PDA

Pokaži Full Verziju : Pucanje u zvučnicima

dean1
27.06.2015, 15:28
Pozdrav ekipa, ne znam gdje da uvrstim ovaj svoj problem pa se nadam da sam na pravom mjestu... =/ Imam M4A77T maticnu ploču koju sam nedavno stavio u svoj komp, te normalno instalirao Cubase( koristim M audio Fast Track Pro zvucnu) i sve super... al prilikom isključivanja win7 (64 bit) dolazi mi do velikog i jakog pucanja u aktivnim monitorima... da li je to do napajanja, da li se moze namjestit nekako...šta da radim?? Moze li se nešto namjestit u BIOSU ili..

smuchac
28.06.2015, 02:10
Mislim da tu nema pomoci. Morat ces kutije drzat ugasene dok se windows ne digne. Probaj eventualno ubit onaj zvuk koji zasvira kao start windows ili kako se vec zove u control panelu u postavkama zvuka.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

SMusic studio
28.06.2015, 20:47
Ja imam istu tu karticu. Moraš nam odgovoriti prvo na par pitanja:

Da li si koristio i ranije ovu karticu na drugoj ploči i da li je i tada pucalo u zvučnicima pre gašenja računara?
Da li imaš problema sa zvukom pri radu u CUBASE ? (probleme tipa krckanje, krckanje, distorzija, šum...)
Koji procesor imaš na ploči?
Koju verziju CUBASE koristiš pod WIN7 64-bit?

dean1
29.06.2015, 15:04
Imao sam drugu ploču i tad nije bilo problema... Nemam nikakvih problema sa Cubase-om tokom snimanja, koristim 5.5.3 verziju..

casper
29.06.2015, 15:22
Isključi onboard zvučnu karticu. ;)