Pokaži Full Verziju : Istine I Zablude O Korgu Pa500
Pozdrav za sve kolege. Verujem da mnogi vec dugo cekaju pa500. Posto se najzad pojavio, pojavile su se i neke nedoumice oko njega. Molio bih sve koji znaju, a posebno kolegu Nedima(citao sam na nekom forumu da se relativno povoljno izjasnio o ovoj spravi) da malo razjasne neke stvari. Siguran sam da svi oni koji ne mogu da plate pa800, zarko zele da cuju da li taj pa500 vredi nesto i koliko je zaista dobar (ili nije dobar). Da zanemarimo boju, oblik i ostale stvari koje su pitanje ukusa, pa da predjemo na sustinska pitanja:
-Kako Nedim rece na tom forumu, veliki broj ljudi koristi pa50 i LE, pa samim tim nije neki nedostatak to sto nema semplera na pa500, posebno kada se uzme u obzir koliko je jeftiniji od pa800. Ostaje da damo odgovor na sledeca pitanja:
1) Da li su farbe i ritmovi zaista isti kao na pa800?
2) Dirke sigurno nisu kao na pa800, ali da li su bolje nego na pa50, kakve su u odnosu na pa80?
3) Da li je pravljenje stilova na pa500 identicno kao na pa800?
4) Posebno interesntno je da znamo da li je broj oscilatora koji se koriste za pravljenje farbi isti kao na pa800? Koliko se moze ozbiljno racunati na editovanje boja na pa500?
5) Malo me brine to sto je ova klavijatura laksa oko 2 kg od pa50 (ako se ne varam). Da li je to posledica upotrebe lakse plastike ili je ova sprava imala "viska delova" u odnosu na pa50?
6) Da li i pa500 ima iste mogucnosti u pogledau EQ po kanalu kao i pa800?
7) Najzad, sa cime se vise moze postici na zivoj svirci: samo pa800, ili pa500 + neka sprava koja cita semlove kao sto je LE (a da cena te dve sprave bude ista ili cak niza od pa800).
Ima mnogo pitanja, ali sam se trudio da postavim ona koja su od sustinskog znacaja za izbor klavijature. Sigurno da ima jos stvari koje sam preskocio, pa ako se Nedim i ostale kolege necega sete-neka dodaju. Molio bih Vas da se na ova pitanja odgovori sto preciznije, jer sam ubedjen da ce odgovori mnogo uticati na konacni izbor pri kupovini kod mnogih kolega. Dakle, bez nagadjanja, dajte samo proverene informacije. Unapred se MNOGO zahvaljujem svima koji ce se potruditi da nam daju odgovore!
1-jesu jer Pa500 se bazira na istoj EDS sintezi kao i M3, PA800 i PA2X samo sto PA500 ima polifoniju od 80 voices
2-ocajne dirke bez aftertoucha, fuj, fuj
3-potpuno isto
4-ista sinteza, isti broj oscilatora i editing
5-upotrijebili jos goru plastiku pa je klavijatura laksa, fuj
6-ima
7-druga opcija, PA500 plus jedan LE a proci ces i jeftinije
Jedno je sigurno a to je da su boje,ritmovi,editovanje ritmova isto na obe klavijture!Ono sto bi meni smetalo na Korgu Pa500 kad bi ga koristio je sigurno to sto ima samo 2 izlaza L i R tako da nije moguce odvajati kanale nego sve ide u stereo vezi a sto se tice Eq i master Eq i inace postavke efekata je sve isto kao na Pa 800!
A sto se tice toga da li uzeti Pa 500 i Triton Le ili jedan pa 800 ja ti savetujem jedan Pa 800!Razlog?Pa 800 sigurno ima kvalitetniji zvuk na desnoj strani od tritona Le i plus dobijas sve opcije u u levoj ruci i zajebancije koje vec idu uz to na korgu Pa 800!Kvalitetnije zvukove imas na pa800,vrhunske gitare,klavire,duvace ojje rade bas zbogg tog after toucha dok triton Le o tome moze samo da sanja!Odnos cena stoji ovako Korg Pa 500 je oko 1000 evra i jedan triton le je oko 500 e a jedan polovan Pa 800 mozes da nadjes za 1600 e :)
Hvala na odgovorima. Znaci, PA500 je onda neverovatna klavijatura za male pare, samo ne sme da padne da se ne raspadne (zbog jeftine plastike):-) Sa time mogu da zivim. Sto se tice izlaza, pa ni na pa50 nema vise nego 2. Lepo bi bilo da imam bar 8, ali sta je tu je. Samo nisam dobio direktan odgovor na pitanje oko dirki-da li su iste, malo bolje ili sasvim drugacije nego na pa50. Ja sam harmonikas i zaista mogu dobro da odsviram i na pa50 sve sto mi treba, iako je pa80 mnogo bolji. Molim Vas da mi sto preciznije opisete klavijaturu na pa500 i da je uporedite sa nekom vec poznatom. Dakle-ista, bolja ili losija nego na pa50.
Hvala jos jednom!
E to ti burazeru ne bih mogao reci jer nisam video klavijaturu,sve sto sam ti rekao je iz onoga sto sam procitao o njenim specifikacijama!To ti je Pa 50,Tg1,Rx bojama,master efektom i TuchView displejom ;)
Hvala na odgovorima. Znaci, PA500 je onda neverovatna klavijatura
Ama nije PA500 nevjerovatna klavijatura, to ti je malo cvrsca plasticna torba sa malo elektronike u njoj a ima i prozor. Tastatura je ocajna kako ti i rekoh, a mozes je uporediti sa onom na PA50. Uzas boziji. Ne znam samo kako su uspjeli da nadju to groblje. Bas su se potrudili. Ni na PA800 nije mnogo bolja al sa ovom su bas pretjerali. E sad ako imas volje mozes je otezati al se spremi na malo posla.
To ti je Pa 50,Tg1,Rx bojama,master efektom i TuchView displejom ;)
Nije marko, ovdje je EDS sinteza, ne RX a razlika je veeeeeeelika.
Ama nije PA500 nevjerovatna klavijatura, to ti je malo cvrsca plasticna torba sa malo elektronike u njoj a ima i prozor. Tastatura je ocajna kako ti i rekoh, a mozes je uporediti sa onom na PA50. Uzas boziji. Ne znam samo kako su uspjeli da nadju to groblje. Bas su se potrudili. Ni na PA800 nije mnogo bolja al sa ovom su bas pretjerali. E sad ako imas volje mozes je otezati al se spremi na malo posla.
Nije marko, ovdje je EDS sinteza, ne RX a razlika je veeeeeeelika.
EVO DRUZE AKO JA LAZEM FABRIKA NE LAZE!!!
For the musician, composer, performer and entertainer, the interactive Pa500 is the perfect musical partner. Like its big brothers - the Pa800 and the Pa2XPro - the Pa500 uses our RX (Real eXperience) technology to deliver a sound unprecedented in an arranger keyboard. With exclusive Korg features such as the XDS Dual Sequencer, intuitive TouchView interface, quarter-tone on-the-fly and a four way joystick for realistic articulation, the only thing really
Opet ti moj Marko sa proizvodjacima, a ja ti jednom isprica da oni svasta pisu:
http://www.yu-midi.com/forum/showthread.php?t=3339
U slucaju PA500 nije proizvodjac slagao nego si ti pogresno razumio. Tehnologija kod PA500 jeste RX ali je sinteza EDS (Extended Definition Synthesis) koju PA80, PA60 i PA50 nemaju. To je onih 16 oscilatora po programu. Drugo, RX tehnoligiju je Korg prvi put upotrijebio kod PA1X a ta RX tehnologija nema posebne veze sa sintezom jer se odnosi na ukupnu performansu instrumenta, zanaci sve ono sto on nudi i na koji nacin je to organizovano. A posto ti kako vidim dobro razumijes engleski evo ti kratki test od PA500 sa najmjerodavnije svjetske stranice na ovom polju pa procitaj:
http://namm.harmony-central.com/WNAMM08/Content/Korg/PR/Pa500-Songwriting-Station-.html
a evo ti i sta Korg kaze o tome:
http://209.85.135.104/search?q=cache:MbUo3OP7R20J:www.korg.com/gear/info.asp%3Fa_prod_no%3DPA500%26category_id%3D1+Kor g+Real+eXperience+Technology&hl=de&ct=clnk&cd=10&gl=de
Brate uzmi lepo procitaj post pre nego sto das komentare da ne bi prdeli u prazno!Lepo sam napisao da u korgu Pa 500 ima rx sistm na farbama i da je pola boja preuzeto sa Pa1 x i ima boja sa Pa 800 a ti mi opet pricas o sintezi zvuka!Uzmi lepo pre nego sto das bilo koji komentar procitaj prethodne postove!Aj sad zdravo ;)
Ama Marko nije RX sistem nego RX tehnologija i nisu RX boje nego EDS boje jer na toj sintezi su nacinjene. RX je samo, da ti ponovim, performansa instrumenta, znaci sve ono sto on nudi i na koji nacin je to organizovan a sinteza je kod PA80, PA60, PA50 takozvana HI sinteza kao i kod Tritona pa su to HI boje. Nego ti uzmi malo vremena pa procitaj pazljivije i moje postove a i one stranice na engleskom, ne bi bilo na stetu.
E to ti burazeru ne bih mogao reci jer nisam video klavijaturu,sve sto sam ti rekao je iz onoga sto sam procitao o njenim specifikacijama!To ti je Pa 50,Tg1,Rx bojama,master efektom i TuchView displejom ;)
Ovo sam napisao i ti mi na ovo dajes komentare!!!Kad mi pise Steel guitar RX to nije boja a?Covek koji je pitao za klavijaturu,pitao je zato sto nije upucen i nije trazio lekcije sta je RX tehnologija,sta je eds sinteza zvuka,pitao je sta ima klavijatura!JESAM LI NAPISAO NESTO NETACNO???Sve to sto sam nabrojao ima i eto zaboravio sam novu eds sintezu zvuka koju ste vi ovde prvi ispljuvali na korgu M3 da ne ispisujem sad linkove tih tema.
Pa onda mi pricas proizvodjaci lazu(za onu zvucu kartu koju citirtas u postu) Pa se onda pozivas u drugom postu opet na proizvodjace i kazes da su u pravu???Ohladi malo buraz od mene!
I da ne zaboravim GORPED da ti kazem za novu sintezu zvuka EDS ;) posto me prozivaju zbog toga :D
e ako si im rek'o=D>=D>=D>
Ovo sam napisao i ti mi na ovo dajes komentareD
Bas zato sam i komentarisao, jer informacija nije tacna. Nisu RX boje, vec EDS boje. Opet nisi razumio a postajes agresivan ? Niko tebe ne proziva a pogotovu ja. Samo sam te ispravio. Zasto potezes populisticke fazone, u smislu e vi ste ispljuvali M3 i slicno ? Sto me trpas tamo gdje me nema. Ja nigdje nisam pljuvao M3. Nadji na forumu taj post gdje sam ja bilo sta rekao za M3. Sto se tice proizvodjaca i te zvucne karte, to i dalje ostaje kao tacno, a niko nije ni rekao da oni uvijek lazu nego da vrlo cesto to urade reklamirajuci svoje proizvode. I kakve tu kontradikcije ima, nekad slazu nekad ne, neko manje, neko vise. Cak sam ti napomenuo da ovog puta nisu slagali a dao sam ti prije Korgove stranice i link prema jednoj vrlo ozbiljnoj muzickoj stranici koja ne pripada proizvodjacu i koja je bar do sada donosila samo istinite fakte. To sto pise Steel guitar RX ni to ne znaci da je to RX boja. Znas onu staru, i na mojoj tarabi pise ***** pa ja slomih *****. Pise i na Yamahama DX Piano, pa DX Organ pa DX sta ti ja znam sta jos, a to su sve samo FM boje, jer je i sinteza FM. Nema potrebe da budes tako agresivan, ne mislim ja tebi zlo time sto sam te ispravio nego je osnovni cilj bio da se stvari postave na svoje mjesto. Tako je bilo i sa onom pustom zvucnom kartom, jer kad ljudi procitaju da karta ima latenciju 0 mogu pomisliti da je to tacno, pa onda kupe tu kartu i ispostavi se da ona ima pozamasnu latenciju koja im ne moze posluziti, na primjer za zivu svirku. Nadam se da si sad shvatio zasto pokusavam da otkolonim pogresne informacije i da protiv tebe licno nista nije receno.
Hahaha, sjajni ste :)
Nemojte prestajati, forum je bar malo zivnuo ;)
eliteband
24.03.2008, 15:32
http://www.korgpa.com/pa_root/en/products/pa500_comp.html?en
A lepo je neko rekao.
da ne bi prdeli u prazno.....
Uvek isto,ajde da se malo svadjamo zato sto nemamo isto misljenje,
a kljavu nismo jos ni videli uzivo,
e deco moja,zivi bili .........
Pozdrav !
Korgminator
25.03.2008, 06:26
Dio ove teme me podsjetio na nesto sto se meni desilo kada sam htjeo da kupim PA800. Jedan kolega me cijelo vrijeme ubijedjivao kako PA1X i PA800 imaju istu sintezu, to jest RX :D. Ja njemu ni dan-danas nisam uspio da objasnim da ta dva aranzera imaju drugacije sinteze, iako to jasno pise na Korg-ovom website-u. PA1X koristi KORG HI Synthesis (Hyper Integrated Synthesis) a PA800 koristi KORG EDS (Enhanced Definition Synthesis), dva razlicita svijeta. RX (RealXperience) je samo ime tehnologije, filozofije, na kojoj je bazirano sve na aranzeru (globalni zvuk, osjecaj za vrijeme sviranja itd). U glavnom, slazem se sa tranzit-om dao je sve ispravne informacije.
paragovo
25.03.2008, 10:12
Neznam ljudi kako hocet nemozete o necemu pricati ako niste probali ja imam PA500 mogu reci da je dosta bolja od PA50 i normalno da je naslednik PA50. Glupo je uporedjivati sa PA800 jer svi znate da je cena duplo veca i klavijatura dosta bolja.Dosta nas ima da nam je to hoby kao i meni i to mi je sasvim dovoljno da bi odvojio neko slobodno vreme za mene svi smo mi balkanci zivimo od nekog prestiza da nam je bolje iskuple a pola ne iskoristimo ali vazno je da imamo.Da ga netupim mnogo nevidim ovo nikakvu kritiku ali trba jos sacekati pa onda ce mo raspravljati o njoj.
Budite pozdravljeni
eliteband
26.03.2008, 03:48
ljudi dok se neko ne opece ili preporodi sa tim pa 500 necete znati nista
Poštovani kolege, evo da se i ja malo ubacim sa svojim mišljenjem na ovu temu.
I ja imam PA 50, jedino što još imam N364 od klavijatura. Takodjer namjeravam kupiti PA 500, pa mislim da za cijenu od cca 950 Eura za cash se ipak dobije barem 2x bolja klavijatura od PA 50, iako mi smeta što neki 50-etku nazivaju dječjom igračkom ili klavijaturom za početnike.Što možda za neke i jest, ali ja se tih klavijatura ne sramim i znam da mogu dosta s njima odsvirati, samo si treba dati truda.Nemamo mi svi love za vrhunsku opremu, a i mnogi od nas sviraju iz zadovoljstva ( usput si nabacivši neki dinar u prazni džep ), dok neki sa vrhunskom opremom ( svaka čast izuzecima, skidam im kapu i klanjam se do poda! ) sviraju na fajlove. Što je najgore, oni i stalno sviraju!!!J...š to!
Pozdrav svima!
Svirko
Ja se isto slažem sa članovima Paragovo i Svirko. Istog sam mišljenja. Ima nas dosta koji klavijature ne koriste samo za nasupe. Oni koji imaju svirke skoro svaki tjedan oni će si kupiti PA800 a nama drugima koji nekada zasviramo za društvo i rodbinu ostaje PA500. Evo ja naprimjer rijetko kada sviram negdje meni klavijature najviše služe za pravljenje muzike. Meni se isto sviđa ovaj PA500 i ja ću ga sigurno kupiti kroz par mjeseci.
Pozdrav ekipi na forumu.
BasariStudios
04.04.2008, 08:23
Danas po prvi put sam imao sansu da imam ispred sebe PA800/PA500 i PA50, sva 3,
jedno 3 sata sam ih sve mlatio u prodavnicu...zato me i nije bilo ove.
Sad nemoze niko o nijednome da mi prica...sva 3 sam sexo 3 sata.
Alo, di si Neđo ?
Ajd boga ti ocjeni malo taj Pa500. Valja li čemu ?
Ajd please, kome ću vjerovat ako ne tebi. Ako si ga tri sata pilio, onda si mu mogo i dušu izvadit.
BasariStudios
04.04.2008, 16:41
Momentalno nemam vremena, idem u dzamiju sad uskoro petak je.
Obecavam da do sutra bice tu, stavicu gore u KORG ko ljepljiva.
Bravo Nedime,isti dojam sam i ja imao kad sam usporedjivao pa 500 i pa 800,na kraju sam uzeo pa 800 zbog JV i tamburica-općenito nekih semplova! Medjutim moram i primjetiti da je vama preko bare baš "fajn",čitam tvoj post pa kažeš uzimaš dvije klavijature!!!!Hehehehe,znači ima se,a mi ovdje natežemo za jednu,još kredite dižemo! Lijep pozdrav
BasariStudios
04.04.2008, 23:47
Imao sam 17, spao sam na 13 i sad planiram jos jedno 3 uzeti.
5 od sve te klavijature su sintove koje NIKAD necu prodati ma
koliko god mi se nudilo (sad neznam sta zivot nosi, zadnje vreme
sve se prebacujem na soft vise) za njih a ostalo menjam svaki dan.
E to BasariStudios!!!
http://www.yu-midi.com/forum/showthread.php?t=4166
Ovo si stvarno dobro napisao. Napokon da nas sviju riješiš dvoumica!!!
Poslije ovo sam još i više sigurniji da ću ga kupiti!
:lol:
Lijep pozdrav svim članovima
paragovo
05.04.2008, 17:53
Znaci Nedime nisam pogresio sto sam uzeo PA500 sad mi je malo lakse kad cujem to od tebe mislio sam da sam malo pozurio za ovu klavijaturu jer vidim niko je jos ne kupuje pa sam se poceo zabrinjavati.
Pozdrav
Uskoro izlazi jos jedan "PA500 MUZIKANT " =P~
Znaci Nedime nisam pogresio sto sam uzeo PA500 sad mi je malo lakse kad cujem to od tebe
mislio sam da sam malo pozurio za ovu klavijaturu jer vidim niko je jos ne kupuje pa sam se poceo zabrinjavati.
Pozdrav
Pa i nisi uradio bas pravu stvar...
Ko sto vidim na slici da imas i Tr..
Mogao si da ga prodas i da uzmes jedan pa800.
Imao bi sve u jedno i vise od toga.
;)
paragovo
05.04.2008, 20:04
Pa i nisi uradio bas pravu stvar...
Ko sto vidim na slici da imas i Tr..
Mogao si da ga prodas i da uzmes jedan pa800.
Imao bi sve u jedno i vise od toga.
;)
Znao sam ja za to posto sam PA50 prodao i da sam TR-a prodao trebalo bi mi jos skoro 1000evra dodati a to mi je bilo mnogo
Ne kapiram...vako si prodao pa50 recimo 600 eura a si dodao 900 da kupis pa500 od 1.500 eura?
Ili recimo prosta matematika na to sto sad imas:
Pa500 i Tr je ravno na pa800 u ceni, ne?
paragovo
07.04.2008, 19:54
Ne kapiram...vako si prodao pa50 recimo 600 eura a si dodao 900 da kupis pa500 od 1.500 eura?
Ili recimo prosta matematika na to sto sad imas:
Pa500 i Tr je ravno na pa800 u ceni, ne?
E vako PA50 sam prodao za 500 evra i dodao 600 i kupio PA500 =1100 da sam prodao i TR-a nebi ga mogao vise prodati od 600 evra jer toliko sam ga i platio tako da bi jos morao doplacivati za PA800 a iskreno receno nesto mi se TR i ne prodaje.
Pozdrav
To sto bas ti se Tr ne prodaje je druga prica
ali inace za 1.600 eura nadje se polovni pa800.
Ti znas najbolje, ako ti je vako bolje samo cepaj.;)
Drage Kolege ... danas sam isprobao bas Pa500 i mogu reci samo da se slazem sa Nedimom u vezi svega sto je naveo u vezi njega. Da nebi bio puno dosadan samo cu zakljuciti sa ovim. Za svoje pare koliko ovaj aranzer kosta stvarno uzvraca nazad veliko zadovoljstvo. Nemoj te razmisljati vi koji se omisljate da ga kupite necete se pokajati. A i ja cu ga kupiti. Imao sam i priliku da probam Pa2x i mogu vam reci da sam se izgubio totalno jednostavno san.
srkiboj_zr
30.04.2008, 14:50
e imam i ja jedno pitanje...da li npr.stanje sa pa800 bez semplova znaci kao fabricke boje.zvuci isto na pa500???i ne mislim na zvucnicima na klavijaturi nego na ozvucenju, da li je zvuk isti???
e imam i ja jedno pitanje...da li npr.stanje sa pa800 bez semplova znaci kao fabricke boje.zvuci isto na pa500???i ne mislim na zvucnicima na klavijaturi nego na ozvucenju, da li je zvuk isti???
Brate zvuk je isti!Izsti ton generator ako si citao prethodne komentaoare mog mogao si to da vidis!Jedina razlika sto se zvuka tice je da Pa800 ima 4 izlaza a Pa500 2(L i R).
srkiboj_zr
30.04.2008, 15:39
hvala na odgovoru....i opet pitam se ako je zvuk isti na obe klavijature koja je poenta kupovati pa800 klot ako je pa500 600e jeftinija klavijatura.ja sam inace iz zrenjanina i dosta mojih drugara muzicara je kupilo pa800 ali bez harda.jesu li se zajebali????
Sledeci put ne otvaraj iste teme ako ih vec ima!
BasariStudios
30.04.2008, 15:42
Zasto da su se zajebali? Cemu tebi sluzi HD? To je uopste nepotrebno bacati pare za PA800.
Nema potrebe nikakve ama UOPSTE. A poenta kupovati je velika, ima Sampling, bolje Dirke,
bolje je Izgradjen, ima Vocal Harmonizer, ima Audio Input, bolji su Zvucnici.
srkiboj_zr
30.04.2008, 15:51
ja sam prijatelju dugmetarac i koristim tritona za solo.a pa800 koji sam cuo na fabricko stanje radi do jaja.sempling malo njih koristi i sve sto si naveo meni je apsolutno nebitno.e sad kazi mi u ovom slucaju sta je bolja varijanta????
BasariStudios
30.04.2008, 15:57
sempling malo njih koristi
Neznam dal sviras kod Jugoslovena il mozda kod Njemaca al izgleda da
sviras kod Njemaca i Rusa...da malo njih Sampling koristi neznam otkud
ti to ustvari...nema sviraca kojeg znam da koristi nesto fabricno, sve je
to 100% na samplovi...sad gde ti zivis, skim sviras i dal si uopste u toku
to ne mogu reci jer neznam te...a za bolja opcija pare-sint ti je PA800 jer
za ta 500-600EU vise dobijas mnogo vise od PA500.
srkiboj_zr
30.04.2008, 16:08
ups moja greska za sempling nisam skontao sta si hteo da kazes.izvinjavam se..a i malo nisam u toku.znam da pa800 moze da koristi semplove a pa500 ne..mozda sad malo promasujem temu ali me zanima...da li mi treba hd na pa800 da bih koristio semplove??i koja je poenta stavljati tyros bubanj na pa800..kako to zvuci????imao sam pa80 i znam kako je na njemu izlazio..da li ima neke razlike na pa800?i koje semplove koristite na pa800???
BasariStudios
30.04.2008, 16:15
1. HD ne treba nizasta uopste, bacanje para i vise tezina na sintu.
2. Poenta je u tome sto se to nekome svidja i zvuci razlicno no
ostale bubnjeve na PA800, izlazi bolje no na PA80.
3. Samplove se koriste na milione, ima ih tonove.
srkiboj_zr
30.04.2008, 16:23
pa cemu sluzi HD na pa800???
BasariStudios
30.04.2008, 16:24
Bas to! CEMU? NICEMU!!!
Podvlacim Nedimovu izjavu...na HD-u mozes da stavis bilo sta, ali sa njega ne mozes da vuces semplove u "real time", tako da ti kao Muzicaru to u opste ne treba!!!
BasariStudios
30.04.2008, 17:09
Podvlacim Nedimovu izjavu...na HD-u mozes da stavis bilo sta, ali sa njega ne mozes da vuces semplove u "real time", tako da ti kao Muzicaru to u opste ne treba!!!
Prvo razumi izjavu sta hocu da kazem onda povlaci. Ako ti mozes sve to
staviti na HD ja cu brze, lakse, bolje i vise staviti na jedan 8GB USB stick
a sint laksi, a u dzepu vise 300-400$...nisam u pravu? To je bio moj cilj,
naravno da se moze staviti stvari u HD al opet...BEZKORISNO!
Pozdrav
Razoruzao si me, predajem se:lol:...
BasariStudios
30.04.2008, 17:13
Ah majka harmonika!
A sto se tice "podvlacenja" znaci da se sa tobom u potpunosti Slazem
BasariStudios
30.04.2008, 17:17
Nego de nadji onaj post o PA500 paga stavi ovde, bice lakse da se nadje, ono sto sam
pisao kad sam ga probao, mislim da je tema PA500 PRVI SUDAR.
ponedeljak
06.05.2008, 18:51
Evo ja sam uzeo pa500, i sad pokusavam da prebacim style sa kompa preko usb kabla na klavijaturu. Zapravo, treba da prebacim na SD karticu koja je u klavijaturi. Ali kad pokusam da prebacim style, pise "disk write protected". Kako mogu da skinem tu zastitu?
ponedeljak
06.05.2008, 19:06
E bas am glupander. A ono kartica ima zastitu koju sam ja povukao. Cao :)
paragovo
06.05.2008, 19:15
Cestitam kolega na kupovini znaci nisam sad jedini na ovom forumu sa PA500
Pozdrav
Kolege mozeli neko da stavi koji snimak PA500 da cujem kako zvuci(dvojka,rumba,itd),bas me interesuje?
BasariStudios
08.05.2008, 15:12
Nema potrebe jer ljudi jos nemaju demo tek su uzeli il tek izasao.
Zvuci bas tacno onako ko i PA800, nema jos setova koji su na njega
direktno pravljene so nema nikakvu smislu za to. Set pravljen u
PA800 onda pusten na PA500 i sve to snimljeno, kao sto sam rekao,
zvucice bas tacno onako ko na PA500.
E dragi kolege Ponedeljak i Paragovo,
evo ja isto imam namjeru kupit PA 500, i čekam samo da dodje kroz jedno 10-tak dana, i moj je i
Božji.
Pozdrav,
Svirko
ponedeljak
10.05.2008, 22:32
Samo sto nema gotovih setova za pa500, pa prepravljam jedan od pa800, i nije da me mrzi to da radim, nego nisam bas upucen u aranzere i kako se sve to radi.
Evo, ne mogu nikako u style play mode da usnimim parametre koje podesim za lower i uper boje - podesim volume i pokusam da snimim to stanje preko Write Current Stule Perf. ili preko Write Global Style Setup, ali nece da zapamti to stanje. Kad predjem na drugi style pa se vratim na ovaj, stanje je opet kao pre nego sto sam podesavao. Shto mi je chiniti?
Treba da je usnimis u Single touch settings i tada ce biti kako si je usnimio!To ti je druga opcija kad zelis da sacuvas nesto ;)
Marsovac
13.05.2008, 00:51
A jeli Marko7 gde ti nalazis pa500 za 1000evra? Ja ga u Srbiji nisam nasao ispod 1250 evra. Inace bi ga i ja uzeo
BasariStudios
13.05.2008, 03:58
Hebote skupo...cccccc...
ivankovac84
13.05.2008, 10:45
Gospodo, imate ga u Osijeku za 7200 kn. to ti je nešto ispod 1000 Eura.
Pa ako vam se isplati voziti............
Gospodo, imate ga u Osijeku za 7200 kn. to ti je nešto ispod 1000 Eura.
Pa ako vam se isplati voziti............
Jel to za gotovinsku uplatu ili je to cijena na koju još ide popust?
I gdje je to u Osijeku?
A jeli Marko7 gde ti nalazis pa500 za 1000evra? Ja ga u Srbiji nisam nasao ispod 1250 evra. Inace bi ga i ja uzeo
Uzmi lepo i prelistavaj malo oglase Vecernje novosti pa ces ga i ti naci brate ;)
ivankovac84
13.05.2008, 12:12
Na tu cijenu ide još popust od 5-15 %. To ti je zapravo u Višnjevcu, Predgrađe Osijeka.
Trgovine su ti Audio Pro, imaš njihove stranice pa pogledaj.
Pozdrav
Hebote, a Audio Pro u Zagrebu još nema, nije mi jasno, evo ja zvao danas, nemaju ni pojma kad će doći. Nije mi to jasno, mora da sam glup, ili prestar.
Svirko
Nije ni jedno ni drugo. Samo si nestrpljiv :D
Marsovac
13.05.2008, 14:57
Da dam Triton LE i doplata 650 evra. Nije li skupo?
Pa kolega Jager,
hvala na ublažavanju mojih simptoma , mislim da bi ovi zadnji postovi mogli ić pod temu * Hebo ludi zbunjenoga *. Audio Pro su ista firma sa zastupništvima u Zagrebu i Osijeku, i navodno ovi iz Zagreba nabavljaju opremu za ove iz Osijeka. I sad ovi tvrde da ga još nisu niti dobili ( al hvala Bogu, cijenu već znaju više od mjesec dana ) a u Osijeku ga već skoro i rasprodali!?
Pozdrav svima
Svirko
Marsovac
14.05.2008, 00:27
E pa dok vi raspravljate ja sam ga danas kupio "Pa nek ide zivot" Aj pa nek mi je sa srecom!!!
Ako brate nek je sa srecom. Jel mozes da mi nabacis neku svirku na marsu osecam da vise nisam za ovu planetu:D
Neka je sa srecom svima koji ga imaju.. Po meni je to jos jedna Korgova igracka. Uzasno i vise nego uzasno barem ono sto sam cuo od momka koji ga ima vec mjesec i mozda duze...Ubacio mu, meni vec poznate ritmove , ne znam ni ja ciji su ali to toliko plitko i lose zvuci da to nije normalno :( Live performance!...ma ni na mapi. Lose do bola...P.S. Nemojte me slusati sta pricam ..volim sirov i cvrst zvuk...ubitacnu ritam sekciju bez puno fabrickih elemenata a za solo...pa to radi drugi sint.. :) Pozz
E,sad ga hebi!!
Kolega Din074, sad si mi opet dao misliti.Neki kolegeopet kažu da je to stroj sa vrhunskim saundom ritmova i zvukova. I sad neka ja znam.
Pozdrav,
Svirko
Istina, ima tu dosta stvari da se zamisliš.
Sound tj boje su mu solidne i dadu se doraditi ono fakat do jaja.
Al ritam nit meni nije po ukusu. Ima na njemu posla oho-ho. Zvuči mi nijansu bolje od Pa50, ali miljama daleko od Pa80. Možda i zbog toga što sam uho naviko na sound 80-tke. Nije laž kad kažu da je to Pa-800 u malom, ali strašno jako puno je on daleko od jednog Pa80, a kamo li Pa-800. Može odradit posao, ali tih par perfektnih soundova u njemu ne opravdava tezu da je nijansu slabiji od Pa800 kako neki tvrde. Zagrijo sam se od početka za njega strašno, sad kad sam vidio i čuo što može, nekako sam hladan prema njemu. Nemogu to objasnit, al stvarno mi nema onu punoću koju očekujem s obzirom da se radi o novoj generaciji Pa KORG-a. Dao bog da se varam u stajalištu.
Isto tako što me smeta kod njega je ta hebena kartica za pohranu i učitavanje podataka. Recite mi koliko vas doma baš ima adaptere za taj tip kartice da je možeš obradit na PC-u ? Koji qrac mu onda nisu ostavili FDD koji iako je prastar ko biblija je još uvjek najzastupljeniji. Ili USB ? čemu mu služi ? Ispada samo za "kekse" tj MIDi fileove jer naravno, SET-ove vuče s kartice a ne s USB. USB mu je nešto kao HDD na Pa80, ali barem imam direct disk ritmove i linkove da ih pozivam. Ovako na Pa500 moram učitavat set po set. OK ima nešto više, ako se ne varam 80-tak performanci više i kako kažu u dučanu više od dva pošteno složena set-a ti nit ne treba. Ne znam, kod mene dođe točno 1.000 €, ali rađe onda stisnem remen pa dodam još kojih 600-700 € i kupljen malo rabljeni Pa800 koji je za Pa500 stvarno svemirski brod. Mada ... moja vječita nedoumica je da ako se da sve skockati na Pa500 kao na jednom Pa800 što se tiče ritmova uzet pride još jedan TR ili Extreme i nemaš beda. Sve 5 ! Makar sumnjam s obzirom da nema sample da Pa500 može upola dobro zvučat kao Pa800. Ma nije kako sam reko blizu nit Pa80. On je doslovce samo malo kvalitetniji Pa50 i ništa više.
Po meni synth je razočaranje.
ponedeljak
14.05.2008, 16:14
Jednom sam uporedjivao jedan pa50 i jedan pa800. NISU BILI OD ISTOG GAZDE! pa50 je zvucao 1000 puta bolje od pa800 iako je 1000 evra jeftiniji. Naravoucenije izvucite sami :)
Jednom sam uporedjivao jedan pa50 i jedan pa800. NISU BILI OD ISTOG GAZDE! pa50 je zvucao 1000 puta bolje od pa800 iako je 1000 evra jeftiniji. Naravoucenije izvucite sami :)
lol, sve je stvar kako je koji uradjen :D
Slažem se s tezom sve je stvar kako je urađeno.
No ja ne gledam u tom pravcu, nego isključivo što mogu iz njega izvuč, tj kako će se čut kad uz njega prosjedim sate i dane i upicanim ga do kraja.
Nisam jedan od onih koji skinu tuđi set, upucam ga unutra i onda pametujem kolko valja. Ne ! Svoje setove i materijale isključivo pravim sam i tada dajem konačnu ocjenu za pojedinu klavijaturu.
Napomenuo sam da Pa-500 je s mojim najboljim setom od Pa-80 bez samplova i nakon sat-dva dorade na sounovima zvučio kako sam napiso gore (ništa specijalno), a i napomenuo sam da ne vjerujem da se i nakon dodatnog doštimavanja i dorade na efektima i performancama može puno bolje zvučat. Isti taj set na Pa-80 rastura. Na Pa-500 je sirov, siromašan, šupljikav. Ok. pristajem i da ga 6 mjeseci drilam i svakodnevno šminkam i obrađujem ritmove i boje do jaja, no opet tvrdim, sumnjam da će se ikad dobro čut kao Pa 80 a kamo li Pa 800.
@ Ponedeljak
Kolega, usporedba i navedeni primjer kako Pa50 zvuči bolje od Pa800 uopće ne drži vodu. To je usporedba između "vozača" u stilu "Znam da će Michael Schumacher brže vozit jednu Opel Astru nego ti Ferarri F50".
Znači u tvom primjeru ne govorimo o vozačevim sposobnostima tj koliko koji muzičar zna isprogramirat svoju klavijaturu nego koliko stvarno može neka klavijatura, pa da je isprogramiraju po našem čefu 5 najboljih od najboljih programera s prostora ex-Yu. To bi tada držalo vodu.
I na kraju, prestanite u ovakovim diskusijama upoređivat "vozače", nego uporedite aute, tj ne upoređuj klavijaturu preko svirača.
Vidim da je tema još aktualna...Po meni je PA80 MAJKA još uvjek...Dakle džaba njima nova tehnologija,i RX bubanj,itd...DObro znam kako sam sredio PA80 i koliko me je poslužio...A što se tiče zvukova PA500 i PA800---Kad sam bio u trgovini,oni interni ritmovi meni su na slušalicama JEDNAKO zvučali i na PA800 i na PA500...Sad vi kritikujte i govorite da sam tele i neznalica,al vala po mm NEMA nikakve razlike između zvuka u ta 2 sintha...E sad sempler kod PA800...E to je druga priča,ali nisam još čuo na ozvučenji priklopljen PA800 da zvuči onako masno kao na zvučnicima...Suviše je plitak (opet govorim po mom ukusu)...Pozdrav!
Pa Almire o tome i pričam. Dok ne ubaciš u njega sve što treba ne vrjedi ni pola tih para. Barem meni. Ono što daju tvornički u njemu je premalo. Druga stvar je Pa800. Te razlike u zvuku treba slušat kad uporediš Pa800 s Pa500 bez razglasa (tu je Pa800 troduplo močniji, jer su mu kvalitetniji i bolji interni zvučnici), a na razglas ga prvo spoji preko jednog kabla, pa uporedi, potom preko stereo kabla pa uporedi i na kraju napravi razdvajanje ritma na proste faktore ;), ono bubanj posebno, bas posebno i potom solo posebno. E onda češ vidjet koliko ima "masnoče" Pa800, a koliko je "mršav" Pa500. Ima on čitavu postavku soundova i ritmova istu, samo kad to prođe kroz ton generatore i izlaze na razglas, onda je to drugi par rukavica.
Ja sam ih oba slušo preko nekih Behringerovih slušalica što ih imaju u trgovini...Zvuk mi se učinio 100% isti...E sad što se tiče tog "splitovanja"...PA800 drug nema tolikih "masnih" izlaza kao pa1X---Sad ovo nije tema na tu debatu...A što se tiče PA80 i PA500...Ma nema dileme da je PA80 bolji po svemu...I po tipkama,i po zvuku,sempleru...A PA500 dali vrjedi tih para?Ne znam,na svakom je da se odluči---Ili želi da se pohvali naokolo kako ima NOVU klaviaturu (PA500) ili želi da mu instrument profesionalno zvuči i da pravi lom na svirkama (PA80)...Na vama je...
milan_lekic
15.05.2008, 11:31
pa fala bogu kako kaze alix Pa80 je stroj i nedam ga za nike pare jos pogotovo od kad je full sredjen kakav Pa500:)
ponedeljak
15.05.2008, 18:10
pa500 ima seksiji izgled nego pa80 i ribe se jace loze na njega! :)
pa500 ima seksiji izgled nego pa80 i ribe se jace loze na njega! :)
Ma daaaaaaj ... mora bit` da su ribe opasni poznavaoci klavijatura =))
Smem se kladiti da je njima svejedno, taman da imas i Casio VL-1 ...
ponedeljak
20.05.2008, 18:25
Ma zezam se ono za ribe, njima je bitnije KO svira nego na cemu svira :)
A jel moze uopste na pa500 da se podesi osetljivost klavijature za svaku boju posebno? Ima ono u globalu, al to je za sve zajedno.
Pozdrav!
Ako mislis na dinamiku, ona se podesava za celu klavijaturu pod GLOBAL! Ali, bez vecih problema se ona podesava za svaku boju, samo se to radi pod editovanjem svake boje posebno. Izvrsi se kompresija dinamike pa se onda cuje sve istom jacinom, ili se podesi kako kome vec odgovara. Znaci, svakoj boji posebno se moze podesiti osetljivost, ali ne u globalu vec pod SOUND!
ponedeljak
22.05.2008, 20:56
Hvala. Uspeo sam.
sta znaci "aftertouch" ??? ja na svog i3 iz 1993 imam neki aftertouch :)
Kad dodes na tu funkciju pomici tockic ili plus ili minus i pri tom pritisci tipke i cut ces sta se dogada,tako ces najprije i najbolje zakljucit sta to znaci!
:) vidio sam, na nekim bojama ide za stepen dole a na nekim harmonikama izgubi se tton kao da mijehom radi...
znaci to nema na pa500 :)
Marsovac
29.07.2008, 01:51
Pa 500 je zakon.
Danas sam malo probao Pa500. Onako zvuci solidno, puno bolje nego moj EXR :P ... Samo ili sam se ja naviko na EXR tipke ili kod Pa serije su nako lose?
Skoro nikako nemam osjecaj na njemu, ali vjerovatno je stvar navike :)
Bas razmisljam da li da ga kupim sad nekad ili sacekam jos malo pa ulozim u Pa800...
Ali mislim da razliku od ca. 1500KM necu moci preboliti i da cu se odluciti za Pa500 :D
ponedeljak
27.09.2008, 12:31
A jel postoji neka klavijatura sa losijim dirkama od pa500? Ja jos ni jednu takvu nisam sreo. Cak su i na pa50 bolje dirke nego na pa500. Mozda zato jer mi je ovaj pa500 jos uvek nov pa dirke nisu razradjene jos. Uopste nemaju dinamiku ni brzinu i nema teorije da se odsvira nesto brzo i virtuozno sa oshtrim sumadijskim trilerima, recimo!
Pozdrav!
Moze se svirati bez problema i brzo i virtuozno, potrebno je ruku krajnje opustiti. Ja sam svirao i Pa80 i PA50, pa sada imam PA500. Prvih nekoliko dana sam imao slican utisak kao i ti, ali sam vrlo brzo shvatio kako treba da se ponasa ruka i vise nema problema. Klavijatura jeste vrlo mekana, ali je zato potrebno da i saka bude izuzetno opustena i onda se bez ikakvih problema mogu svirati i najkomplikovanije sumadije. Dakle, samo je stvar navike.
Inace, to je jedan od vrlo zahtevnih aranzera, u smislu da se vise nego na drugima mora raditi u pocetku, ali je sprava sa STRAVICNIM potencijalom i oni koji znaju sta treba da rade, (ali zaista koji znaju), mogu da postignu gotovo sve sto zamisle.
Pozdrav!
ponedeljak
27.09.2008, 12:49
Sve je u redu dok sviram legato, al' kad pokusam stakato trilere, dirke nemaju vremena da se vrate, suvise su spore :) Dobro, videcemo.
spusti dirke bice ti bolje i lakse dobices na brzini i manji ce ti biti hod dirke.......
ponedeljak
27.09.2008, 13:18
A ne bih da radim takve operacije na novoj klavijaturi.
sto da ne bude operacija uspela pacijent umro......... hahahaha
ovo sam jedino našao na youtube ako neko zna za neki bolji snimak neka ga stavi gore.
http://www.youtube.com/watch?v=O2tStejQLUs&feature=related
paragovo
25.12.2008, 14:20
Evo za one koji su zainteresovani o mogucnostima PA 500
http://www.youtube.com/watch?v=6CfSJb2PgXY
Ljudi z aove pare jedino još PA80 i PSR9000 mogu da odrade poso kako treba...
Premda mislim da su njegove interne boje mnooogo jake a i zvuk mu je baziran na PA800...Nadam se da će korg izdrati OS2.01 pravljen na PA500 i ima da bude UBICA...
Ja sam ovisan od semplova,ali kad čuješ šta sve ljudi izvlače iz internih soundova,prosto da ne povjeruješ!
mogu samo reci odlicno za taj sint i predobro,daleko je to bolje od Pa80 i 50-60,,nema sta reci odlicno zvuci
Imam nov pa500 hel vrijedi investicija da doplatim za zamjenu za pa800
E tu si pogresio u start sto nisi kupio odma pa800.
Slazem se s tobom No.1, ali iz greski se uci. Barem sam ja naucio :)
kemolegende
07.05.2009, 12:16
kako je sa samplovima..cuo sam da ne moze da cita samplove od recimo tritone itd.
Slusao sam demo na stranici skymusic.rs i to covek svira sa nasim farbama, ali ne znam da li su samplovi guerrini harmonike ili ne?
Interne boje. Ne cita semplove!
kemolegende
07.05.2009, 14:44
kakve su to "interne" boje?
koje formate cita?
ako ne moze da cita semplove, to znaci da ne moze imati JV-bubanj kit?
Čita PCG fajlove,
a imaš setova i za pa50/60 od JV-a, na downloadu
kemolegende
07.05.2009, 15:17
Ima li ko kakav demo sa pa500, a da je dobri sredjen? Gledao sam na youtube, ali slabo mi svuci.
Boban010
07.05.2009, 15:18
Video sam negde u oglasima PA500 za 900 Eura!
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.