Pokaži Full Verziju : Digitalni mikser za uzivo svirku?
Pozz,interresuje vase mislenje koji digitalni mikser moze da se koristi za uzivo sivrke svadbe itd?Hvala svima
Moze svaki. Koliki ti je budzet?
Behringer x32 Compact je nov oko1500 Eura.Jeftinija a dobra mikseta je Soundcraft UI16.
Sve zavisi koliko se muzičara uključuje na miksetu i koji stvarno kvalitet očekuješ. Ako ti zahtjevi nisu preveliki moj glas ide za Presonus 16.0.2. Radim sa njom evo 6 godina i nikada nisam imao ama baš nikakvih problema. Sasvim solidni preampi, EFX sekcija, kompresor i limiter po svakom kanalu... Cijena nove mixete je cca 900 EUR. Ako već hoćeš nešto kvalitetnije, onda moj glas ide za Allen&Heath QU-16 ali ti mozda zafali stotinjak EUR :) Sretno !
MarjanMilosevic
25.12.2017, 19:45
Ne kontam zasto ste mi obrisali komentar?
Lepo sam pitao umeju li oni to uopste da koriste.
Jer ovakav tip pitanja asocira na to da covek nije nikad u zivotu radio na digitalnom mikseru, a za njega treba daleko vise poznavanje nego za rad sa analognom miksetom.
Brišu stari i tebe i mene :)
Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
Vjerovatno nije shvacen komentar druze pa si zato obrisan.U pravu si da su digitalne miksete kompleksnije za rad,ali nisu nuzno i teze za rukovanje.Ja posjedujem oba miksera koje sam naveo kao preporuku i radim vec par godina na njima.Ui 16 je brza za stimanje jer ima dosta preseta koji su dobre polazne tacke,a i nije komplikovana za rad.Behringer je vec druga prica zbog opcija koje posjeduje ali je i cijenom ozbiljniji od Soundcrafta.
Reci mi druze, po pitanju sound-a, i samih efekata, koji mixer preferiras? Soundcraft ili behringer?
Behringer definitivno,mada su efekti mogli biti kvalitetniji.UI mi sluzi za probe benda a x32 je mikser za svirke.
ok hvala...Da li si imao prilike da probas SI expression od soundcrafta? Generalno se dvoumim na sta da predjem posle presonusa, da li na Expression-a ili x32...Ui su jeftinija vrzija, pa verujem i da nemaju sta preterano da pruze za novce koliko kostaju, ipak je dosta jeftiniji od x32, ali expression je vec u rangu sa x32, pa nekako ne mogu jos da presecem sta bi bila bolja kupovina..da li si imao proilike da probas i uporedis expression-a sa x32? hvala
Expression nisam imao priliku da probam,ali zato jesam Impact.To je opet neka druga dimenzija,ali to je i top model od Soundcrafta.Expression je neka osiromasena verzija impacta,pretpostavljam.Ako sam u pravu,onda je soundcraft bolji izbor.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.