Dell
01.05.2015, 00:21
Sjećam se jedne prilike, bio sam u svatovima "preko dana" kod Širokog Brijega (nekada Lištice) u nekoj selendr sa svojom akustičnom ekipomi. E sad krenuli smo da pjevamo standardni slavonsko - vojvođanski bećarac, ono ništa vulagarno, nego ono domaćinski.
U to se javi jedan lola seoski, ovako mojih godina i zada nam ovako:
"Svirač svira za parama trči
Kod kuće mu drugi ženu prči."
Kontam, nećeš ga majčin sine pa mu zadam :D
"Oj barabo, ne hvali se mnogo
cura dala, ništa nisi mog'o."
On će meni na to:
"Nije mene natpjevao niko
Nećeš ni ti majmunova sliko."
E kontam j... ti nanu ja, pa mu vratim:
"Oj barabo, majmune se grane
siđi dole da'ću ti banane."
I tu su svi skontali da sam ga sa'ranio što se natpjevavanja tiče, ali skontao sam i ja da je bio neki iskusniji baja da bi ja podvijenog repa ostao, jer ja više bećaraca koji su uvrede ne znam :D :D :D
E sad, kolege muzičari, naročito tamburaši, a naročito među tamburašima slavonske baje, vojvođanske lale (ne mogu doĐoŠi :lol: ), pišite ovdje šta god znate od bećaraca koji vrijeđaju drugog lolu, pa da se napunim i ja :D
U to se javi jedan lola seoski, ovako mojih godina i zada nam ovako:
"Svirač svira za parama trči
Kod kuće mu drugi ženu prči."
Kontam, nećeš ga majčin sine pa mu zadam :D
"Oj barabo, ne hvali se mnogo
cura dala, ništa nisi mog'o."
On će meni na to:
"Nije mene natpjevao niko
Nećeš ni ti majmunova sliko."
E kontam j... ti nanu ja, pa mu vratim:
"Oj barabo, majmune se grane
siđi dole da'ću ti banane."
I tu su svi skontali da sam ga sa'ranio što se natpjevavanja tiče, ali skontao sam i ja da je bio neki iskusniji baja da bi ja podvijenog repa ostao, jer ja više bećaraca koji su uvrede ne znam :D :D :D
E sad, kolege muzičari, naročito tamburaši, a naročito među tamburašima slavonske baje, vojvođanske lale (ne mogu doĐoŠi :lol: ), pišite ovdje šta god znate od bećaraca koji vrijeđaju drugog lolu, pa da se napunim i ja :D