PDA

Pokaži Full Verziju : Koji mobitel ?


nikoboy15
18.03.2017, 12:12
Pozz ljudi, imam Samsung galaxy A5 2015. Kupio sam ga novog prije godinu i pol. Zadnjih 2 mjeseca mi je poceo stekati, aplikacije se ruse, nece se povezati na wifi niti na mobilne podatke, pa sam razmisljao da ga prodam. Mislio sam uzeti sony xperiu z3. Kakva iskustva imate o ovom mobitelu i koji bi mi jos model mobitela preporucili ? Vise od 250€ ne mislim dati za mob.

Hvala! :)

smuchac
18.03.2017, 13:18
Sredi ovog. Napravi backup i oderi ga s novim romom po mogucnosti neki dobar custom. Sony ni mrtav. Ili htc ili samsung.

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

Belmo
18.03.2017, 21:19
U tom cijenovnom rangu mozes uzeti koristen iPhone 6.

Moze neko pricati sta god zeli, ali iOS je daleko ispred Androida kada pricamo o stabinosti, performansama.Takodjer kvalitet izrade samog mobitela je odlican.

smuchac
18.03.2017, 22:51
Ja preferiram mobitel s više ovlasti i više mogućnosti moddinga. Zato ne želim ništa šta počinje sa "I". Ni đabe. 😁

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

Belmo
19.03.2017, 14:00
Mozes ti preferirati sto god zelis, ali mobitelu koji pocinje sa "i" se nikad nece desiti to sto se desilo pokretacu teme sa Android Telefonom ;)

Dzabe mu da radi ne znam kakav reset, nakon 2 sedmice sve se vrati na isto.

Meni licno kod iOS-a nista ne nedostaje, volim jednostavne stvari i ne volim nesto mijenjati skinove, fontove i slicne stvari.

Ko zeli potpunu slobodu na iOS-u neka Jailbreak-a i gotova prica, sad nisam siguran da li ima JB za iOS 10.

Yikwo
21.03.2017, 01:19
Postoji jailbreak za odredjene verzije iOS 10...
Ova rasprava zahteva dublju analizu...ali sobzirom da trazi telefon do 250 eura...ne bih mu preporucio iPhone...
Pogotovo zato sto iPhone 6 (barem u Srbiji) tesko mozes naci za te pare da je u iole normalnom stanju...


Sent from my iPhone 6s using Tapatalk

rolandx
21.03.2017, 13:58
Da se ne lažemo, Iphone je tel za one koji nemaju potrebe za naprednijim free aplikacijama ( programima ) i za cesto povezivanje sa drugim uređajima... Meni je džigericu pojeo ( Iphone 5S ) povezivajući ga na Laptop... Nakon sat vremena pokušavanja jedva prebacio fotografije. Jednostavno ne dozvoljava da otvorim folder ( iako dozvolim na telefonu pristup). Ima nekako ,,čudne" bagove kada se najmanje nadaš. Tačno je da je jednostavniji, ali po mom mišljenu , bespotrebno bacanje para. Tačno je da je sinonim Iphone vezan za prestiž , ali svaka roba ima svog kupca. Ne bih se zakleo da je IPhone pametan izbor a da svi ostali to nisu. Nikada mi manjina nije ulivala poverenje.

Najbolju podršku ( update ) ima Samsung , Sony, HTC... Mogao si da rizikuješ i sa kineskim brendovima poput Xiomi, Cubot, ... ali napominjem ,,rizikuješ". Ostalo po volji.

*---- da je kupus dobar, zec bi imao 100kg...

Yikwo
21.03.2017, 15:33
Najbolju podrsku imaju pomenuti modeli ?
To je sve samo ne tacno...

Nisam ja samo apple korisnik...do pre mesec dana imao sam kod sebe dva telefona koja sam koristio dugi niz godina
iPhone 4s i Note 3
Slike se prebacuju najlaganije moguce preko cega god bilo (dropbox) ili ako je uredjaj jailbreakovan ifunbox...
Bukvalno jedan klik...

iPhone i iOS treba dobro prouciti da bi shvatio se njegove mogucnosti...za napredne korisnike je tu jailbreak sa kojim mozes sve sto ti padne na pamet



Sent from my iPhone 6s using Tapatalk

Belmo
21.03.2017, 20:17
Rolandx mozes li mi reci koje su to naprednije free aplikacije da imaju na Androidu, a da nisu dostupne za iOS (ovdje ne govorimo o OS-based stvarima) ?

Ono sto mi je uvijek bilo fascinantno je to da svi pricaju o nekoj ogranicenosti iOS-a a svi koriste telefon za iste stvari (komunikacija, slikanje, snimanje i slicno).Od Androida ako zelis nesto vise moras ga root-ovati, istina imas vise mogucnosti sto se tice tog nekog sminkanja interfejsa ali to ne smatram uopste kao neku prednost.Ista stvar je sa iOS-om, kad uradis JB, mozes raditi s njim sta ti je volja i ubacivati razne gluposti, sto meni uopste nije interesantno.

Na kraju krajeva o ukusima ne treba raspravljati, nekome vise lezi Android, nekome iOS i tu se prica zavrsava.Ja vise volim jednostavnost, brzinu, kvalitet i stabilnost.Sminkanja i ostale stvari mi nisu toliko interesantne :)

Dell
21.03.2017, 23:16
Da se vratimo mi na temu koji mobilni telefon preporučiti do 250 eura, a rasprava o tome koji je brend bolji imamo svakako dosta na sekcijama aranžeri ;)

rolandx
22.03.2017, 09:24
Rolandx mozes li mi reci koje su to naprednije free aplikacije da imaju na Androidu... mozes raditi s njim sta ti je volja i ubacivati razne gluposti, sto meni uopste nije interesantno.
Na kraju krajeva o ukusima ne treba raspravljati, nekome vise lezi Android, nekome iOS i tu se prica zavrsava.Ja vise volim jednostavnost, brzinu, kvalitet i stabilnost.Sminkanja i ostale stvari mi nisu toliko interesantne :)

Sada dobro pročitaj ovaj post, pošto prethodno nisi. Naveo sam iz ličnog iskustva šta mi se nije svidelo kod IPhona. Aplikacije koje koristim na mom telefonu - nisu free za IOS ! - Imao sam 5s... Odmah mi je nedostajao napredniji Excel ( kao i veći display ), iGO , Call Recorder ( sa naprednijim opcijama ) i još mnogo toga... Mnogo. Nije u pitanju šminkanje. Orion TV na IPhone je bagovao! Konstantno sam morao na svakih tri dana ili cetiri da zovem Orion za novu šifru jer staru nije prihvatao... I još mnogo mnogo toga. Zato te ovaj put molim da ne citiraš uzalud moje postove, jer sam izneo svoje iskustvo i mišljenje ( vezano za iskustvo koje imam sa IOS-om, tj sa 5s-om).
Šta je tebi intresantno ili ne, da li više preferiraš crnke ili plavuše to je stvar ličnog ukusa i o ukusima se ne raspravlja... Prema tome, u prošlom i ovom postu sam bio objektivan, i post zasnovao na činjenicama i sopstvenom iskustvu... Napomenuo sam da 90% telefona na tržištu ima Android softver... i to nije slučajno. Ne da je kvalitetniji, več zastupljeniji medju korisnicima.

Što se tiče odabira telefona, mislim da je upravo Samsung koji imaš pravi izbor telefona, s tim što bih na tvom mestu prešao na Galaxy 5 ... recimo...

Ali rekao sam i ponavljam, mislim da bi mogao da rizikuješ sa kineskim modelima na našem tržištu. Dodao bih da je Lenovo, odličan izbor ali nikako kupovinom iz Kine ( imam loše iskustvo ).. ukratko...

Naručio sam prijatelju dva Lenovo Note3. Cena po komadu je bila ko 155 eur. Carina izašla oko 30 evra sa poštarinom. Uključio telefon i moja zapažanja:
- Rezolucija display a - Očajna
- Fabričke aplikacije ( kineske ) ne mogu da se uklone
- Program ( poput na Samsungu pametni Menadžer ) - Izbacuje grešku , prestaje sa radom - konstantno
- Kamera odlična ali tek kada se fotografije prebace na računar
- Promenio sam sliku pozadine. Nakon klasičnog zaključavanja i otključavanja ( prevlačenje prstom ) memorisana slika nestaje i pojavljuje se standardna Lenovo fotografija ( ona crveno narandžasta - odrvarna )

Ove sve greške su uočene ne na oba telefona , već su oba telefona imala po neku grešku. Diplay očajan, to je na oba tel standard ...

Belmo
22.03.2017, 12:02
Necu da pisem neke nevezane stvari za temu vise i da idem u off, a imao bih dosta toga reci :) 90% korisnika na Androidu - je l' to neka tacna brojka, ili je tvoje odokativno zapazanje ? Ako je nesto vise zastupljeno ne znaci da je bolje.

S5 je definitivno najgori telefon iz Galaxy serije, komad plastike kojem fali mnogo toga.

Kinez nije losa opcija, samo teba paziti sta se uzima jer se za male pare moze dobiti kvalitetn telefon.

Ja bih autoru teme savjetovao da baci pogled na One Plus model, npr One Plus Two, izuzetno dobar telefon, a ne pretjerano skup.

rolandx
22.03.2017, 13:47
Necu da pisem neke nevezane stvari za temu vise i da idem u off, a imao bih dosta toga reci :) 90% korisnika na Androidu - je l' to neka tacna brojka, ili je tvoje odokativno zapazanje ?

Objektivno zapažanje je jedno a mišljenje druga stvar... Statistički gledano (https://www.macrumors.com/2016/02/18/ios-android-market-share-q4-15-gartner/) ta brojka je možda malo drugačija ali samo malo jer postoje razna istraživanja. iOS je definitivno najzastupljeniji izvan Evrope, mada... možda ti ovo pomogne ( da ne bude da pričam napamet )


Možda i ova statistika bude od pomoći za izbor telefona. Rekla kazala ne pije vodu. Za svoja subjektivna mišljenja se fino lepo ogradite. Činjenice su jedno a o kvalitetu, funkcionalnosti ne možemo da se vodimo teorijom ,,ja mislim" već činjenicama.

Dok se onaj ko je zatražio mišljenje ne javi, biću u sleep mode...

nikoboy15
22.03.2017, 14:55
Prije svega, hvala vam na svim misljenjima :) Vratio sam ga na tvornicke postavke i sada je sve ok. Kak dugo ce biti sve ok, vidjet cemo. Ako me i dalje bude zezao, prodat cu ga i kupit neki Samsung galaxy model jer za te novce mogu kupiti iphone 6 sa nekom manom npr. touch ne radi, neispravna maticna itd. tako da mi to bas nije sigurno kupovati. A 5s mi je jednostavno premali mob.

Belmo
22.03.2017, 15:34
@rolandx Andoird je open-source sustav, tako ti da sutra napravis telefon mozes ubaciti stock android unutra i raditi kakve god zelis customizacije.

iOS nije open-source i samim ne mozes uraditi ovo gore sto sam opisao i radi samo na Apple uredjajima.

Moj point je bio na tome da brojke ne odredjuju kvalitet, naravno da brojke idu u korist Androida zbog toga sto masa uredjaja kako poznatih tako i kineskih pokrecu Android.

Sto se tice druge slike koju si nakacio, vjerovatno se odnosi samo na mobilne telefone, tu je jako slicna stvar.Samsung ima vise mobitela u ponudi - imas note varijante, galaxy S seriju, galaxy A i slicno.Veci raspon u cijenama, dok je kod Apple-a suprotno za svaki novi model iPhona izbace normalnu i plus varijantu, a kasnije ide S a cijene su prilicno visoke.

Kad vec tu pravis poredjenje nadji neku statisku gdje se porede jedan premium telefon od samsunga i jedan iphone - npr S7 (edge) vs iPhone 6S (plus)

rolandx
23.03.2017, 08:36
iOS nije open-source i samim ne mozes uraditi ovo gore sto sam opisao i radi samo na Apple uredjajima.

To znamo, i tu ništa nije sporno.
Moj point je bio na tome da brojke ne odredjuju kvalitet
Molim te čitaj postove na koje repliciraš : Napomenuo sam da 90% telefona na tržištu ima Android softver... i to nije slučajno. Ne da je kvalitetniji, več zastupljeniji medju korisnicima.

Sto se tice druge slike koju si nakacio, vjerovatno se odnosi samo na mobilne telefone,
O mobilnim telefonima i razgovaramo zar ne?

Kad vec tu pravis poredjenje nadji neku statisku gdje se porede jedan premium telefon od samsunga i jedan iphone - npr S7 (edge) vs iPhone 6S (plus)

Pravio sam poređenje na osnovu tvoje neumesne opaske koju si napisao : 90% korisnika na Androidu - je l' to neka tacna brojka, ili je tvoje odokativno zapazanje ?

A poređenje koje sam naveo je u cenovnom rangu.

Već sam te jednom zamolio da čitaš postove, ali ti to ni ovog puta nisi uradio, više puta si otišao u off, sa namerom da nametneš svoje lično mišljenje a ne činjenice. Na većinu tvojih pitanja imao si odgovor u ranijim postovima.... Ova tema je završena jer se dečko odlučio da telefon resetuje... I nemam nameru više da piskaram ono što nisi pročitao u postovima jer samim tim i ja spamujem, i tema je prešla u ponavljanju i dokazivanju da tvoja mišljenja nisu činjenice, i da su činjenice koje sam ja naveo relevantne a što se mišljenja tiče, nikom ne namećem svoje.

Belmo
23.03.2017, 10:29
Vidi @rolandx ja uvijek citam postove, ne znam sta se krije u tvojim mozda neka zivotna tajna, ili kriju neka razmisljanja koja ne mogu da dokucim...

Da li o mobitelima pricamo - u jednoj od tabela pise Apple, ja koliko znam Apple proizvodi i laptope i tablete, satove, i slicno, kao i Samsung pa zbog toga pitam.

Nemam pojma o kakvom poredjenju pricas, tvoje neke osobne statiskike i nisu mi nesto relevantne.Moji komentati su se odnosili na dvije slike koje si ti zalijepio odnosno tabele i koje takodjer ne mogu biti totalno relevantne.

Sto se tice se OS Based poredjenja mogu, jer je Android zastupljeniji, zasto to sam vec opisao u prethodnom postu.

Sto se tice ove druge tabele, ona totalno nije relevantna iz razloga iPhone spada u skupinu premium telefona, a svaki Samsung ili neki drugi brend nije premium telefon.Zato ti lijepo kazem nadji statistiku gdje se porede dva aktuelna PREMIUM telefona od brenda a ne sve prodaje zajedno.

Moji postovi su bazirani na cinjenicama, i ovaj post ti je pun cinjenica samo izgleda da ti ne zelis procitati sta ja pisem vec izvlacis stvari i quote-ujes iz konteksta.

I da ni meni se ne da vise piskarati ovdje u temi, ako zelis jos neku cinjenicu javi na PP.

Vaxter
23.03.2017, 11:12
Čovek je dobio odgovore i sam je doneo zaključak, tako da vas dvojica ove umne rasprave, bez realnih i objektivnih argumenata sa obe strane, prenesite ne nako drugo mesto. :)

LOCK!