PDA

Pokaži Full Verziju : Roland E-50/E60


vjeran2007
09.01.2008, 10:29
Pozdrav svima!

Imam pitanje vezano za V-link. Dobra mi je opcija ARR CHORD OFF, znači kad pritisnem tipku V-LINK aranžer svira samo bubnjeve. Isključim V-LINK, stisnem akord i dalje svira kompletni ritam. E sad, problem je taj što poslije toga prebaci klavijaturu sa podjele na cijelu, znači sa SPLIT na WHOLE pa mi na lijevoj strani svira osnovni ton.

Nadam se da netko zna kako to rješiti.

neconix
09.01.2008, 11:25
Kao prvo V-link ima sasvim drugu funkciju,ali usled nedostatka dugmica i brojnih zahteva korisnika za nekim opcijama koje su prethodne serije Rolanda imale(reset ritam,fade in/out,itd.),ljudi iz Rolanda uz novi OS ubacili te funkcije koje se aktiviraju preko V-link dugmeta.E sad,uz svaku performansu koju usnimis ti mozes da dodelis opciju koju aktiviras sa V-link.
Nadam se da sam pomogao nesto,javi ako nesto jos nije jasno pa cemo resiti!:D

vjeran2007
09.01.2008, 11:39
Znam to, imam OS v1.10. Nego jučer sam isprobavao te opcije, pa mi nije jasno kako kod opcije ARR CHORD OFF, znači samo bubnjevi, da mi ne prebaci klavijaturu sa SPLIT na WHOLE. Znači da klavijatura ostane podijeljena. Nisam imao vremena da probam usnimiti u UPG, pa da onda probam. Možda je tu greška, ja sam probao sa internim ritmom i klavirom, pa mi je nakon isključivanja tipke u dijelu za akorde svirao i klavir.