Pokaži Full Verziju : Izrada sounda u Voice editoru - Tyros3
Da li je moguce,pomocu Voice Editora da pomesam par boja u jednoj i da tako sacuvam u USER-u?
Tyros 3 je u pitanju.
USER pamti samo jedan sound. On može biti obrađen putem VOICE SET funkcije u klavijaturi i kao takav pohranjen. Dva sounda istovremeno možeš memorirati u registraciju ili OTS.
NordX@ moguce je. Mozes u softwareu pomijesati do 8 soundova-layera i sve to pohraniti kao jedan sound u User. Taj "sound" ce imati tek par kb. 😁
Da, kakvo pitanje takvi i odgovori. :D
Malo nas pojmovi hebu ali neka, riješit ćemo to mi, samo dao vidimo što točno interesira NordX-a. ;)
NordX@ moguce je. Mozes u softwareu pomijesati do 8 soundova-layera i sve to pohraniti kao jedan sound u User. Taj "sound" ce imati tek par kb.
Veoma bitno je da se razlikuju pojmovi kod Yamahe:
"User"
"Custom"
"User" pojam oznacava User voice koji se pravi-steluje-doriktava u samoj klavijaturi I nije ga moguce praviti putem softwarea.
"Custom" pojam oznacava Custom voice I moguce ga je praviti u sowtwareu I mixati layere ili praviti nove.Kao takav potrebno ga je sejvati u Custom voice pa onda naravno editovati-sejvati u samoj klavijaturi kao USER.
Bez uvrede ali kolega Casper je odgovorio 100% tacno na postavljeno pitanje,jer onako kako je postavljeno nisam ni ja mislio drugacije da odgovorim.
Pozdrav.
Tako je. Da bi bio USER, najprije mora biti CUSTOM, jel' tako? Dakle kao sto je NordX pitao, moguce je pomocu T3 Voice Editora editirati sound, pohraniti ga, naravno u Custom a zatim kroz Voice set-a, u User.
Ne mora. USER možeš kreirati i od tvorničkih soundova.
Stvarno? Ma daj...
Naravno da se moze ali referiram se na pitanje "Da li je moguce,pomocu Voice Editora da pomesam par boja u jednoj i da tako sacuvam u USER-u?
Tyros 3 je u pitanju."
Odgovor je: Da, moze se.
Ajmo pričekati da vidimo što interesira i što želi NordX. Onda ćeš mu ti odgovoriti i nadam se da ćeš mu pomoći i bit točan. Jer, do sada si već fulao više puta. ;)
Odgovor na pitanje
Da li je moguce,pomocu Voice Editora da pomesam par boja u jednoj i da tako sacuvam u USER-u?
Tyros 3 je u pitanju.
je jednostavan i glasi - ne može.
Zašto? Pa zato što se nakon edita u Voice editoru soundovi spremaju u CUSTOM. Nakon toga dolazi obrada u klavijaturi i tada kreiramo USER sound u kojem može biti samo jedan, ne njih više.
Normalno da je cilj kad se "pomesaju boje" dobiti jedan USER od istih, a ne njih vise. Pretpostavka je da to NordX zeli. Barem ja tako mislim, ali eto mozda sam "opet fulao".
Au, drugarii opusteno samo :D:D
Ne bih da memorisem u registraciji,nisam mislio na to. Da li je moguce da pomesam 2-3 multisempla ( harmonika+sax+klarinet ), znaci kao jedna boja i da memorisem u USER-u, a ne da mesam sve te tri boje na R1 R2 R3.
Je l' se kapiramo sad? :D
Kapirali smo i prije.
Odgovor je da moze.
A kako Alene kralju? Moze li neko objasnjenje? :)
Pa smatram da bi to morala biti tema za sebe. Uglavnom, u Tyros 3 Voice editoru moraš odabrati određeni sound u Element. S obzirom da su soundovi konstruirani u više layera, u Elementima će layeri biti vidljivi, pa će sound zauzimati nekoliko Elemenata. Elemente (layere) možeš brisati i ostavljati onaj koji ti je najbolji. U svaki preostali slobodni Elemenat izabereš drugi sound, odabereš glasnoću i ostale parametre i pohraniš ga u slobodni Custom. Nakon Voice Set-a, isti pohranjuješ u User. Oprosti na šturosti, tražim USB kabel ali bezuspješno pa pišem na pamet.
Hvala puno.
Snacicu se,ako negde zapne,moram da pitam.
Hvala jos jednom svima. Hvala Casper,Alene, tyros2...:)
U Download sekciju sam postavio jednu Zupan harmoniku. Naime, jedna meni odlična je bila u OTS-u, samo sam iste soundove postavio u Voice Editor, s istom glasnoćom kao što je bila u OTS-u, i dobio sam isti isti sound po kojeg ne moram odlaziti u OTS ili spajati dvije ili tri harmonike u R1/2/3. Dakle to je ono što želiš: izmiksati nekoliko instrumenta tako da dobiješ jedan sound u useru. Isto bih htio učiniti s brassevima ali potrebno je jako zagrijati stolicu jer brasevi imaju podosta layera pa izbrišeš krivi, više nije to to...
Bas to sam i hteo.
Probacu tu harmoniku.
Zanima me jos ovo, kojim kablom spajam Tyrosa sa racunarom,da bi ga poznao Voice Editor, davno je bilo kad sam nesto sredjivao u doba T2 kad sam imao. USB MIDI kabel?
I jos ovo, pomocu kog programa,mogu da editujem npr EQ, pojedinacno elemente jednog Drum Seta (Kick,Snare..), i da li je moguce dodati neki FX u nekom programu na sve te elemente. Recimo dodao bih malo Hall-a,na Snare.
Običan usb kabel za printer npr. Podesi pravilno midi kanale u softwareu pa kad restartaš software, on će automatski loadati podatke svih internih i tvojih samplova spremni da ih mixaš. ;)
Što se tiče efekata i ostali stvari, to bih zamolio nekog kompetentnijeg.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.