Pokaži Full Verziju : servis dirke pa1x pro
Svirac bt
24.02.2015, 03:06
Jel moze da se ociste necim direke gumice neki me zezaju cas svire cas ne mogu to sam uraditi savet neko da je otvarao probao nesto poput ovo ?
Ja ti mogu reci moje iskustvo kod popravljanja dirki. Cistio sam na najmanje desetak klavijatura koje sam posedovao i na kraju sam ipak morao da kupim nove gumice. Ili te dirke koje sam ocistio rade kratko ili ne mogu da prorade. A svaku klavijaturu sam sam otvarao. Nisam imao Korgove aranzere pa ti oko otvaranja Pa 1x ne mogu pomoci.
nikadvisekorg
27.02.2015, 02:22
probaj prvo ovo..... kupi alkohol u sprej bocici otvori pa1 i skini dole one ploce gde su gumice. Sve lepo naprskaj alkoholom i lepo obrisi, zatim to uradis sa gumicama odozdo, gde je onaj crni krug, svaku posebno. E ako posle toga ne radi, pravac servis.
Oprezno sa alkoholom. Pre bih komplet gumice potopio u rastvor deterdženta za ručno pranje posudj ( fairy-spin...). Ostaviti gumice minimum 12 sati... posle toga oprati sa istim deterdžentom i isprati sa vodom. Nakon toga gumice isprati 2% hidrogenom koji bukvalno pojede svaku masnoću i nečistoću.... Istim hidrogenom ( 2%) očistiti ploču.
Hidrogen- dvoprocentni se koristi u medicinske svrhe za najosetljivije delove... (rane)... ispiranja i td. Jedini je koji ne oštećuje gumu niti menja njena svojstva a perfektno čisti.
Voda sa deterdžentom u kojoj gumice budu stajale, vratiće gumi ( prevojna mesta) elastična svojstva. Poželjno je da voda bude topla ( nikako vrela). Gumice moraju stajati u posudi vodoravno, kao na ploči, bez devijacija.
Ovo je postupak iz servisa muzičkih aparata, nekada su umesto deterdženta koristili QD Contact Cleaner ali se servisu to ne isplati ;)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.