Pokaži Full Verziju : Pravljenje sopstvenog Drum Kita na Genos/ Psr-SX seriji
MusicIsMyLife
26.09.2021, 16:45
Pozdrav. Postoji li negdje objašnjeno kako napraviti svoj drum kit za Genos ili sx seriju?
https://youtu.be/6KkKeyjOKRc
Trebaš znati da kod Genosa možeš kombinirati interene bubnjeve sa vanjskim, vlastitim. Kod SX se to ne može.
Kada složiš Drum u YEMu, instaliraš ga u klavijaturu kao Pack.
MusicIsMyLife
26.09.2021, 18:42
Hvala puno. Pogledao sam većinu tvojih tutorijala, veliki si car i hvala ti na svemu, ali ovaj sam nekako propustio. Uglavnom, sx900 mi stiže sutra ili prekosutra, prva Yamaha u životu nakon 4 Korgova aranžera. 🤞🤞
Dodato:
Znači, za SX seriju samo mogu kombinirati tonove internih bubnjeva, ili samo waw semplove, ne može oboje?
Tako je, mislim da ne možeš kombinirati.
Nisam direktno to radio ali @Tyros2 to sa sigurnošću zna iz prve ruke.
Kada dođe klavijatura, samo polako. Pusti svoje samplove, malo preslušaj tvornicu, možda ti se svidi ;)
Znači, za SX seriju samo mogu kombinirati tonove internih bubnjeva, ili samo waw semplove, ne može oboje?
Za SX seriju mozes napraviti custom drums/voices samo od externih samplova. Od internih NEMOZES praviti Custom voices/drums.
Medjutim u style editoru mozes kombinirati i interne i externe udaraljke .
Tako da na kraju ipak dodje nema da fali :).
Pozdrav
MusicIsMyLife
28.09.2021, 10:13
Za SX seriju mozes napraviti custom drums/voices samo od externih samplova. Od internih NEMOZES praviti Custom voices/drums.
Medjutim u style editoru mozes kombinirati i interne i externe udaraljke .
Tako da na kraju ipak dodje nema da fali :).
Pozdrav
Hvala puno kolega 😀😀
Obzirom da se ne moze u Yemu napraviti Custum drum od Revo uzoraka
mogu li menjati element bubnja ,elementima iz Revo drums kroz neki od programa na racunaru?
Ne, ne postoji komp program. Možeš samo kombinirati Revo elemente s ostalim kitovima unutar Style Creatora ali ta kombinacija ti ostaje zapisana samo za taj style.
MusicIsMyLife
06.12.2021, 08:10
A postoji li program u kom se može praviti ritam od nule? Dakle, ne editovat nego sve ispočetka?
StyleMagic YA je jedini program u kojem postoje sve funkcije za izradu ritma od nule.
Pored ovog, izradu ritma od nule možeš početi s bilo kojim midi editorom ali nakon toga će ti trebati dodati program za obradu CASM, recimo CASM Editor.
Međtuim, najbolji pristup je krenuti od Style Creatora u klavijaturi, izgraditi sonovnu strukturu i eventualno odsvirati pokoji instrument. Nakon toga se preseliti na računalo i nastaviti s radom ali uz nezaobilazni MixMaster i njegovu opciju GoTo.
MusicIsMyLife
06.12.2021, 19:41
Zahvaljujem 😀😀
https://youtu.be/
Problem se javlja kada promenim i sacuvam promenu u drum creatoru.... Vrati mi na predjasnje stanje elemente bubnja.... Moze li se ovo resiti?
Pročitaj moje odgovore na pitanje koje postavlja Boško.
https://youtu.be/iCOxfmbfrB0
Pročitaj moje odgovore na pitanje koje postavlja Boško.
https://youtu.be/iCOxfmbfrB0
Hvala, jos uvek mi je sve novo.... nadam se da ce nekom buducem Yemu dodeliti mogucnosti uredjivanja Revo bubnjeva.
Imam novo pitanje.....😀
Koliko sam razumeo da paket iz Tyros serije radi povezano sa registracijama i semplovima samo ako je na mestu Lsb 000. Na koji nacin mogu povezati registracije i semplove ako upisem neko drugo mesto za Lsb?
Paketima možeš naknadno mijenjati mjesta, lakše je staviti "stari" paket na 000 i ne trebaš mijenjati registracije.
U suprotnom, podešavanje registracija moraš odraditi ručno, svaku pojedinačno.
Koliko sam razumeo da paket iz Tyros serije radi povezano sa registracijama i semplovima samo ako je na mestu Lsb 000. Na koji nacin mogu povezati registracije i semplove ako upisem neko drugo mesto za Lsb?
Ukoliko se radi o Tyros3 ili Tyros4 dovoljno je da stavis sve zajedno u jedan folder (UVI, Uvn, styles, multipads, Registrations) i jednostavno nalodas u YEM bez obzira na koji LSB ce ici .
Sve ce funkcionisati.
Pozdrav
Bravo! Ako ništa drugo za Yam imaš direktni suport na ovom forumu. :-)
Možeš otvoriti i novu temu kada nešto zapne.
Sent from my FRD-L09 using Tapatalk
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.