Prijava (LogIn)

Pokaži Full Verziju : KORG PA 50 - Problem sa tipkama i(li) gumicama

snjofkam
17.06.2015, 22:14
Pozdrav poštovani kolege,
već dugo sam namjeravao objaviti ovu temu, ali sam uvijek zaboravljao zbog škole.

Naime, jednom kad sam upalio klavijaturu počnem svirati kada najednom neke tipke ne rade.

I nakon bezbroj paljenja i gašenja, nikako da prorade. I novi sustav sam stavio, ali ništa.

I uzmem ja da razmontiram tipke te probam stisnut gumice na tipkama koje inače ne rade i svira sve normalno. Zašarafim tipke natrag-kad ono opet ne radi. I nakon puno zaj*****ije odlučim staviti nešto između tipki i gumica te stavim male grudice od papira. Jedno vrijeme je to radilo, ali brzo se to sve rasklima i opet po starom.

Pretpostavljam da moram zamijeniti te gumice ili? I da, često sam zatekao mačku da spava na tipkama, tako je bilo i to jutro kada sam primjetio kvar, to mi je još jedna asocijacija bila.

Lijepi pozdrav i nadam se da možete pomoći nekim savjetom.

Amater_svirac
17.06.2015, 22:45
Pa sam si vec odgovorio... macka spava na tipkama, a macka nije bas laka zivotinja, ko zna, sat/dva drvi pritisnute tipke, i naravno mora da popusti. Jos kad ti macka "ususka" tipke i gumice na 37.7 celzija telesne temperature... :-), eto ti belaja

Fekete
31.07.2015, 13:09
ma tu nema druge pomoći, osim stavljanja novih gumica i naravno kad ih staviš pripazit na mačku da ti više ne leži na klavijaturii :D ako to nisi dosad radio evo imaš ovdje uputstvo kako doć do gumica i očistiti ih na korgu pa80. Vjerujem da je to isto tako i kod tebe na pa50. http://www.yu-midi.org/forum/downloads.php?do=file&id=18455#axzz3hP4UDGB3 sretno kolega! :)

Belmo
31.07.2015, 15:12
Fekete, mislim da je krajnje vrijeme da prestanes sa beskorisnim odnosno spam postovima ;)