Pokaži Full Verziju : Prvi put workstation
Ceo život sviram na akustičnom klaviru i aranžerima, bilo je svirki gde sam imao dodira sa workstation-ima, ali ga nikada imao. Sad razmišljam da u pa600 napakujem set gde celu ram memoriju zauzimaju semplovi za elemente ritma i da uzmem jedan workstation. Šta mi treba od workstation-a?
-Da čita semplove
-Da nije previše komplikovan
-Veliki ekran (navikao sam na touch screen, ali ne mora)
-Da ima bar nešto da se skine sa neta za njega, jer nemam baš puno vremena da sam brljam po nepoznatom
-Cena nije problem, ali ne bih baš da uzmem nord stage 2 da bih ga koristio za harmonike i buzuki
Kolege koje rade sa workstation-ima, help :D
Naravno, dobar zvuk se podrazumeva pre svega
sale_band
20.03.2016, 11:19
Mozda Kronos??
G6 ?
Poslano sa mog L500S koristeći Tapatalk
Mozda Kronos??
Ee Sale, previše je to za moje potrebe, težak, velik i prebudžen, a ja bih samo da mi harmonika u "Ja znam" zvuči kao da je Kemiš svira
G6 ?
Ne znam da li se fantom još proizvodi? Ako ne onda ne dolazi u obzir, ne uzimam polovne klavijature
Sent from my iPhone using Tapatalk
G6 ti je ko oklopno vozilo, trebas biti velika sirovina da je sje*es.
Nazalost ne proizvodi se vise.Uglavnom imas na forumu vlasnika G6/7, nadam se da ce se neko javiti 😁
Ma znam ja da je g6 kvalitet, ali ne uzimam ništa polovno od elektronike, jedino da dodju rolandovi inženjeri i da ga testiraju 5 dana pa da mi kažu kakav je, to sve ima odredjen broj radnih sati koliko može da izvuče i ćao, isto kao kompjuteri. Al' šteta što je discontinued, svirao sam ga par puta, stvarno je kvalitetna zvučna kartica i na svakom ozvučenju zvuči uverljivo.
nesaband
20.03.2016, 16:03
Pa onda je Kronos resenje za tebe ako vec ne zelis polovne instrumente.
@ffb je l' si koristio tu yamahu?
Ja ju nisam koristio ali sam se svojevremeno interesirao za taj model.Svirao sam sa kolegom koji ima tu Yamahu i super dobro zvuci.
Govoris da ti je Kronos skup, staru elektroniku neces a Moxf 6 nije preskup.Ugradis ram po zelji, a ako si u USA pare nisu problem?
Ako zelis da svucis moderno mozda je to rjesenje za tebe.
Pozdrav
Nije mi skup kronos, samo mi je previše za to što meni treba, i težak je i komplikovan, neću svirati sa supertrampom pa da mi treba sempl stereo klavira od 200 megabajta :D
Hvala na savetu, idem ovih dana u guitar center pa ću pogledati tu jamahu, poneti sa sobom neki set pa da vidimo
Korg triton le ili tr,nista ti bolje netreba.
Le nije opcija jer se ne proizvodi više, tr se proizvodi još uvek ja mislim, al' prvo da probam ovu Yamahu ako mi daju da učitam set :)
Dodato:
E da, koji set ja da skinem, sa cim je kompatibilna ova yamaha
sale_band
21.03.2016, 10:59
@Vux
I ja sam prolazio kroz slicnu dilemu kao ti, pa sam isao da probam i Roland FA06 i Yamahu Moxf6 i jos neke modele koji su bili u to vreme u radnji... Na kraju ipak uzeo kronos....
Trenutno na trzistu nema takve klavijature kakvu bi ti hteo. Tako su namerno odradili. Od novih workstationa da valjaju za solo jedino skupe sprave. Kronos, Kurzweil, i Motif xf. Ostalo se nista ne isplati za nase uslove. A po meni je to sve bacanje para pored jednog aranzera koji ima sve sto je potrebno za nase uslove. Ako ti bas trebaju dodatne boje bolkeg kvaliteta mozes da razmislis i o Juziju
Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока
Takve teme kad netko trazi savjet za kupovinu, synta, mixera kutija su manje vise sipanje iz supljeg u prazno.Svaki kolega muzicar mora sam da odluci sto hoce.Svaki prijedlog ima plus i minus, dali financijski, tehnicki itd itd
https://soundcloud.com/trilianbass/harmonika-sator-yamaha-motif-xs6
Poslusaj i ovo ;)
srki Fantom
21.03.2016, 16:09
Neces Kronosa neces Fantom,uzmi harmoniku onda bar ces dobiti paravi ton Harmonike😉
@sale_band pa vidim i ja da je nesto siromasna situacija sa workstationima srednjeg cenovnog ranga pa cu izgleda morati da uzmem taj famozni kronos koji je i previse za moje potrebe
@dmmacak ma imam ja lepe apere sada na pa600 ali bas hocu da sredim ritam sekciju, da spakujem neke malo jace DK, gitare i basove u RAM, ako cemo realno svakome od nas bi trebalo bar 20gb RAM da sredi lepo bubnjeve jer ovi semplovi od par MB su nuzno i atak na ljudske usi, koliko god ih farbali efektima, EQ i panoramom...
@ffb veruj mi da ne bih trazio savet da sam nekada imao workstation, ali posto ne znam bas mnogo o njima, primoran sam, uostalom, postoji kategorija za to na forumu, tako da ne vidim zasto ne bih pitao nekoga ko ima iskustva vise od mene da ne napravim neku pogresnu kupovinu
@Belmo lepo ovo zvuci bogami a i ovaj sto svira ima mekane prste, da se videti
@srki_Fantom veruj mi da nas proizvodjaci aranzera ne zavlace i hrane na kasikicu sa 96-500-1000mb rama, lepo bih sada imao aranzer koji ima normalne DK, harmonike i sve, i to ne unakazene semplove od 2-3mb nego normalne studijske od po par gigabajta... Sve me vuce da napravim software aranzer zbog toga, ali nazalost nisam bas iskusan sa tim, a nemam vremena da se lomim sa podesavanjima i da smaram forum po ceo dan sa pitanjima
nikoboy15
21.03.2016, 19:22
Kako si opisao gore, mislim da Korg TR je sasvim zadovoljavajuci...
Ma uradite to što vas vuče. Ulozite vremena i živaca (naravno i novca) i sve će vam se višestruko isplatiti. Mnogo je toga već pisano po ovom i nekim drugim forumima tako da možda i nebude toliko pitanja koliko vi mislite. Svaki početak je težak ali čovjek se uči dok je živ.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
aleksandar031
21.03.2016, 22:16
Iz prilozenog bar sto se vidi, tebi bi najbolje vrsio posao fantom G6 , slobodno pogledaj samo da je ocuvana, to je izdrzljiva masina, za live brza dovoljno,dirka dobra. To ti je ukratko
Hvala svima na odgovoru, probaću Yamahu, pa G6 (iako se ne prozivodi više, probaću da naguram neki insurance preko third party kompanije), i ako mi ne bude leglo ništa uzeću Kronos.
Hvala još jednom
Može lock, jer se plašim da će se ovo možda pretvoriti u raspravu "šta bolje izlazi na ozvučenje" ili slično :D
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.