Prijava (LogIn)

Pokaži Full Verziju : Behringer B2 pro ili nešto drugo?

smuchac
11.09.2018, 18:13
Znam desetak puta godišnje ozvučivati neke evente gdje je dovoljno malo glazbe pustiti s npr. laptopa i potreban je jedan ili dva mikrofon za štajaznam voditelja i ponekog gosta i sl. Znaju biti i neke klapske večeri a te večeri odbijam jer nemam adekvatan mikrofon i onda kad znam da ne mogu odraditi posao kako treba ja taj posao ne uzimam. Nadalje,neku večer gledam lika kako je klapu od 8 članova s B2 pro pokrio bez problema. Jedan mikrofon i da tako fino radi. Ima neki brutalni yamahin mixer pa pretpostavljam da i on odrađuje velik dio posla. Ja imam Soundcraft EFX 8 pa se mislim jel npr. B2 dovoljan da se uhvatim u taj posao. Nisu to svjetske pozornice niti velike zvijezde da bi sad morao čuda radit,to su seoske priredbe pa eto,ako bi se moglo možda ulaganjem u neki takav mikrofon srednje klase malo probat ja bih se u to uvalio. Mišljenja?

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk

casper
11.09.2018, 20:21
Ako je momak koji je ozvučavao imao kako kažeš, "brutalan mixer", onda je vrlo vjerojatno da su i kutije u tom rangu. A takav setup može koštati preko više novaca, 10 tak i više tisuća eura. Da, uz to se može odraditi i s ovim low cost B2 mikrofonom.

Na žalost, obratno neće ići. Jer, najskuplji i najbolji mikrofon (iako takav ne postoji ali eto, metaforike radi) ne vrijedi ništa ako je ostali dio opreme šrot roba za par stotina eura.

smuchac
11.09.2018, 20:29
Imao je dvije aktivne kutije 12" RCF. Da je to nešto za pasti na dupe, i nije. Mixer sam vidio iz daleka i skužio sam da ima bar 20 kanala i masu lampica da svijetli. Bilo mi neugodno zabijat nos.

casper
11.09.2018, 21:04
Ha ne znam, nisam bio tamo. Tražio si mišljenje pa ga dadoh.

A dvije dvanaestice RCF-a kao informacija baš ništa ne znače. Ako su recimo bile ove sa slike, koje su za klapsko pjevanje više nego dovoljne, pa uz to jedan TF5 (https://www.thomann.de/gb/yamaha_tf_5.htm) mixer ...

Ali najbolje je da ti kontaktiraš organizatora jer je vjerojatno domaći, pa ga ti lijepo pitaj za rider i bit će ti jasno što trebaš od opreme.

smuchac
11.09.2018, 21:15
Imao je ovu plastičurinu a mixer je kameno doba naspram tog s linka :D
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180911/04c608846499c4155e7d6d5530c19053.jpg

casper
11.09.2018, 21:28
A to je imao. :D

Pa ništa, onda ti uleti našem zajedničkom prijatelju u posao i uzmi pare bez razmišljanja.

smuchac
11.09.2018, 21:33
Kad ste se vas dvoje sprijateljili? [emoji14]

casper
11.09.2018, 22:13
Znaš ti onu pjesmu
".. davno je davno bilo to .." :D

smuchac
11.09.2018, 22:41
Uf,simpatija... Bjež.... :D