Pokaži Full Verziju : Tyros 3 - "... custom voice memory error..."
mladen.lav
25.01.2017, 13:54
Problem sa RAM memorijom. Imam 1GB RAM-a i nekih 350mb semplova na njemu, ali kada želim da ubacim jos jedan sempl izbaci mi grešku
"custom voice memory error"
Jel zna neko u čemu je problem?
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Da nisi zakucao sva user mjesta? Jel 2 ploče od po 512MB ili jedna od 1 GB?
mladen.lav
26.01.2017, 09:03
Dve po 512mb. Izvadio i očistio. Pokazuje da je 650mb slobodno, a ja ne mogu ucitati sempl od 3mb. Kada obrišem neki postojeci sempl onda mogu ucitati bez problema.
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
"... custom voice memory error..."
Dobro je rekao Dell. Nema više mjesta u CUSTOMu. On je ograničen na 127 slobodnih mjesta i bez obzira što ima mjesta na ramu, klavijatura ne može upisati više od ovih 127.
mladen.lav
26.01.2017, 10:47
Nemoguce. Page 12 i 13 su prazna. Znaci ima 17 praznih mijesta.
Pogledaj što piše ovdje. Iako poruka koju si napisao kao error ne upućuje na to. A i čudno je da sa 350mb zauzelo WAVE COUNT/WAVE FORM mjesto.
mladen.lav
26.01.2017, 11:38
pa da WAVE COUNT je pun. Ali zasto?
Ha, napunio si ga. To ograničenje je na Tyros4 popravljeno s novim updateom, kod Tyros 3 je na žalost ostao taj manji broj.
Pokušaj neke stereo samplove koji ti nisu bitni upisati kao mono.
mladen.lav
26.01.2017, 12:59
Kako, moze li pomoc? Treba mi mijesta za jos 10tak semplova?
Ajde poslikaj ekran (EXPANSION MODULE > PROPERTIES) i postavi da vidim o čemu se radi i što ti je puno.
mladen.lav
26.01.2017, 14:09
Nisam kuci ali mogu ovako objasniti:
znaci kao sto rekoh Imam 1GB RAM-a, 2x 512MB. ca 350mb semplova, ostalih 650MB je slobodno.
WAVE COUNT je na 5100 skoro pa Maximum
WAVEFORM COUNT je na pola
Imam jos nekih 17-20 praznih mijesta u Voice.
Ako me dobro sjecanje sluzi "wave count" na Tyros3 je 5000 max.
Znaci udario si u plafon.
Vidi na nekim Customs voice/drums da obrises waves gdje ti netrebaju.
Garant je to problem.
Pozdrav
mladen.lav
28.01.2017, 07:54
OK, hvala na odgovoru. Mogu li negdje na jednom mjestu pogledati koji to semplovi zauzimaju najvise, ili moram jedan po jedan?
Cini mi se da ce najbolje biti brisati jedan po jedan custom voice/Drums I posle svakog brisanja provjeravati u Memory property koliko je izbrisano "singl wav" pri svakom custom.
Na taj nacin ces vidjeti koji custom ima najvise "single wavs"
Mozes takodje pojedinacno lodati I vidjeti koliko svaki custom ima istih.
Ja licno neznam drugi nacin.
pozdrav
Možeš pogledati i u Awave programu. Izvuci Library iz Tyrosa i otvori sample po sample u Awave programu. Kada klikneš na ime sampla, s desne strane će se pocrniti WAVE COUNT, a ostali će biti zeleni. Tako ćeš moždabrže odrediti koji sample ti ne treba, a zauzima mjesto. I naravno, svi oni kojisu stereo uzimaju 2 mjesta.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.