Pokaži Full Verziju : Korg pa2xpro songbook
betangin
08.03.2016, 04:45
Koristi li ko od vas songbook na zivim svirkama, tacnije ima li smisla da svaku pjesmu slozim u songbook i na svirku samo izabiram sta hocu i da sviram?
Da li koristiti namjenske ritmove ili univerzalne, nisu mi potrebne intro varijacije na namjenskim ritmovima? I prilikom mijenjanja pjesme, mijenja se i tempo i tonalitet, narusava li atmosferu, naravno vodio bih racuna da ne mijesam ritmove, nego recimo 10-15 pjesama na rumbi pa dalje?
Unaprijed zahvalan
Ja koristim nekada, dobio sam sređen songbook uz set. Tu su mi složeni samo namenski ritmovi pa koristim kada zapucam, ne znam koju pesmu sledeću, pa uletim u songbook da se podsetim. Menja se tempo, tonalitet ne, ostaje onaj koji si poslednji uhvatio. Ne narušava atmosferu, nije loša stvar da imaš kao podsetnik, možeš i tekst da ubaciš tamo.
Ja koristim songbook i tvrdim da je to veliko olaksanje pri svirci, a i dosta profesionalnije, jer u njemu slozis kompletan izgled pesme i u sekundi nastavljas, dok bi promenom univezalnog ritma morao da vrtis dugme za tempo, transpozer, izbiras zvukove...i to onda malo amaterski izgleda...Songbook prima gomilu pesama, a ne zauzima znacajno prostor...Ja imam Korg PA 800 i mogucnost da kod svake pesme u songbook-u dodam i tekst pesme-lirics, a svakako je moguce odrediti cetiri zvuka - sts, tonalitet, tempo, postavke instrumenata i odnose jacina, cak i postavku vocodera...dobra stvar. Songbook srdacno preporucujem!!!
Jel more neko da posatvi pjesme od songbooka ili da mi posalje Songbook sa namenskim ritmama. Bio bi mu jako zahvalan. Imam korg pa 800. Hvalaaa
Songbook se veže uz ceo set. uzima ritmove i boje iz učitanog seta.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.