PDA

Pokaži Full Verziju : Vocalist performer-na ZED-10FX - Allen & Heath


VUNIMRAV
28.06.2015, 10:50
Moli vas da mi tačno napisete povezivanje digitech vocalist performera sa ZED-10FX - Allen & Heath.Čoveku sam prodao moj performer a ima slab signal,ja sam mu objasnio da mora ići iz AUXY u mic ulaz i vratiti u stereo return iz L/mono ili u jedan mic kanal ali u microfonski ulaz.Kaže da mu je i dalje sla pa vas molim da pogledate kako izgleda taj mikser i kako da ukombinuje.

casper
28.06.2015, 21:34
Možda je dobro spojio ali ne zna pojačati odgovarajuće potenciometre. Možda je krivo spojio pa mu đaba sav posao. Možda tiho pjeva pa se ne čuje ....

Tko zna zašto ima problem. Kao što sam tebi odgovorio odavno na jednu od tema i na slično pitanje. Neka prvo spoji na "normalan način" i provjeri da li ima "dovoljno signala".
Znači, mikrofon u Performera i iz Preformera u kanal na mixeru.

Ako to "FUKCionira", onda se spaja na složeniji način.
Princip je uvijek isti i u odnosu na "normalan način", mijenja se samo "dolazni signal" u vocalist. Taj dolazni signal, tj. glas glavnog vokala ide ovim putem. Iz kanala u mixeru (ZED) gdje je uštekan mikrofon, pušta se preko AUX-a i prosljeđuje na ulaz vocalista (LINE IN).

Evo i crteža ....

Potenciometar AUX na ST1 (dva zelena kruga) obavezno smanjiti na minimum. Potencimetar AUX na M1 pojačati do pola, recimo. Isto vrijedi za AUX MIX LEVEL.
Prilagoditi crveni potenciometar ST1 (crveni kvardrat) za osjetljivost ulaznog signala pratećih vokala. Isto tako INPUT potenciometar na Performeru prilagoditi da ledica ne ide u crveno, on određuje nivo ulaznog signala koji dolazi u LINE IN.

VUNIMRAV
28.06.2015, 22:11
Druže hvala ti,ovo sam mu poslao i uspio je!!!Ja sam mislio da sam ja naveća neznalice,pa jasm za njih čudo,a mladji od mene 15g!!!!