Pokaži Full Verziju : Novi digitalni mixeri
mikimiki
18.11.2014, 00:19
Pozdrav
Poslije odlicne serije X32 Behringer i njegovih manjih modela koji su ustvari potpuno isti samo manje kanala.Licno imam x32producer i jako sam zadovoljan sa zvukom.Ima fenomenalne preamps i odlicne efekte.
Takodje izlaze i manji modeli koji ce se koristiti preko PC ili tablet, i apple i android.
Ima dosta na youtube.
Jedan od :
http://youtu.be/CrlSyAD-dVs
Ovo je pravo resenje za mene posto je x32 preveliki za moje potrebe.Jel se zna koja ce cena biti odprilike?
mikimiki
18.11.2014, 13:17
U Americi i Kanadi su ove cijene:
http://www.sweetwater.com/store/search.php?s=x+air+behringer
Veoma interesantno, modularno i cjenovno prihvatljivo. Sviđa mi se što podržava sve operativne sustave i uređaje. Svaka čast Behringeru.
Jedino preostaje vidjeti kakva je stabilnost aplikacije u radu i njena preglednost, tj. praktičnost pri rukovanju.
mikimiki
18.11.2014, 18:43
Casper ne bi trebalo biti bilo kakvih problema sa aplikacijom...Vej je koriste sa x32 i sve radi kako treba.Ja jos uvijek nisam probao na mom x32producer posto mi toliko i ne treba..Mogu samo reci da zvuci odlicno, nevjerovatno cisto.Za nase narodnjake efekti su fenomenalni.Visokog kvaliteta.Razlika izmedju Xair mixera i x32 je sto x32 ima 8 slotova za efekte dok xair ima 4..Ali i to je dovoljno bar za ovo sto mi koristimo.Da nemam producera uzeo bi sigurno jedan od xair mixera.Efekti su isti ..
Mogu ako nekoga interesuje i snimiti kako recimo efekti za vocal zvuce..Pa postaviti negdje na soundcloud ili neki drugi..
Evo jos jedan video:
http://youtu.be/EbwAZ_ooQMY
Takodje: http://youtu.be/CrlSyAD-dVs
U kvalitetu proizvoda ne sumnjam, hoću reću u kvalitetu sounda koji on daje na zvučnike. Mislim isključivo na live nastup. Ako pogledamo prosječne zvučne kutije koje korisiti neki gažer (od starih sx300 do yamahine DSR-a), mislim da se ova serija mixera nalazi daleko iznad onoga što one mogu pružiti. Mikimiki, jesam li (pre)uveličao taj odnos?
Zanima me koji je minimum OS-a da bi podržao njihovu aplikaciju? Recimo, da li je iPad prve generacije može koristiti? Kažu na videu da se može kontrolirati i s pametnog telefona. Imaš li neku informaciju o tome koji je minimum za uređaje koji kontroliraju box?
mikimiki
18.11.2014, 19:55
U pravu si Casper. Sto se tice recimo x32 (compact, producer, rack) svi su update-i free.I cim izadje novi update, izadje i novi update za aplikaciju.Za ove manje Xair mixere ce vjerovatno biti malo drugacije posto ce se morati koristiti aplikacija da bi se kontrolisao mixer.Sto se tice smart telefeona, tacno je.I apple i android se mogu koristiti.U jednom videu je i receno da recimo android tablet i ne mora du bude od skupih..Moze potpuno posluziti i najobicniji od neki $100 dolara.A vecina nas ima i laptop koji takodje moze da isto tako koristi u isto vrijeme sa tabletom.Ja imam laptop koji takodje i touchscreen, ali jos nisam ni probao da koristim jer nisam imao potrebe na mom mixeru. Sve u svemu za te pare jako dobri preamps i efekti boli glava.Od reverba, plate pa do delay.Efekti su isti u svim mixerima.
Javicu za aplikaciju sto se tice OS i kompatibilnosti.
Dodato:
Samo se ipad1 be nzoe koristiti.Alo to nema veze sa Behringerom , vec Apple vise ne podrzaje nove verzije OS za isti.
Da, vidim da X-air ide samo na 6.0 i novije verzije. Međutim, ja sam na iPad1 ( 5.1.1.) postavio dosta aplikacija koje zahtjevaju noviju verziju iOS-a. Kod X air-a mi to ne polazi za rukom, moguće je da moram imati spojen neki hardware iz Xair serije. Ili se jednostavno ne može iz razloga nekompatibilnosti verzije. Ma nije niti važno, testirat ću to kad dođe kod nas u trgovine i kad ga kupim. :D
mikimiki
19.11.2014, 18:10
To je vise do Apple, jer ne podrzaju update za stare iPad.
Znaci Casper prelazi u digitalce. Mislim da pored ovakvih cijena nema potrebe vise uzimati analogue mixere. Tu je takodje I qsc I Mackie.Ali Behringer ima bolje efekte. Tu je i novi Presonus RM mixeri koji takodje rade samo uz touchscreen.Ali je vise para. Za mene mozda I najbolji buy jeste x32 rack koji je isti kao i x32 samo bez fadera.
Mada ono sto je nama potrebno ne treba vise od ovih x air mixera. I to je bar 10x bolje od vecine mixera koje nasi ljudi koriste.
Već sam ti ja neko vrijeme na digitaliji, Roland Edirol M-10DX.
To mi je sasvim dovoljno jer nastupam kao OMB ili max duo. Međutim, uvijek te kopka da ideš na novije. A i moraš negdje silnu paru potrošit koja se zaradi :D
Sviđaju mi se sve te silne mogućnosti soft mixera. Ovo je do prije 5-6 godina bila naučna fantastika
"... 100-band RTA for all channel and bus EQs..."
U stvari mi se najviše sviđa(o) QSC Mixer. Ako se on usporedi sa ovom serijom "X-air-a", mislim da je u prednosti samo po estetici.
mikimiki
19.11.2014, 18:45
Taj RTA je odlicna stvar.Na svakom kanalu cim krene mikrofonija odmah pokaze gdje je i na kojoj frekvenciji. Sredis kanal za nekoliko sekundi.
Akordeonista
19.11.2014, 20:46
I ne samo na kanalu vec i na sumi! Vecina je imala problem kad menja sale, pa u jednoj zvuci odlicno a u drugoj ista oprema ne zvuci tako. Uz RTA analajzer je moguce namestiti ton da u svakoj sali zvuci isto ili gotovo isto. Pokaze kojih frekvencija ima manjka a kojih viska!
Ovaj XR12 me jaaaako interesuje. Mozda ga i uzemem ako je sve u praksi zaista kako pise.
mikimiki
19.11.2014, 21:30
Upravo tako.
I ne samo na kanalu vec i na sumi! Vecina je imala problem kad menja sale, pa u jednoj zvuci odlicno a u drugoj ista oprema ne zvuci tako. Uz RTA analajzer je moguce namestiti ton da u svakoj sali zvuci isto ili gotovo isto. Pokaze kojih frekvencija ima manjka a kojih viska!
Nije baš tako kao što kažeš (boldani text). RTA nije svemoguć. On može pomoći kod lošeg prostora u nekim detaljima kao što je mikrofonija, no za dobar sound je prvi preduvijet dobra akustika prostorije.
Pored toga, analiza se mora raditi s kvalitetnim mikrofonom i na pravilan način, a nakon toga je opet ljudski faktor u "igri". RTA je svakako koristan alat ali nije jedinstvno rješenje za dobar sound. ;)
mikimiki
20.11.2014, 15:07
Evo jos jedan video koji pokazuje rta na x32.Isti je I na Xair mixerima.
http://youtu.be/T7IfsgRVH-I
Akordeonista
20.11.2014, 18:29
Casper, naravno da je najbitnija akustika sale i ukoliko je ona losa tu se ne moze mnogo ali razlika u tonu pri istim podesavanjima ima i u "normalnim" salama. Razlike su neminovne usled razlicitog oblika sala, dimenzija, materijala koji se nalazi u njima i od kog su zidane, zatim enterijera i mnogih drugih stvari. Usled toga se desava da isto podeseno ozvucenje radi drugacije u razlicitim prostorima pa se desava da ima viska ili manjka basa, visokih ili srednjih frekvencija. To je ono sto mi najcesce na sluh korigujemo od svirke do svirke ali to je daleko jednostavnije i efikasnije uraditi RTA analajzerom i mernim mikrofonom.
I opet, naravno da si u pravu kada kazes da RTA nije jedinstveno resenje za dobar zvuk jer ono i ne postoji, uvek se svodi na "ljudski faktor" ali nije lose taj faktor svesti na minimum ukoliko je moguce jer upravo taj faktor najcesce gresi!
Da li neko zna gde ima da se kupi taj air tj. gde ima u evropi
mikimiki
20.12.2014, 00:03
Pozdrav svima.
Kao sto sam I rekao snimio sam direktno na x32 producer efekte za vocal da se cuje kako to moze da zvuci.
Sve je snimljeno od prve I svi efekti su fabricki , nisam nista prepravljao. Namjerno sam ih malo vise pojacavao da se cuje..Isti efekti ce biti I u novim Xair mixerima. Takodje potpuno su isti efekti I u novim Midas M32 mixerima.
Ne zamjerite na mom pjevanju...hehehe Mikrofon je Sennheiser e945. EQ nisam ni dirao. Samo sam upalio highpass filter na cini mi se izmedju 150-160..Neznam za sigurno..
Pitajte ako vas sta zanima.
https://soundcloud.com/mirza-mesanovic/x32-efekti
mikimiki
27.12.2014, 17:47
Pocela je isporuka novih AirX mixera. Neznam kada dolaze dole na Balkan.
Mozda nije upoznat s tim da se pristup DL Sekciji ne dobija sa odredjenim brojem postova ;)
Sent from my Alcatel OneTouch M'POP
Vidim da Thomann ima u ponudi Behringer X Air XR18 po cijeni od 800 âŹ, dostupan će biti (tek) u ožujku. Treba još malo pričekati pa ćemo vidjeti reakcije ....
Međutim, konkurencija "ne spava". A&H će na NAMM-u 2015. predstaviti novi model "digitalca" nazvan Qu-Pac. Za razliku od XR18, kod Qu-Pac je postoje kontrole na samoj konzoli i preko 5" touch ekrana je moguće mixati. Postoji aplikacija i mogućnost bežićnog povezivanja ali samo za iPad.
http://youtu.be/zgiafRgv3YU
mikimiki
23.01.2015, 21:57
Takodje Soundcraft ne spava.
http://youtu.be/_EX_cO1wxJs
Lagano i sigurno "ode analogija" u povijest ....
Malimuzicar
24.01.2015, 23:27
Allen & Heath Qu-16
Fenomenalan Mixer
Svakako da konkurencija ne spava ali mislim da Behringer XR serija nece imati bas neku konkurenciju racunajuci da je naprimer XR12 299 $ plus podrzava sve platforme nije ogranicen samo na Ipad kao recimo Mackie DL serija.
XR 16 je definitivno moj samo da krene posao.. :D
Slažem se s tobom. Behringer će najvjerojatnije biti najbolja opcija. Po mojoj procijeni bi XR12 u Europi mogao koštati 350-400 € + neki tablet. Za relativno male pare "dosta muzike". >:D<
Moze li mi neko reci da li moze obican laptopic, sa procesorom intel atom 1,6 Gh, da radi sa bilo kojim digitalnim mixerom. Naprimer sa Berigerom
mikimiki
03.02.2015, 15:58
Sa Behringerom ces moci koristiti bilo koji sistem imas.Ipad, android, windows, Linux.
nesaband
03.02.2015, 16:08
@mikimiki:jel to znaci da svaki laptop koji ima Wifi moze da komunicira sa tim behringerom?Jesam te dobro razumeo?
mikimiki
03.02.2015, 17:37
Nesabend, koliko mi je poznato ne mora ni da ima wifi. Moci ce i preko network kabla. ..Provjericu kad stignem.Na poslu sam..
X air Behringer mixeri imaju tri modaliteta spajanja na vanjske uređaje. Putem Etherneta, LAN-a ili Wi-Fi.
To znači da je moguća bežična kontrola (WiFi) i potpuni mix sa nekog tableta (koji je u dometu veze) bez obzira na operativni sustav (iOS, Android ili PC/Mac/Linux).
Enthernet protokol se može koristiti unutar nekog većeg objekta koji ima postavljenu mrežu. Stadion recimo ili neki objekt s više dvorana.
Preko LAN-a je praktički moguće da kontrola mixa ide iz drugog grada ili kontinenta. :D
Znaci ako je malo slabiji procesor ipak ce raditi bez problema?
Mislim da posao mogu odraditi i uređaji sa slabijim perfomansama. Ograničenje je jedino verzija operativnog sustava.
Aplikacija X AIR se može instalirati na iOS 6.0 što uključuje iPad druge generacije. Kod androida je minimum 4.0 pa na više. Upravo sam je testirao na nekom svom kršu od tableta (Android) i X AIR radi bez ikakvih problema. Sučelje je logično složeno, komande lijepo reagiraju i ako će se tako ponašati kada se upogoni s boxom, mislim da su napravili dobar posao.
Ako povučem paralelu mog tableta s nekim win sustavom, čini mi se da će biti dovoljan neki stari Pentium 4. :D
Naravno, treba to još probati u praksi. S nestrpljenjem očekujem da se pojave prvi modeli u dučanima Europe.
nesaband
04.02.2015, 01:48
Ja sam sad instalirao aplikaciju na nekom mom drndavom androidu.mnogo mi je sitno pa se nisam bas dobro snasao da potrazim gde se FX edituje,ne snalazim se bas najbolje ali aplikacija radi bez problema e sad kako se uparuje i ostalo ,to nemam pojma.~X(
Dodato:
Trazio sam i aplikaciju na oficijelnoj stranici za WIN 7 ali koliko ja vidim za sad tako nesto ne postoji.Ima samo za Android i Ipad.
Da, izgleda da još nema programa X AIR EDIT koji je namjenjen za PC/Mac/Linux.
Do efekata dolaziš iz Main View prozora tako da pritisneš FX koji se nalazi u gornjoj traci. Otvara se Effect Rack prozor i ako zadržiš prst u području gdje piše Hall Reverb dobivaš izbor efekata. Kada odabereš jednoga, on zamjenjuje mjesto ovog Hall Reverba. Sada kratko dotakneš isto područje i možeš raditi edit efekta.
Koliko sam primjetio, postoji nešto drugačije sučelje između iPad i Android sistema. Sviđa mi se to što se može podešavati osnovi prikaz ekrana po vlastitoj želji. Pa se tako može odrediti broj kanala i to na što će isti djelovati (CH, Rtn, FXSnd, Bus, LR ...) Veoma praktično za one s manjom dijagonalom tableta.
S obzirom da nije spojen na box, tj. nema hardwarea, izgleda se ne mogu editirati sve stavke. Uspio sam memorirati Scenes ali u njima ne pamti postavke efekta po kanalu, niti volumene. Aplikacija ima vrlo mali broj preseta ali to nije problem jer se svako vlastito podešavanje može pohraniti. Isto tako se može napraviti i Copy/paste po svim parametrima. Recimo, kada na prvi kanal postavimo mikrofon sa svim podešavanjima (EQ, FX, COMP, GATE, PAN...), jednostavno te postavke kopiramo na drugi kanal gdje će isto biti mikrofon. I onda ih po potrebi mijenjamo.
Iako je aplikacija logična, šteta da ne postoje neke upute.
nesaband
04.02.2015, 23:14
Probao sam po tvojim uputstvima i usao u FX,malo sam jos eksperimentisao.Sve to lepo radi i na ovom mom relativno slabom android telefonu.
Ali....poucen skorasnjim losim iskustvom dok se ne pojavi u prodaji i dok se to sve lepo ne testira u prodavnici,nema kupovine.Necu da se zalecem.;)
Naravno, tek kada se napravi pravi test u živo, onda se kupuje.
Ja ne sumnjam u kvalitetu proizvoda, ili preciznije, kakav će se dobiti sound na zvučnicima. Mislim da je box kao i soft kontrola izrađen na visokoj razini.
Po mom mišljenju jedino još treba provjeriti stabilnost aplikacije. Sve prednosti padaju u vodu ako je software nestabilan tijekom rada i nedaj Bože da se aplikacija sruši u sred pjesme. Nadam se da je i Behringer ovoga svjestan i da neće napraviti propust u tom pogledu.
mikimiki
18.02.2015, 13:40
Izgleda da konacno Xair mixeri dolaze u prodavnice.
http://youtu.be/EbwAZ_ooQMY
nesaband
18.02.2015, 15:20
Odakle ti takva informacija.Iz ovog snimka koji si postavio se to ne vidi.Ovo je samo jedna od prezentacija ovog Air miksera.
mikimiki
18.02.2015, 17:12
U Americi I Kanadi se vec moze naruciti. .Za Balkan, ko ce ga znati.
Za par tjedan bi trebao biti dostupan i u Europi, barem ako je suditi po webu Thomann-a.
mikimiki
23.02.2015, 02:28
Evo jos jedan video od aplikacije kojom se kontrolise xair.
http://youtu.be/c6pJNId_P00
Akordeonista
24.02.2015, 02:03
Koliko vidim, mikser je dostupan na Thomannu po ceni od 859e!
http://www.thomann.de/de/behringer_x_air_xr18.htm
mikimiki
24.02.2015, 02:57
Ali dole u Evropi deru kozu. Mada I kod nas u Kanadi su malo skuplji.
Ovo su cijene u Americi.
http://www.sweetwater.com/store/search.php?s=behringer+Xair
@Akordeonista - nije još dostupan, biti će tek 6. 3. ali Thomann često zna dati krive informacije tako da treba pričekati, u dučanu MusicStore najavljuju da dolazi 16. 3 i cijena za isti XR18 će biti 969€ :rolleyes:
@mikimiki - amerika je uvijek bila jefinija za sve tehničke stvari, na našu žalost, :(
Da probudimo temu iz "zimskog sna", zgodan video koji prikazuje kako se riješiti mikrofonije pomoću software-a za X-air Behringer.
http://www.youtube.com/watch?v=jiISq4GUYi4
mikimiki
31.03.2015, 00:50
Odlicna star Casper.. Da li su mixeri dosli na brdoviti Balkan??
Za sada ima u thomannu samo 18 kanalna verzija, 860 €. Doći će i ove manje vjerojatno uskoro. Ako se napravi usporedba cijene s američkog tržišta, verzija 12 kanalnog bi trebala biti oko 370 €.
Na kanalu ima dosta videa koji prikazuju kako rukovati s X air konzolom. Ono što vidim me veoma veseli, Behringer je podigao ljestvicu vrlo visoko i konkurencija je sada na redu da je pokuša "preskočiti". :D
I već je izašao novi update za Ipad. Koliko vidim, korisnici su zadovoljni, mogućnosti ogromne. Na videu je prikaz novih mogućnosti X-aira, na početku multiband compresor, pa EQ, routing ...
http://www.youtube.com/watch?v=5n2LVgfr4VQ
I jedna ukradena slika s FB koja prikazuje zanimljiv setup. S desne strane stoji QSC TouchMix-16 sa upiknuta dva kanala, a box od Behringera popunjen do maximuma.
mikimiki
04.04.2015, 02:32
Vidim Casper da ces najvjerovatnije postati Behringerov korisnik. ...Zaista su napraviti dobar mixer.
Vjerojatno hoću, za sada samo proučavam i gledam što ima novoga. Kad se sjetim vremena kada smo pjevali na FBT-a (http://www.ebay.de/itm/603-FBT-Personal-2002t-Echo-P-A-System-Mixer-und-Verstarker-Echolette-Leslie-/390547837049?pt=DE_Musikinstr_Verst%C3%A4rker&hash=item5aee771079) s trakom za echo :-O i nitko se nije bunio da ne valja :lol:
Možda bi tebi bilo zanimljivo, vele da je ovaj X-air kompatibilan sa X32
http://www.youtube.com/watch?v=sO4ihXhulb4
mikimiki
04.04.2015, 04:44
Ima aplikacija I za x32, ali nisam jos ni probao...Meni to i nije potrebno jer moj x32 producer ima sve sto je potrebno
Evo cijena DE vs. HR
Thomann
Behringer X AIR XR12 = 365 Eura
Behringer X AIR XR16 = 600 Eura
Behringer X AIR XR18 = 888 Eura
Behringer X 18 = 888 Eura
QSC TouchMix-16 = 1400Eura
Soundcraft Ui12 = 450 Eura
Soundcraft Ui16 = 620 Eura
Audio Pro (HR)
Behringer X AIR XR12 = 400 Eura
Behringer X AIR XR16 = nema
Behringer X AIR XR18 = 888 Eura
Behringer X18 = 1010 Eura
QSC TouchMix-16 = 1430 Eura
mikimiki
10.07.2015, 11:22
Jesu konacno stigle i na prokleti Balkan?
U HR se mogu kupiti u Audio pro zvao i provjerio xr18 ima na stanju a xr12 moraju narucit i od 5-10 dana je tu...posto sam prodao svoj Allen & Heath u potrazi sam za mixom...eee sad zanima me jel neko probao koji X air...ja planiram vec iduci tjedan uzet XR12...hmm al malo me pate efekti...tocnije Delay dal ima sve funkcije duzina-brzina...mada to danas ima u obicnom mixeru za kolace al ovdje me bune neke slike sto sam gledao na Behringerovoj stranici slaba mi neka ponuda efekata ili je to samo onako stavljeno..ako je neko probao editovat efekte molio bi da kratko opise ....pozzz
Instaliraj software x air i bez obzira što nemaš hardware vidjet ćeš mogućnosti svega pa tako i eha koji te interesira. Koliko vidim, ovo što spominješ je moguće bez problema.
Sent from my iPad using Tapatalk
ma da ovo je sad druga prica...na mobu sam instaliro i nece da mi pokaze efekte....sad sam instaliro na komjuteru Xair Edit...to je to....on je moj iduci tjedan...hehehe hvala pozz
Odlično, javi utiske kada ga probaš. Dok uređaj ne stigne, pridruži se grupi na fejsu - Behringer X-AIR, ima dosta pozitivnih reakcija na spravu i savjeta kako ju koristiti.
mikimiki
16.07.2015, 10:53
Ja imam x32producer, i efekti su potpuno isti. Imas sve mogucnosti podesavanja koje su potrebne.
Dodato:
Ovdje imas dosta toga da se pogleda.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLRJewhnJCvumhA-c6xhtCP6xhfBO50-ib
stigla ljuta Zver
Dodato:
evo par recenica ...dosta se grije (mozda je to normalno)..izrada je kvalitetna sto se tice kucista...wifi radi odlicno stabilno probo sam i s mobitelom Sony M2 i tabletom Samsung Tab2...Zvuk :mekan -topal-sladak sad neko koristi nekakav naziv...imao sam prije ovog stroja Allen Heath Zed 60-14Fx mogu reci da se osjeti meksi zvuk u X air jednostavno sve se bolje stapa koristio sam Pa2x Korg i mic AKG C420...sve mi fino radi i zadovoljan sam ...sto se tice efekata to je to...eto to su uticsci od danas ...pozzz
Dodato:
pozzz..Dal neko zna dali se moze na X-air stavit Pasword i da ne moze neko od dobri kolega se spojit wifi-jem pa doci iza coska mi pomoc pokvarit vece...hehehe
Dodato:
ako to moze ...volio bih znat kako
U Setup promjeni WiFi - Client umjesto Open na WEP i dodaj key po želji.
Odlično.
Baš jučer je i postavljen koristan video za postavljanje širfe na Wifi, možda još nekome zatreba.
http://www.youtube.com/watch?v=rIX7i1uGtnM
Na istom YT kanalu ima mnogo korisih stvari, a zgodno je pogledati (i poslušati) podešavanje efekta
http://www.youtube.com/watch?v=ITrXkhACbuY
I RCF ide u korak s novim tehnologijama ...
M 18-Digital Mixer (http://mixer.rcf.it/m-18-digital-mixer.html)
MarjanMilosevic
03.12.2015, 20:12
Hmm, previse line ulaza.
Zanimaju me iskustva forumasa sa novijim digitalnim mixerima.
Trebalo bi da je novija masina,da je kompaktno,broj kanala ne mora da bude velik.......8 kanala moze proci......a od viska glava ne boli :D
Rad sa digitalnim mixerima mi nije nepoznat......yamaha 01v,01v96,roland vm3100pro...na to sam radio najcesce od digitalnih.....to su malo stariji mixeri.
1. presonus........u pocetku je bila nekakva pomama za njima......ja nikad nisam bio odusevljen .......doduse nisam ni radio puno na to da bi se bolje upoznao......ali sam primijetio i da su ona odusevljenja utihnula poslije svega......model 16.0.2. kosta nov oko 950€....na prvu nam je mana sto nije kompaktan kao neki drugi
2. Razni mixeri koji ne mogu radit bez tablet/ipad ..........mackie dl 806 (500-600€)......behringer x air(300-350€)....rcf m18(600-650€).........prednost je sto su kompaktni pogotovo x air i m18........kakve prednosti imaju jedni nad drugima.........x air ima odlicnu cijenu........ali cesto spominjani problem sa wifi nam nije bas prihvatljiv......ko je medju njima bolji u cemu.
3. Ponajvise nas privlaci QSC TOUCHMIX 8 (800-100€)........zato sto ima svoj fixni display pa nismo obavezno nosit tablet i razmisljat o wifi konekciji i stanju baterije :D ....ali ima wifi ukoliko neko ima potrebu..........moj drug ga ima (16 kanala) pa sam ga malo uspio isprobat i cini se da radi super zvucno.......sve je prilicno jednostavno.....4 efekta lexicon....puno auxa,eq odlican,te snimanje na usb stik,ovo ono......jedina zamjerka sto su mogli stavit i malo bolji display........ovaj display nije kao na tabletima i mobitelima da reaguje i na najmanji dodir......nego kao ono malo pritisnut treba........malo bezze s obzirom da i jeftini danasnji mobiteli imaju bolji display.
Ako ima i neki drugi prijedlog a da je slicna prica ovoj.
Najbitnije u svemu tome je da vokal radi sto bolje......predpojacala......posto pa3x ima toliko alata da mixer i nije neophodno da ima toliko .........najcesce se radi na kv2 ex sistem i putuje se stalno pa zbog toga je i kompaktnost bitna stavka.
Kad je u pitanju cijena behringer cini mi se vodi u tome.......cini se super sto sve ima unutra.......ali ta stabilnost konekcije i nosanje tableta malo odbijaju.
Od svih ovih navedenih ja samo poznajem donekle taj QSC......tako da me najvise zanimaju usporedbe drugih mixera sa QSC om.
Soundcraft se cini super ali cijena je malo povelika :D
Unaprijed hvala na svemu .
Problemi s konekcijom x-air se uglavnom spominju kada se box nalazi na stage, a tablet negdje u sredini sale. To je ono kada imaš tonmajstora. Ako se radi o bandu, i tablet je na bini gdje se nalazi i box, mislim da probleme s konecijom nećeš imati. Govorim to iz osobnog iskustva, kod mene je tablet metar dva od boxa.
Koristim ga 5-6 mjeseci i imao sam samo na jednom problem pucanja veze. Googlajući sam to riješio veoma jednostavno. Postoje aplikacije koje provjeravaju kanale na kojima rade mobilne veze, kod svakog lokala je to drugačije. Ja napravim test u lokalu i onda se mixerom spajam na onom kanalu koji nije zauzet. Nikada nisam više iamo problema.
Ako ti je baš tolika panika zbog toga, jedan router je jeftino, jednostavno i veoma pouzadno rješenja tako da to ne bi trebao biti kamen spoticanja.
Druga je stvar konačni odabir, ipak bi trebao testirati više različitih modela da doneseš sud što ti više odgovara. Prednost x aira je i u tome što možeš koristiti sve operativne sustave, dakle i jeftini tablet s androidom rješava posao bez problema. Kod ostalih brendova nije takva situacija pa računaj na veći trošak za iPad ili win platformu. Kod A&H je aplikacija vezana uz browser, to mi se nekako ne sviđa.
I konačno, ako trebaš samo 8 kanala i ako ti je buđet nizak, onda je defintivo Xair 12 najbolja opcija. Ako si spreman izdvojiti dva ili tri puta više novaca, onda su sve opcije u igri i teško da ćeš dobiti dobar savjet na bilo kojem forumu.
Nema benda,nema ton majstora za vrijeme svirke :D
Obicno se to postima i onda samo svira,ali u slucaju mikrofonije ili neceg ne planiranog moralo bi bit odma dostupno da bi se reagovalo.
Kao sto sam spomenuo najbitnije od svega bi bilo da vokal izlazi kvalitetno.....koliko je taj behringer kvalitetan u poredjenju sa drugima.
Cijena mu je super......ali da nebi kasnije bilo x air je dobar s obzirom koliko kosta......zvuci li dobro kao qsc touch mix 8 koji kosta 1000€.......ili kao starija yamaha 01v96 koja kosta 1500-2000€ .
Da mi je skontat gdje bi postavio tog x air po kvalitetu......bez obzira na cijenu.
Upravo sam skinuo X AIR EDIT za pc.....ovo sto ima u njemu je vise nego sto i treba.......bruka efekata i svega.......ali koliko to kvalitetno radi.......na kraju krajeva bolje imat dva dobra efekta nego stotine efekata koji su srednja zalost.
po onome sto sam slusao, ja bih behringera stavia posle presonusa, jer njega posedujem, model 16.0.2, pa onako dokle mogu da merim i vagam, bar na slusanje...behringer definitivno nudi pregrst opcija, narocite za te novce, ubedljivo najvise u klasi, znaci ima tu svega i svacega, i nicega nece da ti zafali, ali pomeni on i dalje vuce za sobom pomalo taj metalni zvuk behringera, a to se narocito oseti kod efekata za vokale, pomalo tvrdji u basu a napadan u visokima barem za presonusa, koji po meni ima meksi zvuk od njega, vise vuce na analogne mixere, i zasigurno bolje efekte, ali takodje zasigurno dosta manje opcija i alata od behringera..kod x air-a je recimo dovoljno da bocnes flesku i snimas sve live instant momentalno, ako hoces nesto sa svirke, dok kod presonusa ne mozes bez lap topa i njihovog sofvera...to je neko moje vidjenje ovih mixera, sto ne mora nista da znaci, tako sam ja to cuo, jer presonusa imam, a behringer producer-a sam gledao, jer sam hteo na njega da predjem,posle presonusa, jos kad sam vido sta sve nudi od alata, rekoh to je to, ali "zvucno se tu nisam pronasao",tako da sam ostao na presonusu, po meni lepse mi radi posao, pa videcemo kad bude para sta drugo..ako imas dovoljno novca da odvojis moja iskrena preporuka ti je Soundcraft expression 1, jeste skuplja u odnosu na sve ostale, al nije to bez razloga, to brale zvuci svetski, znaci za klasu,dve bolje od svega navedenog...mene je kupila definitivno, samo sto ja nemam novce da kupim nju :D takodje ako naletis negde na polovan soundcraft compact, to je serija pre expressiona, nesto manje alata, ali nista znacajno, ali procesing, zvuk, totalno isto kao kod expressiona i kod perfomera, tako da sa njom takodje nema greske...verujem da polovan moze da se najde za oko 1500 evra, za te novce best bay, ako ti je primarna stavka zvuk...QSC nisam imao prilike da probam, mada jako zanimljivo deluje s obzirom na velicinu, cena takodje ok..pozz
Moraš prvo odlučiti da li ulažeš 300-400 ili 1000-1200 eura. Sigurno da je bolje uzeti skuplje jer ćeš dobiti i na kvaliteti. U tom slučaju treba i pristupiti ozbiljnije i barem neke od opcija probati na testu. Iako je i to relativna stvar jer sve te digi-sprave imaju toliko čudesa u sebi pa je upitno hoćeš li imati znanja i vremena iskorisitti sva podešavanja da bi izvukao maksimum i na kraju napravio pravilnu usporedbu.
Ako ideš na nižu cijenu, onda je bez ikakvog razmišljanja Xair 12 "the best buy".
Na kraju krajeva, kupi xair12 i ako ti se ne sviđa, lako ga prodaš. Nešto malo izgubiš na preprodaji ali to nije kraj svijeta. Onda barem znaš da treba uložiti još para i kupiti bolju spravu.
Što se tiče kvalitete xaira za koju pitaš, svi modeli 12/16/18 imaju ista (MIDAS) predpojačala i radi se o potpuno istim uređajima s jedinom razlikom u broju ulaza i broju AUX-a. Xair 18 ima mogućnost istovremenog višekanalnog snimanja, dok ova dva manja mogu snimati jedan stereo kanal.
za 300 evrica u njemu od Midasa ima samo natpis u uputstvu :)
Poslato sa G7-L01 uz pomoć Tapatoka
Ja ne znam. Nisam dovoljno educiran da bih to tvrdio. ;)
Ja bih prvi voleo da je u njemu stvarno midas, odmah bih prodao presonusa, kupio novi x air, i ostwlo bi mi u dzepu 500 evrica...nisam gadljiv na marke, ja sam i za presonusa prvi put cuo sa pojavom ovih digitalnih mixera i bio mi je totalna nepoznanica do tada, ali probao prijatno me iznenadio i za sad saradjujemo, a ako nista drugo za begringera znam bar 20 godina...da su napravili korak napred u kvalitetu sa ovom linijom mixera jesu, nema sumnje, ali previse je ocekivati da za 300 eura u njemu stoje vrhunska midas predpojacala, samo jos jedan marketinski trik, kao kada su na svojim ranijim pmp serijama pisali neke astronomske cifre za snagu pojacala,realno 3 puta manje...uostalom to se na prvo slusanje cuje, da li je u niima midas...s druge strane koji digitalni mixer se moze dobiti za 300 evra, s toliko opcija? nijedan..tako da je svoje kupce pronasao, nsrocito povoljnom cenom, sad samo kome sta godi...video sam da imaju i neku novu seriju niskobudzetnih mixera, samo da nadjem kako se zvase napisacu, deluje interesantno
Dodato:
nadjoh..to je isto x air, ipad tablet mixer. ima ekran, i wifi konekciju, verovatno je princip isti kao kod obicnog x air-a samo su dodali ekran
Posto mixer ne kupujem ja......nego kolega s kim radim.......on je nabavio isto tako i kv2 i zadovoljni smo s njim......medjutim mixer koristimo moj (yamaha 01v ili u zadnje vrijeme cesce roland vm3100pro).......ali on planira da uzme i mixer uz svoj razglas.
Prvo je pokazao zanimanje za presonus 16.0.2. koji kosta 950€......sto bi znacilo da se oko te vrijednosti moze vrtit cijena nekog mixera...........ali ako ima za manje para slicna stvar to bi bilo i pozeljno.
Prvo sto me zanima kvalitet predpojacala i zvuka,vokala i efekata,najbitnije da njemu bude sto boljiu mixer......jer pa3x ima vec toliko toga u sebi da mi je svejedno koji mixer bude.
Drugo kompaktnost zbog putovanja.
Trece cijena.......sto niza bolje je.......ali ne po cijenu da se izgubi na kvalitetu.
Nadam se da sam malo uspio docarat situaciju :D
Presonus malo odbija zbog dimenzija.......ali ako on provjereno radi dobro onda ostaje u igri itekako.
Qsc touchmix je jako privlacan......nevjerovatno kompaktan i to sa displejem........jako jednostavan za rad........cini se da dobro i izlazi (iako nisam imao nikakav ab test da uporedim sa necim drugo)..........ali ako presonus izlazi bolje zvucno onda je u prednosti.
Dodato:
Usput........taj mixer koji bi uzimao bi naravno trebao da bude korak naprijed u odnosu na moja dva mixera na koje trenutno radimo :D
Dodato:
casper ...zanima me tvoje iskustvo sa x air......posto ga imas.......smeta li ti nesto......vezano za bilo sta....zvuk,,softver,brzina,grijanje.......ja svemu sto imam nadjem neku manu :D
Kako se tebi to cini zvucno..........negdje sam procitao da je taj x air preuzeo neke stvari iz modela x32.......a on je osjetno skuplji.........ako je kvalitet zvuka slican x32.........onda je taj mixer stvarno povoljan.
Ja se samo bojim sto je to behringer........navika je cudo :D
Malo mojih osobnih iskustava...sa yamahe 02r96 smo prešli na xr18(dala je svoje,počela štekati) Svi su u bendu na prvu bili zadovoljni sa zvukom,ništa lošije od yamahe,a cijela priča puno praktičnija.Sprava veličine kutije za cipele obavlja posao bez problema.Dobro,malih problema je bilo na par nastupa sa konekcijom ali to smo riješili sa kupovinom dual band routera.Napravili smo usporedbu x32 i xr18 sa istom scenom i razlike u zvuku nema...normalno x32 je neusporedivo bolja sprava ali zbog više mogućnosti i kvalitetnog hardwarea.Sve pohvale za praktičnost i više nego zadovoljavajući kvalitet zvuka za gažere poput nas.
@Tonči - Imate dodatni router pa ste riješili problem ali ako ćeš imati priliku i vremena, napravi test. Aplikacija za android se zove "Wifi Analyzer". S njom se napravi brzi scan wifi signala i vidiš na kojim se kanalima nalaze konekcije. Tada odabereš bilo koji kanal koji je slobodan i preko njega povezuješ tablet s x-air. Ja nakon toga nemam apsoutno problema s pucanjem veze.
Da, ova veličina, tj. praktičnost boxa i postavljanje tableta gdje god ti odgovara je i za mene odlična stvar. Tvoje iskustvo s usporedbom i iz prve ruke s Yamahom jasno pokazuje da se radi dobroj kvaliteti Behringera. Bez obzira što je Yamaha bila pionir digitalije, danas više nije ništa isto kao i prije. Na našu sreću, i cijene su mnogo dostupnije, a za istu kvalitetu.
@ella 85 - Shvaćam tvoje nepovjerenje, nekada davno sam se ježio čim vidjeh žuti trokut sa simbolom uha :D
Međutim, stvari nisu baš takve kako nam se čini da jesu. Danas je Behrniger firma koja ima i ozbiljne proizvode. Ustalom, njihovo poslovanje to dokazuje.
Evo jednog zornog primjera da nije zlato sve što sija. Ujedno ću povezati više segmenta koja se spominju u ovoj temi i usporediti JBL i Berhinger.
Moj X air se ne grije niti niminalno, temperatura metalnog kučišta je na dodir tek nešto temperirana. Otprilike kao kad držiš mikrofon u ruci, dakle, tjelesna temperatura. Na X-air kućištu piše Behringer.
JBL PRX 612 na koje sviram se poprilično griju, do te mjere da ponekad postavim i dodatne ventilatore (http://www.yu-midi.org/forum/showpost.php?p=286347&postcount=34#axzz489kllcaV). Na njima s predne strane piše JBL, a sa stražnje strane CROWN. ;)
Pa ti prosudi sam da li treba sumjati i u kojoj mjeri treba vjerovati onome što piše na proizvodu.
Naravno, i na x air piše MIDAS pa se analogno tome (kao što i Milan kaže) lako može sumnjati i u taj natpis. Sumnjam da su ugrađivali različitu kvalitetu u različite varijante x-air-a? Ili je Milan mislio da u x air uopće nisu MIDASOva predpojačala? U to je teško povjerovati jer se zna da je "mali loši Behringer odavno kupio giganta po imenu MIDAS".
Xair mixeri su manja varijanta ovoga x32 i razlika u cijeni je prije svega u tome što se kod x air ne "prodaj hardware komponente" poput potenciometra, pločica, displeji, kučišta .... To sve dobivaš u obliku softwarea koji itekako umanjuje cijenu proizvoda. Na ovoj temi (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28688#axzz489n9tX4L) imaš moja detaljnija iskustva i upoznavanje s X-air 12 i još nekih članova. Tu ćeš čitati i viđenje @mikimiki koji je ima x32 i njegov stav o usporedbi.
Najbolje je da probaš i sam se uvjeriš. S ovim uređajem (x-air) ljudi već godinu dana rade velike i ozbiljnije koncerte, a prateći njihov forum i fb profil, nisam primjetio da imaju neke ozbiljnije poteškoće.
Imam qsc touchmix 16 I super sam zadovoljan sa njim. Takodjer imam I A&H qu-16 koji u zadnje vreme ni ne nosim i najverovatnije razmišljam da ga prodam.Znaci QSC zavrsava sve sto mi je potrebno.Odlican digitalac. Nikad nikakvih problema i zvuci odlično.Sviram na celi sistem ( subovi,sateliti i monitori)... Aranzer (PA4x) i pevac....
mikimiki
09.05.2016, 19:07
Zox kako ti se svidjaju predpojacala i efekti na qsc u poredjenju sa qu i presonusom koji si nekad imao??
Pretpojacala mi zvuce čisto, efekti isto tako- čisto i precizno, kompresor radi odlično, display je dobar...
U poređenju sa qu-16 rekao bih da su qu pretpojacala za nijansu preciznija,toplija i imaju vise headroom-a od QSC.
Rekao bih da su prepojacala na QSC negde u rangu presonusa kojeg sam imao davno pa prodao.
U svakom slučaju sprava funkcioniše beprekorno, bez greske.
Jednostavan za koristenje i ima sve funkcije kao regularni desk digitalac. Jedina zamerka je odvojen ispravljač kao kod laptopa.kad se kupi dolazi sa odlicnim koferom u koji se sve lepo spakuje.Jos ako nadjete odličan deal za kupiti mixer ( kao sto sam i ja) onda je vredan svake pare.
Pozzzz
Koristim soundcraft mfxi mixer..
Presao bih na neku digitalnji mixer pa me interesuje vase iskustvo u vezi rcf m18, qcs...i takvih manjih varijanti jer je aranzerska svirka u pitanju. Dakle neki poredak.
Usput, oduševio sam se tonom kod rolanda m200i.....i to su sva moja iskustva sa digitalnim micerima! 😊
Dodato:
Uz soundcraft sam koristio mx400xl i dbx 160xl...to sam rasprodao.
Hvala analogiji presao bih na digitaliju 😊
Pozdrav ljudi!
Od novih digitalnih mixeta, vise od pola godine koristim X AIR 18, i jako, ali jako sam prezadovoljan! Mnostvo mogucnosti, i mnogo izbora prilikom stimanja benda!
Dakle topla preporuka svima!
Ukoliko nekoga interesuje, evo par live snimaka, dakle snimano je u cubase kanalno i poslije minimalno editovano! Takodjer mixer koristim i u studiju najvise kada se snima bubanj!
LIVE MIX
https://www.youtube.com/watch?v=IsLwYaYBZtw
https://www.youtube.com/watch?v=jTo__Vtf0uA
STUDIO MIX (PRIMJER)
https://www.youtube.com/watch?v=bj1AQmboOJw
Koristim soundcraft mfxi mixer..
Presao bih na neku digitalnji mixer pa me interesuje vase iskustvo u vezi rcf m18, qcs...i takvih manjih varijanti jer je aranzerska svirka u pitanju. Dakle neki poredak.
Usput, oduševio sam se tonom kod rolanda m200i.....i to su sva moja iskustva sa digitalnim micerima! 😊
Dodato:
Uz soundcraft sam koristio mx400xl i dbx 160xl...to sam rasprodao.
Hvala analogiji presao bih na digitaliju 😊
Radio sam na RCF M18. Nije losa mikseta, sto se tiče efekata, comp, gate...vrlo su škrti bili, za sve su stavili po jedan pa izvolite, može se naštimati, ali ja mislim da Xair mnogo bolje završava posao. Pozzz
striphio
04.10.2017, 19:47
Izašao i novi Presonus Studiolive 3.
https://www.presonus.com/products/StudioLive-Series-III-Console-Mixers
Mnogo dobar mikser. Može direktno snimati višekanalno na SD karticu ili USB.
Da usput dignem temu, evo i Thomann proizvoda.
20 kanala, motorizirani faderi, 7" Touchscreen ... :B
https://www.thomann.de/intl/the_t.mix_dm_20.htm
Taj mikser mi ima kolega i prezadovoljan je s njim.
E sad,meni se ne svidja samo što ne ide visekanalno snimanje.
Poslano sa mog SM-J530F koristeći Tapatalk
Zanima me Vase misljenje o Midas MR12? Mogao bih kupiti taj mix za 250eura nov, da li bi mogao bilo koji tablet da povezem sa njom i da radi za kontrolu?
Da li je komplikovana za rukovati? Zanimaju me efekti za Vokal prvenstveno, ako bi neko ko ima ovaj mix podelio utiske sa mnom :)
Sve je već napisano na temi. Odgovarat će bilo koji tablet s Android 4.0 i više.
Nije teško rukovanje ali ćeš trebati neko vrijeme učenja osnovnih stvari i prilagodbe. Efekti su izvrsni ali opet ovise u tvom umjeću da ih postaviš kako ti želiš. Za te novce ne možeš kupiti ništa bolje.
Možeš skinuti aplikaciju X air i bez obzira što nemaš box, tj. mixer, možeš malo offline pogledati kako to radi i izgleda. Naravno, ne možeš ništa čuti ali za početak i za privikavanje na sučelje aplikacije će poslužiti.
Hvala Casper.
Nigde nisam naisao na to da cujem kakvi su mu efekti, koliko se moze kombinovati efekata po kanalu i ostalo :):)
Rekoh, efekti su za taj cjenovni rang mixera daleko iznad te klase. Ako slučajno nekome oni nisu dobri, onda ima veliki problem. Ali ne s mixerom nego s nečim drugim. :D
Možeš staviti 4 različita efekta na kanale i postavit ih po želji kao sistem ili kao insert. Imaš 31 graphic master EQ i isto tako na dva AUX-a. Na svakom kanalu imaš i 5 band parametric EQ, Gate i Compresor. Ovo je specifikacija u grubo, a detalje možeš pogledati na linku ispod
https://behringerwiki.musictribe.com/index.php?title=6._X_AIR_for_Android
Isto tako, poslušaj snimke kolege Vexona (http://www.yu-midi.org/forum/showpost.php?p=295548&postcount=82#axzz5ipF69xPt). Sve je snimano na Xair18 koji je identičan po ovim karateristikama koje tebe zanimaju (efekti) osim što se na modelu 18 može višekanalno snimati u real time.
Dule brate, ako je pazarim ovih dana,moze li neka pomoc ako nesto mi ne bude bilo jasno :)
Tu je i Casper,tako da ne brinem :D
Nemas brige brate!... a Casper je zakon, meni je pomogao mnogo ...covek zna i tacka...
Pazario sam je pre sat vremena. Doneo kuci, brutalna mikseta, provalio sam gotovo svee :D:D Ako negde zapne pisem :D Efekti full, probao sam na slusalicama,ali cu kasnije na ozvucenju probati.
Mada posle sat vremena rada se bas zagrejala? Je l' to normalno?
I Casper kako da zakljucvam Wifi? :D
Postavljanje šifre, video.
https://youtu.be/rIX7i1uGtnM?t=209
Nisam primjetio da se moj nešto posebno grije, topao jest ali mora se malo osjetiti toplina. Bitno je da mu oslobodiš otvore sa strane da može strujati zrak.
Cestitam druze, nek je sa srecom !!!!!
Prati to sa zagrijavanjem, ne bi trebalo...
Casper, da li ti uvek radis sincronizaciju (mixer to pc i obrnuto) kad upalis system?
Pa moraš napraviti sinhronizaciju nakon paljenja ako želiš imati kontrolu na tabletu. Moje su postavke spremljene u box kao Snapshot, a ponekad, onako usput pohranim to i kao scenu na tablet.
yamahapassion
26.03.2019, 01:22
E ja sad imam jedno pitanje. Posto uskoro stize x air 12, pada mi na pamet jedna ideja. Planirao sam uzimati juzisound a posto taj sempler nema efekte, ja sam zamislio da odvojim jedan kanal (ili 2 tojest stereo) i da namestim efekte samo za juzi i tako memorisem. Da li je to moguce, tj. da li mogu na x air 12 da uradim tako nesto (da dva kanala imaju svoje efekte a rest neke drugacije). Ustvari moje je pitanje moze li se na x air12 namestati efekti nezavisno po svakom kanalu ili je to ograniceno kao na klasicnim miksetama?
Mogao bih izvesti to posto na x air12 imas 4 efekt procesora. Recimo mozes da postavis 1 efekat Reverb, 2 delay za vokale, 3 delay za yuzi. I ostane ti još jedan.
Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
Hvala Dule brate,hvala Casper.
Ali imam mali problem, ja koristim aplikaciju M-Air, i nisam uspeo da na njoj pronadjem da zakljucam Wifi.
Da li mogu imate neke smetnje oko rada miksete, s ozbirom da se neko zakaci na Wifi ili vise njih?
Obje aplikacije su identične, jedino je logo nešto drugačiji. Dakle, zaključavanje se radi u tri poteza, prati slike. Naravno, na kraju ide Apply i restart mixera i aplikacije.
Ako se netko spoji na tvoj mixer neće biti nikakvih smetnji ... osim ako ne stiša Master ili ako stavi flanger na vokal, ako promjeni postavke EQ na klavijaturi, ako ...
Nadam se da si shvatio zašto ovdje služi veza. Ne zato da bi se "išlo na internet" nego zbog toga da se preko aplikacije može podešavati mixer.
Kao sto rece Casper, applikacije za su u sustini iste, mene je malo bunilo na pocetku je drugacijeg je izgleda app za windows, app za mac, android...
Jedno vreme sam koristio app za windows ( koristio surface pro kao mixer i kao songbook, za textove) i desavalo se da pukne veza iako je zasticena sa password.
Otkako koristi macbook air radi kao doxa, nikakvih problema..
Jesi li se igrao oko efekata. kod mene, zavisno od prostora, najvise koristim Hall Reverb i Stereo delay....u principu najvise narodnjake radim
Hvala Casper, uspeo sam da zakljucam, sta bih ja bez tebee :) :D
Dule brate, i ja radim narodnjake. Sinoc sam imao prvu svirku, namestio sam samo Hall, i pristojno je to radilo, mada sam ga trebao jos malo pojacati.
Hteo sam nabaciti neki Delay, ali mi nije poslo za rukom,odnosno da namestim neki Delay da je ''narodnjacki''.
Dule,mozes li mi pomoci oko preseta FX-a, odnosno da mi posaljes svoje presete Hall-a i Eho-a :)
@Casper imam ovu kutiju kod kuce i povezao bih Midas sa njom?
Kako da povezem? A da nesto ne ''sredim'' :D
Pa jesi li ti fitnes trener ili muzičar? :D
Nije ovo nekakva kutija ali dobro, ako nemaš ništa bolje ...
Trebaju ti dva kabla kao na slici i njih piknu na mixeru u MAIN L/R, a na kutiji u STEREO CD-AUX INPUT.
probaj ovo...ovo je sa zadnje svirke postavka
9047
Casper hvala brate :D Ja sam zenama fitnes instruktor, ako bude nesto za tebe,zovem :D:D:D
Dule hvala puno!!!!
Ne moraš me zvati, znam ja da ti to možeš sam namiriti. :D
@Dule007 - jesi li siguran da je ovaj Hal Reverb uopće u funkciji? Level je na nuli. Pored toga, postoji i Page2 sa svojim podešavanjima.
Ako se žele podijeliti vlastita podešavanja mixera ili nekog segmenta poput efekta, to je najbolje uraditi sa slanjem datoteke. Pohrani se efekt kao eff fajl i priloži ovjde na temu kao zip.
baltik79
01.04.2019, 21:31
Na koji nacin se moze sacuvati kompletno stanje sa miksete?
Predlažem da pažljivo pročitaju ovu temu (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28688#axzz5jsXYhulB) svi oni koji su nedavno kupili, ili planiraju kupiti neku varijantu Air Behringer mixera. U njoj se nalazi i odgovor na pitanje koje muči @baltik79,kako i gdje spremiti postavke (http://www.yu-midi.org/forum/showpost.php?p=293785&postcount=131#axzz5jsXYhulB) mixera.
poslao sam ovo samo kao primjer sta koristim...svako opet treba da podesi kako njemu odgovara..
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.