Pokaži Full Verziju : Jovica Petkovic - kako je?
Ono sto vecina znamo o ovoj harmonikaskoj legendi i nasem uzoru, da je negdje tamo 2007. - 2008. dozivio mozdani udar, da mu je lijeva strana nepokretna i da se nalazi u Becu u starackom domu. Ima li neko novijih informacija o tome kako je?
EmirTotic
31.10.2014, 14:41
Zar on nije preminuo pre 4-5 godina?
VUNIMRAV
31.10.2014, 15:54
Jeste.Jovica Petković (1927â2010) (http://www.riznicasrpska.net/muzika/index.php?PHPSESSID=tudcga64l3br5je5fn2n9so792&topic=126.msg400#msg400)
Ja sam bio ubedjen da je još živ... Velika šteta, bilo bi lepo da je ostavio nekog naslednika da nastavi njegov stil sviranja.
Evo ja proguglah, pa nema nigdje vijest da je umro, samo ovo 1927-2010. Valjda bi se to znalo?
https://www.youtube.com/watch?v=gi0DvtsRvsI&feature=player_embedded
Uzivajte...
Dodato:
ONTOPIC:
Interesantno je da nema barem datuma.Idem jos guglati pa ako sta pronadjem, javim.
Ja znam da je bas u to doba oko 2010. neko bacio patku da je umro pa da ga je mnogo ljudi demantiralo. Jel ima neko iz Beca da se malo raspita i to? :)
In memoriam -JOVICA PETKOVIĆ
01.09.1927 - 14.09.2015
Istaknuti muzičar i harmonikaš Jovica Petković preminuo je sinoć u Beču nakon duge bolesti u domu za stara lica gdje je već nekoliko godina bio smješten.
Jovica Petković, čuveni harmonikaš sa nedostiznom tehnikom, tekstopisac i aranžer, rođen je 1926. godine u Smederevu.
Petković je slovio kao jedan od najboljih harmonikaša u nekadašnjoj Jugoslaviji.
U Sarajevu je proveo je 35 godina. Radeći kao šef orkestra RTV Sarajevo Jovica Petković je osim za snimanje nosača zvuka bio zadužen i za audicije na koje su se prijavljivali mladi pjevači – u posebnom sjećanju ostao mu je mladi Safet Isović.
Jovica Petković autor je poznatih pjesama „Kada moja mladost prođe“ i „Sa Igmana pogledat je lijepo“.
Mnogima nije poznato da je Jovica Petković prije svoje muzičke karijere bio izvrstan sportista tj. bokser. Bio je prvak u velter kategoriji.
Tek kasnije je počeo svirati i razvio se u izvanrednog harmonikaša i kompozitora.
O mjestu i vremenu sahrane Jovice Petkovića javnost će biti naknadno obaviještena.
Znao sam da nije umro 2010.
Moj muzički uzor - vječna mu slava!
splendid
15.09.2015, 22:19
Večna mu slava...
nesaband
16.09.2015, 12:15
Neka mu je laka zemlja,velika mi je cast sto sam imao priliku da ga upoznam 1984.godine u Becu,da posetim i vidim gde radi sa mladima i da ga pratim na jednom osmo martovskom druzenju nasih gastarbajtera.
Neka mu je vecna slava.
Amater_svirac
16.09.2015, 15:54
Pokoj mu dusi i vecna slava :-(
Na zalost istog dana kad je umro Jovica, umro je jos jedan velikan/legenda harmonike, poznati bugarski harmonikas Ibro Lolov. Ne znam koliko ste pratili njegovo sviranje, ima dosta toga na youtube-u.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.