PDA

Pokaži Full Verziju : PA600 problem muljav sound

svirac007
16.03.2017, 15:28
Od prije 2-3 mjeseca sam vlasnik PA600 a pored njega trenutno jos uvijek imam i svoj PA800..

Od prvog dana kada sam kupio pa600 primijetio sam da ima nekako jeftin- plastican-muljav-prazan sound mislio sam da je to trenutni dojam se to da nekako ispraviti EQ- efektima ALI NE IDE ...
prenio sam svoj set iz PA800 u PA600 ali to nije ni 60% kako ti ritmovi inace zvuce prirodno-cisto na pa800. znaci isti semplovi isti ritmovi ali u PA600 nekako zaguseno nejasno (neznam kakv izraz upotrijebiti)
Moje pitanje za vas dali je stvar u MASTER EQ... dali neko moze da mi da ili objasni postavke -parametre na EQ koje frekfencije da cackam sta da radim...

GALA
16.03.2017, 19:46
hvala na pitanju...nemozes tu nista takav je kakav je....pa600 je ŽNJ klasa i tu nema pomoci...pa800 polovan kosta kao pa600 nov cjena diktira, tako da od pa600 nema nista,ako se mozes pomirit s takvim tonom radi na pa600 ako nemozes onda ga prodaj jer pomoci nema... nadam se da sam ti pomogao.
Kad Fabrika nesto oduzem u zvuku to niti jedan EQ nemoze popravit i nadomjestiti,zao mi je al vidim da neces biti sretan s pa600 jer si jedan od rijetki sto je osjetio nedostatak..inace kad citas po netu to je vrh sint neki bi se i pobili ...

Todorgm
17.03.2017, 00:34
Odgovorno tvrdim da bolje izlazi zvuk na pa600 nego kompresovan set sa pa3,imao sam pa600 vise od 2 godine i evo pa3 skoro godinu i po'

rolandx
17.03.2017, 09:54
hvala na pitanju...nemozes tu nista takav je kakav je....pa600 je ŽNJ klasa i tu nema pomoci...p

Ja bih te zamolio da ne pričaš napamet, i da ne širiš dezinformacije. Prvo, Pa600 ima daleko bolji sound od Pa800. Više memorije, brže učitavanje semplova, fantastičan drum edit,... i još mnogo mnogo toga. Pa800 naravno kvalitetniju dirku ( sistem sa opugama ... ), odvojene fill tastere ( Pa600 auto fill ) i mogli bi do ujutru ovako ALI nikako nema lošiji zvuk a pogotovo 60%...

Ukoliko je klavijatura nova, odnesi je u prodavnicu gde si je kupio i neka provere u čemu se radi. Ako si je kupio od švercera, neka ti je Bog u pomoći.

Odgovorno tvrdim da Pa600 ima tako moćan sound, da s pravom mogu da kažem da do Pa3x-sa nema potrebe kupovati klavijature između... Zbog reklama nesmem da linkujem ali ti mogu pustiti na PVT link da preslušaš snimke. U pitanju je set koji je rađen za Pa600 i sniman ne u studiju već athok direktno na računar. Zvuk vrhunski. Pa napravi razliku. izmedju nje i tvoje klavijature. Svi smo mi ubacivali iz Pa800 i drugih u Pa600, ili radi ili ne ( pitanje semplova da li su reproduktivni na Pa600 ) ali da mulja zvuk to nikako. Čak je čistiji i bolji. Pitanje je da li je na ozvučenju isti zvuk kao i na njegovim zvučnicima? Postojala je serija sa istim problemom kod Pa500 ( pisao sam o tome ... prepoznaju se po adapteru u startu... kasnije i po zvuku i manama....)

Još jedno pitanje ... da li je sa fabričkim ritmovima i zvukom isto problem ili samo sa semplovima?

svirac007
17.03.2017, 14:38
moja Klavijatura pa600 je 100% ispravna
sound i pa800 i pa600 uporedjujem na razglasu (ne na njihovim zvucnicima)

Prije nego sam kupio pa600 kod dvojice kolega sam isprobao i njihove pa600 i primijetio sam i tada i na njihovim pa600 da su nekako zatvorenije-muljavije ali sam mislio da je to utisak na prvu i da se moze EQ dotegnuti, znaci nema sanse da su sve tri pa600 neka feler serija.

Ja stvarno ne zelim da blatim pa600 mozda i ostanem da radim na njoj i priznajm sve prednosti u odnosu na pa800 i ram,brzinu ucitavanja,edit drum itdd... ali..... nesto mu u prirodnosti fali..
evo primjer
Obican sempl harmonike Organ koji mi je na pa800 cist ziv i prirodan kao napravoj harmonici kada sam ubacio u pa600 nekako plastican neprirodan ---bez efekata sve ali nije kao iz pa800
mozda to nekome i nesmeta ili ne primjecuje ali eto ja sam takav.. Zato sam se obratio forumu da mi neko da smjernice ako to mogu da sredim preko EQ

GALA
17.03.2017, 22:11
Rolandx ja pricam samo iz prve ruke a ne rekla kazala.....đaba opcije i mogucnosti.....Svirac007 brate sint ti je ispravan takav je ton kakav je....imam ispred sebe i Pa2x,pa800,pa900,pa600....pa600 odlicna kljava za svoju cjenu i predobra,al nemoze se poređivat s Pa800...hvala pozz

svirac007
17.03.2017, 23:03
Ovo mi je sa pa600 slican problem kao kad sam nekada svirao par godina na rolanda G600-EM2000... i odlucim preci na korga zbog dostupnog materijala.... kupim prvo pa50 uzas,onda pa80 sa flesh 16mb bilo je malo bolje u odnosu na pa50 al opet naspram rolanda anemicna drum sekcija itd.... Tek sa pa800 sam se nekako smirio i pomirio s tim da necu moci dobiti onu rolandovu "mast" nego navikni se i cuti....

Tako da cu probati par mjeseci po svirkama forsirati pa600 pa cu vidjeti dali cu se navici...
Stvarno lijepa klavijatura lagana,sabrana,operativna ali mi i boje i aranzer izlaze nekako sinteticki ... Volio bi da od sto vise kolega cujem misljenja da znam jel do mene problem ili su jos neki to primijetili

nele1
18.03.2017, 02:04
Druze sugav ton mozes samo na njegovim zvucnicima da dobijes na pojacalu radi savrseno
pa ja radim semplove na njoj
evo da cujes sve na pa 600 svirano bez ikakvog efekta namerno dase cuje kvalitet sempla
posto je samo audio namerno sviram sa pitc benderom dase cuje daje klavijatura.
Ja ti predlazem da stavis demo mali od pa600 i od pa 800 dase uporedi
nadam se daces cuti daje u pitanju dobar istrument

https://www.youtube.com/watch?v=ZHriF5RiQao

al bundy
18.03.2017, 13:49
I ja preso sa pa800 na pa600.
Nemoze se poredit kvaliteton sa pa800 ali zvucno..i te kako.
Nije samo ucitaj set sa pa800 i vozi.mora se malo sjest i opet doradjivat.
Ja taj isti set sa pa600 stavio u pa4 i otiso na prvu svirku,bez da sam probo ista.
Kad me nije slag strefio.zvuk katastrofa.nije sto pa4 nevalja nego szo ja nisam znao nastimat.
A sad...vec druga prica.
Sjedi i ekement po element dotjeraj...zategni...pojacaj..smanji...pa xes i sam vidjet.

nele1
18.03.2017, 14:27
Ma to mora da radi i na pa800 i na pa600 isto samo je problem Global i sto bemaju isto raspored performansa i ritmova
sto znaci on ceo donji red performansa uopste nepovuce na pa 600
inace ja imam isti set na obe klavijature i radi isto ,normalno je da i pa600 ima veci ram
od prilike je to jedina razlika,e sad se ja vise nezezam sa klavijaturama vec sviram midi harmoniku i ubi na mestu
toliko oko pa600
Dodato:
gore je bila greka napisao sam nemaju a ispalo bemaju hahahaa

svirac007
18.03.2017, 17:26
Nele koji aranzer si koristio prije pa600

rolandx
20.03.2017, 11:23
Rolandx ja pricam samo iz prve ruke a ne rekla kazala.....đaba opcije i mogucnosti.....Svirac007 brate sint ti je ispravan takav je ton kakav je....imam ispred sebe i Pa2x,pa800,pa900,pa600....pa600 odlicna kljava za svoju cjenu i predobra,al nemoze se poređivat s Pa800...hvala pozz

Tvoje mišljenje je subjektivno i nema veze sa realnošću. Prelistaj forum i potraži činjenice o dve pomenute klavijature. Sada želiš da nam ispričaš kako je Pa800 bolji od Pa900 - Zvučno. Pa600 i Pa900 totalno isti sound ( Rom ). Reprodukcija semplova 99 ista. Izneo si svoje ,,mišljenje" koje ničim izazvano nema veze sa činjenicama. Ježim se kad neko instrument nazove ,,Kljava" .. e to je moje subjektivno mišljenje.

nikadvisekorg
20.03.2017, 11:59

Kad bi napisao šta mislim o ovom tvom postu bio bi diskvalifikovan sa foruma, dečko ili šta god da si, očigledno je da ne poznaješ dovoljno materiju i pričaš napamet. Pa800 kao i pa2x su starije generacije od pa600 pa900.... da ne pričam o drugim očiglednim prednostima, već samo za ono što je sad ovde tema, a to je sound.

Ako neko ne može da pored EQ u globalu, i najbitnije EQ na svakom kanalu u ritmovima, i EQ posebno za svaki element u bubnju bez da se remeti slika celog drumkit-a (ovo ima tek od pa600), našteluje pa600 da zvuči pristojno ne treba ni da svira aranžer noviji od g800 bez uvrede prema tom modelu.

Gde je taj koji zvuči bolje sa pa800 pored pa600 pa i isti set da ubacimo, treba mi 2 minuta da prepravim glavni eq u globalu da ga nema na mapi...

Ja sam uzeo pa3 a prodao pa600 zbog nekih drugih razloga, ali odgovorno tvrdim da je pa600 zahvalnija za rad i od pa3 ako izuzmemo max audio i vokalist koji nema veze s ovom sad temom.

svirac007
20.03.2017, 13:41
nikadvisekorg
Molim vas da me pogresno ne shvatite nisam otvorio temu da blatim pa600 a hvalim pa800 nego ......... LJUDI JA TREBAM POMOC ...

Od 1998 sviram na aranzeru +solo sint... ZNACI 20 godina
KN800,G600,EM50,PSR2100,EM2000,PA50,PA80,PA800,PA6 00
Na nekima sam od nule pravio ritmove a neke gotove preradjivo,balansirao,niveliso itd .... znaci imam prilicno uvida u materiju odakle kako gdje sta srediti..

Znam na pa600 za mogucnost editovanja svakog elementa i to sam radio svaki dan 2-3 mjeseca i kod ritmova mi nista ne strsi ili mulja brnda sve to sam ispeglao ali nekako sound zatvoren .. U globalu sam na eq pokusao milion parametara al nisam zadovoljan..

nikadvisekorg .... kazes .........treba mi 2 minuta da prepravim glavni eq u globalu da ga nema na mapi

To mi brate treba daj mi neku svoju postavku EQ da vidim jel tu zec

zukae
21.03.2017, 22:42
Prije možda godinu dana lično sam snimao izlaze na pa600 i provjeravao dinamički raspon, najbolje mjerenje koje sam postigao je 75dB.

Da bih vam stavio u perspektivu to je tek nekoliko decibela više od audio kasete :mad:.

Ne bi bilo loše kada bi još neki član foruma izmjerio dinamički raspon na izlazima svog pa600, pa čak bih volio da me opovrgne i izmjeri bolji dinamički raspon.

Stvar je cjenovnog ranga što su i potvrdili Korgovi inžinjeri prije deset godina kada je bilo pritužbi na račun Pa500.
Još 2006 godine na jednom njemackom forumu bilo je pritužbi za kvalitet izlaza na Pa500. Oficijeni odgovor Korga je bio parafraziram Napravili smo mjerenja istina je da su izlazi slabiji ali to je u referentnim granicama za cjenovni rang, ako želite bolji kvalitet preporučujemo vam Pa800 ili Pa2x.

Dodao bih još i da ovdje nije pitanje sound engina i rom samplova, ovdje je pitanje DA konvertera, izlaznog pojačala i miksera koji su prigušeni. Špekulisat ću pa možda čak i namjerno prigušeni od strane Korgovih inžinjera.

nikadvisekorg
21.03.2017, 23:02
@svirac007 glavni eq u globalu sam prepravljao prema prostoriji...

prvo i osnovno ako hoćete dobar ton, koja god da je klavijatura u pitanju, ako štelujete na
koliko-toliko kvalitetne studijeske monitore možete da računate na pristojan ton kad odete na tezgu.
Ako štelujete na zvučnicima koje npr ima pa600 oprostite se od pristojnog tona.

A drugo, nije to dam ti postavku globala i rešiš sva pitanja, malo više je komplikovanije od prostog presnimavanja globala.... prvo ti i ja ne sviramo na istom razglasu, i ne koristimo isti set, zar misliš da će nešto da se promeni kao s magičnim štapićem?

Da je pa600 možda uskraćen za štošta istina je, ali pobogu klavijatura se već sad nalazi i za ispod 700e u odličnom stanju.... ali da je pa800 bolji, ne bi dok sam prodavao pa600 svaki dan dobijao po 2-3 ponude pa800+doplata......

ne znam kako bi mogao da ti pomognem što se pravljenja tona na pa600 tiče, mogu samo da ti dam savet kako sam ja odradio ukratko.......

našao sam 3 drumkit-a koja sam ostavio da budu da kažem glavni u setu koji planiram da koristim,
glavne ritmove tipa, rumba, begin, bit itd. sve prepravio da idu samo s jednim drumkit-om, ovaj drugi je baš korišćen negde gde se ovaj prvi ne uklapa, treći je bio sličan samo sa promenjenim rasporedom elemenata da bi mogao na nekim ritmovima da radi pošto pojedinci kad prave ritam namerno "useru" drumkit mapu da bi morao samo njihov drumkit da ide....

zatim je bitno da se nađe dobar bas (bas gitara) u principu kao i u orkestru, bas gitara i bas bubanj mora da se "slažu" po frekvencijama, zatim doboš i ritam gitara da budu "upareni"....

dalje je sve pitanje šta ko hoće od klavijature, kakav razglas imaš itd.....

edokorg
22.03.2017, 00:03
Nisam ni ja 100% zadovoljan zvukom koji izlazi iz zvučnika pa600. Ali zato na ozvučenju grmi i kida đžigeru iz tijela. Čak sam rođaku u njegov pa900 ubacio svoj set, i istovremeno ispred mene su se nalazile obe klavijature i nikakvu razliku ne vidim iskreno dok sam pušto iste ritmove i boje. Znam da ovaj odgovor nema neke veze sa pitanjem, ali tvrdim da ja ipak zvuk dosta dobar i nije "muljav", "muljav" je ako ti je set muljav heehhe :lol:

nele1
22.03.2017, 00:06
Tacno je to da ako slusaj na zvucnicima od pa600 ili bilog kod drugog nemozes nista kako treba da namestis.Ali sto koristite Generalni eq on samo moze da ukenja bilo koju sliku tona
sto vise se dzara po eq na par strana dobije se moram da kazem smrda saund,
bas bih voleo da poslusam neki takav set .Kad neko toliko natovari EQ onda na pojacalu sve prsti do bola,najbolje je sve lepo namestiti na studiskim aktivnim monitorima recimo Adam
i ne plasi se nigde posle kako ce raditi klavijatura.
Neko ima pa4 a kupuje set i najgore u svemu ima recimo lose semplove,pa sta moze onda dati pomogne bilo ko kad ljudi recimo u harmoniku jedan registar koji ima 41-43 tona
odrade 12 i hoce da im dobro radi ,tu nema pomoci ili kad cujem ljude uzmu klavijaturu daju skoro 4.000e i sempluju dx 11 strasnoooooooo.Ovde na sajtu sam cuo makar 6-7 kolega
koj su namestili sint do koske,Svaki aranzer moze dase namesti da radi dobro ali ne i fantasticno sve zavisi od efekata sta pruza aranzernormalno i rama,ali znas kakvi smo mi ljudi ajde da stavimo jedno 10 bas gitara pa jedno 10 kontri to isto vazi za harmonike za sax
itd onda nam je mali i ram od ovog pa4 pa ja kad vidim kako ljudi rade lup ocu da puknem od muke toje strasno,Malo sam otisao daleko ali morao sam
Pored pa 600 i dalje imam pa 800 i nikada nisam pratio modu recimo oni koj poseduju pa3
koj ce im k....... pa4 kad su razlike minimalne a doplata makar minimum 1000e
pozdrav za kolege

svirac007
22.03.2017, 13:56
Prije možda godinu dana lično sam snimao izlaze na pa600 i provjeravao dinamički raspon, najbolje mjerenje koje sam postigao je 75dB.

Da bih vam stavio u perspektivu to je tek nekoliko decibela više od audio kasete :mad:.

Ne bi bilo loše kada bi još neki član foruma izmjerio dinamički raspon na izlazima svog pa600, pa čak bih volio da me opovrgne i izmjeri bolji dinamički raspon.

Stvar je cjenovnog ranga što su i potvrdili Korgovi inžinjeri prije deset godina kada je bilo pritužbi na račun Pa500.
Još 2006 godine na jednom njemackom forumu bilo je pritužbi za kvalitet izlaza na Pa500. Oficijeni odgovor Korga je bio parafraziram Napravili smo mjerenja istina je da su izlazi slabiji ali to je u referentnim granicama za cjenovni rang, ako želite bolji kvalitet preporučujemo vam Pa800 ili Pa2x.

Dodao bih još i da ovdje nije pitanje sound engina i rom samplova, ovdje je pitanje DA konvertera, izlaznog pojačala i miksera koji su prigušeni. Špekulisat ću pa možda čak i namjerno prigušeni od strane Korgovih inžinjera.

To bi moglo biti to.
Eto nisam do sada znao za to mjerenje izlaza i DA Konvertora...Kada je izasao PA500 kupio ga moj kolega odmah sam primijetio cuo da neradi kao pa800 nego i njemu nesto fali...nekako zagusen (naravno fabrickim bojama)

Pokvario mi se pa800 ja od kolege pozajmim pa2x ubacim svoj set covjece 30% moj set bolje cisce otvorenije zvuci na pa2x... bez ikakvog prepravljanja i eq...

rolandx
22.03.2017, 14:14
Sada dođosmo do poređenja baba i žaba. Nemoj mešati Pa500 i Pa600. Nebo i zemlja. Ako je Pa600 namerno upropašćen od strane inžinjera onda je i Pa900 ... je li tako? Nemojmo iznositi neproverene činjenice rekla kazala. Čini mi se da ovde možemo da se vodimo samo principom našeg čula sluha i nas 1000 će čuti različito , 1000 će tvrditi ono što ne misle a 1000 će opet porediti babe i žabe.

Pa600 je klavijatura sa novom sintezom zvuka koja je primenjena i na Pa900 i dalje. Pisao je neko to već. To su činjenice. A da pa500 zvuči nešto bolje od kasete je laž ( šum izlaznog signala). Ne želim da poredim Pa500 sa ranijim serijama Korga, jer bi to opet bila ,, SO" na ranu i bespotrebna polemika. Ukoliko neko ima dileme , evo otvoreno se nudim da mu dam svoj set za Pa600 koji ,,grmi" i rame uz rame sa Pa900, Pa3xLe,... Uho neće čuti razliku ( na ozvučenju naravno ). Ovo važi za Vaš lični dolazak. Isto tako i za Pa500.

Nemožemo nečije neosnovane kritike uzimati zdravo za gotovo a pohvale odbacivati.

branoy
22.03.2017, 17:12
rolandx moze biti sinteza kakva hoce kad ujebu glavni izlaz da tako zvuci ta sinteza.. ili nemas uho ili ti je na 12khz haha..
prguseno deluje i pa3x, ili vise kompresovano,,, isti semplovi harmonika u triton le su ubijali, harmonike ko da harmonikas svira siwa harmoniku slatko izlazile,, na pa3x one su mrtve bukvalno isti sempl iz semplera, znaci neka boja nabijene , osetis neku boju ko kompresora, tvrdo itd.

svirao ja na pa2x u jednoj sali sticajem okolnosti, ista operema, isto kanal nastiman, ubiii ko da bend svira taj set tako u basu u tepihu svuda zvuci jebenoo dobro da kazes to je to ne treba vise nista za nase svirke. isti taj set , znaci klasika u isti sempler idu soundi, sound isto nastimam set kako je tako isto ovde. to je zadnji set na kom bih svirao na pa3x!! znacii samo svirka ista a celokupan sound tog druma basa ritam sekcije i solo manje vise nije to to ni na dvadeseto slusanje istog seta, niti je isto na pa3x vani na isti stim i isti razglas, tanje, drugacije sve sav zvuk.

jebu oni nas iz korga dobro i uvek ne bitno koliko je para klavijatura dal 5000 ili 1000.. (jer svaku ocekuju da menjas logicno ili jeftinu za jeftinu ili skupu za skupu, taman uvek na sledecoj osetis to sto si mogao imati i u svojoj , ili izmedju modela ostave negde ok , a negde tona vise opcija ali drugacije, svaku oni caku znaju napamet i sve je to samo radi jednog, mora se sledeca serija bilo koja opet prodati) to ko cuje ima uho i to je to, ko ne cuje i tvrdi neke sinteze i kur.ee nemam sta nit citat nit pisat sa takvim .. neka to zadrzi za sebe i neka se tesi.

ktisljar
22.03.2017, 22:16
To bi moglo biti to.
Eto nisam do sada znao za to mjerenje izlaza i DA Konvertora...Kada je izasao PA500 kupio ga moj kolega odmah sam primijetio cuo da neradi kao pa800 nego i njemu nesto fali...nekako zagusen (naravno fabrickim bojama)

Pokvario mi se pa800 ja od kolege pozajmim pa2x ubacim svoj set covjece 30% moj set bolje cisce otvorenije zvuci na pa2x... bez ikakvog prepravljanja i eq...

Meni se čini da su smanjili dinamički opseg (headroom) na pa600 ali ne u samim d/a koncerteru već na sumirnom pojačalu prije samog audio out-a. Pogledajte slijedeću komparaciju koja je po mom mišljenju odrađena korektno...
https://youtu.be/dBtC97tWhCA

nele1
22.03.2017, 23:49
Pa normalno je dase cuje svuda drugacije kad su u samom eq drugacije namestili svuda
po ovom snimku pa3 ubija a svi drugi su sranje idite sad na onosto sam ja postavio na prvoj strani i uporedite paralelno samo sa pa3 pace da ispadne pa600 onako suv bolji od pa3
prvo odnos nije svuda isti u balansu izmedju obe ruke drugo eq
e sad glavna prirodna stavka matematika,bas super sto si postavio rumune toje veoma zaftevna tehnika sviranja pogledajte ovaj decko sto solira kako brlja kad svira na pa2 i pa3
pa nemoze da postigne te trilere da izvede kako treba a steta sto je svirao druge istrumente na pa600 i pa800.Sve u svemu dobar primer ali lose uskladjen.

branoy
23.03.2017, 01:58
hahaha manite ovih tankih rumuna, ni druma nemaju kako treba, gde ce te to uporedjivati, pa to zvuci svuda ko kanta ,ahhaha. ritmovi bas kotnra i harmonika i trzalica haha!!
a kad krenu one serpice od druma tankog .. pa ovde ne znas ko je ludji!!

rolandx
23.03.2017, 07:53
rolandx moze biti sinteza kakva hoce kad ujebu glavni izlaz da tako zvuci ta sinteza.. ili nemas uho ili ti je na 12khz haha..

Ja čujem odlično, a da je ,,glavni izlaz " ( šta god to značilo ) u problemu, niko ne bi Pa600 kupovao, bar ne za profesionalno bavljenje muzikom ( mislim na tezgarenje ). Dakle ne mogu da kažem da Pa600 zvuči pristojno , već da zvuči odlično. I nemoj porediti sa pa2x, Pa3x jer nije ni realno a ni pravedno ( sada bi neko ovde naveo automobile primera radi... ). Pa900 je preslikan Pa600 ( 95% što se ROM zvuka tiče ). Možemo i ekperiment da napravimo, Pa600, Pa2xPro, Pa900 i Pa3x rame uz rame. Garantujem ti da nećeš pogoditi. Na istom ritmu u sve tri klavijature ( može neko namensko kolo... svejedno).

Pljuvati po nečemu i nekome je lako, ako se pljuvanje zasniva na rekla kazala. I evo ja se izvinjavam što ja ( a verovatno i mnogi koji dele moje mišljenje )nemam uho i što imam sluh na 12khz, a komentarišem klavijaturu koja je lošija od Casio-ja.

toni-bt
23.03.2017, 19:40
evo i ja da se umesam u temu ,posedujem obe klavijature ,pa3x 3 godina i pa600 godinu dana ,na pa600 svira sin ali ja je sredzujem.Potpisujem oba rukama da pa600 moze da se nastima 90% da zvuci kao pa3,znaci na isti stalak postavim obe klavijature ubacim u razglas na dva stereo kanala ,isto namestena i ubacim isti set sa iste komponente od pa3 na pa600,na prvo prelusavanje pa 600 zvuci ko serpa ali kada postavis iste efekte kao na pa3 i kada je malo zategnes garantujem ti da ne mozes da osetis koja klavijatura svira.imao sam i pa 800 i dobro je poznajem nemojte mi reci da sa 64mb rama i ni pola editing bubnja i efekte pa800 je bolja,kao sasija da daleko bolja ali kao masina malo sutra,isto ti je kao da uporedis mercedes 123 japanac i mercedes e klasa ,123 ima bolja limarija kao tenk je ali to ne znaci da le bolji auto,a nemojte sa pausalne konstatacije cuo sam je kod komsije hahaa i nemojte je uporedzivati sa pa2x to su dve razlicne klase uporedba ide pa600 vs pa800 i odgovorno i sa argumentima tvrdim da zvuk je na strani pa600 a sasija na strani pa800,kod pa600 je sasija uzas kao kod najevtiniji casio za bebesku upotrebu.pozzz ako me neko demantuje neka kaze sta ima vise u pa800(imao sam je jos kada je izasla i dobro znam sta ima )

romario
23.03.2017, 20:33
Grijesis kolega,grijesis.
Neki ljudi,nele i gale npr. su vrlo kompetentni što se tiče ove teme.
I treba ih poslušati.
Noviji članovi neka pogledaju u galetovu demo sekciju.
Ili neletovu.
Bit će im jasnije koliki su teški njihovi komentari.

Poslano sa mog HTC Desire 620 koristeći Tapatalk

gagan
23.03.2017, 21:49
Pozdrav kolege , slusajuci ovaj primer na youtube ,,, 4 sinta 4 razlicita saunda kao da su razlcito podesena eq master ,,, pa 600 mnogo tanko izlazi , pa 800 nesto punije , pa2x tanko ali cistije , a pa3x punije od ova tri modela i nekako cistije ,,,. al dobosi kao kod pa 50 .... nemoj te se naci uvredjenim al tako je , hvala

ktisljar
24.03.2017, 08:35
Poštovani kolege,
Cijenim i poštujem mišljenje i dugogodišnju praksu svakoga od vas. Međutim primijetio sam da se većina vas poziva na postavke EQ-a. Ako bolje pročitate moj post vidjet ćete da sam napisao da mi se čini da je smanjen dinamički opseg (headroom) na pa600. Znate ono, kao kad u nekom audio editoru otvorite File, a on bude spljošten od vrha do vrha. Upravo sam zato postavio onaj primjer. Možda tu leži zec koji autoru ovog posta pravi probleme, nek se poigra postavkama kompresora, a ne EQ-a. Svaki od nas podešava EQ prema vlastitom ukusu,uhu i prostoru u kojem svira, i to je po meni u redu, Ali previše komprimirati zvuk nije poželjno. Evo da ne duljim dalje, samo sam htio objasniti u kom smjeru sam slušao onaj klip na YouTube. Lijepi pozdrav svima i uživajte u onom u čemu uživa i vaše uho.

branoy
25.03.2017, 00:59
kakav druze EQ rekao sam ti ja , tako je.

nikadvisekorg
25.03.2017, 09:50
@toni-bt ne bi se ni za šadiju složio..... svirao sam pa600 3 pune godine i izgleda kao nov nigde promenio boju nije ... dom sam pa800 imao kratko ali je počeo da gubi boju na više mesta a kolegin dok je imao je zarđao na oba zvučnika tj mrežice i izgubio boju skoro 40% na mestima gde se koriste tasteri i šiberi..... pa800 skoro svaki drugi takav a pa600 nisam video baš nešto toliko urnisane primerke jeste da je novija ali to se ipak vidi.
Jedina nula ko kuća za pa600 au dirke ali za te pare.....

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

nele1
25.03.2017, 13:24
Au bre sta se prepirete toliko oko ovakvih gluposti svako kopuje kolke sumu mogucnosti i kraj sad moze dase pljuju drugi istrumenti do beskonacno ja imam pa800 i pa600
za mene je pa800 najbolja za upotrebu od style do boja mnogo lak za upotrebu i oko performansa.Dok kod pa 600 neznam demije dupe a de glava a rade isto samo da kazem oko tih dirki stvarno kako sam spustio na pa800 kao da sviram harmoniku a pa600 isto sam spustio kolko je moglo ali toje tastatura igracka ali klavijatura radi odlicno sve drugo,e sad da kazem zasto nisam kupio pa3 ili pa4,pa jednostavno pred kakvim pacijentima sviramo nikad ali bas nikad nebi bacio tolke pare zbog 300e tezga da bacim 3300e i da pratim modu ne pada mi napamet .Drugo dirke za nas soliste su gore na pa3 i pa4 cak nego pa600 zasto to navodim pa na pa600 mogu da odsviram sve a na pa3-4 nema teorije vidite ja sviram sve od teskog orjenta do rumunjaka i vlaha i makedonija bugarija itd,pa naveo sam bas tog decka sto je solirao na sve tri klavijature brlja trilere do beskonacno bas zato sto nevredi ni pa2 ni pa3 dirke ni k....... pa zbog 20-30 boja i 50 ritmova koje moze svaki aranzer da odradi i koji mogu dase doteraju da budu od prilike makar 90% bacati 2.200e stvarno je ludost .Samo da dodam da posedujem Kronos najnoviji koj je bez premca naca klavijatura bez premca i stvarno vredi 100% .
Ima najacu tastaturu do sad sto sam probao za moju pricam,jer skoro sve imaju razlicitu tastaturu jeste nijansa ali tako je,zato predlazem da svako uziva u svom istrumentu i da nenamece svoju volju drugome ova klavijatura ili ona itd.
Za mene licno Korg pravi najbolje efekte bas sto treba nama sa balkana sto neznaci dasam ja super zadovoljan sa svim stvarima, najgora je stvar sto nam sve firme daju na kasicicu
ajde pogledajte pa3 i pa4 i stavite na vagu minimum 1000e koje doplacujete da bi kupili sledeci model a razlika 1% u kvalitetu.Tek kad nam stave jedno 16 out izlaza kada budemo imali makar 3gb rama i kada budu stavili tastaturu od Kronosa na pa Buduci aranzer onda bi moglo dase kava masina a tose nece desiti nikada zato kazem uzivajte u vasem ukusu
veliki pozdrav Nele

milan77765
12.04.2017, 02:04
Od prije 2-3 mjeseca sam vlasnik PA600 a pored njega trenutno jos uvijek imam i svoj PA800..

Od prvog dana kada sam kupio pa600 primijetio sam da ima nekako jeftin- plastican-muljav-prazan sound mislio sam da je to trenutni dojam se to da nekako ispraviti EQ- efektima ALI NE IDE ...
prenio sam svoj set iz PA800 u PA600 ali to nije ni 60% kako ti ritmovi inace zvuce prirodno-cisto na pa800. znaci isti semplovi isti ritmovi ali u PA600 nekako zaguseno nejasno (neznam kakv izraz upotrijebiti)
Moje pitanje za vas dali je stvar u MASTER EQ... dali neko moze da mi da ili objasni postavke -parametre na EQ koje frekfencije da cackam sta da radim...

Sto se tice Pa600 ,dacemo primjer ,set od 60 MB i na Pa600 i na Pa900 i na Pa3x zvuce identicno ,sto se tice Pa800 meni je to kanta od klavijature i po meni bezpotrebe skupa toliko ,Pa600 jeste losije izrade ali po meni daleko bolji zvuk ima em ima opciju da ucitava sve sa svih korgova (naravno do 96mb ram),ako se Korg smiluje moze ubaci i neki update software pa poveca ram memoriju ko sto je bio i slucaj sa Pa300

LAsER
15.04.2017, 10:55
Sto se tice Pa600 ,dacemo primjer ,set od 60 MB i na Pa600 i na Pa900 i na Pa3x zvuce identicno ,sto se tice Pa800 meni je to kanta od klavijature i po meni bezpotrebe skupa toliko ,Pa600 jeste losije izrade ali po meni daleko bolji zvuk ima em ima opciju da ucitava sve sa svih korgova (naravno do 96mb ram),ako se Korg smiluje moze ubaci i neki update software pa poveca ram memoriju ko sto je bio i slucaj sa Pa300

Ako neko pročita tvoj post dobit će krivu sliku. Ubaci taj isti Set u Pa800 isto će zvučati.

Nećeš nikad dobiti pravi Sound klavijature ako koristiš jedan te isti Set na svim klavijaturama, ne iskorištavaš sav potencijal klavijature.

milan77765
16.04.2017, 00:06
Ne govori se o tome nego se govori kako Pa600 ima muljav zvuk a npr pa3x ili pa2x nema,kazem da to nije istina,normalno da pa3x ima vece mogucnosti i vecu ram memoriju i treba da vise ima semplova nego pa600 , nego kazem da ce isti semplovi na obje klavijature zvucati jednostavno isto.

golub
25.04.2017, 20:54
Ima li neko set za pa 600 sa 96mb a ne za pa800 kao sto svi prodaju? Ali da je sredjen na razglasu

mirza_king
29.04.2018, 06:23
Ne govori se o tome nego se govori kako Pa600 ima muljav zvuk a npr pa3x ili pa2x nema,kazem da to nije istina,normalno da pa3x ima vece mogucnosti i vecu ram memoriju i treba da vise ima semplova nego pa600 , nego kazem da ce isti semplovi na obje klavijature zvucati jednostavno isto.

Nemogu zvucati isto kad su zvucne kartice razlicite nema veze koji sempl koristi pa3 i pa4 ce vazda bolje zvucat i sa identicnim semplovima.