Pokaži Full Verziju : Korg pa 80 ne rade zvucnici!!
Molim nekog da mi pomogne jer ne znam sta da radim....prije dva dana sam svirao kuci i prestali su da mi rade zvucnici oba u isto vrijeme...klavijatura je bila pojacana do kraja...provjerio sam izlaze i oni rade...odmah sam poceo da sumnjam da je crklo pojacalo ili ono integralno kolo u pojacalu....pa sam negdje procitao da moze biti to i sistemski problem...jer stavljao sam novi harda disk prije 3 dana...al klavijatura je radila poslije toga...cak radi i na izlazima pa nesto mi nije logicno da je do sistema....molim pomoc ako neko zna nesto vise...hvala
ja sam imao slican problem ali kod mene se otkacio konektor ...otvorio sam sint ustekao ga ponovo i za svaki slucaj instalirao ponovo OS ....sve radi kao i pre.. proveri konektore i instaliraj ponovi OS ... ali novi Os OBAVEZNO !!!
Pozdrav Zoran
otvorio sam klavijaturu...skinuo zvucnik sa zica probao ga preko obicnog pleyera samo zice spojio i tad rade...na zicama provjerim briferom ona lampica od brifera svjetli znaci daje signal na zvucnik kad je u klaviajturi....provjerio sam konektore kablove sve je kako treba...e jedino da probam sa sistemom kako se reinstalira?
albin korg
20.12.2015, 22:54
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28941#axzz3usW9o4QM
EVO RIJEŠENJA U OVOJ TEMI.
Sta mi je rjesenja da mijenjam TA 2020-020...znaci izlazi mi rade..samo zvucnici ne rade...?
Dodato:
[QUOTE=Covla94;285229]Sta mi je rjesenja da mijenjam TA 2020-020...znaci izlazi mi rade..samo zvucnici ne rade...ne bi me trebala zezati na svirci msm glupo pitanje...izlaz radi..sve normalno...osim zvucnika?
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.