Pokaži Full Verziju : Korg PA 600
Da li se kupovinom ove klavijature dobije i set koji je namjenjen za nase trziste Balkan.
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
U principu ne, ali to zavisi od prodavca, neko ce ti to mozda uz malu ili nikakvu nadoknadu dati
Mislim da to dobijes kada kupis neku Yamahu S ili Tyros serije,a za Korg mi nije poznato da to daju.Uostalom,digni kamen,naces set za Korga :)
Vidio sam prezentaciju nasu na youtubu i tamo onaj spominje da se dobije uz klavijaturu neki set s kojim mozete odmah na svirku kao
Set koji ćeš dobiti je par ritmova ( od čega 70% nece biti po tvom ukusu) i desetak preformansa, koji jesu solidni ali nedovoljni za dalji rad...
vadexfly
19.09.2014, 16:10
U music media centru daju na poklon slusalice i kako oni kazu "boje i ritmove za narodnu muziku", ali klavijatura je trenutno rasprodata tako da ako zelis bas tamo da kupis jedino da cekas kad im stigne..
Ne ja sam u Nemackoj pa sam mislio ako ovde kupim da isto dobijem ovde taj set kakav je takav je
vadexfly
19.09.2014, 16:19
A jest nisam ni gledao odakle si, pa ne znam za Nemacku ali kao sto rolandx kaze, taj set je bezveze, nista posebno, bitno je da kupis pa600 a za set ces lako, ima na internetu raznih setova i dobrih i losih :) svaki naravno treba malo doterati po svom ukusu..
Vidi, materijala imas mnogo.. mnogo za nju na internetu. Ja sam uploadovao ovde nekoliko odličnih setova koji su odlicni za pocetak... recimo da vec imaju 40% od onog sto ce ti trebati... kontaktiraj me na forumu, javi se i linkovaću ti taj set ovde sa foruma, da ne lutaš i ne skidaš do besvesti... A ako imas vremena i ne zuris, onda na tenane. Prvi ritam kada sklopiš ili preformans ( a apsolutno je jednostavno... bar one osnovne stvari) sastavićeš svoj set po ukusu brže nego što si zamislio....
Dodato:
Za sve što ti zapne možeš me uvek kontaktirati na PVT u smislu kako šta da podesiš, iako sve piše na forumu, ako nemaš vremena i zivaca da tražiš, da se ne dupliraju pitanja mozes me uvek kontaktirati porukom. Slobodno bez ustručavanja. To važi i za ostale kolege na forumu. Ima naravno stvari koje ni ja ne znam,... znam koliko mi je potrebno, a znam dosta ;)
Hvala roland lijepo je cuti ovako nesto,nisam jos kupio iduce nedelje mozda cu kupiti,ja nemam puno vremena za cackanje ja ubacim set i to je to ono za svoju dusu.A vjerujte kad je kupim sigurno cu morati da vam se obratim to ce biti visa matematika za mene.Imo sam PA 50 pa prodao
E vidi ovako ... Pa50 je visa matematika za mene... Na Pa80 ( koji je slican) pokusao kolegi da sredim ritmove, pogubio zivce i batalio. Sve sto mi je trebalo na Pa600 da sredim, na Pa80 mi je trebalo 10 klika više. odlepio sam. Znači bez brige, toliko je jednostavno da nećeš verovati... Koji god ritam da ubaciš po svom ukusu ga središ za 60 sekundi,.. ( izmenjati elemente koje želiš, dodati efekte i memorisati)... pa neka bude 120 sekundi ;) . Kažem, ... tu sam šta god da zatreba oko sredjivanja.
vadexfly
19.09.2014, 19:10
Ista situacija je kod mene, pa 600 kupujem verovatno sad u oktobru i to ce takodje biti visa matematika za mene :D prva tako ozbiljnija klavijatura sa milion opcija, treba to sve provaliti kako sta i nauciti, tako da cu malo cesce postavljati razna pitanja sto ne uspem da nadjem na netu.. :)
Lagana je klavijatura za koriscenje bas nemajte brige oko toga ...a kao sto je rolandx rekao od ovih setova sto dobijate od prodavaca nema neke vajde ...
Ma imam ja neki Boki.set vec pripremio da se nadje,jeste culi za njega ili sta mozete preporuciti ja volim i juzni vetar isto
Ode tema u off topic al nemojte me kriviti :rolleyes: Ovaj set (http://www.yu-midi.org/forum/downloads.php?do=file&id=16588#axzz3DmaYOgJm) je sve sto ti je potrebno za pocetak....
Procitaj komentare i pogledaj koliko je puta skinut.... Sve ostalo na forumu je igla u plastu sena. Ima korisnih stvari u ostalim ali za pocetak je ovo moja preporuka.... Za ostalo mi se obrati na PVT , pomoćiću ti, kao i svima, nikakav problem.
Hvala
Meni treba savet,off topic je,ali je tematika slicna. Dosad sam svirao PA60 i hocu da menjam za neku drugu klav. U obzir mi dolaze samo Tyros 2 ili PA600,treba mi savet ljudi koji znaju sta pricaju,koju kupiti? Pre bih uzeo T2,ali se plasim kvarova...
vadexfly
23.09.2014, 15:14
Ja sam vec pitao za to, evo je tema pa pogledaj :) http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=27359#axzz3E90KDmeC
Stize PA600 u Petak tacno na rodjendan hehehe
vadexfly
24.09.2014, 04:45
Cestitam kolega, da te sluzi 100 godina i da donese mnogo novca :D
yamahapassion
24.09.2014, 07:34
Momci, ako sta treba tu sam.. ako je nesto nejasno pitajte. Imam pa600 oko 2 i kusur godine i znam poprilicno oko nje.
Hvala svima,jesi zadovoljan s njim
yamahapassion
24.09.2014, 07:42
Mogu ti reci da za ove dve godine i kusur sto je Imam, nijedan Problem s njom nisam imao. Isto sam je uzeo u nemackoj, nema sta joj nisam Radio, bezbroj setova promenio, ubacivao od svih pa serija maltene, nosio je na tezge... na ozvucenju zna malo da razocara prvi put, ne izbacuje kao na zvucnicima, tako da se malo moras igrati sa master eq i tim zezalicama dok je ne ustelujes da radi kako treba, ali kad namestis jednom, onda samo sedi/sviraj. cak je izdrzala i put u srbiju i nazad u drndavom busu sa lakocom :lol: Moja topla preporuka, za te pare best buy.
Super,a set nisi dobio nikakav od prodavca za nasu miziku
yamahapassion
24.09.2014, 07:49
Ma jok... koji ce mi , ovde imas setova da ti pola Zivota treba da ih pregledas :lol: Uzmes dva, tri najbolja seta, povadis ono najkvalitetnije i napravis jedan dobar set za licnu upotrebu. meni je osnovni set bio set od kolege mijata (pa800) koji ima dosta korisnih stvari, pa sam onda ja nadogradjivao
Dobro,videcemo kad stigne,ja ocu malo i juzni vetar i tako da izmesam
Dodato:
I Tamburica ce mi trebati dobra
mladen.lav
24.09.2014, 20:43
komso kad dodje te se javi... pa cu ti ja pokazati kako da je sredis i dati ti 10 najbolji setova pa ti pravi svoj sopstveni ;)
Ako dodje,al nešto sam nacuo malo,pa se nadam
yamahapassion
25.09.2014, 06:56
ne sekiraj se ni za tamburice, a pogotovo za juve... ma mozes na njoj raditi staa god zamislis.
Cestitke! Da te dugo i dobro sluzi i sto vise para da zaradis! :)
Hvala,pare cu tesko zaraditi treba prvo nauciti svirati haha
Brate mili, gledam fotografiju Velje87 i Bobana kao da ste blizanci.... :D izvinjavam se za skretanje sa teme... Ma zaradićeš, čita ta i MP3 ;)
Zasto ne smem ucitati global,bolje da ucitam onda je bar sve slozeno kako treba i kako je slozio taj sto je pravio set ili se varam
al bundy
26.09.2014, 15:01
Global ni u snu ne ucitavaj.
Radice tebi set i bez globala.
Ritmovi,boje,performance...to tebi treba.
Ako je neko imo taj set na pa2..ili pa800...ili 80, niko nije global ucitavo nego samo ovo gore navedeno,spremio taj set pod svojim imenom i onda ga da nekom drugom sa pa600.ko zna koji je i od koje klavijature global.
Osim ako nisi 100% siguran da je global sa pa600.
I global nema sa radnjom seta nista.
To su nemorisane postavke klavijature.
Kad pustim neki ritam fali mi sts nije slozeno pa sam mislio da to resim ako ucitam global
al bundy
26.09.2014, 15:45
Sts slazes sam sebi kako ti odgovara.
Jeli taj set na drugoj pa600 radio sa STSom??
E to ne znam,jel smijem reci koji je set
al bundy
26.09.2014, 17:18
Hahaha.nesmijes.drzi to u tajnosti :) ma i netrebas.
Ko ce znat koji je global unutra.
Ne da ne dobijem problema ovde
al bundy
26.09.2014, 20:30
Ma na sta mi to licimo ;)
Ma nisam tako mislio haha al skontom sam vec neke stvari na PA 600 napredujem polako
Kad ste vec otvorili temu za PA600 da pitam i ja nesto ..ranije mi je bilo podeseno da mi performance ostane isti i kada menjam ritam ...usput sam nesto cackao po globalu i sada kada promenim ritam promeni se i performance sa njim ...kako to da vratim ?
Ugasi STS mode , taster pored STS-a da ne svetli ( ima tri moda da menja sts sa varijacijama... trepćuće / da ne menja preformans... ugašeno / i da menja menja preformans .. uključeno )
Hvala ti druze izgleda da sam ga nekako slucajno ukljucio ...
Grrrrrrrrrrr crkao mi je peach bender ! Jooooooj zivote :mad::mad::mad: Da sam ga bar koristio.... Pobrljavio je. Reaguje na gore ali levo i desno jok. Kada idem blago u desno gore spusti tonalitet i tako ostane u tom tonu... Usput se malo i rasklimao..... Ne znam da li da je otvaram ili da je poštom šaljem za BG, jer je još godinu i po u garanciji.... I mom kolegi je takodje isto crkao na isti nacin. Nemam sad njegov tel da ga priupitam sta je radio.. Eeee prećiću na Tyros majke mi.... Pun mi je ***** korga. :mad:
Poprilicno sam siguran da ako budes sam otvarao ode garancija u nepovrat. Mislim da je bolje da to saljes uservis. Jbg znam da si ljut, ali kvarova ima svugde...
Ni po zivu glavu ne otvaraj,to prvo kontrolisu da li si otvarao ili nisi,ako jesi garancija dovidjenja
Dodato:
Kako se moze videti koliko je rama zauzeto
Ma neću je otarati ali sam odlepio. Prvi korg da sam imao problema ( pa500 je bio fabrički promašaj sa kockastom lampicom na adapteru), ali kao što rekoh kolege su već imale identičan kvar. Kada vidim da je na Pa900 identičan joistic, muka mi je, majke mi. Kao kada bi na novom autu procureo amortizer posle mesec dana... I šta sada da upakujem i kao što su oni meni poslali poštom ( imam originalnu ambalažu) da isto tako pošaljem njima. Jer da odnesem i da odem po nju treba da pređem 400 km i dva dana izgubim... Strašno. I sve vreme bez klavijature... Maaaaa, onaj logo korga je trebao biti tako mali da se jedva vidi golim okom. Veći logo na klavijaturi ovaj korg nije zaslužio. =D>=D>=D> za Korg.
Korg 2 - 3 Ja
Ima veremena da izjednači
SMusic studio
08.10.2014, 10:44
Lepo si ime izabrao za NICK, šta ti je trebalo da menjaš firmu i pređeš na Korg? Eto zašto ja gotivim druge proizvođače,a jedino ne Korg, pa me svi ispljuvaše ovde po forumu zbog toga.
Vidim svakog dana da se poneko požali da mu je nešto crklo na Korgu i to na relativno novijim spravama. Izem ti ja takvu firmu sa toliko reklamacija i kvarova.
Neću da ti stajem na muku, baš mi je žao što ti se desilo,znam kako ti je, još ako imaš posla. Slanje u servis može da potraje poprilično i to je ono što je najgore kod nas. Da živimo u nekoj normalnijoj zemlji, pa da kupiš bilo šta kad si siguran da imaš normalan, brz i efikasan servis, pa te baš briga da li će da nešto crkne.
Vidi ovako, pich bender se jako lako menja, to je posao od sat vremena, ali me izluđuje pomisao da će zbog toga držati klavijaturu u servisu bar mesec dana. Tako je meni bilo kada sam trebao da menjam gumice, na kraju sam ih sam kupio i zamenio za čas i nisam hteo da mi zbog toga drže klavijaturu u servisu do besvesti i uz to naplate skidanje svakog šrafa. A bio sam u servisu u BG koji je ovlašćen baš za popravku Korga i rekao sam NIKAD VIŠE kod njih. Em lupaju neke cene, em ne znaju kada će biti popravljen i pominju neke delove direktno iz Japana, pa kao carine,pa procedure, pa ovo pa ono...
Problem je kod tebe šta uraditi jer je u garanciji? Samo da imaš nov bender (a 99% će morati nov), ja bih ti ga zamenio da se ne cimaš. Ovako, neka ti je sa srećom ako je šalješ u servis. Vidim da hoćeš puno da pomogneš ljudima po forumu, pa neka sad i tebi muka prođe lagano i bez puno cimanja.Pošto ćeš verovatno morati da šalješ u servis, prvo ih zovi i sve se u detalje dogovori, nemoj da te zavlače, a to itekako znaju jer im je servis pun reklamacija i neispravnih Korgova (bio moj prijatelj sa PA800 polovinom septembra i video to lično i naravno odustao od servisa). Nemoj da šalješ ako trenutno nemaju bendere za zamenu, jer ćeš klavijaturu dobiti negde posle Nove godine.
Sve najbolje i sa srećom !
`Vako stoje stvari... Zvao sam servis. Zameniće mi u jednom danu, dakle bez čekanja i ponovnog odlasaka u BG. Sa te strane svaka im čast. Ovlašćeni serviser za najveće muzičke kuće je Leo Electronics, ako nekome znači ta informacija, ALI imam sada većih briga. Sutra idem u servis. Savet za vožnju i parking u BG, da izbegnem Slaviju i posto je adresa makenzijeva 67, ima li neki parking blizu,... Beogradjani, pomoć, na PVT... Hvala. Šta je tu je.
yamahapassion
08.10.2014, 20:07
Varate se ako mislite da su servisi u inostranstvu azurniji nego u srbiji.... Moj slucaj: kupim u jednoj vecoj muzickoj kuci u Austriji yamahu psr s700. Sluzila me ok godinu dana, i onda crkne ona mala led lampica na dugmetu za registraciju, ona mala sto svetli zeleno, pa kad stisnes registraciju, svetli crveno... ili obrnuto, ne secam se sad... uglavnom zelena je crkla i svetlila stalno crveno. i ja reko hajde, pod garancijom je, sto da mi bode to oci, odo da odnesem pa nek poprave... ja sam za to malo sranje zvao neprestano jedno dva meseca, molio, kumio da poprave, na kraju kad sam pogubio zivce rekao sam, ili popravljajte ili dajte novu, ili cemo na sud. onda je bila ekspresno popravljena u roku od dva dana. Cisto da razbijem iluziju koja Vlada da su evropske firme ekstra azurne u pogledu reklamacija i servisa... Da ne pricam za komp, koji su mi drzali skoro 3 meseca na servisu (takodje pod garancijom), i na kraju dali drugi, novi, posto onaj stari nije mogao da se popravi.... Sad ne zelim ni da zamisljam kako bi prosao da mi se nesto pokvari na korgu, posto sam ga kupio oko 200 i kusur km odavde u nemackoj.
SMusic studio
08.10.2014, 21:38
Znači samo pretnja sudom i tamo.
Eh živote,a kako su samo ljubazni kada treba da ti uzmu pare.
Nedavno u jednoj radnji probao sam neke klavijature i zahvalio se na kraju, a prodavac skočio na mene da mi uzme pare po svaku cenu i ne pušta me. Ja mu rekoh da se dvoumim oko par modela i da ću naknadno odlučiti, ali on ne popušta. Na kraju je bio vidno razočaran, skoro ljut kada je shvatio da neću sada da kupim. Svuda su isti...
Da ne off-ujem više, nije to tema, tema je PA600.
Pogledao sam malo i po drugim forumima. Primetio sam da ima nekoliko ljudi sa kvarovima na PA600 gde je crkao pitch bender, a vidim da hoće i na ponekome da crkne ekran. Ima par reklamacija da USB sa prednje strane neće da radi, pa hoće, pa vraćanje na fabrička podešavanja i tako profunkcioniše. To su izgleda neki globalni kvarovi kod tih modela i prava je sreća ako ubodete primerak koji nema ni jedan od ovih problema.
Meni se u startu nije svideo oblik, osećaj i otpor pomeranja pitch bendera ni na PA600 ni na PA900. Možda zato što sam navikao na Rolandov, jer i kod Yamahe mi tek ne odgovaraju ona 2 posebna točkića. Kod Korga mi pitch bender liči kao na neki džojstik za igrice i nekako mi deluje slabašno i nepouzdano jer je prilično mekan i labav, a ona šipčica mi dođe kao drškica od lilihipa. Eto, ispostavilo se da nije kvalitetan i da mu odlaze kontakti.
Pitam se samo da li je pitch isti i na PA3x, jer za taj model ne nađoh da ima tih problema.
Evo da se javim posle kvara na Pa600 i iznesem utiske o klavijaturi. Danas sam stigao iz Bgd. Preživeo sam i Slaviju i one ulice i uličice oko hrama Svetog Save pa sve do auto puta preko Batajnice.... Ovog puta nije bilo strašno koliko je bilo opasno. Šala naravno.. Ali nadjoh ja parking tu u nekoj jednosmernoj... Ovlaščeni serviser za Mitros, Sky, i mnoge druge velike kuće, čak nema ni reklamu sa spoljne strane. Ništa. Morao da zovem dok mi dečko nije objasnio da je to pored Dunav osiguranja odmah vrata sa desne strane, od kovanog gvožđa. Rekao bi čovek da je to ulaz u stambenu zgradu... Dakle nikakve reklame. U samoj toj zgradi je caffe i servis je u podrumu. Čak na vratima servisa ne piše ime ,,Leo Electronics, već samo ,,servis". Morao sam tu odmah da ih iskritikujem, . reko ... ljudi bre, pa šta se krijete, jel vas neko juri, proganja, šta je ovo. Krenula je priča da ostavim klavijaturu ali sam ih zamolio ( devojka koja radi tamo) da to odmah poprave i da sam se dan ranije čuo sa majstorom i da je obećao da će odmah popraviti... On nije bio u servisu ali je u toku naše priče ušao u servis i rekao da sačekam gore u kaffeu , popijem piće dok on završi drugu klavijaturu i da će moju popraviti. Sve je trajalo sat vremena.
Taj džojstik famozni je ISTI na Pa300,Pa600,Pa900, Pa3x, Pa3xLE... Isti! Da ne poveruje čovek. Kaže dešava se ali da više nikada neću imati problema sa njim. Doduše sada kada povučem J na dole, kao da pri dnu se cuje zvuk tastera... To je kako on kaže pravilno jer u tom položaju ima mogućnost da da instrumentu odredjenu modulaciju i isto tako na dole se i gasi... Ajd da poverujem. J je nov. Pa verujem da će se taj zvuk i osećaj pod prstima izgubiti. Uglavnom imali su PUNO reklamacija ja J i da ih se namenjao pa bar jedan u nedelji dan, bilo da je Pa300 ili Pa3x.. Inače u servisu rasklopljenih G6,... do ne znam ni ja čega sve... dynacorda , ma svačega ima...
Garancija generalno je odlična stvar i ne kupujem u buduće bez garancije. Da sam kojim slučajem i čekao na popravku dve tri nedelje, da nisu imali taj r deo kod sebe ne bi bio problem. Ljudi stvarno ozbiljno rade svoj posao. Svaka im čast. Primetio sam da izuzetno paze na instrumente tokom popravke što se tiče fizičkih oštećenja, ogrebotina i slično. Baš baš baš su super.
Na kraju sam platio devojci ( gospodji ) u caffeu , da im odnese dole turu pića u znak zahvalnosti. S obzirom da su dve kole i expreso 340 dinara, naravno i nju sam častio jer je na kraju krajeva izuzetno ljubazna i uslužna. Generalno svaka čast. I UMALO da zaboravim... Hvala Beogradjanima što mi nisu svirali i psovali užu i širu familiju dok sam u grčevima vozio kroz Beograd onako izbezumljen....:D ( navigacija je odradila 100 od 100).... Osim starim putem kojim me je vraćala prema pumpi Zmaj , koji je zatvoren prema Novom Sadu pa sam morao preko Batajnice..... Al dobro sad....
Eto sve se dobro zavrsilo
klavijaturista
01.12.2014, 03:31
Taj isti problem sam imao na korgu pa500. Jedna žica sa konektora koji ide u Pitch Bender je od kretanja gore dole jednostavno pukla jer je savijena. I zato mi se događalo da klavijatura sama od sebe distonira. Problem je rješen s lemilicom i za svaki slučaj zailiven konektor sa vrućom plastikom i nikad više problema.
Svirac bt
06.12.2014, 15:38
Hocu da uzmem pa 600 , a dali postoi mogucnost da se povezi eksterni volakist a da radi na levolj ruci kao kog pa 1 x pro sta sam imao ugradjeni , nisam upucen kako se to poveziva i dali je moguce kod pa 600
Moze. Iz pa600 midi out povezes u midi in na vokalistu, a ako vokalist ima skalik modus(biranje tonaliteta bez midija) onda ti i ne treba midi veza. :)
srdjan911
06.12.2014, 18:19
kupio sam pa600 i nakon mjesec dana mi je otisao pitch, zivim u austriji i kupio sam ga u malo opremljenijoj prodavnici, odnjeo sam klav na popravak kod njih i cekao sam oko 6 nedjelja na nju
acakasper
06.12.2014, 18:59
dal je moguce da se tako radi i na zapadu,obicno su svabe tacne???
Pisao sam o tome kod nas. Od trenutka kada sam nazvao servis ( ovlašćen za Srbiju - Leo Electronic ) , nije prošlo 20 sati, klavijatura je popravljena. Sama zamena pojedinih delova na njemu, nije dugo trajala, tako da su ispali fer i korektni. Častio sam ih sa pićem, mislim da je to uredu.Odneo klavijaturu, sačekao sat i po vremena, uzeo i pravac kući....
srdjan911
07.12.2014, 12:24
tako je to, otisao sam na odmor i vratio se i odem kaze nije jos uradjena...nakon toga sam je odmah prodao, jer sam se bojao da nebi bilo jos nekakvih problema sa tom spravom.
Zasto se neke boje ne cuju kad ich ucitam?
Ako su na sistemu dmx ( compresor) onda to treba lepo podesiti.... Ako nisu ne znam sta bi mogao biti problem.... Koje boje su konkretno u pitanju i iz koje klavijature?....
Da da leo electronic je ekstra servis ... svaka im cast ... i ja hocu da odnesem tyros 2 na servis , jer mi ne radi mikrofon tako sam ga polovnog kupio . Sumljam da je spaljen ulaz , pretpostavljam da su greskom u mik ulaz uboli kabel iz razglasa sto ide u zv kutiju ... Kontaktiro sam predhodnog korisnika i nesto mi rece da je moguce da su pogresili , jer nisu pimeni ....
Pa jel ne cita pa 600 boje od pa3x i pa 800
Na Pa3x-su sound je kompresovan tako da ne čita. Sa Pa800 čita, kao i sa Pa2x, Pa1x, Pa900, Pa300....
E hvala ti na ovoj informaciji
Mene muče druge muke.. Na nekim bojama ( sound - preformans) nemam Velocity Curve ??? Uključen je na Soft1 ali na nekom soundu, jednostavno ne radi. Zašto? Kako da uključim Velocity na ostalim preformansima ( u sound editu...? )
Da ne otvaram novu temu , ali i mene je poceo da zeza pa600 i to opasno ...
Ova muka sto mene muci je cudna , bar meni ...naime desava mi se to da su poceli ritmovi da mi "brljave". Konkretno jedan ritam koji sam izvukao iz pasha seta poceo na deonici Break opasno da brljavi ...naime kada ga pritisnem cuju se neke cinele nesto gluposti neke sto se ranije nije desavalo ...mislio sam da ga nisam ja slucajno zajebao nesto , skinem sa neta pasha set i ubacim ga umesto mog i tamo isto brljavi ritam na istom mestu ...
Naravno global sa druge klavijature nisam nikad ucitavao, ali mi je palo na pamet da to nije problem pa sam skinuo global iz downloada ovde i opet isto ...
Takodje dosta ritmova iz gaga april seta zvuci tako brljavo ,a set pravljen za pa600 ...na varijacijama se cuju neke glupe cinele, bass koji lici na sve samo ne na bass kao da neko nekog davi, znaci strasno ...
A ovi ritmovi sto jos i rade ok, kada im promenim tempo i pokusam to da sacuvam , prilikom ponovnog pozivanja tog ritma, desava se da je i tempo pobrljavio (visestruko usporen nego sto sam prethodno sacuvao) i takodje pocne neki sugavi bass i cinelice da se cuju koje nisam namestio ...
Ne znam vise sta da radim ne mogu nista ni da editujem niti ista ...da li da ga vodim na servis ???
sale_band
07.01.2015, 02:09
Kad ubacis ritam iz drugog seta on cita boje sa pozicija na kojima je sacuvan u tom setu, kod tebe je verovatno na toj poziciji drugi drum kit ili boja.
Global nema nikakve veze sa tim kako ritam svira!
Ubacivao sam "izvorne" setove(odakle sam ih vadio) tih istih ritmova, i takodje se isto desava ...
Sto se gaga april seta tice ,tu nisam nista izvlacio ...celog sam ga tako ucitao i pola ritmova je tako "izbrljavljeno" ...
Jeste ,,izbrljavljeno" ali je set do sada najkompletniji tj najviše materijala za iskoristiti. Ako tražiš set koji ćeš učitati i svirati, mislim da nećeš naći,... bar ne u skorije vreme ;)
Dodato:
Baš kako ti je Sale_Band napisao, pozicije sa kojih ritam poziva sound mora biti na istim pozicijama kao u predhodnom setu iz koga si učitao.... Dakle sound sa ritmom koji si učitao je obavezan na istim pozicijama. Pisao sam o tome... Postoji i zaobilaznica. Iz seta iz kog zeliš da učitaš ritam, premesti sve soundove na pozicije koje znaš ( zapiši) da su u tvom setu slobodne. Izaberi te nove pozicije u tom setu i tako memoriši ritam. Kada budeš nakon toga učitavao taj ritam u svoj set, i sound, učitaćeš na slobodne pozicije u svom setu ( jer si predhodno izmenio pozicije sounda u starom setu) i kada ucitaš ritam radiće naj normalnije. - Ovo ne važi ukoliko za prelaze, varijacije na trenutak povlači sound sa drugih pozicija ( tipa dmx, b#st,....)
Ili najjednostavnije izaberi svoj sound u ucitanim ritmovima. Ako je ritam zaista sa Pa600 neće brljaviti.
Kapiram ja sve to ali slusaj problem...konkretan primer koke rumba koju sam izvukao iz pasha seta, radila je odlicno do pre neki dan kada je pocela da brljavi na breaku....
I ja sam mislio da se nesto pobrkalo...onda odlucim da ubacim obican pasha set skinut sa neta bez ikakvih promena i isti taj ritam i jos par ritmova brljave na breaku...takodje kada pokusam da nekom ritmu promenim ritam i sacuvam ga tako, pobrljavi i tempo i ritam, pocnu da se cuju neke cinele koje nisu bile neki cudan bass i ostalo ... A u track-u ne vidim da se bilo koji element promenio....
Ako je dobro radila i pocela da brljavi, verovatni si izmenio mesta u soundu ili ucitao neki drugi sound na mesto sa koga je rumba vukla resorse. Odjednom ne moze da pocne da brljavi,... sama od sebe. Mozda na break nisi ranije obratio paznju. Izmeni elemente u record modu .. record - meni..... I sacuvaj to ti je jedino resenje.
U jednom forspilu sam non stop koristio break, a ja ti opet kazem, nista nije menjato, i kada ubacim pasha set znaci skinut sa neta bez ikakvih promena, javlja se isti problem na tom i jos nekim ritmovima,a pre kada sam ucitavao pasha set sve je na tim ritmovima radilo odlicno ...takodje kad pokusam nesto da modifikujem oko tempa ili slicno sve pobrljavi ...
yamahapassion
08.01.2015, 03:26
Yikwo: meni se nekada desavalo da mi ostane nepotpun ritam, ali samo kada sam kopirao u moj set ritmove koji se sastoje iz loopova, posto onda moras kopirati i varijacije posebno i break i sve... posto je i to uradjeno od loopova. kod tebe mislim da nije ta situacija.. mislim da je softverske prirode... probaj ucitati novi os, resurse i sve, pa ces onda videti da li ce se to srediti. ako se sredi to znaci da je bio neki Problem u samom os-u, tj. da je nesto pobrljavilo. ako i to ne pomaze onda servis. A sto se tice setova neces Naci nijedan da je sredjen da samo upalis i sviras... ja sviram na jedan isti set oko 3 godine i jos ga nisam ni do pola sredio kako valja... stalno nesto dodajem, oduzimam prepravljam... jbg.. to nam je sudbina
sale_band
08.01.2015, 08:13
Ima jos jedna caka kod korga, a to je kada promenis nesto u ritmu u style modu (mixeru) i sacuvas onda ti ritam u scakom elementu (itro, varijacija, fill, break itd...) cita samo one boje koje su bile na poziciji kad si sacuvao.
Mnogi ritmovi imaju razlicite boje u razlicitim varijacijama i to jedino moze da funkcionise ako se edituje i sacuva u record modu, kontas?
Npr. imas na breaku slide bass nekog fabrickog sampla a u varijacijama neki user bass, ako u style modu promenis bas boju i sacuvas, nece ti vise citati sample onog slidea na breaku...
Obelezi "use original sounds" pa vidi da li ima razlike...
Takodje da ne otvaram temu... Kad u globalu otkljucam ritmove/soundove, kad restartam synth, opet je sve zakljucano. Da li moram jos gdje sejvati? Takodje isti slucaj s bass inversion. OS je 1.2. Dal je mozda bug u pitanju?
acakasper
13.01.2015, 19:30
moras snimiti global.
Znam, ocito. Ali kad promijenim postavke ne nudi mi se opcija za snimanje.
sale_band
15.01.2015, 08:14
Ides u meni (gore desno) pa "write global settings"
baltik79
16.01.2015, 20:56
Evo ko ima problem sa Pitcom a zeli da ga rijesi sa;tutorial:
https://www.youtube.com/watch?v=mtfyr18YmAw
Dosao sam na "neverovatnu" ideju kako da proverim da li mi ritmovi brljave zbog samog seta ili klavijature ...
Elem, ako je neko sa foruma dobre volje, ko ima pa600 ...da mu posaljem set na kome su poceli da mi brljave ti neki ritmovi, pa da on snimi to i da vidimo kako se ponasaju kod njega ...
Znacilo bi mi ovo cisto da uporedim da bi znao da ne nosam dzaba klavijaturu na servis ako su setovi nesto sjebani ...
Kolega imam ja pa 600.
Face Momir Petrović Vukovar
Poslao sam ti poruku ima vec par dana ali nema odgovora ...elem ako bi jos neko da pomogne neka se javi :)
druže evo gledam nema poruke.na fejsu...
Ajde pošalji mi mail momir.alegra@gmail.com
https://www.youtube.com/watch?v=pYHAa_31Kt0&feature=youtu.be
Evo da objasnim "slikovito" ...
Isto se desava i ako promenim tempo pa to sacuvam , ili bilo sta drugo u drum sekciji (jacinu zvuka bassa ili slicno)
Proveri zakljucavanja Style preferences... Mora da je tu neki problem... Skini moj global (http://www.yu-midi.org/forum/downloads.php?do=file&id=17869#axzz3SG4MRVSA) i učitaj ga. Kada učitaš, obavezno isključi klavijaturu i uključi ponovo. Javi da li se isto dešava
Ljudi moze li ona papuca EC-5 na PA 600 da funkcionise
Nemoze zamo Midi Papuce !!!
E jbg,hvala
Dodato:
Znas mislio sam da mogu da minjam boje ili file inn ili start stop i tako
Spuštene dirke.... Bruka kako su sada brze..... Detaljnije sutra kada budem imao vremena. Ukratko profesionalno je odrađeno. Sa kvalitetnim filcom, koji će nadživeti fabrički i skup je do besvesti ( dobio) ....
Sta je ovo tegovi ili sta
Na neki način da. PVC pločica je u pitanju ( 6 pločica ). 4,8 grama. Probao sam sa tegovima koji se inače stavljaju od 10 grama ali nisam dobio ništa. Kada sam spustio dirku i stavio 10 grama, jeste dirka bila teža i lepša pod prsima ali nije bila brza, plitka i spora. Tako da što se mene tiče više od 5 grama meni ne odgovara. Sada je dirka plića, primetno teža i brza. Slike jesu šmrljave izvinjavam se na tome, ali vidi se suština.
Dodato:
.
.
Slikao sam hod dirke, možete samo izračunati koliko milimetra ima sada hod... Završava se tačno na kraju donje debljine dirki..... (pritisnuta dirka)....
@Boban onda bi ti preporucio da uzmes Behringer FCB 1010 to ti je Midi Foot Controler :)
@rolandx gde mogu da se nabave te Ploce i jel si stavio i na crne dirke tegove.
Hvala bogy pogledacu sta je to
Jel sačuvana dinamika?
Jeste. Dirka je po mom ukusu ( koliko je to moguće). Ne očekujem Motif dirku od nje, ali je konkretnija, za nijansu tvrdja, teža, brzo se vraća, plića... Da je teža ne bi valjalo....
@rolandx gde mogu da se nabave te Ploce i jel si stavio i na crne dirke tegove.
Te ploče ( PVC) (http://catalog.weidmueller.com/catalog/Start.do?localeId=en_DE&ObjectID=1876640000) su inače jako skupe jer se koriste za druge stvari... Na crne dirke se ne može staviti niti ovo niti alu teg... Jer na postolju dirki se nalaze izbočine koje skoro celom dužinom ulaze u šupljinu crnih dirki. Tako da nije moguće.
ja sam kupio u sky musicu u bg-u i dobio sam taj set . set ti posalju e-mailom a sd karticu sa kljucem za otkljucavanjem seta ti posalju sa klavijaturom
To je onda neki njihov set a ne od korga
ja sam kupio u sky musicu u bg-u i dobio sam taj set . set ti posalju e-mailom a sd karticu sa kljucem za otkljucavanjem seta ti posalju sa klavijaturom
To je onda neki njihov set a ne od korga
Jel to odgovor na post iz 18.09.2014, 22:02 ... prvi post....??? :lol: Bolje ikad nego nikad... Ljudi jer mi je cena klavijature pala kad sam spustio dirke ( nije fabričko stanje =))=))=)) ) ???
Da li neko zna kako da na (bilo kom) Korgu utisa i zapamti MANUAL BASS?
Dodato:
Uvek je na 127. Smanjite ga, sacuvate i opet se vrati na isti nivo. Logicno je da bude iste jacine kao sto je podeseno u ritmu. Izludjuje me ta stvar.
Pretpostavljam da je Korg pa600 .... jer ni u toj temi pisao. Nadji zakljucavanja Dakle : GLOBAL - General controls - ( dole) LOCK ....
Poigraj se sa tim... Nešto treba zaključati. Pretpostavljam da Bass stavljaš na Lower? Pogledaj ima li zaključavanje za tako nešto .... Nemam klavijaturu kod sebe ali ovde imaš na download-u moj global (http://www.yu-midi.org/forum/downloads.php?do=file&id=17869#axzz3TE6tkX6g)... možeš ga skinuti , pojačaj bass i garantujem da se neće menjati... Uzgred kada učitaš global obavezno restartuj klavijaturu ( isključi i uključi).....
srki Fantom
05.03.2015, 16:13
Imam jedno pitanje u vezi Muzikant prosirenja za pa600,kolko sam razumeo na krtici se dobijaju dodatni ritmovi i stylovi,dali to sluzi kao SD kartica za dodatne setove i ritmove,Semplove?Ili se tu nemoze nista dodati?Izvinjavam SE ako ponavljam post.
Bio sam u kontaktu sa jednom musikant verzijom. Ona u sebi ima oko 50-60MB nekakvih turskih semplova i materijala ako se ne varam... I to zauzima njegovu ram memoriju , dakle nije ROM memorija u pitanju. Koristi takodje drugi OS ( 1,21 mislim da je..)
srki Fantom
05.03.2015, 21:38
Znaci to prosirenje mu dodje ustvari suzenje:lol:jer zauzima memoriju potrebnu za set ako sam dobro razumeo,i pritom kosta 150 evrica.
Ja ne znam da li je to uopste potrebno nama taj Musikant Prosirenje
yamahapassion
06.03.2015, 01:20
bilo bi dobro kada bi u tu karticu mogao da nasnimas nekih svojih stvari (mislim na setove prvenstveno) pa da ich ucitavas po potrebi... uzmes neku od 256mb, dovoljno, napunis je, zasarafis ono iza i ne treba ti usb... pusti snovi =))
Setove uvek možeš držati njegovoj memoriji ( 1 GB), sasvim dovoljno mesta za sve.
srki Fantom
06.03.2015, 15:52
Cekaj malo odkud sad tolika memorija (1GB)zar mu nije RAM 96 MB?
Srki to je njegova interna memorija, nije RAM.
srki Fantom
06.03.2015, 17:30
Pa to je onda extra čudi me da u specifikaciji nepise taj podatak.Hvala u svakom slučaju razmišljao sam o kupovini ovog aranzera ustvari dvoumio.pa2 ili pa600 sad znam da ću uzeti sigurno pa600.
Vidi... da Pa600 kojim slučajem ima 5GB interne memorije i više ram memorije, , ja bih ipak razmislio... Pa2x je ipak nebo i zemlja spram Pa600. Razmisli dobro.
Da sam imao para za pa2x pitanje je da li bih uopste gledao pa600 ...tako da sto kaze rolandx razmisli ...
Takodje problem je bio u "nedostatku" zvucnika, shodno tome da nemam ozvucenje pa je zato kod mene bio plus za pa600 ...ali pa2x je ozbiljnija masina, bar po meni ...
srki Fantom
06.03.2015, 23:51
Ma znam i ja da je Pa2x babaroga ali mi je mnogo glomazna 18 kila bez kofera treba to tegliti,ovako sam mislio pošto imam fantoma njega bi koristio za solo,pa600 aranžer plus čita sve od pa2 i eto ti veselja što bi reko Drakce
nikadvisekorg
06.03.2015, 23:59
Ja sam imao para za pa2 pa sam uzeo pa600, iz istog razloga kao i kolega, ceo zivot sviram na nekim qrcima od klavijatura s kojima zauzmem pola bine. A to u cemu je pa2 bolja od pa600 meni ni ne treba, tako da nemojte nagovarati coveka, on zna sta mu vise odgovara za svirku koju radi.
veselinovicvs
07.03.2015, 03:18
"Ceo zivot sviram na nekim qrcima od klavijatura s kojima zauzmem pola bine..."
E svaka ti cast NIKADVISEKORG...Ne da si me nasmejao...Valjda zato sto sam se pronasao u prici...I ja citav zivot vucem neke "tenkove" od klavijatura kao da ih je sam Rus pravio...Takodje podrzavam NIKADVISEKORG da covek treba da sam odluci sta mu je bolje Pa2x ili Pa600...Ja cu najverovatnije ovih dana da uzmem Pa600 iz sledecih razloga:
1.Novo,3god. garancije.
2.10kg.
3.96RAM(smatram pristojnom velicinom RAM-a za potrebe naseg podneblja.Ne bas mozda po nasim zeljama ali opet dobro).
4.Posto sam dugmetarac ne interesuju me kakve su dirke.
5.Ima zvucnike pa iako ne daju pravu sliku i rade bezveze opet sluze za kucnu upotrebu (mogu da posluze kada skidam pesme da ne stavljam na glavu slusalice).
6.Vokalist nikad nisam ni koristio iz klavijature vec externi.
7.Cita sve sa Pa3x.
Svako treba sam da proceni sta mu je potrebno a sta ne.Pozzz...
Ja cu najverovatnije ovih dana da uzmem Pa600 iz sledecih razloga:
7.Cita sve sa Pa3x.
...Ne čita kompresovane semplove sa Pa3x-a.
veselinovicvs
14.03.2015, 17:56
...Ne čita kompresovane semplove sa Pa3x-a.
U pravu si...To sam izostavio...
Yo-L-Kan
05.04.2015, 17:25
Lepo si ime izabrao za NICK, šta ti je trebalo da menjaš firmu i pređeš na Korg? Eto zašto ja gotivim druge proizvođače,a jedino ne Korg, pa me svi ispljuvaše ovde po forumu zbog toga.
Vidim svakog dana da se poneko požali da mu je nešto crklo na Korgu i to na relativno novijim spravama. Izem ti ja takvu firmu sa toliko reklamacija i kvarova.
Vidiš druže, s' obzirom da je KORG najprodavaniji logično je i da ima najviše klavijatura koje imaju kvar. Kada bi se ROLAND ili YAMAHA koristile u toj meri pretpostavljam da bi i broj klavijatura sa kvarovima bio veći.
Može i ovako od (lupam) 1000 prodatih KORG-ova 100 ima kvar i to je 10%, a od 150 prodatih ROLAND-a 15 ima kvar i to je 10%. I onda ti se učini da se ROLAND mnogo manje kvari. Kapiraš?
Htedoh da pitam jel moguće dodavanje pojedinačnih semplova na Pa600???
Npr. ubacim gotov set i posle toga hocu da ucitam/dodam 1 sempl (i pritom imam slobodne memorije).
Ili obrišem sve semplove i dodam jedan po jedan (sa raznih setova)- samo one koji mi trebaju.
(Inače nemam pa600, ali se raspitujem jer ću možda da je kupim)
Hvala unapred na odgovoru.
Na osnovu cega si zakljucio da je kineska igracka ?
albertkings
11.04.2015, 21:00
lepo pise made in china proveri videces
nikadvisekorg
11.04.2015, 22:45
Zar niste naucili do sad da se sve pravi u Kini i Indiji, i da to nema veze s stereotipom da je sve sto je iz Kine lose. PA SVA TEHNIKA JE DANAS IZ KINE.
E sad kad rade pod nekim brendom onda se postuje neki propisani kvalitet, a kad ne onda ide sjart roba koja je kod nad prisutna, jer nemamo dzep za kvalitetnije.
Sta fali korgu pa600 za novac koji kosta? Ako ti se ne svidja dodaj jos 2000e pa kupi pa3.
Pa i iPhone se proizvodi u kini i jos ko zna koliko kvalitetnih stvari...
Nema to toliko veze...
Thommas19
12.04.2015, 21:46
Ljudi nikako da shvate da dobar muzičar nećeš biti samo ako imaš najbolju klavijaturu koja je od najskupljih delova sastavljena...
vadexfly
13.04.2015, 15:52
Ljudi ce uvek traziti nesto bolje i skuplje i nikad nece biti zadovoljni onim sto imaju a tako isto ovi koji prave instrumente, nikad nece napraviti instrument koji ce sve imati jer posle ljudima nece trebati nista vise od toga.. ovo je vec sislo sa teme a coveku niko nije odgovorio dal mogu semplovi da se ubacuju pojedinacno iz raznih setova?
mikimiki
13.04.2015, 16:57
Mogu soundi koji su vec uradjeni od samplova. A samo ubaciti kmp ne moze u pa600..
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.