PDA

Pokaži Full Verziju : Korg TR Hard disk?


gile_87
30.01.2008, 17:33
Pozdrav svima! Imam Korg TR, ali i jedan problem - ucitavam boje skoro 6 min, pa ukoliko na trenutak nestane struja dok sviramo ...:-"
Hteo bih da ugradim bilo kakav hard disk na kome bi snimio 30-ak MB semplova kako ne bih morao da cekam ucitavanje, vec odmah da sviram! Jer postoji mogucnost da se to uradi? Hvala unapred.

kuki
30.01.2008, 17:38
Kao sto sam vec rekao ucitavanje je neizbezno kod svakog tritona,tu ti hard nista ne pomaze.Tako mora da bude,najbolje ti nabavi jedan UPS kabal koji jos drzi struju nekoliko minuta nakon nestanka struje.To ti je najbolje resenje sto se tice struje.

Alix
30.01.2008, 18:15
Gile...Prije ovog posta što si ga postavio,trebo si da pogledaš na forumu prijašnje teme...kao prvo Semoplovi se ne učitavaju na disk ili na karticu već u RAM...Iz RAM-a klaviatura upotrebljava boje...Drugo,kad ugasiš klaviaturu,RAM se isprazni i moraš ponovo učitavati pa nije važan koji bilo medij...treće NEMOGUĆE je imati sempler a da mu ne moraš učitavati semplove,jedino je to moguće kod SSD-ja (Solid State Disk)...treće Apsolutno ne možeš ugraditi disk u TR,jedina je mogućnost kupovina EXB-SCSI pa tek onda neka skupa prerada da bi ga priklopio,a i pitanje je koliko prostora ima TR u sebi pošto je Manju od Classica,a drugo nemaš potrebnog napona da bi ga mogo priklopiti pošto radi kao LE na vanjski adapter...ja u Classicu imam HDD ali samo zato da ne moram nositi vanjski SCSI medij za učitavanje,imam i unutrašnji Power Supply tako da sam preradio i napon za napajanje HDD-a...Inače Učitavanje sa kartice je skoro ista stvar...Eto toliko za informacije...Pozrav!

gile_87
30.01.2008, 18:28
Razmisljao sam o UPS-u i sigurno cu to i uraditi ako HDD ne moze. Da ne bi bio dosadan samo da pitam jos nesto... Moze li onaj USB na TR-u da sluzi za komunikaciju HDD-a i ploce TR-a, odnosno da HDD sluzi kao externa ROM memorija? Pozdrav i HVALA!!!

gile_87
30.01.2008, 18:30
Shvatio sam... jedino UPS! HVALA JOS JEDNOM!

jager
31.01.2008, 02:01
Pa pazi .. UPS mozda i nije tako suluda ideja ... Mada, on moze da ti pomogne jedino ukoliko na kratko nestane struje u toku svirke ... pa da ne moras da ucitavas semplove ponovo.
Sa druge strane, UPS bi stitio i samu klavijaturu od prenapona/pada napona...
Mozda i ja stavim jedan na svoju klavijaturu :)
Inace, ucitavanje semplova i meni ide na zivce, ali to je tako kako je. Moras je pomiriti sa cinjenicom da je to tako i gotovo :) Alix ti je to vec lepo objasnio zasto je to tako, ne samo kod TR-a, vec i kod svih Tritona....

amko_NP
31.01.2008, 02:09
Gde se moze nabavit taj UPS-Kabal i koliko kosta? I ja bi hteo ugradit to kod sebe u TR'a. Trazio sam po Netu ali sam i nalazio neke APS, USV... -Adaptere pa sad neznam tacno koji je to Kabal.....Poz Amel

jager
31.01.2008, 02:14
Ajoj .. amko, nije to kabel :)
To ti je sprava koja u sebi ima baterije, i onda se napaja na 220V. Ima i svoj izlaz takodje 220V u koji ukljucujes klavijaturu. Ako nestane struje, baterije drze napon jos neko vreme. U isto vreme ti stiti klavijaturu od promena u naponu. Idealno za kafanice gde gazda na jedan konektor prikaci termo pec, kafe aparat i bojler, a za muziku ostaje jos samo jedan konektor iz istog produzivaca :)
Inace je pre svega UPS izmisljen za racunare... no, moze da posluzi sasvim dobro i za klavijaturu ili bilo koji drugi potrosac relativno male snage.

gile_87
31.01.2008, 16:44
Izvinite sto nisam ranije odgovorio. UPS se moze naci po ceni od 3500din pa do ... Prosecni se krecu oko 8000din - koji ja planiram da uzmem, a komp na njima radi 15 min nakon nestanka struje, sto znaci da klavijatura sigurno mora isto vreme da izdrzi ako ne i vise. Ima ga kod mene u kompjuterskoj radnji - gde radim. Razmisljao sam i ranije o tome, ali sam mislio da problem resim direktnim prosirenjem memorije - sto se ispostavilo da ne moze. Da ne bi mnogo davio, postavicu samo jedno pod pitanje :
Da li je neko razmisljao o tome moze li se ugraditi USB(za Flash-ku) kao sto ima Clasic ili Extreme, jer naravno one brze rade? Izvinite ako sam dosadan ovakvim pitanjima ... Pozdrav za SVE!

kuki
31.01.2008, 16:56
Ne,mislim da ne moze,mislim da ni jedan triton to nema.
Osim mozda extreme.

jager
01.02.2008, 00:55
Na Extreme-u imas USB za USB stick ili HDD i Compact Flash citac/pisac
Na TR-u je, koliko ja znam SD kartica. Sta tome fali?

kuki
01.02.2008, 01:00
Ne postoji ni jedan nacin za sada da izbegnes naporno ucitavanje.
Kad se mora,mora se. :)

jager
01.02.2008, 01:08
Pa ne postoji, i to ni na jednom Tritonu, to smo apsolvirali vec :)
I mene smara ucitavanje na Extreme-u, ali tako je - kako je. Druga je to sad stvar da su konstruktori klavijatura mozda mogli da stave i neko akumulatorsko napajanje koje bi RAM drzalo pod naponom. Nesto slicno kao kada laptop prebacis u "sleep" mode. Moze jako dugo da ostane kompletna memorija sacuvana. Pa ako bas dugo ne ukljucujes klavijaturu da onda moras da loadujes semplove...
Ali sta da radimo kad se nisu toga dosetili .. ili nisu hteli. Anyway, ako hocemo samplove, loadovanje nam ne gine :)