Prijava (LogIn)

Pokaži Full Verziju : Glasno razmisljanje

ffb
11.08.2025, 15:04
Obilazeci proteklih dana par lokala na odlicnim lokacijama u neposrednoj blizini mora( otok Vir) i slusajuci „ live“ izvedbe ( hahaha) kolega dosao sam sa dobrim prijateljem( takodjer muzicar)do lokala gdje su svirala dvojica muzicara.Klavijaturista i gitarista/vokal.
Njih dvojica su svirali live koristeci ritmove iz klavijature.
Sada dolazim do glavnog detalja;
Svirali su prikladne pjesme/ mixove koje je puna terasa gostiju odlicno prihvatila.
Za 1,5-2 sata slusanja kolega klavijaturista je koristio 4-5 ritmova.
Klavijatura Korg Pa 1 x!
Taj stari model ima ram memoriju od 32 mb.
Sound extra dobar, bubanj i bas gitara za pozeljeti.
Tu se ponovo potvrdjuje da je glavni i jedini vazeci faktor muzicar koji svira, pozna svoj instrument i izvlaci iz njega maximun.
U danasnje vrijeme gdje masa kolega trce za najnovim klavijaturama og 2,3,6 … GB,setovima, namjenskim ritmovima… rijetko se moze vidjeti/ cuti na bini dobar stari instrument.
Da napomenem na kraju; to je moje subjektivno misljenje.

Tomy
11.08.2025, 15:07
@vingula nisam znao da si još na pa1.
P.S.
Ja još uvijek imam PA800. Sad sam nedavno kao backup uzeo PA3X ali mislim da mi u nekim stvarima PA800 bolje zvuči. Nikako se ne mogu naučiti na PA3.
Po tom pitanju definitivno se slažem s tobom.

ffb
11.08.2025, 16:10
@Tomy, zar ima smisla bilo koga prozivati???🤔

Tomy
11.08.2025, 16:20
Nije to prozivanje. To je pohvala i poštovanje. [emoji6]

Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk

ffb
11.08.2025, 16:27
Da ja onda objavim ostala imena😜🥱

Tomy
11.08.2025, 16:29
Može. [emoji846][emoji846][emoji1787]

Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk

ffb
11.08.2025, 17:46
Nista od tog sporta😀

gnovako8
17.08.2025, 13:53
Obilazeci proteklih dana par lokala na odlicnim lokacijama u neposrednoj blizini mora( otok Vir) i slusajuci „ live“ izvedbe ( hahaha) kolega dosao sam sa dobrim prijateljem( takodjer muzicar)do lokala gdje su svirala dvojica muzicara.Klavijaturista i gitarista/vokal.
Njih dvojica su svirali live koristeci ritmove iz klavijature.
Sada dolazim do glavnog detalja;
Svirali su prikladne pjesme/ mixove koje je puna terasa gostiju odlicno prihvatila.
Za 1,5-2 sata slusanja kolega klavijaturista je koristio 4-5 ritmova.
Klavijatura Korg Pa 1 x!
Taj stari model ima ram memoriju od 32 mb.
Sound extra dobar, bubanj i bas gitara za pozeljeti.
Tu se ponovo potvrdjuje da je glavni i jedini vazeci faktor muzicar koji svira, pozna svoj instrument i izvlaci iz njega maximun.
U danasnje vrijeme gdje masa kolega trce za najnovim klavijaturama og 2,3,6 … GB,setovima, namjenskim ritmovima… rijetko se moze vidjeti/ cuti na bini dobar stari instrument.
Da napomenem na kraju; to je moje subjektivno misljenje.

pozdrav upravo tako bravo za ovaj post.;)