Pokaži Full Verziju : Frankfurt 2017
Zavrsio je sajam muzickih instrumenata u Frankfurtu bez novina za nas cirkusante sa raznim aranzerima.Citajuci svakodnevno reportaze sa novitetima (Amazona i Bonedo- na Njemackom) a takodjer Korg i Yamaha forum gdje se javljaju uglavnom razocarane kolege namece se zakljucak da era aranzera dolazi kraju.Korg je predstavio za Pa4 Muzikant nesto novih ritmova i soundova,od Yamahe i Rolanda nista.Po nekom ciklusu treba ocekivati nasljednika za Pa900 i famozni T6-Genos.
Tko je to razočaran? :D
Da se mene pita, ne treba ništa novo narednih 10 godina. Barem nećemo trošit pare uzalud. Treba sjest i svirat na ovome što se nudi i mirna Bosna. Ionako većina nije iskoristila ni 10 posto od mogućnosti koje se nude u aranžerima.
Eto, malo šale, malo sarkazma ali nije (pre)daleko od istine. :p
I nemoj tako, Yamaha ima nove modele PSR-E263, PSR-E363, PSR-EW300. Ljuta priprema za novi top model. :D
Bez ikakve šale, rekao si sve što treba ;)
Uhh zaboravio sam spomenuti Kurzweil KP 110😂,ali taj nema mogucnost da prima semplove iz Korga Pa80 i nije interesantan za exYu trziste😂😂
Caspere, svaka na mjestu.
Stalno kukamo za novom mašinerijom a ne koristimo niti 20% kanti,kako ih neopravdano nazivamo i sviramo na njima...
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
Drago mi je da ima još muzičara koji razmišljaju isto, što se tiče tehnologije i napretka. Da se razumijemo, nemam ja ništa protiv novina, protiv dobrog sounda i kvalitetnog instrumenta ali ovo je sve lagano otišlo u Honduras. Svi ti silni samplovi, ramovi, setovi, namještanja, two band eq :lol:, 5 bandita na (jednu) banku s 8 registracija =)) ...
Užitak nastupa (kod kuće ili na bini) i uspjeh u poslu (količina novaca zarađenih od svirke) se postiže samo radom u sviračkom smislu. To je jedini i pravi put ka napretku i ne može se nadoknaditi niti jednim "tehničkim pomagalom".
A sad se opet vratimo na temu, kad će ono izaći novi top model Korga? :D
Što se mene tiče ne mora ni izać. Ja ću na ove moje svirat dok ne eksplodiraju. 😂
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
Postovane kolege da se razumijemo, pokretanjem ove teme nije mi bila namjera da nekoga ubjedjujem dali ce kupiti ili dali treba kuputi novi synt.To svatko od nas zna najbolje kada i dali treba nesto kuputi.Ali imam osjecaj da 2/4 forumasa uopce nema pojma da postoji svake godine sajam instrumenata.1/4 se nezeli ukljuciti u raspravu....
Po nekom ciklusu Korgov novitet treba ocekuvati krajem ljeta.
Mislim da je jedna stvar poprilično jasna, a to je da je jedina stvar koja se treba poboljšat kako na aranžerima, tako i na workstationima, to je RAM.
Proizvođačima ništa ne znači stavit mogućnost za 20 - 30 GB RAM-a, pa bi onda samplovi svih instrumenata bili takvi da 90% muzičara ne bi moglo razlikovati jeli sa klavijature ili je živi instrument.
Ali ne... Haj'mo stavit 512 MB RAM-a i to ne pločice koje možeš kupit u nekom PC shopu, nego ćemo stavit naše posebne i koštat će ko Svetog Petra kajgana...
Nazalost nikoga od proizvodjaca ne zanimaju nase zelje.Jedino je Uli Behringer( vlasnik Behringera) napravio super stvar.Pustio je temu par foruma ( nemogu napisati ime foruma) sa pitanjem u vezi analog synta, ideje,zelje i potrebe muzicara.Iz ideje se rodio novi synt Behringer DeepMind 12 koji se prodaje ko alva po cijeni 1200€ BRAVO BEHRINGER! Mozda bi njemu trebali pisati o nasim zeljama haha
Sajam u Frankurtu je oduvijek bila manifestacija gdje su se prezentirali novi modeli i treba o tome ponešto reći na forumu. Ako ništa za one članove koji nisu upoznati da se održava. Na žalost, vremenom je Franfurt messe izgubio na "vrijednosti", sve je manje izlagača, a i novi modeli više nisu tempirani za taj period. Internet i laka dostupnost informacija "iz fotelje" su odradile svoje. Ipak, tko je god u mogućnosti trebao bi doživjeti tu manifestaciju.
Možda je tema (mojom krivnjom) otišla u stranu i skrenula prema raspravi da li treba kupovati novi instrument ili ne. Malo sam se našalio ( a usvakoj šali ima istine) u tom smjeru ali ne bih želio da to shvatite kao moju glavnu poruku. Naravno da treba biti u tijeku i imati novije sprave, pogotovo ako količina posla to dozvoljava.
Potpuno se slažem se vezano uz Behringer. Uostalom, takvu su politiku imali i kod X-air mixera i gledaj što su napravili. Ponudili su muzičarima odličnu stvar za malo novaca. I onda je krenula ista priča kod ostalih proizvođača, svak želi imati konja za utrku. Ali Behringer je prvi, po mom mišljenju najbolji što se tiče odnosa cijene - kvalitete i pobrao je najveći dio kolača. I to je odlično za nas muzičare. Kamo sreće da netko od vodećih proizvođača aranžera Korg, Yamaha, Roland i Ketron krenu takvim putem. Nitko sretniji od nas. Na žalost, događa se upravo suprotno. Recimo, Model Ketrona SD9 je prezentiran kao novost pred sami messe u 2016. da bi se ove godine ponovo promovirao kao najnoviji model. Pa ako je i od Ketrona, previše je. Treba im godinu dana da sklepaju par čipova u neku plastiku ili možda nisu imali dovoljno vremena da snime onu moćnu video prezentaciju. Al dobro, ionako ga nitko neće kupioti kad je skup do bola. :D
Nego, da se još osvrnem na ovu rečenicu
roizvođačima ništa ne znači stavit mogućnost za 20 - 30 GB RAM-a, pa bi onda samplovi svih instrumenata bili takvi da 90% muzičara ne bi moglo razlikovati jeli sa klavijature ili je živi instrument.
Kamo sreće da stave i 100 GB RAM-a. Tako ću oni koji znaju imati prirodan sound, a oni drugi će zvučati kao šklepetaljke iz 98 godine. A tih drugih će biti 90% pa će nama ostati prostora da kupimo jeftijie aranžere sa "samo" 150Mb RAMa i zvučimo duplo bolje od njih. ;)
@casper, nema tu tvoje krivice😜Nisi ti nista lose ucinio sa tvojim postom👍Mozda sam ja zbog nesanice tako shvatio😂😂
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.