://www.youtube.com/watch?v=57KaR-gSAyw
3. http://www.youtube.com/watch?v=1wNZgbmF1OQ

Poznaje li ko ovog tipa, clan je na yu-midi.com: http://www.youtube.com/watch?v=7tZWUvg4GG8

ima dobar set ali nece da se javi.

pozdrav raja!!

jager
07.02.2008, 10:00
Prodajem ... prodajem ... a niko da kaze "E, kolega, evo pomoci cu ti, POKLANJAM TI"...
Ja nemam aranzer, imam samo extreme, ali imam kolegu koji ima i extreme i PA800.
Sa njim sa do sada razmenio sve sto imam za extreme, a za PA800 nisam ni trazio, jer mi do sada to nije trebalo.
EEeeeeeeeeeeee, SADA mi treba. U medjuvremenu sam nabavio jos 2 seta za extreme, po koje kolega treba danas-sutra da dodje. Zamolicu ga da mi ponese i svoj set, onaj koji on koristi na tezgama.
Lepo cu ga staviti na net i ovde postovati link....

simonovic
07.02.2008, 11:29
Zdravo,nekome ce se sviditi a nekome ne ovo sto cu napisati.
Ljudi ne zavaravajte se i ne dajite novac u ludo,to su sve sitnicari koji hoce nesto da budem prost na guzove da zarade.
Znam mnoge kolege koji su debelo platili i poslije razocarenje,dobiju set koji kruze po netu malo preradjeni i dodane neke sitne stvarcice itd.
I te kolege koje prodaju setove iz Austrije oni ce se pronaci u ovome,oni isto tako prodaju tudje stvari ili ti narodno receno(mu.a za bub...e).
Moj savjet ne davati novac sljedecim likovima koji love zrtve po netu:
RANKE,SMOKI,DALABU ILI TI SAMIR.
Svatite ovo kao prijateljsku poruku od mene ,nedajte se prevariti,.
To je jedan bezobrazluk i pljacka,drskost traziti za kojekakva smeca po 500 eura.
Pozdrav FENIX P.SIMONOVIC

dalabu
07.02.2008, 15:38
Ljudi ne zavaravajte se i ne dajite novac u ludo,to su sve sitnicari koji hoce nesto da budem prost na guzove da zarade.
Znam mnoge kolege koji su debelo platili i poslije razocarenje,dobiju set koji kruze po netu malo preradjeni i dodane neke sitne stvarcice itd.
I te kolege koje prodaju setove iz Austrije oni ce se pronaci u ovome,oni isto tako prodaju tudje stvari ili ti narodno receno(mu.a za bub...e).
To je jedan bezobrazluk i pljacka,drskost traziti za kojekakva smeca po 500 eura.

Pa daj nam ti tvoj set (na guzove) kada si toliko dobar i pametan covjek.Bezobrazluk je kolega ovo sto ti radis pa prozivas napamet i bez osnova.Smiri se malo,daj nam ti tih setova sto kruze po 500e,daj ih ovdje da ih svi vidimo i poznamo cije je sta na njima.Jel posteno majstore?Bez k.... se ne ide u svatove!

DinO74
07.02.2008, 18:33
Nebi vala dao nikome ni 5 EUR za set a kamo li tolike pare. Dovoljno je sto ovdje ima ogroman broj extra likova koji ce pomoci ako nesto zapne. Sakupi semplove, ritmove i sjedi z a klavijaturu i polako. Hvala Bogu pa ima ljudi sto ce pomoci ako nesto zaskripi ili ako ne znas kako dalje. Iz licnog iskustva...radim svoj set i nesto mi nije bilo jasno. Okrenem se na stolici za 180 stepeni i upisem u forumu pitanje sta i kako i za 10 minuta problem rjesen. Nemojte ljudi bezveze bacati pare. Pozz

filekovic
07.02.2008, 18:48
Sacekcemo JGERa da vidimo sta ce nam on ponuditi. A ako je set stvarno dobar kako kaze profesionlno urajen, onda bih se isplatilo da ga podijelimo vi koji ga zele. Ja sam prvi koji bi uzeo tako nesto a da sam to pravim nemam zivaca a ni vremena.

Valjda ce naici i ovdje neko ko ce da postavi jedan pravi set od ca. 50MB a ne ono po 2 do 3 MB pa se zajebavas bez veze.

Ako ga dobijem, obecavam da cu ga staviti ovdje na upload!

ROBOT
07.02.2008, 19:15
svaka chast JAGER ljudina si .....pomozite covjeku ,,i cuj 500 e pa da ih berem sa grane ne bih dao nekome 500 e ...:lol:SIMONOVIC hvala na savjetima nisam znao da takvih ima ovdje e svacim se ljudi sluze ...ljudi pazite se .... pozzzzzzz

Burli
07.02.2008, 19:44
Kako ono naš narod kaže: "Što jedna budala može kupiti, hiljadu pametnih ne može prodati"!!!
U pamet se moje drage kolege...

opusdei
08.02.2008, 08:27
Eto, ja ne prodajem svoj set.
Radim na njemu 14 meseci. Kupio sma Pa800 u vreme kad nije bilo nista od nikoga, prvicno iskoristio svoj stari set od PA80 pa dalje nadogradjivao.
Ima svega ovde i na netu, samo neko treba da zagrije stol i napravi kako to njemu odgovara.

filekovic
08.02.2008, 09:18
Koliko ja vidim nema od ovog nista. Uskoro ce biti napravljena stranica gdje ce biti sve dzaba. Potrudit cu se licno za to. A ako ima ko zainteresovan i da ima vremena da radi i obradjuje stranicu nek se javi na pm.

Normalno da ce mo postaviti link i za najbolju muzicku stranicu yu-midi.

uskoro korgovci.ch

Neogranicen upload direktno na sajtu. Ideje su uvijek dobrodosle, pa ako imate nesto da predlozite slobodno. Hvala

mykeli
08.02.2008, 09:30
Dragi prijatelju Filekovicu,jel ti prvo pitanje bila uvertira za najavu nekog sajta???

=))=))=))

dalabu
08.02.2008, 09:40
Koliko ja vidim nema od ovog nista. Uskoro ce biti napravljena stranica gdje ce biti sve dzaba. Potrudit cu se licno za to. A ako ima ko zainteresovan i da ima vremena da radi i obradjuje stranicu nek se javi na pm.

Normalno da ce mo postaviti link i za najbolju muzicku stranicu yu-midi.

uskoro korgovci.ch

Neogranicen upload direktno na sajtu. Ideje su uvijek dobrodosle, pa ako imate nesto da predlozite slobodno. Hvala

Pa zar ti ovdje neko naplacuje upload???????????

filekovic
08.02.2008, 09:49
niste razumili o cemu se radi. Nema ovdje ono sto bi trebalo da bude. koliki je maximalni upload? Ljudi se boje staviti setove i takve stvari. Sta ima od toga ako ima neko dobar set i nesmije da ga stavi da ga dijeli s drugim muzicarima. to je t sebicnost.

Ja cu kupiti setove ako treba, imam dobre kontakte sa muzicarima profesionalcima i te etove ce te moci da nadjete besplatno za skidanje.

a sigurno nepravim reklamu za ajt jer se sajt prvo treba da napravi itd. Da nebi ispalo sad da pravim konkurenciju mozda yu-midiju to bi bilo smojesno. naravno da ce mi i dalje ostati yu-midi u favoritima a nebi bilo lose i na saradnji sto se tice tog upload i downloda. imam dosta memorije pa zato mislim.

a najzad to je do vas gdje ce te ici na koji sajt i sta vam je bolje. ja od tog nemam nista nego zelim na neki nacin da pomognem. Vidim da ljudi traze i traze a niko da kaze evo ti jarane gratis i postavi. ja sve sto budem imo sve cu da postavim za download. Tu e se naci jedan vrlo dobar set za triton. aj zivili!!

kreso
08.02.2008, 12:03
Kolega, izrekao si puno toga i od toga koliko sam shvatio u vezi ovog site-a puno neistine.

Nitko, nit tebi nit ikojem drugom članu ovdje ne brani da postavi u UPLOAD svoj SET ako želi. Jedino što taj set ne smije biti van zadanih formata (poželjno je da je kompresiran u ZIP i RAR format), da nije zaražen nekim od virusa ili sl. glupostima i da ima donekle nekakav kvalitet.
To što ljudi ne žele dati svoje materijale je njihova osobna stvar. I mene smeta što večina novopridošlih članova samo ovdje dođe, poskida materijale i nikad ih više nit vidimo nit čujemo. Stoga je i kvalitet pojedinih setova mizeran. Ja sam osobno dao ovdje svoja 3 komplet seta (osobnog sam uvjerenja jako dobro urađena) za KORG Pa80, dosta samplova za KORG Triton i Pa seriju, jedini sample paket za Solton Ketron SD1+, osobna 3 najbolja seta za KORG N364 i nakon što sam vidio što se dešava ovdje odlučio sam da do daljnjega više ne dajem ništa. Da ne kažem da sam do prve prave makljaže ovdje mislio dati kompletan set za KORG-a Pa80 sa 160 orginal namjenskih pjesama do jaja urađenih. No kad sam vidio da će to malo ljudi cijenit predomislio sam se. Nedam !!! Razmjenjivat ću materijale samo s kolegama i prijateljima za koje vidim da su aktivni na site-u, koji su voljni i žele pomoći. U tom pogledu igra jako veliku ulogu i koliko tko dugo obitava ovdje i druži se s nama. Ne mora biti neki majstor u programiranju kljava ali bitno je da je čovjek, ljudina.
Najgore mi je što skoro svaki novopridošli član odmah po prvom postu žica. Vjeruj mi kolega takvi su mi odmah na zubu i samo čekam da naprave gaf za BAN. Jednom će valjda i njima doć iz guzice u glavu. Znam da je lakše skidat tuđu muku, ali mislim da nema ništa ljepše nego naučit, sjest, malo se pomučit i sam napravit setove i materijale, pa se potom ovdje pohvalit i razmjenit s drugima, jer češ onda shvatit zašto pojedinci svoje sate muke i rada cijene i ljubomorno drže samo za sebe i najbolje jarane.
A to da otvaraš site, sretno ti bilo. Ideja ti o djeljenju besplatnih fileova nije baš nova jer ovdje je od prvog dana sve džaba. Kvalitet download centra ti nije dobar. OK, potrudi se uć u krug prijatelja od povjerenja. Vjeruj mi imamo materijale i SET-ove kakovih uopće jako malo na čitavom balkanu ima. No, zna se. Samo za probrane ili kako ja volim reč za prave kolege. Ne za fajlaše i žicare.

I na kraju, što ću ja imat od toga da ti dam svoje najbolje SET-ove kao prijatelju, kad češ ih vjerojatno razdjelit i osobama koje ga nisu zaslužile kao muzičari i osobe nikad. Kad sam nanovo kupovao Pa80 nečeš mi vjerovat, naišao sam na identičan u dlaku vlastiti SET. Kad sam čovijeku reko što mu se nalazi na kojoj performanci bio je blijed ko krpa i gledo je širom otvorenih očiju s nevjericom u mene, a tvrdio je da je SET sam pravio. Toliko o preprodavačima i quazi majstorima.

Vaxter
08.02.2008, 12:19
Da dodam na ovaj kresin roman... :)
Shto se ogranichenja u velichini fajlatiche...
Nebrojeno mnogo puta sam rekao da ako imate prevelik fajl bacite ga na neki share, i poshaljite link meni, a ja cu ga, pod vashim imenom, direktno baciti na up-down sekciju!
Ne znam chemu i dalje sve na share-ovima, a imamo 10 giga prostora...

filekovic
08.02.2008, 12:30
Kao prvo u nekim stvarima imas pravo. ali netrebas da se toliko hvalis koliko si ti dao svojih setova. Evo ko hoce setove za tritona neka se javi. ja nisam nista lose rekao a nit mislio.

Dali zasluzio ili ne to me ne zanima. Znam da ima supaka koji samo zele da skinu i to je to. Ali to je njihov problem. Zato kazem nevalja biti mudar a ja samo dok nabavim dobar set, platicu ga i to je mohj problem sta ja dalje radim snjim. Ja cu ga postaviti 100% tako da i ostali imaju nesto od toga.
a nemamo mi vi vremena kao ti da provodim sate praveci boje ritmove na klavijaturi. Neko ima vremena i zato naplacuje. Ja sam na mom prvom postu napisao platicu. Nasao am covjeka koji ima set stvarno dobar i hoce 500 eura. Jeste mozda mnogo ali vrijedi. Zatim sam pitao ima li ko da zeli da podijelimo taj set pola pola. Ali sto da se mucim s ovim sranjem bez veze.

samo da te napomenem da je prije ove stranice postojala stranica bosnamidi.com koja je nudila svega i svasta ali nisam stigao da radim svaki dan na njoj pa sam je odjavio nakon 2 godine. Ipak jedan moj prijatelj je sjetio se da pokrene oper tako nesto i svaka mu cast uspio je u tome jer covjek ima vremena za to. a to je bosanceros.com

Budi pozdravljen i nemoj da se ljutis. svako ima svoje misljenje jel tako. Ja sam samo trazio da pomognemo jedni drugim ali posto vidim da se jedno prica a drugo pise e onda tu nema vise nista.

tesla
08.02.2008, 12:39
ja radim na svom setu evo vec tri meseca po ko zna koliko sati ustvari cesto po celu noc i sta sad treba da stavim to u download pa da svaka bena koje se juce ukljucila na sajt skine i za pet dana se rasiri po netu nesto sto sam izginuo i maltene krv propiso dok sam uradio a da ne spominjem i trud kolega koje su mi pomogle da naucim sve ovo sto znam i dan danas mi pomazu posebno nele bez koga nebi napravio ni pola od ovoga sto imam

kreso
08.02.2008, 12:45
Ma nisi me razumio. Ne hvalim se ja time koliko sam dao, i nije mi to što sam dao žao.
Htio sam reči koliko bi tek materijala bilo ovdje kad bi svaki od nas dao 2-3 vrhunska seta u download centar, onda bi download imao smisla, ali mislim da tad i nebi bilo tko imao samo tek tako pristup u njega.
Ovako pružamo vam najosnovnije (ali dobro urađene) ritmove, boje i samplove, a za finalnu šminku se jarane moj sam pobrini. treba to sve pročačkat, preslušat malo doradit i tada se da napravit itekakav hebački set. No dosta vas je ljenih, pa vam je i to teško.
Isto tako, moj ti je savjet da ne bacaš džaba para (500 €) na neki SET-ić koji je vjerojatno kombinacija materijala od drugih ili sličnih setova kakovih možeš nač na stotine na netu. Nemoj bit naivan i bacat pare, jer takav SET uz malo truda možeš i sam imat. Stari moj, to je velka lova i poštena klavijatura pride. A to kako neki tvrde da meterijala za Pa800 nema baš puno, to što i ima su dorađeni setovi s Pa80 i Pa1X-a, tako da mnogi od vas puše veliku lovu kupujuči već nešto čega ima u izobilju (vjeruj mi kunem ti se životom, samo su ih malo došminkali na Pa800). nema tu ništa novog i revolucionarnog.
I na kraju, priče kako ja imam vremena kući sjedit i pravit stylove i boje =)) slobodno okači bez uvrede mačku o rep. Prijatelju moj imam već cca. 50-tak pjesama za total obradit, a vremena nemam nit za provježbat sat-dva harmoniku i klavijature. :)
nema se više vremena ko nekad. Prošla su ta vremena da je plaća stizala radio ti il samo na poslu sjedio. A i obitelj traži svoje. Djeca su svaki dan sve veća, i normalno je da traže više pažnje i vremena. Posao, svirka, posao, svirka i tako dok vrag ne dođe po mene ;)

Još jednom, ne bacaj pare. Kaži što trebaš potrudit čemo se da ti pomognemo i da sam to sklepaš uz našu pomoč. A kad se nađemo, dio tih para koje misliš uludo potrošit čemo zapit i svi će biti sretni.
Nemam Pa800 (netreba mi jer mi Pa80 radi posao više no dobro), ali ako što trebaš pomoči ću ti ne samo ja nego svi pravi i istinski jarani na site-u.

Uživaj

zile
08.02.2008, 13:16
evoti moj msn imam ja sve sta hoces za pa800 nema problema SVE VRSTE MUZIKE.MOMENTALNO IMAM JEDAN SET ZA YU MUZIKU SVE SPREMAN SA TERCAMA BOJE I RITMOVE SVE ORGINAL OD PESME PREKU 300 RITMOVE OD SVE NAJPOPULARNIJE PESME,IMAM I ZA PA80 I ZA TRITONE KOME TREBA JAVITESE KOD MENE NEMA PROBLEMA.YU MUZIKA,CIGANSKA MUZIKA,ALBANSKA,BUGARSKA SVE STA VAM TREBA ZA VAKI KORG JAVITESE KOD MENE

************.**************

Zile, nisi pročito pravilnik ! Pročitaj točku 16. pravilnika pa će ti bit jasno. Adresu stavi u profil Nicka !

jager
08.02.2008, 15:18
Vidim da se ovde zakuvalo, a ja kasnim sa onim sto sam obecao, pa da se bar javim .. da ne mislite da sam zaboravio ili da necu...
Danas mi dolazi kolega koji ima PA800 i donosi svoj set. Veceras imamo tezgu, tako da racunajte da cu sutra negde kad se probudim da uploadujem to sto je doneo.
Ima on jos setova koje je pokupio ko zna gde, donese SVE sto ima, a ja cu rado uploadovati sve to.
Mali problem mi je upload brzina, ali ok, uploadovace se vec ... polako :)

@Vaxter
I ja smatram da je bez veze kaciti sve na public share sajtove, pre svega zato sto za vrlo kratko vreme budu pobrisani. Posle kad nekome treba set, onda moras ili ponovo uploadovati ili slati coveku na drugi nacin.
Ako na serveru YUMIDI-ja vec ima mesta, dajte pa skinite taj premali limit za velicinu uploadovanih fajlova ili pomerite ga na, sta ja znam, mozda 100Mb. To je i vise nego dovoljno da neko uploaduje ceo set sa sve semplovima.
Slazem se i sa tim da ne treba sad svako ni da ima pristupa za download bas svega.
Nisam nacisto kako sada stoji stanje sa "super clanom". Citao sam temu koja o tome govori, ali su postovi tamo vec stari. Ako i postoji "super clan", ja za to ne znam, a ako ne postoji, treba ga pokrenuti ponovo. To smatram izuzetno dobrom idejom. Pa posle neka se svako potrudi da svojim zalaganjem postigne taj status.
Ubedjen sam da ima ovde mnogo dobrih ljudi koji nisu samo "skidaci i otimaci", vec ljudi koji ce rado pomoci i podeliti to sto imaju, bez obzira na to koliko su radili na tome sto dele i na broj neprospavanih noci. Takvim clanovima treba omoguciti da imaju svoj prostor za razmenu, ako za to, naravno, postoje mogucnosti.

Lele .. bas sam se raspisao... Kreso, poceo si cudno da utices na mene ;)

kuki
08.02.2008, 16:34
I ja sam tu uvek da pomognem koliko god mogu!

Vaxter
08.02.2008, 17:46
Limit je postavio hosting servis, tako da smo mi tu nemocni...
Chak ne postoji mogucnost ni da se to plati...

jager
08.02.2008, 18:14
Pomoci cu, upravo se uploaduje ceo SET samo jako sporo ide.
Ali zasto, POBOGU, moras ostaviti svoj email ovako? Mogao si mi poslati privatnu poruku...

Za 5 minuta, saljem link za download....

@Vaxter
A da li moze ovakva ideja.... da se samo download sekcija preseli kod nekog drugog?
Tu bih mozda i ja mogao pomoci ..... u stvari ne mozda, nego sigurno...
Sve bez para, naravno.

jager
08.02.2008, 18:31
ETO GA SET uploadovan je! Imate link u novoj temi...

Korgminator
08.02.2008, 18:52
Ja sam Kreso prije dvije/tri godine, dok sam svirao PA80 molio Korg-ovce da se organizujemo i napravimo zajedno jedan SET, koji ce stvarno biti idealan. Kao sto je Turski muzik rehberi tim uradio, i napravili su MR-CARD3 Plus. Htjeo sam da se podjelimo da neki rade na ritmovima, neki na sample-ovima, bojama, finalnom miksu itd. Ponuda za pomoc sam doslovono dobio nula, i sta vise da pricam. Mjesec dana nakon post-a sam dobio email-a gdje pojedinci mi traze da im posaljem taj set na kojem smo radili. :D

tesla
08.02.2008, 19:25
upravo se o tome i radi nekim ljudima bi dao i dzabe ono sto sam radim al zato nekima nebih prodao ni deo seta upravo zato ne zelim da postavljam javno svima na izvolte nesto sto kao sto sam vec napisao je zahtevalo mnogo rada truda ne samo mog nego i drugih kolega sto sam vec napisao. Pojave se likovi i u prvom postu dajte set dajte ritam, boju i sta ja znam vec a dalje da ne pricam sta se desava sa tim materijalom koji se tako javno deli i rasipa. Koliko je god u startu neki set bio dobar prodje kroz deset ruku i na kraju izadje sr..je u boji jer svako doda ponesto ili efekat ili kozna sta i vise nelici ni na sta......

nukica
08.02.2008, 19:41
Svaka ti cast jarane.Kamo li srece da nas ima vise na ovom forumu kao ti.A ovi skrtci nek ne daju nek cuvaju za sebe.Bitno je da njihovi istrumenti fino zvuce.Pa nece im niko oduzeti njihove setove nego se posluziti s njima.Zar nije ljepse kad ljudi lijepo sviraju a pritom imaju fine farbice i ritmove sta ce to kome nauduti pa nezivimo svi od muzike.Neki od nas rade krvavo da bi nesto zaradili pa nije lako sve naplacati danas.Jedva izdvojis za istrumenat a brate ako se nemoraju kupovati i setovo to samo moze valjati svakome pa nema niko bas sve mozda svak nesto iskoristi.Jager svaka ti cast

Marco7
08.02.2008, 19:58
Ja koliko sam primetio ovde samo neko nesto trazi :D Neverovatno!!!

jager
08.02.2008, 20:46
Lavcino, nemoj tako .. ima ko i daje :)

@nukica
hvala :) godilo je :)

Zuki-Korg
17.02.2008, 05:42
Prijatelju Daj Samo Tvoj Msn Pa Cu Ti Pomoci!!!!

Samo Pazi Da Mi Ne Govoris O Neke Pare... Jer Onda Ti Ne Pomazem!!!

Cuje Mo Se!!!

filekovic
06.03.2008, 18:02
Hvala Prijatelju.

Eo je MSN adresa: *******@*********
Mozda i ja imam nesto za tebe.

3. put opomena u vezi e-mail adrese. Pravilnik se opet nije pročitao. Vidimo se

BasariStudios
06.03.2008, 18:28
Ja neznam zasto se i dalje zamarate istim pricama. Zasto se uvek samo trazi i uvek je price sve oko DZABA. Dal se neko pita da covek koji i pored sto nije njegov set opet je
potrosio 3-4 meseca da ga sredi i sad da dodje tu samo da ubaci na share kao sto je
Vaxter rekao da dolaze neke novodoslice i samo skidaju na gotovo? NE BRE!
Nijedan Ritam, Nijednu Boju necu dati! Al ako sta treba pomoci tu sam, odma, ostavicu
svoj posao al pomocicu bilo kome:
Kako se ovo radi u setu, kako se ono radi u setu, kako smixati, kako pomesati, kako
izbaciti ovo, kako povuci ono i td...u svako doba kome god treba pomoc.
Zar to nije dovoljno pomoc? Umesto da ostanes OSAKACEN samo da loadiras gotov
set zar nije bolje da te naucim kako da ti sam napravis svoj kako ti pase?
Vas ne mogu shvatiti jednu stvar:
Pa ljudi smo sto da ne delimo za dzaba...naravno da cete deliti za dzaba zasto ste
negde skinuli...

HAJDE VI SEDNITE KO NEKI OD NAS, POCNITE SET OD 0, RADITE GA 12-13 MESECA
PA HAJD DA VIDIM TE MUDONJE STO CE STAVITI TU ZA DZABA!

Daj ne budite deca, kako je ono Daisa rekao prije u nekom postu, radices mesecima
ko konj onda daces nekome idiotu za dzaba a sutra ce da pljuje po tebe.

AKO HOCETE SVIRATI IL SPREMITE STOLICU DOBRU IL SPREMITE DZEP DOBAR,
DRUGE VAM TU NEMA, KOLIKO GOD SE VI BUNILI ISTINA PRICA DRUGACIJE.
TO VAM KOLEGA NUKICA OVDE MOZE POTVRDITI DA KOLIKO PARA TOLIKO MUZIKE!

Pozdrav

No.1
06.03.2008, 19:21
Vasa vecita zabluda:

STALNO TRCITE I MOLITE ZA DOBRIM SETOM...
BOLjE JE VAM ZA TO VREME DA NAUCITE KAKO DA SAVLADATE KLAV,
KAKO DA SAMI UBACITE LUPOVI,KAKO DA URADITE STYLOVE,BOJE...
ONDA IMACETE PRAVI SET-NAJBOLjI NA SVETU, PO VAS UKUS!!!

Na forumu ima tacno oko svega pisano...
a to sto vas mrzi da citate je druga stvar.
Razmislite.

kuki
06.03.2008, 19:42
Ne postoji dobar SET posto svako ima svoj ukus,nekome ovaj SET valja nekome je sranje...
Treba malo zagrejati stolicu i videces sam rezultate tvog rada,i beces zadovoljan i sa svojim setom i sa samim sobom jer si to ti uradio,to je divan osecaj koji ne moze svako da oseti,kad ljudi uzivaju uz tvoje boje i skacu,igraju na tvoje ritmove,...STRAVA!

Alix
06.03.2008, 19:59
Jaaj...Ko želi džabe "dobar" set?
E pa ljudi ja ih imam jedno bar 30 setova za PA1X,da ih sad ne nabrajam...Samo dragi Bog zna koliko sam para potrošio dok sam sve pokupio...Neke sam dobio od kolege Gage,bivšeg člana Bluse,nešto od donacije,itd...Ali ostalo sam kupovo za masne pare,strah me pomisliti koliko sam para nakazivo preko Westerna ili slao poštom...I šta sam dobio za taj novac što svi kažu imam set do jaja i šalju razne DEMO snimke?Pa baš sam dobio čupava jaja...Sad već mjesecima krpim sa svakog seta i ispisujem u teku koji ritmovi su dobri,koje Multisemplovi su na određenim Track-ovima,Koja solo boja je dobra,itd...I ni danas dani ga nisam završio sređivati a neću bar još za par mjeseci...I na kraju da ga dam džabe?...Ma ni za kakve pare ga ne dajem a kamoli džaba,pa nije zbog toga da mi je krivo,al svako je ljudi sposoban sjesti za sinth,pa se naučiti sve i urediti...Kad sam došo na forum bio sam obično tele,pojma nisam imo o PA1X,al uz pomoć vjernih kolega (kojih više od pola nema više gore) sam skonto toliko da sam sposoban da izvučem najbolje stvari i preradim po svom ukusu...Želim da sam UNIKAT na svirkama i zašto bi se zahebavo sa sređivanjem nekog dobrog ritma i poklonio ga?Pa sjedni pa sebi napravi a ne čekati na gotovo...Eto toliko od mene i nadam se da nisam koga uvrjedio al treba gledati realno na sve i na trud,vrjeme,živce,itd...Pozdrav!

dugmic
06.03.2008, 20:55
Zdravo si ti Perica Simonovic burazury akosi ti javise , i ako nisi javise , akosti ycilismo zajedno kod ace krnjevca, sto kazes stvarnoje glupost kupovati setove ovajme ranke zeznuo svemi poslao skoro namenske ritmove , i neke ritmove bezveze ljudi ne kupujte to od ovih prevaranata, ovi samo sede i cekajy zrtve , neki set izbuckurisy i kazy y al je set , .

daisa
06.03.2008, 21:02
Ja svoj set nedam ni za pare sto bi neko imao sto imam i ja jos da svi imamo isti set i da zvucimo ko fajlasi ,ajde u redu je sad dati nekome dobrom kolegi nesto al nemozes sad al datu pa da svi imaju ,ja vise i nenosim klavijature u bih vec me par ceka jedva da dodjem i da im dam SVE,bar da kazu daj nesto nego hoce SVE dobice al kad procvjeta daska ,ne zato sto sam skrt ili zavidan nego sto ce sutra pricati kako su sredili klavijature sami a nikad nisu ni pipnuli edit a mogu danima pricati kako su im mocne klavijature ..tamo neke svemirske boje.Dao sam im mnogo puta i nikad ni hvala nisu rekli al nema vise sto dao dao.Amin

ROBOT
06.03.2008, 21:20
cuvajte setove za pa 800 nedao bog moze neko uzeti ....po mogucnosti prebacite setove na usb stick pa u banku western union ili hypo alpe adria bank neka oni to stave u sef za nedaj boze
a pod jastuk nikako mogu doci dobre vile pa uzeti za sebe i djeliti drugoj raji auuuuuu vidi belaja ....u redu da se ne da to zasto si se mucio ali ne razumijem koliko ovdje ima bas pravih prijatelja da je dao svoj set nekome ali samo vazi za one koji su se upoznali na yu midi posto se spominje samo dobrim kolegama ,,,evo koliko ovdje ima clanova da su se upoznali i dali svom kolegi set ali vazi samo za pa 800 daj recite koliko vas ima ali set koji ste vi pravili .....prijateljski pozdrav od mene ...

tesla
07.03.2008, 16:26
Ja svoj set nedam ni za pare sto bi neko imao sto imam i ja jos da svi imamo isti set i da zvucimo ko fajlasi ,ajde u redu je sad dati nekome dobrom kolegi nesto al nemozes sad al datu pa da svi imaju ,ja vise i nenosim klavijature u bih vec me par ceka jedva da dodjem i da im dam SVE,bar da kazu daj nesto nego hoce SVE dobice al kad procvjeta daska ,ne zato sto sam skrt ili zavidan nego sto ce sutra pricati kako su sredili klavijature sami a nikad nisu ni pipnuli edit a mogu danima pricati kako su im mocne klavijature ..tamo neke svemirske boje.Dao sam im mnogo puta i nikad ni hvala nisu rekli al nema vise sto dao dao.Amin
to je to o tome se radi daisa i sam znas da kada nesto imam mogu podeliti ali sa kim ja to zelim a da delim svima a niko nista neradi nego jos posle pocnu da te pljuju i da ti se podsmevaju kao ovo nista ne valja itd. ja na svom setu radim mesecima platio semplove i sta sad daj..daj....daj....daj.... ma ajte molim vas. Evo znas da sam ti dao onaj ritam dok sam ga uradio da ga poslusas i sugerises itd.. ali okaciti na net pa evo svima taman posla...

za ROBOTA
naravno da cu da cuvam kao i svako ko je to pravio. Necu da ulazim u to dali neko sam pravi svoj set ili ne kao ni dali i ko i kako svira ili samo trubi u prazno ali sam siguran da gomila ljudi odavde nema svirke isto i da NISU NIKAD svirali nigde a kamoli da naprave set. E takvima je lako da daju ono za sta se nisu ni malo pomucili i stalno traze daj...daj...daj........ pa jos posle komentarisu znamo svi kako. Npr nedim koji zivi od toga da vam ritam boju i to komplet sredjeno extra i cela tema zavrsi na kraju u fazonu na sta ti to lici sto samo toliko kb sto ne das bar jedno 50 MB e jebiga. Ne drzim nikome stranu ali to je jednostavno tako.
Dacu sta ja hocu i kome ja hocu. A KOME GOD TREBA NESTO SLOBODNO NEKA SE JAVI na msn ali ceo set NEDAM NITI PRODAJEM nikom osim Neletu koji mi je extra mnogo pomogao da sredim klavijaturu i njemu cu da kada sve zavrsim da usnimim sve iz svoje klavijature i da mu jednostavno dam.

jager
08.03.2008, 03:22
Ajde svi vi koji ne dajete svoj set, nemojte tako da pricate. Svako ima drugaciji ukus, drugacije navike... neko voli da mu boje budu poslagane ovako, neko opet onako...
Svako to radi na svoj nacin i to je OK. Otkud bilo ko moze znati da njegov set, na kojem se naradio, moze bas meni da odgovara? Vrlo je mala verovatnoca za tako nesto. I ja sam svoj prvi set dobio od kolege. Od necega se moralo poceti. Posle se vec to edituje onako kako kome odgovara... Gotovo niko nece koristiti set koji je ovde skinuo bez ikakvih izmena...
Ja sam svoj set OKACIO ovde, za dzabe, pa sta. I nije mi zao. Ok, ja za njega nisam dao ni dinara. Prckao sam i menjao ga pre nego sto sam ga okacio, prilagodjavao sam ga sebi, ali nije to ni izbliza ono sto cu imati u klavijaturi za mesec-dva. Pa i to cu da okacim... Neko ce skinuti, poslusati, svidece mu se (mozda) nesto, to ce iskoristiti u SVOM setu i vozi dalje...
Inace, prikupio sam svakojakih setova, cak i od nekih ljudi koji su to tako ljubomorno cuvali da ne daj boze... Cak mi je i jedan kolega bio pre koji dan, cim je kupio svoj extreme. Obecao sam mu svoj set i pitao ga sta on ima. Kaze, ima set na kartici, ali ne sme da mi ga da posto je tako obecao tipu od kojeg ga je dobio. Pa ok, rekoh ja, nema veze, ponesi karticu iz sinta, bar cu poslusati na mom extremu taj famozni set, ali ga necu presnimavati. Ucitam ja taj bogom dani set kad ono NISTA ali BAS NISTA od semplova/programa/kombinacija koje ja nemam u svom setu, ili nekom od setova koje sa skupio!!!
Hocu da vam kazem da se danas valjaju i prodavaju setovi koji su mahom sastavljeni od tudjeg rada. Retko ko ima set da ga prodaje, a SVE ali bas SVE u njemu je uradio sam. Od semplovanja do programiranja efekata i ostalo. Takvim ljudima svaka cast i razumem zasto to ne daju badava. Neki to nece ni da prodaju, pa i to je u redu.

dugmic
08.03.2008, 03:39
nemojte kupovati gluposti nego pravite sami ritmove ili ako imate prijatelja , da vam pomogne pazitese jasam se opekao na takvima.

dugmic
08.03.2008, 03:52
Ljudi stose svi ne prikupimo i da platimo malo svak po malo i dase y italiji pocne pravi korg samo za nasy muziky sa ritmovima bojama itd, sto dase mucimo ovoliko , strasnoje nekad sjebemo klavijatury, sto da dajemo kakvo kojim tipovima 500 eurica, bolje dati to inginerima koji znajy sta rade , sto dase porazboljevamo , jebiga menisy sipali pivo na ketron skupoceni svesam sam pravijo video muke zive , malo da promislimo , kako e 50 roland ima neke stvare , mozda bolje i od korga , trebase korg pobrine malo oko nas balkanaca.

dugmic
08.03.2008, 04:13
tip stomi poslao set zajebomi bojy na ekran kaze bolje za oci, pa 800 ima y boji a ne plava nije za oci dobra .

tesla
08.03.2008, 14:04
to i pricam uvek nekome nesto ne odgovara inace pa 800 ima dve plave dve zelene narandzastu sivu i crno belu boju nevidim sta tu moze da se zajebe i koliko je to bitna stavka u setu pa da nekome set ne valja zbog toga...... eto posle kazu daj.
za Jager-a
tebi care svaka cast sto si podelio ono sto imas u ime svih onih kojima treba set ali svedok si i sam da je pola ljudi nezahvalno i nadje se da komentarise kako je sve sranje i da nevalja nista. Ja sam pogledao taj set u vecini je od pa80 ali kao sto sam vec rekao da je ODLICNA osnova za nadgradnju i da se od njega moze uz nesto truda uraditi izuzetan set za rad. E sad sto sve mrzi da zagreju stolicu i a rade to je druga stvar. Mislim da svako ko se bavi muzikom i svira na aranzerima MORA da moze da nauci za toliko da sredi svoj set. (ako sam mogao ja moze svako)
I svako kome treba set za PA800 ima decko je postavio dobar set pa skinite uzmite i radite i imacete NAJBOLJI set koji mozete naci na trzistu. Samo ne budite lenji nego radite a ne samo daaaaaajj......

jager
09.03.2008, 23:28
Kao sto je vec neko rekao: "Poklonu se u zube ne gleda", tako da ni meni nisu jasni ljudi koji mogu da skinu nesto badava, a posle pljuju po tome. A i slazem se sa tobom da je svaki, ali SVAKI set koji se moze naci upravo samo dobra osnova za sredjivanje SVOG seta, koji ce samo svom kreatoru biti najbolji na svetu. Velika je verovatnoca da ce svima ostalima biti sranje.... jebiga. Bez grejanja stolice i ucenja podesavanja klavijature nema ni onog pravog seta :)

al bundy
10.03.2008, 00:49
@kreso

e ovako drug...i imas pravo i nemas pravo...tu si negdje...
i ti si jednom poceo od nule,nisi se rodio sa setovima,znaci da je tada bilo ove stranice,i ti bi skino par setova sa nje a nebi nista stavio,posto i nemas nista jer si pocetnik....i bio bi zahvalan....koliko ja vidim svi ovi setovi se vrte u krug..sve je isto samo malo izmjesano i tako...ima dosta ljudi sto neznaju ritmove pravit,a ja sam jedan od njih,pa se sluze sa ove stranice kao i ja.necuvam svoj set dao bi onome kome treba,ali bez veze da ga stavljam ovdje na download posto to vec ima tu.znaci treba da skinem set,malo pojacam bass gitaru i uploadujem ga na centar,da bi ljudi kao ti imali dobro misljenje o nama,ali to je malo smijesno.svi se boje dat set,da nebi svi zvucali isto....ali svak radi drukcije pa nekom neodgovara set ma kako dobro on bio uradjen.ako neko cuva ,i neda nikome set...njegova osobna stvar oce li dat u javnost ili ne.cjenim one koji to urade i daju,jer svima nama treba pomoc...licno idem od sebe,znaci ja sam novi ovdje na stranici,koristim miodragov set,i nesto novih ritmova ubacio...rado bi i ja nesto stavio na download ali,reko sam vec,kad nemas i nemozes,glupo mi sad opet stavljat moj set samo sa drugim imenom...a ima nas dosta takvih....znaci mi manje vrijedimo zbog toga!?

kreso
10.03.2008, 09:50
@ Al Bundy

Da, i ja sam nekoć počinjao od nule. Na workstationima samo uz pomoć user manuala,a na aranžerima sam znao nažicati od kolege koji set i onda sam vidio da mi se uopće to ne sviđa. Uzeo sam uputstva ili sam pitao iskusnije kad sam zapeo na kakvom problemu i odlučio napraviti od nule sam svoj set. Koliko je bio dobar, nije me interesiralo, jer za mene i moju ekipu iz benda je bio najbolji (hebi ga, bolji nisam imo). Koliko je stvarno dobar, shvatio sam kad su počeli dolaziti drugi muzičari od mene i cimati me da im prodam SET. Istina je da sam potrošio vremena i sati za aranžerom i zato ga cijenim i počeo sam shvačati da nitko neče to bolje uraditi od mene samog, jer ja najbolje znam što trebam i što hoču. Neki su kupili Pa80 i odmah s par konvertiranih ritmova od E i G Rolanda na tezgu (užas). Ja se rađe nisam sramotio i "prdio u bure" s lošim soundom, nego sam si uzeo vremena i isprobavao i testirao materijal dok nije barem približno zazvučao kao live band, mada dan danas odgovorno tvrdim da niti jedan aranžer nikad i baš nikad ne može tako dobro zvučati kao bend uživo. Hebi ga, kupio sam tada novi stroj koji 3 mjeseca nije vidio svijetla pozornice. Radio sam rađe na staroj kanti.
I sad se na kraju vračamo na ono s početka "Daj, daj i samo daj ?" "Pomozi mi, ja sam početnik". Ako ti dam svoju muku, neka ti, ali nemoj mi to preprodavat i djelit svakakvim gangsterima širom svijeta. E onda mi je žao u 3 PM. Ne želim biti jako bezobrazan ali tvoj post me je toliko uzrujao da sam ti to najbliže metaforički odlučio pribličiti na ovaj način. Dobar set shvati kao svoju djevojku ili ženu. Trudiš se čitavo vrijeme oko nje, i ona je samo tvoja. Nato dođe dasa i kaže, ajde care daj mi da je malo probam, vratit ću ti je ako mi se ne sviđa. Naravno, on je kresne, pa kaže da mu se ne sviđa (čuo si i reko da je dobro, a sad više ne valja). A ako mu se sviđa, zašto bi je s njime djelio ? Ili zašto bi mu je i dao il prodo (nisam ja makro nit moja djevojka kurva). To je samo tvoje. Traži si svoju djevojku ili ženu. Tako i ti potraži i potrudi se oko svoga SET-a. I na kraju, niti jedan set ti nikad neče bit po čejfu, ma koliko on dobar bio, jer nitko od nas, ali ama baš nitko nema isti glazbeni ukus. I te dorade koje kažeš na nekom ritmu također treba malo preraditi, dotjerati, ubaciti u njih nešto novo, napraviti boju s nekim drugačijim efektom... sve to zahtjeva vremena, volje i truda. I ne sjedim dok to radim u birtiji i ločem pivo za pivom i čekam da mi netko da gotovo, nego radim. I početniku ću uvijek rađe dati savjet kako da što napravi nego da mu već dam gotovu stvar. Stara narodna kaže : "Nauči čovjeka pecati, a ne da mu svaki dan uhvatiš frišku ribu". Jer kad ga naučiš pecati, naučio si ga kako preživjeti, a ako ga naučiš svaki dan da će od tebe tu istu ribu dobiti, napravit češ od njega parazita kojeg se nikad nečeš riješiti. Zato nas pitaj i naučit čemo te, ali budi siguran da nikad, ali baš nikad nečeš od istinskog majstora (posebice samoukog) dobiti vrhunski set. Dobit češ solidno urađen set, pa ga nadograđuj i kad prosjediš uz njega 3-4 mjeseca i budeš zadovoljan s njime vjeruj mi nečeš ga nit ti nikom džaba dat. Dat čemo ti udicu, najlon, pa posudit i štap. Ali da češ doč i reč, ja bi "svoju" ribu, a ja još nisam nit sebi nit za svoju obitelj nalovio, e onda da izvineš "hebi se !"
A to da manje vrijedite, nedaj bože. Budi čovjek i pomoči će ti se. Meni osobno je draži svaki novi član koji pristojno komunicira s kolegama, pa bio i sam početnik. Nema mi ništa lijepše nego pomoć kolegi muzičaru koji tek počinje, kojem je stalo da nešto postigne i nauči u životu na polju muzike. Jer znam da će takav sigurno cijenit svaki savjet koji će dobit. A žicari ??? Ma nek žicadu, ja ih uopće ne doživljavam osobno i opčenito ih ignoriram dok ne postanu stvarno jako agresivni i naporni. Tada ih se riješim najjednostavnije ...

BasariStudios
10.03.2008, 10:01
"Daj, daj i samo daj ?"
E necu vala, hajd placi da vidim!

Nego djes, imal te zivog?

kreso
10.03.2008, 10:19
Ne dam nit ja ! Tko se nije upiso na vrijeme u razred ponavljat će godinu =))

Tu sam legendo ! Što ima Nedime ?

BasariStudios
10.03.2008, 10:21
Nista, 5.20 ujutru ovdje jos ne spavam, bem ti ove sprave...ah!

kreso
10.03.2008, 10:27
Ajmo na chatbox da ne kvarimo Topic.

al bundy
10.03.2008, 10:41
dobro jutro ljudovi!!!

opet da se obratim kresi....
mozda si ti mene pogresno razumio,pa si se uzrijo bezveze,a mozda sam i ja nesto pogresno napiso,pa se izvinjajem zbog zabune...
ja tebi nepprebacujem i ne zamjeram nista ako ti neces da das nekome neke setove nit bilo kome drugom,jer i ja sam gotov set skino(i to jedan sto ga svi hvale na forumu)on jest u sustini dobar,ali meni se nije rapored svidjo pa sam presjedio....i vjeruj jos uvjek sjedim ali nije gotovo....treba jo vremena...
ja tebi napr sad da tam taj set,i ti ces presjedit dana i dana nadogradjujuci nesto...sasvim normalna stvar....ja da napravim neki set od nule znaci da pradim godinu na tome...normalno necu ni ja dat prvome koji pita(desilo mi se neki dan,da sam upozno nekog pjevaca pa trazi set da mu posaljem preko msn,ubacio sam ga,pisali par rijeci,poslo mu set i 2 dana proslo,nit se javio nit je hvala reko) ima i takvih...i takvima ja nebi dao ni najlosiji set koji sam i ja dobio a kamo li da sam neki sam pravio...naravno treba bit covjek da bi ti neko pomogo..a to sto set poredis sa zenom ili djevojkom,tu nevidim poente nikakve....jer ja sam zenu naso,nisam je sam napravio....
i nesmatram ja sad tebe i takve ko ti ili npr ovog nedima(vidim da i on prodaje) sebicnima ili skrtima,ne daj boze,svaki trud treba bit naplacen.to se podrazumjeva.
ali hocu reci da nisu sve novajlije ovdje dosle na forum,vuc nekoga za rukav trazeci set i onda ih nema pola godine....i onda opet ispocetka...naravno ima i takvih STO LJUDI STO CUDI ali,kazem nismo svi..

kreso
10.03.2008, 14:28
E pa Al Bundy drago mi je da se razumijemo. Vidim da si i sam shvatio i da cijeniš vlastiti trud koji si utrošio na stvaranju vlastitog SET-a. I vjeruj mi, za pa mjeseci kad bude cakum-pakum ti baš neče bit svejedno da ga tek samo tako daš nekom neznancu.
A mene i ostale s iskustvom brate slobodno pitaj. Pomoči čemo ti maksimalno koliko god možemo i znamo. I vjerujem da će ti takav savjet više značit u izgradnji tvojih setova nego da ti damo neki naš vrhunski set. Jer kako si i sam reko pola češ ga izbrisat i promjenit. U tom je poanta. I ako takav set dorađuješ da bude bolji onda ima koristi da ti se pomogne, jer će od tebe nastat istinski majstor. Sutra ću se ja povuć s foruma po tom pitanju, al s osmjehom na licu jer znam da je iza mene i nas par iskusnijih ostala generacija koja će prenjeti znanje na nove početnike. Prijatelju samo napred. Kad zapneš tu smo, s tobom čemo procjedit sate i sate, ali zajedno i neče mi biti žao ni minute. Al da ja sjedim, a polije dođe manga i dobije taj set džaba, e onda mi je krivo. Može ga kupit. Cijena ? Prava sitnica, samo 1.000 € ;). 1000 € :-O, pa to je puno reči će, a ti njemu "Nije, jer nemaš pojma koliko je vremena utrošeno, a ti nemaš nit 5 % ovoga što je u njemu." Kad se takvima (gotovanima) prodaje nije mi žao. Neka ih se dere. Ali ako vidiš da želi naučiti, badava ću mu pomoći.

Draze
10.03.2008, 15:09
Pozdrav druzini na forumu!

Citajuci diskusije ima se utisak da ima argumenata i na obe strane.
Necu sada pricati nesto previse o tome,jer nisam bas najstrucniji oko toga,ali citajuci
zadnji post koji je napisao Kreso postavlja mi se jedno pitanje.

Kreso

. Al da ja sjedim, a polije dođe manga i dobije taj set džaba, e onda mi je krivo. Može ga kupit. Cijena ? Prava sitnica, samo 1.000 € . 1000 € , pa to je puno reči će, a ti njemu "Nije, jer nemaš pojma koliko je vremena utrošeno, a ti nemaš nit 5 % ovoga što je u njemu."

Apsolitno jesam za, da se ceni tudji trud, da to sto nisam sposoban sam, treba da platim
coveku koji je prolio znoja na tim da napravi jedan dobar set .

Pitanje je kako iskluciti one ponude koje u sustini nista ne nude.
Ponovo ce biti onih ljudi koji love iz zasede ,pravaranti na kojima bi se neki pocetnik
kao ja, i ne samo ja upecao.

Kako sam vec reko,sigurno treba ceniti tudji trud,ali i netreba platiti bilo sta.

al bundy
10.03.2008, 18:08
...pozdrav i tebi draze...;)
ma istog smo mi misljenja,samo se malo zaobilazimo da se nebi sudarili...
ja da naidjem na neki ritam ili set sto se meni svidja pa platio bi ga i ja da je po mom ukusu i onakav da bude kakav ja hocu, i 1000e
ali nema toga...dok ga sam ne bocnes...

a sto se tice ovi prevaranata,tuj se nemoze nista....
jer OVCE SU ZA SISANJE....a i svako jutro ustane jedna budala koju je lako zajebat...

dugmic
11.03.2008, 05:43
zato treba da postoji samo jedan set za balkansky muziky , a ne da ginemo ovde, kao sto to nama dolikuje , i svi da imajy isto kao kadasy kinezi nosili isto odelo i znalose koje kinez , ovde se svi hvale znas ja ovo ono , ima puno prevaranata pazitese ljudi .

BasariStudios
11.03.2008, 05:46
ali nema toga...dok ga sam ne bocnes...
Tako i nikako drugacije, niti ce ikada biti toga...

kreso
11.03.2008, 10:18
teško je standardizirati set za balkansku muziku. Po tom pitanju svak bi od nas imao različit prijedlog. Za sada koliko sam ih ja pregledao najkompaktniji SET koji sve sadrži i koji se dosta kopira na nove Pa800 aranžere je set od DIESEL banda. Ne reklamiram sad nikoga i nije mi namjera isticati, ali to je vrlo solidno napravljen set koji ti omogučava da ga upucaš u synth i možeš komotno odradit gažu/tezgu s njime. Nije nešto extra specijalan, ali nije nit loš. Uz male dorade od njega će si svak napravit extra dobar set. Da se razumijemo ovo se odnosi samo na stylove. Boje i samplove nemože nit dragi Bog standardizirat na ovim prostorima, a još terce koje večina vas traži i koristi je još teže.
No da i idemo u izgradnju standardiziranog Balkanskog seta što nam treba. Uzet čemo mekakav prosjek pošto večina nema babaroge tipa Pa800, Pa1X pro, Pa2X, a dosta još svira na i 30 i Pa50/60. Znači neka zlatna sredina je Pa80 makar je po mom mišljenju i on prestar.
Na raspolaganju nam je 48 user mjesta. Ja bih to proširio no svaki Pa50 nema HDD pa da koristi SET-ove na 123.SET, 456.SET i 789.SET.
Ali vratimo se osnovnim user mjestima.
U bank1 treba stavit ritmove za stare narodnjake (dvojke, estame, sirtaki, rumbe, begine ...). U user bank 2 treba stavit turbo-folk ritmove tj disko-rumbe, disko-dvojke itd. Treču banku treba ostavit za zahebane zabavne ritmove i standardne svjetske tradicionalne ritmove koji večinom trebaju za starogradske pjesme (valceri i sl.).
E, sad se javlja problem, a gdje da smjestim namjenske pjesme ???
Ja sam osobno većunu tvorničkih ritmova (od kojih nije bilo nit ima ikakve koristi za repertoar koji sviram) izbriso i preko njih prekuco namjenske ritmove ili super stylove, no sad sam skužio da sam napravio veliku grešku i da to moram pod hitno promjenit. Ritmove iz user banaka treba prekucat preko tvorničkih, a user mjesta rezervirat za namjenske pjesme. Zašto ??? Zato jer većina pjesama živi od danas do sutra tj danas se sluša, a sutra je već zaboravljena. Ritam je vječan. I dvojka, rumba, sirtaki, begin, sa-sa će mi uvjek trebati i njih trebam uvjek imati na dohvat ruke bez obzira o kojem setu da se radi. I to treba staviti najjednostavnije uzorke u memoriju, a u performancama je došminkavaš bojama, semplovima kako hočeš.

Zanimaju me i vaši prijedlozi i kako bi ste vi to posložili.

maricm
11.03.2008, 10:37
Pozdrav

Ja mislim da bi se to poredalo ovako:
Uzmes rolanda g70 ili e80 i imas beskonacno usera i performancea tako da nemoras prekucavat fabricke ritmove.

al bundy
11.03.2008, 12:43
...vidis.dobra ti ova...nisam ni znao da se fabricki mogu brisat..
a sto se tice slaganja..poceo sam pogresno,pa sam sad i ostavio tako...mogu se snac ali polako prepravljam...
meni su svi ritmovi sto mi trebaju skupa sa perf.
primjer:prva perf imam rumbu,dvojku,begin....znaci standardno
a na svakoj je programiran sts za boju koja mi treba u pocetku..
na ostalima su ritmovi po pjesmama....isto sa sts...
zadnje tri perf koristim za boje,a donje perf za terce...malo je komplicirano,ali stvar navike...

kreso
12.03.2008, 10:09
@ maricm

Opet ti pilu naopako :lol:
Kakav G70 ili E80 ? :rolleyes:
Ko ima novca za njih prije će uzet Pa800, Pa1X Pro Elite ili Pa2X Pro (barem večina naših članova).
Govorim o nekakvom srednjem razredu (prosjek svih nas) i o standardiziranju balkanskih setova na trenutno najzastupljenijoj marki što je bez ikakve reklame i zamjerke trenutno KORG.
Trenutno su Roland i Yamaha manjina ne samo na našem forumu već uopće na našim prostorima. Druga stvar je Europa i svijet.
Kad se i ako se standardizira BALKAN.SET za KORG-a tada će se standardizirati i za druge marke.
A savjet što da uzmem, ipak prepusti meni. Mislim da nakon toliko godina sviranja i aranžera i workstationa što su mi prošli kroz ruke sam najbolje znam što mi odgovara i što je najbolje za mene. ;)

BasariStudios
12.03.2008, 10:25
Rolan i Yamaha nisu nista vise popularniji ni na zapadnjem svetu,
KORG je zakon gde god se okrenes, nema sta da se tu prica.
Na sve nase forume znam 4-5 sa T2 a jos 4000-5000 sa neki KORG.

gogspa80
12.03.2008, 10:26
Kako je kreso rekao , bas i ja slazem ovih dana te ritmove , imam hd na korgu, i stavio sam na 1,2,3 - na to sam stavio te ritmove za narodnu sto uvijek trebaju, begin, rumba, sa sa, 7/8, 9/8, sirtaki...
na 4,5,6 stavljam namjenske ritmove od juznog vetra sto imam, i sto radim, 7,8,9, stavit cu na 7 par ritmova za novije narodne a na ova dva za zabavne.

MA NAJBOLJE BI BILO BUBNJARA DOBROG IMATI, I NE ZAJEBAVAT SE DZABA SA SVIME OVIM, JER PATIMO SE I OPET NE ZVUCI KAKO TREBA, NEMA TU DOK SE BUBANJ I BASS NE SVIRA BILO NA KLAVJETURAMA IL NA GITARI...

gogspa80, nemoj bezpotrebno pisat velikim slovima. Ispada da galamiš, a svi te dobro "čujemo" ;-)

Necu vise nikad :DD

dugmic
12.03.2008, 20:22
Kako je kreso rekao , bas i ja slazem ovih dana te ritmove , imam hd na korgu, i stavio sam na 1,2,3 - na to sam stavio te ritmove za narodnu sto uvijek trebaju, begin, rumba, sa sa, 7/8, 9/8, sirtaki...
na 4,5,6 stavljam namjenske ritmove od juznog vetra sto imam, i sto radim, 7,8,9, stavit cu na 7 par ritmova za novije narodne a na ova dva za zabavne.

MA NAJBOLJE BI BILO BUBNJARA DOBROG IMATI, I NE ZAJEBAVAT SE DZABA SA SVIME OVIM, JER PATIMO SE I OPET NE ZVUCI KAKO TREBA, NEMA TU DOK SE BUBANJ I BASS NE SVIRA BILO NA KLAVJETURAMA IL NA GITARI...

gogspa80, nemoj bezpotrebno pisat velikim slovima. Ispada da galamiš, a svi te dobro "čujemo" ;-)

ma bre sta vali hoces bubnjar dati pomera mozak , ovoje sprava odlicna , znajy bubnjari dase odrese , kodace sve da pobijy imam to iskustvo, bre za nasy dvojky i netreba toliko bubanj , moze za ove juznjake nista vise.