PDA

Pokaži Full Verziju : Yamaha Psr3000


yu-midi
13.11.2007, 15:21
Postovane kolege!

Sinoc sam imao priliku da isprobam yamahu psr 3000.
Posto vec odavno nisam radio na yamahi stvarno nisam mogao da se snadjem a jos manje nesto da uradim a da bi sve to radilo kako treba.
Isprobao sam 1000 ritmova i boja sve mi to nekako bez veze zvuci i nadam se da je stvar u ritmovima ili u samom podesavanju inace ovo razocarenje nisam jos odavno doziveo kao sinoc jos sam covjeku rekao da je dobar aranzer i da moze dobro da se uradi tako da je kupio.Ako ima neko dobre volje da mi pomogne neka se javi,stvarno mi je neugodno kada je donio aranzer kod mene i kada sam probao neke ritmove imao sam osjecaj da radim na nekoj igracki a ne na aranzeru koji mnogi hvale.


pozz..
Miodrag

vingula
13.11.2007, 15:25
Kad sam ja govorio o tome nitko mi nije vjerovao -HE::HE-. :D

kreso
13.11.2007, 16:26
Pozdrav Miki !

Nažalost prijatelju, za PSR3000 nemam ništa materijala, no od svojih znanaca imam za nju samo jako pozitivne komentare. Imao sam je prilike isprobati u Music shopu i moj prvi utisak je da se radi o jako kvalitetnom synthu. Imaj na umu da je to iza Tyrosa najači Yamahnih aranžer. I logički gledano to ne može loše zvučit. Naravno, treba samo sjet kao za svaki drugi, prolit znoja i suza i zagrijat stolicu da bi radio kako valja.
A da mu pokušaš nešto ubacit od PSR9000 u "usta". Barem Vladan i Adrijan imaju te robe dovoljno. Ostalo je samo stvar došminkavanja efekata, a sound engin mora biti ne duplo nego tri puta jači s obzirom na razliku u generaciji.
Pokušat ću ti užicati od jednog znanca donekle ušminkani SET pa da probaš ubaciti u njega. Sa ovim što on ima napravljeno dosta pristojno zvuči, osobito na zabavnjacima.

yu-midi
13.11.2007, 16:36
Pozdrav prijatelju

Bas se o tome i radi sto sam dobio neke stvari za yamahu od prijatelja koji kazu da je sve perfektno ali poslije vise pokusaja sve vise i vise razocarenje je bilo u meni.
Mozda nisam nesto uradio kako treba!
nisam ni jedan ritam nasao da mogu da kazem "OK" ovo moze da prodje.
Neznam dali je na yamhi u opste moguce kao na Korgu ucitati neki setup ili tako nesto gdje su multi padovi sredjeni u ritmovima kao i boje u registrima.ili neki USER BUBANJ ili BASS.

kreso
13.11.2007, 16:46
To je zato što se na PSR3000 ne mogu ubacivati vlastiti tj pravljeni user drum setovi, pa svi ručno pravljeni ritmovi zvuče ko lončići. Veeeellliikkkka mana.
No SysEx naredbama jedna udaraljka se može vrlo dobro i
detaljno editirati, tako da možda i nema potrebe za promjenama.
No ima i još jedno rješenje, naime kod Yamahinih Aranžera je moguče više Style traka definirati kao Drum traku na kojima se mogu nalaziti različiti Drum Kit-ovi !!!

Probaj ići na Style edit pa Parametar. Tamo se mora dat to ušminkat

Korgminator
13.11.2007, 16:53
Ima Yamaha, stvarno odlicnu ritam sekciju, sa malo izgubljenog vremena mozes jako dobar ritam srediti, pa da bude bolji i od Korg-ovog. A sto se tice solo boja, tu je uzasna, pa neka prica ko sta hoce. Uvjek sam govorio da ako hoces na Yamahi da sviras moras imati i neki synth, preporucljivo Korgov.

marco
13.11.2007, 16:55
"rekao da je dobar aranzer i da moze dobro da se uradi tako da je kupio"

Nisi nista pogresio kad si to rekao. Jel ta yamaha koristi VCE za boje ? Imam ja svasta, ja sam stari Yamahoman. Ajde ako imas msn ili skype javi mi se, pa da to sredimo. Mora dobro da radi. Napravicemo i terce i sve.

Roso
13.11.2007, 17:21
ehhh moj prijatelju da ti ja nesto malo kazem !!!!
imo sam skoro 2 i po godine yamahu psr 1500!
trebo sam duuuuuggoooo vremena da je dotjeram da barem malo zvuci kako treba !
ali nije to to !
sredio sam je za ritmove da je bilo ok ali bas samo ok nista vise !!!!!
boje su kosto si rekao igrackeee ! meni nista nevaljaju ! ja sam ga samo koristio
za ritmove !

posto je 3000 skoro ko 1500 nebi preporucio tu klavijaturu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mislim imam terce od zlatka subasica ( davno uzeo ) preko midi kabla ! ali nevalja posto efekat gubis !!!!!!
imam i ritmove i sve to ako se slucajno odlucis za nju koliko ti bog hoce ali ja ti kazem nemoj !!

ja sam je prodo i uezo Korga PA1x pro ! to je rec MAschina !!! ;-)))))

ako si ikad sviro na korgu , nikad neces barem ovu 1500 ili 3000 uzeti ! za druge kao tyros i 9000 pro i to neznam nisam ih sviro

sad ti odluci !!!! ;-)))

hajd pozdrav i uzmi korga hahahahaha

DjoleBn
13.11.2007, 17:32
Pa ja kad sam kupovao pa80 tad su mi nudili i yamahu psr3000 mislim cak da je bila razlika u cijeni oko 100 eura, ja nisam htio uzeti, ipak mi je korg nekako ozbiljniji, ono je isto ko igracka, al to ne znaci da je losa, cim je u toj cijeni, ja ipak mislim da se samo treba dobro nastimati, i da moze da zvuci kao grom. Poz

Roso
13.11.2007, 17:41
Djole moze ona da zvicu !!!! ali nikad u zivotu kao grom ! dajem ruku za to !
jedino se mora sad rjesit sta ja da zvuci kao grom ? ;-)

yu-midi
13.11.2007, 17:44
Od groma daleko prijatelju a jos dalje od korgovih aranzera da nepricam o poredjenju PA800 ili Pa1x cak i sredjenom PA80 !

Roso
13.11.2007, 17:56
tako je nazalost prijatelju

Korgminator
13.11.2007, 17:59
Javit cu ti se u vezi privatne poruke. Da li mu je kasno da vrati aranzer u prodavnicu? Ne znam kako je kod vas, kod mene nakon dvije sedmice mogu da ga vratim. Nek uzme onda PA50. U Kanadi mu je cijena $699 dolara Kanadskih...to ti je negdje 500 Eura, mora i kod vas da bude za tu cijenu. Evo website:
http://www.tomleemusic.ca/main/homekeyboards.cfm?details=1&id=131&inv=98217

Neka mijenja dok mu nije kasno

DjoleBn
13.11.2007, 18:01
Pa i ja volim korga, za mene nema bolje klavijature, medjutim, sve zavisi od ukusa, neki ne vole korga neki ne vole yamahu, neki ne vole rolanda... Ne znam, mislim da ipak moze da se nastima da radi fino, samo se malo ljudi razumije u to, ipak su svi navikli na korga.

Roso
13.11.2007, 18:16
neznam brate ali bi mu i ja preporucio da vrati !!!!!

ali ako treba imam ja stvarno mnogo stvari kosto sam i rekao i terce i sve !

pozdrav

Vaxter
13.11.2007, 18:24
Ae, da se oglasim... :)

@marco
Na nju idu VCE boje.

@Roso
Ona nije ni nalik 1500!
Razlichite su u 70% stvari!

3000 je sjajna mashina, ali je na njoj, kao i na svakoj drugoj potrebno raditi.
Ono shto je vecini ovde problem, u ovom sluchaju, je to shto za nju ne mogu da nadju ceo set gotov, kao kod korgova, ubace ga unutra i vozi...
Mora dosta toga od nule...
Dakle, VCE boje i standardni yamaha sty ritmovi pashu.
Potrebno je ritmovima malo izmenjati boje i preurediti efekte po sopstvenom ukusu.

fico
13.11.2007, 18:37
Kao kod svakog sinta i ovaj trazi malo slobodnog vremena da se grije stolica .Posto i sam imam psr 3000 a pre njega sam imao korga mogu sigurno da recem da je to odlican sint .Sama ritam sekcija se mi svidja mnogo vise nego na pa80 .Jedina mu je mana sto nema boje za solo bas kao na korgu jer ima samo dve boje ali i one se mogu doterati do solidnog zvuka .Ako si probavao neki ritam od psr 9000 on nece zvucati ni slicno onom kako ce zvucati kad se ga malo usminka sa njegovim internim bojama kao sto od psr 3000 nece ni slicno zvucati na 9000 jer ne prepoznaje megavoice zvukova .
Posto sam sad na poslu poslacu ti navece nekoliko ritmova pa probaj ponovo i sigurno da ces biti mnogo zadovoljniji.
Mislim da ces na njemu moci odraditi dobru svirku ...ne kao na tvom pa 800 ali sigurno dobru.
Dok sam pisao Vaxter me je pretekao .
pozdrav

Korgminator
13.11.2007, 21:48
Ae, da se oglasim... :)

@marco
Na nju idu VCE boje.

@Roso
Ona nije ni nalik 1500!
Razlichite su u 70% stvari!

3000 je sjajna mashina, ali je na njoj, kao i na svakoj drugoj potrebno raditi.
Ono shto je vecini ovde problem, u ovom sluchaju, je to shto za nju ne mogu da nadju ceo set gotov, kao kod korgova, ubace ga unutra i vozi...
Mora dosta toga od nule...
Dakle, VCE boje i standardni yamaha sty ritmovi pashu.
Potrebno je ritmovima malo izmenjati boje i preurediti efekte po sopstvenom ukusu.


Bas tako Vaxtere, PSR je sjajna masina. Samo je treba srediti kao i svaku drugu, kao i Korga. Imam Korg-a PA800 i imam stotine Setova od PA80, sto nasih, sto Arapskih itd. Ali, u svim tim SETova mozes na prste nabrojati ritmove koji valjaju. Evo vec mjesecima slazem sebi SET totalno od nule. Miki, i ti si sam sebi slagao SET od pocetka. Nije ti Korg zvucao na pocetku ovako kako ti sada zvuci. Neke stvari si kopirao iz drugih SETova, ali opet si sve sam slagao. Tako treba i na PSR, mislim ne moram tebi pricati o tome. Al eto, ako mislis da si se zeznuo bolje sada zamjeniti dok mozda jos moze.

Jesi li probavao ******ove ritmove? Meni sasvim odlicno zvuce i na takve nisam ni naisao za KORGa...oprostite ali ako mislite da ne valjaju onda mi pokazite te bolje sa Korga.

flosarka
21.11.2007, 22:50
Da tako je ko što kažu Waxter i Fičo a baš sam ti hteo predložiti da pitaš fiča više o tome koji ima psr3000 i čuo sam kako ga sredio i mogu ti garantirati da radi vrlo odlično.Mada nije sa yamahom neki teški rad ali je sasvim sve drugčije i ko je bio naviknut na korga sasvim teško se privikne.
To znam sam po sebi jer sam prije imao korga zadnjeg pa80 al sam takođe prešao na yamahu psr9000.Negdje sam prije vidio da neko napisao da zameniš za korga pa50 i u tome se ja ne bih složio jer je hiljadu procenata psr3000 daleko naprijed i neka kaže ko šta hoče.Yamahe te serije mogu se srediti odlično ali jeste mnogo rada pošto nema toliko sređenih gotovih stvari kao za korgove i u tome je stvar.Ako bi gledali sa tog vidika onda ni Tyros2 ne valja ništa al u stvari i ne valja dok je ne središ za tu svrhu muzike al je odlična kakva jeste za svu muziku osim balkanske.
A psr3000 je u istom rangu negdje samo što nema sampler i još po koju stvar.
Bilo kako bilo kad se ona sredi jako je dobra klaviatura jer isto kad kupiš korga mora da ga središ i to jako ako hočeš iz njega nešto da izvučeš a zamisli da nemaš nikakvog materiala za njega koliko bi se namučio sve ispočetka na novo da ga udesis.
Pozdrav svima

Rema
22.12.2007, 07:14
Pozdrav svim kolegama.
Ja sam prvi put na forumu ali sam procitao dosta tema pa sam delimicno upucen.
Vidim da nisam jedini koji ima problema sa PSR-om 3000 pa mi je malo lakse hehe..
Elem hteo sam da vas zamolim ukoliko neko od vas ima bilo sta od nasih Balkanskih boja ili ritmova za tu klavijaturu, posto sam ja nasao neke ritmove koji zvuce extra ali boje nigde jos uvek, ovde vidim da mozes da prebacis sa jedne klavijature na drugu ali neznam kako.
Ako bilo ko moze da mi pomogne oko objasnjenja ili da mi posalje, ostavio sam @-adresu.
P.s Sve sto vam treba slobodno pitajte, poslacu sve sto mogu.
Pozdrav svima i unapred hvala

kimimajus
14.01.2008, 21:13
:DPozdrav svima.
Ja sam takodje prvi put na forumu i mogu vam reci samo to da je Yamaha klavijatura za pop i rock muziku. Pre dve godine sam kupio psr1500 i pokusao da sviram i narodnjake iako ih nikad nisam nesto preterano slusao. Pokupio sam sa neta milion stylova za narodnjake ali dzaba, to ne lici ninasta. Elem, vratimo se ja i kolega gitarista pop-rocku i pocesmo da razbijamo. Ljudi koji dodju u lokale gde sviramo cesto nam kazu da nisu ni provalili da je muzika uzivo. Znaci ne pada mi na pamet da vise sviram narodnjake sa Yamahom, a i od rocka moze super da se zaradi.

caka012
14.09.2008, 23:01
Pozdrav,
Malo kasnim, ali nikad nije kasno. Hocu samo jedno da kazem: ako ti neko kaze da PSR 3000 zamenis za PA 50, taj covek je zaneseni korgovac koji PSR 3000 nije ni probao. Ostalima koji zastupaju njegovo misljenje mogu reci da nisu culi lepo sredjenu 3000.

Vihor
15.09.2008, 11:22
ehhh moj prijatelju da ti ja nesto malo kazem !!!!
imo sam skoro 2 i po godine yamahu psr 1500! trebo sam duuuuuggoooo vremena da je dotjeram da barem malo zvuci kako treba ! ali nije to to !
sredio sam je za ritmove da je bilo ok ali bas samo ok nista vise !!!!!
boje su kosto si rekao igrackeee ! meni nista nevaljaju ! ja sam ga samo koristio za ritmove !posto je 3000 skoro ko 1500 nebi preporucio tu klavijaturu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mislim imam terce od zlatka subasica ( davno uzeo ) preko midi kabla ! ali nevalja posto efekat gubis !!!!!!imam i ritmove i sve to ako se slucajno odlucis za nju koliko ti bog hoce ali ja ti kazem nemoj !! ja sam je prodo i uezo Korga PA1x pro ! to je rec MAschina !!! ;-))))) ako si ikad sviro na korgu , nikad neces barem ovu 1500 ili 3000 uzeti ! za druge kao tyros i 9000 pro i to neznam nisam ih sviro sad ti odluci !!!! ;-)))hajd pozdrav i uzmi korga hahahahaha

Ljudi, napisao sam na par mjesta upravo post o PSR1500/3000 i ne vidim problema oko ovih arangera. Mogu i boje da se srede za narodnjake, sa novim MIDI SETUP vi ne gubite nikakav efekat, moguce je srediti da se istovremeno sviraju po 3 farbe a sa tercama zaista solidno zvuci. Sjest za edit i srediti udaraljke i ritam sekciju trazi malo vremena, kao i farbe al kad se jednom sredi vise ti se ne ostavlja yamaha :">. Govorim o o arangeru bez semplera, ovde KORG tanko zvuci sa svojim farbama dok PSR3000 daleko bolje zvuci, ma neka kaze ko god sta hoce. Treba sjesti i sredit kljavu i onda to na razglasu probati, pozz

kuki
15.09.2008, 12:29
Ljudi, napisao sam na par mjesta upravo post o PSR1500/3000 i ne vidim problema oko ovih arangera. Mogu i boje da se srede za narodnjake, sa novim MIDI SETUP vi ne gubite nikakav efekat, moguce je srediti da se istovremeno sviraju po 3 farbe a sa tercama zaista solidno zvuci. Sjest za edit i srediti udaraljke i ritam sekciju trazi malo vremena, kao i farbe al kad se jednom sredi vise ti se ne ostavlja yamaha :">. Govorim o o arangeru bez semplera, ovde KORG tanko zvuci sa svojim farbama dok PSR3000 daleko bolje zvuci, ma neka kaze ko god sta hoce. Treba sjesti i sredit kljavu i onda to na razglasu probati, pozz

Tacno je,moze se itakako srediti.
Ja sam PSR-1100 extra sredio,radio je samo tako,a sad 9000pro sta radi...:)
Na tercama ne bi' trebalo da se gubi efekat ako je sve dobro podeseno.
Ja sam i na PSR-1100 imao terce sa efektima,a klavijatura ima 32 note polifoniju i
malo DSP-a.Kad provalis yamahu sto se kaze "u dusu",jednostavno ne mozes da se
odvojis od nje.

milepsr
24.09.2008, 22:33
Jedno pitanje za sve, kako funkcionisu terce na yamahi, imam psr 1500 vec duze vreme ali nigde nisam naisao na terce za nju ili psr3000 niti sam ih cuo igde.... Ako ih iko ima ili zna oko ovoga bio bi mu zahvalan.....

Vihor
25.09.2008, 00:27
Mile evo kako zvuci psr1500 bez ikakvih dorada,dakle samo u emu zvucnu kartu (malo cistih tonova i malo terci). Nije odsvirano bas kako valja zbog sto sam morao stalno da prckam TERCA/SETUP-VOICE 3 layer. Oprostite na brzopletoj svirki. :p download je "Voice/Terca" cim mod.odobre, hvala i pozz

kuki
25.09.2008, 01:08
OK,samo ubuduce pazi gde postavljas!
U pogresnu si kategoriju postavio....

Vihor
25.09.2008, 02:55
Kuki thx!!!

milepsr
26.09.2008, 13:37
Mile evo kako zvuci psr1500 bez ikakvih dorada,dakle samo u emu zvucnu kartu (malo cistih tonova i malo terci). Nije odsvirano bas kako valja zbog sto sam morao stalno da prckam TERCA/SETUP-VOICE 3 layer. Oprostite na brzopletoj svirki. :p download je "Voice/Terca" cim mod.odobre, hvala i pozz

Hvala ti puno sto si nasao da odvojis vremena za snimak, kad se vratim kuci za koji dan ima da sednem i pokusam da napravim sam nesto pa se javljam....... Pozzzzzzzzzzzz

caka012
26.09.2008, 22:51
Djole moze ona da zvicu !!!! ali nikad u zivotu kao grom ! dajem ruku za to !
jedino se mora sad rjesit sta ja da zvuci kao grom ? ;-)

Pozdrav, Skoro sam pazario PSR 3000, i mogu ti reci da sam zadovoljan. Prvo sto joj je memorija (zahvaljujuci usb) onolika kolika hoces da bude, drugo - ritmovi su joj EXTRA, a za boje bih mogao delimicno da se slozim. Kazem delimicno, jer sam prikupio dosta boja od TYROSA, PSR 9000, i svih drugih PSRova, osim onih sa semplovima, i sve to perfektno radi na 3000. Uz malo dorade, sada ova klavijatura zvuci sasvim zadovoljavajuce. Cesto radim u paru sa kolegom koji vec dugo ima PA80 i na sceni se ne primecuje nikakva razlika u kvalitetu zvuka, a to je, valjda, najbitnije.

Vihor
28.09.2008, 20:46
Dobar pazar kolega :)

fico
28.09.2008, 21:20
caka012 hoces li samo da nam kazes kako si ubacio boje od psr 9000 .Dali postoji neki konverter za to .Za Tyros znam da odgovaraju na psr 3000 ali od 9000 jos nisam cuo .

caka012
28.09.2008, 21:39
Ritmove od PSR 9000 normalno sa compa prebacim na flash memoriju, i ubacim u klavijaturu. Nista ne treba da se konvertuje. Problem je sa ritmovima od 9000pro, jer obicno imaju semplovane basove i gitare, a to 3000 ne moze da "proguta". Probaj, skini sa neta nesto z 9000 i ubaci, radi 100%.

makso68
02.02.2009, 15:28
Ja imam PSR 3000.Kod mene ritmovi izlaze perfektno.Razmišljao sam da kupim PA 800,ali kad sam probao,tobože,sređen,zvučali su ritmovi kao klackalica u odnosu na moj PSR 3000.Pošto za solo boje koristim KORG triton Lee,mogu reći da ni jedan sempl violine,trube i klarineta ne zvuči ni blizu kao preeditovane fabričke boje na Yamahi.Istina je i to da sam proveo stotine sati sređujući je,kičmu sam uništio.Mega Voice basovi i gitare zvuče bolje od bilo kojih semplovanih,koje sam čuo,a čuo sam ih mnogo.Profesionalac sam već 25 godina i imao sam sijaset aranžera,među ostalim i KORG PA 500,Roland VA 7 itd.Mislim da se kod dragih kolega radi o različitim ukusima,ali nije PSR 3000 bez veze koštala 1500 €.ŽIVJELA YAMAHA!

romario
02.02.2009, 22:39
Pa i ti mega voice su semplovi...
Moraju da rade dobro.

brnjeuska74
03.02.2009, 05:16
Da skratimo pricu. Svaki aranzer bez semplera danas je ipak manjih mogucnosti, no sve ostali aranzeri se mogu srediti i doterati da to zvuci kako treba svrsishodno poznavanju sintezi, funkcija na klavijaturi ili za naprednije upotreba vec dobro poznatih programa na kompijuteru. Poslusajte ovaj primer na PSR-1500 pa cete se uveriti da nije sve do samoga instrumenta nego i mnogo ipak zavisi od svakoga od nas kako ga koristi.Primer je sa youtube pa ako nemozete otvoriti direktnim klikom ovde mozete naci tamo.


Milos Djordjevic Improvizacija - Yamaha (http://www.youtube.com/watch?v=SliOb4QXll8)

makso68
03.02.2009, 16:45
Svaka čast,brate Miloše,na pravi način si prezentovao mogućnosti svoje Yamahe PSR 1500,koja zvuči,i na suvo,bolje od mnogih KORG-ova PA 80,500 i 800 sa razglasa.Poslije ovoga više ne treba raspravljati o kvalitetima PSR 1500,3000,a pogotovo Tyrosa 2 ili,ne daj Bože Tyrosa 3.Veliki pozdrav tebi,a poseban KORGovcima.

caka012
03.02.2009, 19:00
Ih, covece, pa ne kunem se ja bezveze u PSR 3000. Da joj u desnoj ruci fali sempler - fali, ali u levoj ruci je bolja i od onih sa semplerom. Naravno, uz duzno postovanje prema ljudima koji jednostavno ne vole sound Yamahe. Ukusi su razliciti.

romario
03.02.2009, 19:26
Ubi Miloš Yamahu ;)

fico
03.02.2009, 19:29
I ja mislio da prodam svoju 3000 .Sad kad vidim sta sve moze nedam je kao ni cigo krave.

kuki
03.02.2009, 20:42
Milos Dordjevic svira na rolandu VA-7,a ovu yamahu ima njegov drug.

Vihor
03.02.2009, 21:45
;)

caka012
03.02.2009, 23:36
Ljudi, dobre su to masine, vecina ljudi koji su na ovom forumu komenterisali o kvalitetu tih klavijatura, ili ih nikada nisu imali ili su probali neku nesredjenu. A nas covek, prvo kad ukljuci aranzer, gleda kakve su mu rumbe, dvojke i 7/8, pa kaze "i nije nista narocito". Pisao sam vec u jednoj temi o tome, kad sam kupio moju 3000, bila je suplja k 'o supalj zub, jer je tip radio samo fajlove. Bilo je kao nekih ritmova u njoj, ali sve gori od goreg. Da je tada neko probao, rekao bi "bolje ja da uzmem neki Casio od 100 evra nega da bacam pare za ovo". E, sad da je cujete... okacicu neki dan demo.

brnjeuska74
04.02.2009, 01:03
Kao sto vidite kolege muzicari skoro pa svaki aranzer moze da se pokaze kao veoma koristan i pri tome da zvuci "ko grom" sto neki vidim sumnjaju. Stvarno nevidim potrebu da se pljuje ili umanjuju vrednosti Yamaha aranzera. I kao i sto sam do sada tvrdio; tvrdim i dalje!! nije sve do instrumenta nego kako ga umes iskoristiti. Primer koji ste videli je odsvirao Milos Djordjevic veoma poznat muzicar iz Chicaga koji inace naj vise voli i ceni ROLAND kao firmu i to je njegov licni ukus.To se treba postovati. Ipak veliko mi je bilo zadovoljstvo kada sam naisao na ovaj clip u kome je uradio jednu inprovizaciju na PSR-1500, mogao je mozda da promeni jos neku boju ili neki ritam ali i iz ovog se moze zakljuciti o kvalitetu zvuka.

makso68
05.02.2009, 19:00
Ako nekoga zanima kako može zvučati ova sprava neka posluša moj demo koji je snimljen i otpjevan direktno iz PSR 3000 u rubrici demo.

VUNIMRAV
17.02.2009, 19:17
Poštovane kolege,slabo se snalazim sa ovim stvarima,i obično lutam po ovom sajtu, i tako lutajući pročitam svašta,ali brate baš svašta.No,dobro valjda ću ovo svoje misljenje, koje ne mogu a da ne kažem poslati na krivu *adresu*,ali će valjda urednik malo dotjerati.Naime,rećč je o komentarima i prepucavanjima oko Jamahe i Korga,pa zar nije najbolja ona klavijatura koja radi svaki vikend ili daj bože svaku veče/i toga se sećam/,ali samo sećam.Ja sam harmonikaš,imam Paolo Sopranija bijele boje,15+7 registara,petoglasna,teska kosam vrag...ali silom prilika pre 7-8 godina i ja odletim u aranžeriste i krenem sa yamahom psr'1ooo i korgom x5D,znam,mnogi će reci igracke/yamaha/,ali ja sam to doveo u takvo stnje da je bogami zvucalo prilicno dobro,i prosle godine dodje vreme da se menjaju instrumenti i ja se dvoumio: TYROS2 samu,ili Pa 800 sam ili psr3ooo ili s-900 u kombinaciji sa korgom TR,stvarno nakon dugo *davlje nja* i sebe i okolo sebe ja kupim psr 3000 i korga Tr.Zbilja se nisam pokajao niti jednog momenta iakao bi volio imati T2,ali...Imam nekoliko kolega koji imaju pa 8o0,ali oni kad čuje moje *dvojke*sa uradjenim prelazima u sedmicamanaprosto se raspamete:he...te,ta igracka a tako radi.O samim fabrickim ritmovima,netreba puno pricati,oni su vise nego dobri,jedino sto za nju nisam pronasao smart media karticu/skupa brate kod svercera/ a meni bi odgovarala i 4mb sa *olimpus*foto aparata,pa ovom prilikom pozivam sve koji jos to imaju,da pomognu.Sama klavijatura stvarno nije nesto *čvrsto uradjena*,bez druge,z a solo,užas,malo su zbili dugmice pogotovo tempo,ali kad se uzme u obzir cena,fabricki dobro uradjeni ritmovi,USB ulaz,pa to je vise nego dobra klavijatura,samo treba da se sredi,tako da se neslažem sa kolegama koji o njima pricaju kao o igrackama.neka mi niko ne zameri,imam samo dobre namere,pozdravljam sve kolege muzičare i želim im puno posla.Prve prilike kad naucim kako ide,postavicu jedan demo sa nekoliko ritmova,da sve ovo potvrdim *nevernim T omama*.Još jednom veliki pozdrav svima a najvise uredniku ovog sajta.

gega
17.02.2009, 22:44
Smart card 3v je prilicno skupa i u ex Yu tesko dostupna ( ne ispod 50-60 €)

Predlozio bih svima koji imaju PSR 3000,s700,s900 itd da umesto karte prikljuce externi HD 2,5" na usb ulaz. Posto ugradnja nije predvidjena,
Kuciste sa kablom itd kosta maximalno 12 €...a HD u zavisnosti koje velicine u (gb) oko 40-50€. Nemoze se usporediti kapacitet kartice i HD nikako a pristup podacima je jednako brz.Velicina HD a je otpr.pola table cokolade .
Ja sam imao gore navedene modele i zato znam sta pisem.
Pokusacu da postavim foto ext. HD-a

yamahapassion
17.02.2009, 22:54
Kod serije s700 i s900 nema potrebe ni za kakvom nadogradnjom zato sto podrzava usb memory stick a u njega mozes da trpas sve. Tako da samim tim nema potrebe ni za hard diskom. Ja koristim na svojoj s700 flesku od 4gb, i ni jedan problem nemam sa njom, radi ko grom, prakticno nista ne moras cuvati u klavijaturi posto loaduje u roku od odma(ovo se odnosi i na MIDI fajlove, nema cekanja), a slozicete se da je 4gb i vise nego dovoljno memorije za sve potrebe pa cak i za one koji se bave iskljucivo fajlovima.

caka012
17.02.2009, 22:58
Tu si u pravu, gega, ali s druge strane, ne znam sta ti u PSR3000 treba sto ne moze da stane u jednu USB flash memoriju od 2 GB koja kosta 5 evra. Ja sam isto trazio da kupim karticu jer imam jednu od 32 Mb, medjutim to mi je sasvim dovoljno. Fajlove ne koristim, a i ako ti za to treba, na 2 GB stane strasno mnogo. Uz to, sa flash memorije cita veoma brzo. HD jeste dobra opcija, ali ne znam cemu tolika memorija.

gega
17.02.2009, 23:10
Ne nema potrebe sigurno za desetine gigabajta, ali kao alternativno resenje umesto
smart card-a kod modela 3000 posto su se Kolege zalile kako je tesko-do nemoguce naci 3v smart karticu .
A model S 900 ima funkciju snimanja kao Tyros 2 sto je samo sa HD moguce.
Dodato:
psr s900 kao i Tyros2 i 3 ima opciju recording-a (snimas sve stoizlazi na out incl.vocal harmony sto je nemoguce sa USB vec samo sa Hard diskom .

makso68
18.02.2009, 11:08
Tyros 2 nema tu opciju.Ja imam PSR 3000,koja sve podatke direktno čita sa USB stika,a danas imaš tih stikova od 8 GB,pa zar treba veće proširenje od toga.Osim toga imam i SM card 128 MB,kojeg nisam ni za četvrtinu popunio.Pozdrav!!!

caka012
18.02.2009, 21:32
E, nisam znao za tu opciju Recording, to je onda druga stvar.

gega
18.02.2009, 21:50
Kolega Makso68....
Tyros 2 ima tu opciju recording i te kako...kao i psr s900,
nemojte pisati tvrdnje bez podloge,to zbunjuje sve ostale forumase koji ne poznaju gore pomenute modele i stvaraju pogresnu sliku o njima.
..;)
Nisam nikada tvrdio da kapacitet kartice nije dovoljan niti da usb stick ne moze da vrsi istu funkciju,
vec da cijena externog HD (alternativa) nije puno
veca nego cijena kartice koju ocito ne mozete kupiti u YU.:)

A istovremeno ima puno veci kaapacitet i mozete ga kupiti u svakoj radnji za racunare. Osim toga mozete je koristiti i kod PSR s900 i Tyros 2 i 3 za recording posto se na stick ne moze snimati. Dakle imaju Recording funkciju.

Drago mi je ako sam koliko toliko uspeo da razjasnim zavrzlamu koja je nastale ,kojoj sam nesvesno mozda i ja doprineo :lol:ili sam pogresno shvacen od nekih. Lijep pozdrav svima:">

makso68
24.02.2009, 18:21
Ponavljam,kolega,Tyros 2 ima funkciju HD recording,a ne dyrekt USB recording,koju ima Yamaha PSR S 900.Znam o čemu pričam,samo se nismo skontali.Pozdrav!!!

armin
08.03.2009, 22:28
decki ja imam psr 3000 i stvarno sam zadovoljan!! jer mogu s njom sto hocu a i treba se znati nastimati!!! mnogi bjeze od yamahe ali treba biti malo i mozak za nju!!!

smt2
08.03.2009, 23:33
Svabo kaze oca mu njegova bice da je upravu;:lol:
Ako neznas sta je dobro ,pitaj koliko kosta.
Ostalo je snadji se ili grbi kicmu pa ces vidjet kako Musa muze Jarca.\:D/

caka012
08.03.2009, 23:53
Nisam bas 100% siguran sta si hteo da kazes.

smt2
09.03.2009, 11:29
Pa svaka klavijatra daje onoliko koliko vredi i zasto je predodredjena u svojoj izradi.Pa i vrabcima je jasno ako ista vredi, potrebno je i truda, da se klavijatura upozna,da se materijal lepo preradi (treba i to znati), upakuje (treba i to znati) i nato dolazi kvalitet sviracke tehnike (i tu treba biti majstor) pa to sve lepo zvuci ili ne.
A ne ono kupio sam klavijaturu ili kao sto kolega napocetku ove teme kaze,nisam dugo na yamahi svirao pa se i nesnalazim nesto narocito ali ovo nelici ninasto.
Upravo to i jeste problem za mnoge,kupio sam ,dobio sam neke ritmove ,dobio sam neke boice,e sad sviracina ja pocnem kad ono kaos.
SAd razocaran portrci da se utjesim i kazem moim kolegama kako meni neka jeftina yamahica zvuci kao kanta a napunjena je nadjenim loncicima.
Ljudi da nepametujem ipak to treba da bude vec svima jasno da danas sve ima sviju cujenu i da se trud isplati.
Cemu polemisanje valja,nevalja itd.Svaka moze da zvuci savrseno ako ista vredi.
Poz....svim Kolegama i ima vas ovde strasno dobrih i jakih cisto za svaku pohvalu.ako kome sta treba za yamahu neka se javi tu sam to neke kolege mogu samo da potvrde.

b.o.Y.c.h. ČK
09.03.2009, 17:46
Bravo Smt2,tako je..Dodaću samo,bilo bi poželjno pored psr 3000 i sličnih klavijatura imati neki sampler sa pravim tonovima...Smart Media Card se više otrpilike 2 godine ne proizvodi (nemam pojma zašto),a istina da je skupa ko suvo zlato...Imam USB 256mb i to mi je je uvrh glave...E,a ako hoćete USB filati sa MIDI file-ovima,onda treba više mesta...Samo,kartica bi bila bolja,jer je u utoru,nema se problema s njom...

caka012
09.03.2009, 19:43
smt2
Shvatam sta hoces da kazes, i slazem se potpuno. Pa cemu onda ona poslovica "kol'ko para-tol'ko muzike". I ja imam PSR3000, zadovoljan sam njome i ne planiram da je menjam. Planiram samo da kupim neki triton ili slicno zbog semplera, sada imam X5D, ali sa njim nisam bas preterano zadovoljan, iako vrsi posao.