Pokaži Full Verziju : Korg PA800 - Rastimane Boje
unknownartist
22.12.2014, 01:22
Pozdrav,
Izvinjavam se ako otvaram istu temu; zaista sam pokusao da pronadjem odgovor u proslim postovima ali nisam nasao. Imam problem sa Korg PA800. U toku svirke, klavir mi je poceo iz cista mira da rastimava boje – zvuci mutno I kao da sviras iz totalno drugog tonaliteta.
Obrisao sam sve sa njega I ponovo vratio nazad – isti problem.
Pokusavao sam da gasim klavir I ponovo upalim – pomogne na minut ali problem se opet vrati. Ovaj problem se odnosi na semplovane boje – fabricke boje rade uredu.
Predpostavljam da moram na servis, ali ako je neko imao slican problem, mozda moze da mi kaze detaljnije u cemu je stvar.
Hvala unaprijed
acakasper
22.12.2014, 10:37
Jel se desava to i pre nego sto taj klsvir upotrebis?
unknownartist
22.12.2014, 22:34
Izvini sto nisam bio malo jasniji. Kad sam rekao klavir, mislio sam na kompletan aranzer.
Upitanju su sve semplovane boje koje imam u aranzeru.
EmirTotic
23.12.2014, 00:12
Kad bi se to dešavalo i sa ROM bojama posumnjao bih na pitch band, ali ovako mislim da je RAM memorija pobrljavila...
sale_band
23.12.2014, 01:13
Jesi li probao da ubacis neki drugi set?
unknownartist
23.12.2014, 12:27
Pokusavao sam I druge setove - isti problem.
acakasper
23.12.2014, 17:26
emir je u pravu,mirise na RAM,ali nista ovako bez servisa ne vredi da polemisemo.
unknownartist
23.12.2014, 22:53
Hvala vam drugovi
Sve najbolje!
acakasper
24.12.2014, 20:34
javi sta si uradio.
Problem je u globalu kada stavim moj global na jedan set od prijatelja palimise prelaz na malo jaci pritisak dirke,znaci kada god udarim trun jace na dirku pali se fille 1
e sada kada vratim njegov global sve je ok radi super dali neko zna za ovu foru,i kako dase odkloni.Nekoce da pita sto ne ostavim taj globak koj radi ok al me nervira na jednom slajdu na gore je leva ruka a na dole solo podesen,a kod mene je sve posebno 2 slader leva ruka treci desna.
Hvala unapred
pa800 je u pitanju
Verovatno je podesen aftertouch tako da pali fiil 1. Imao sam slicno podeseno na G 1000 i lepo mi je to radilo.
Znam druze ali sam prelistao ceo global i nisam nasao de to da iskljucim
igor_erdjan
06.01.2015, 02:12
Ides na MENU,Style controls dole imas Fill Mode stavis na off
Hvala druze pogledacu sutra.
Dodato:
sve je podeseno i ipak pravi prelaz na malo jaci udarac
samo da dodam kad je fix u globalu neradi taj sugavi prelaz fill1
cim stavim soft pocinje prica sa prelazom
igor_erdjan
07.01.2015, 21:58
Kada sve podesis moras snimiti na strelici padajuce meni Wryte Curent Style Performans
Meni se slična ili čak i ista stvar dešava na pa800.. U toku svirke mi se desi da se raštimaju semplovi, kao i ROM boje, nekad jednom, nekad 3 puta, nema pravila.. E sad kad čujem da se poremetilo, kliknem SHIFT I START istovremeno, i sve se vrati u normalu. Inače, to je počelo da mi se dešava negde kad sam razdvojio drum, bass i ostalo na 3 izlaza i posebno ih uključivao na miksetu, ali iako me nervira pomalo nisam se drugačije pokušao rešiti toga još uvek, samo shift i start za sada..
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.