PDA

Pokaži Full Verziju : Alesis Fusion 6HD


RadeKOKI
01.12.2007, 23:48
Pozdrav kolege interesuje me konkretno ovaj model ALESIS FUSION 6HD bilo bi lepo ako neko ima ovaj sint da malo bolje objasni kako i sta, posto je po karakteristikama daleko bolji od standardnih klavijatura koje se kupuju mislim na korg roland...al sad konkretno ga uporedjujem sa extremom ne ubrajam le,tr i te sitne boranije (bez uvrede), trenutno odnos cena kvalitet, karakteristike mislim da ovaj sint mnogo daje.

vlaxxy
02.12.2007, 00:02
Pa.....

sad ne znam dali je bolji od navedenih klavijatura ali brate RUZAN do bola...

kao da da se polomio na pola...


Perfomanse nisam ni gledao.

RadeKOKI
02.12.2007, 15:51
da je ruzan to jest ruzan je ko smrt :) al vidim da je po karakteristikama ok..

BasariStudios
02.12.2007, 16:24
Nemoj ni da razmisljas da ga uzimas, maknucu te sa MSN odma ako ga uzmes.

RadeKOKI
02.12.2007, 17:03
Nemoj ni da razmisljas da ga uzimas, maknucu te sa MSN odma ako ga uzmes.

hahahahaha :) e lud si ko struja ! :) ma gledam je j...bes je vidim ima sampling ram dosta velik...imao sam nekad davno jos kad su se pojavili klasicni QS6 i QS6.2 oni su bili ispred konkurencije tada jbg mnogo pa reko verovatno i ovo vredi necemu a imam je doooooosta povoljno pa reko da se raspitam prvo o njoj malo bolje :)

milanceshow
13.08.2008, 19:15
Stvarno bi voleo da cujem prave argumente zasto je ALESIS Fusion 6HD toliko losa klavijatura.Zanima me o cemu se radi.....

Alix
13.08.2008, 19:20
Ima tema gdje sam i sam piso o toj klaviaturi...Prvo je moj kolega Ivan (slovenac) imo namjeru da ga kupi,nato su ga ovdje ispljuvali...Poslije toga nije me poslušo i kupio ga...Sinth je MRAK ali ne za narodnjake već za ostale žanrove...Dakle aposutno vrhunski realni zvukovi Hammond-a,Piana,El.Piana,Brasova,Sax-a,itd...Sinth svakako vrjedan svojih para i čak nije toliko komplikovan za rad...Međutim kod našeg naroda čim nije Korg,Yamaha ili Roland odmah ne valja...Vala i mi smo poglupi,ocjenjujemo instrument po vlastitom mišljenju---i sam sam bio taki ali sam ustanovio da svakom instrumentu treba dati šansu da se "POKAŽE"...Pozdrav!

m@x
14.08.2008, 10:10
Alesis Fusion je po karakteristikama izuzetno dobar synth, međutim čitave serije uređaja pate od raznih problema, što softverske (bug-ovi, 'smrzavanje' OS-a, i sl.) što hardverske prirode (kvarovi elektronike, škripanje klavijatura), iz čega se da naslutiti da Alesis očito nije izašao na tržište sa do kraja 'ispeglanim' proizvodom, nego sa nedovršenom klavijaturom, pa su mnoge boljke i problemi riješavani u hodu.

Za razliku od Microsofta kojemu to (prodavanje nedovršenih i poluproizovda i korištenje širokih masa za završnu fazu beta-testiranja) ne samo da polazi za rukom, nego i omogućava ogromnu financijsku korist, Alesis je ovakvim pristupom samo zagorčao život prvo kupcima, a zatim i sebi.

Danas je Alesis u problemima financijske prirode (između ostalog i zbog neuspjeha Fusion-a), i Fusion modeli (6HD i 8HD) se više ne proizvode, pa su po cijeni izuzetno pristupačni, model 6HD se može pronaći za 700 USD, a 8HD za 1000 USD, što je prava bagatela u odnosu na cijene koje su važile prije prekida proizvodnje (naime cijene su im tada bile na novou odgovarajućih aktualnih modela Yamahe Motif ES i Rolanda Fantom X, tj. 1600 i 2800 USD).

Danas ih je već teško pronaći i na ebay-u, a kupnja je uvijek rizik, mada se može dogoditi da nabavljeni primjerak radi savršeno (i u tom slučaju se doista dobije izuzetno moćan i kvalitetan synth za smješno male novce).

Prvenstveno je namjenjen elektronskoj glazbi i muzici 80-ih, s obzirom da ima izuzetno dobro izvedenu Virtual Analog i FM sintezu (po čemu je i inače Alesis poznat), mada dobro može poslužiti i za bilo koju vrstu muzike s obizrom na ugrađeni sampler. I napomena za 8HD model, iako se radi o klavijaturi sa 88 tipaka, ne radi se o "pravoj" 'hammer-weighted' (otežanoj) tipci (što je inače neka vrsta standarda), nego o nečemu između poluotežane i otežane tipke.

milanceshow
14.08.2008, 19:09
Hvala na odgovoru.Pozdrav!