Pokaži Full Verziju : Pa3x STS problem
splendid
26.08.2014, 00:17
Nisam uspeo naći temu sa ovom problematikom i nadam se da se ne ponavljam a izgleda da nisam jedini jer smo drugar i ja istu muku komentarisali.
Dešava se iz nekog razloga na pojedinim ritmovima u favoritima da po nekad, ne uvek, pa3 promeni zvukove memorisane na STS, pa tako kad se zasviraš i stisneš neki STS koji si memorisao, "prijatno" se iznenadiš kad čuješ neke leve zvukove umesto očekivanih...
Da li još neko ima ovih problema i da li je to neko uspeo da reši ili eventualo nađe razlog zašto nekad to bidne...?
Problem je što to nije stalno već se ponekad desi i kada se desi ja ponovo podesim i memorišem STS i kada ga pozovem opet pozove te iste leve zvukove kao da nisam ni memorisao....
Hilfe gur gur...?
Pozdrav.
Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
Da li si proverio boje tih STS, da slučajno ne vuku iz User Sound. Ako su te boje koje čine određeni STS iz fabričkih Sound Bank, tog problema valjda ne bi bilo. Moguće je da si u međuvremenu promenio neke User Sound pozicije, ili si učitao druge na te prethodne pozicije.
Ako se to odnosi na ritmove koje biras iz soong book-a , ima postupak da se zadrzi STS iz ritma koji se memorise, oznaci se,... Ako je rec o ritmovima iz USER banaka, ne bi trebalo to a radi... osim ako ne brises semplove svaki dan pa da se on pogubi, uglavnom čita boju sa određene adrese, ako je na toj adresi drugi sempl, a stari izbrisan... moguce da će preformans povuci ko zna sta....
splendid
27.08.2014, 10:49
Pozz ljudi....
Radi se o ritmovima koji su u favoritima i njihovim STS....tačnije radi se samo o par ritmova...
Sinoć sviram rumbu i na STS2 su mi klaviri....posle sat vremena ponovo pozivam tu rumbu međutim tih klavira na STS2 nema već su neki levi strings...
Znači nema promene semplova...nekog učitavanja ili bilo čega...jednom pozoveš ritam i sve je ok...posle pola sata pozoveš isti ritam i sts budu drugačiji...
Juče sam pričao sa jednim drugarom koji ima isti problem a nismo nikad menjali setove između sebe da bi mozda taj problem vezali za neku gresku u setu....
Sačuvaj svoj set koji pravi problem. Vrati sve na početak,.. Factory restore. Učitas svoj set bez globala. Probaj tako....
splendid
27.08.2014, 12:29
Moguće...nisam o tome razmišljao...probaću večeras pa se javim...hvala za savet... :)
Dodato:
Upravo probao svašta....opet isto....verovatno neki bug od strane korga...mora da su ga sklapali u trećoj smeni kad su svi pijani... :)
Dodato:
Opet isto...svašta sam probao....uglavnom sam zaključio da poziva sts-ove iz ritma ispod u favoritima....očigledno neki bug od strane korga....mora da su ovaj moj sklapali u trećoj smeni dok su vukli rakije... :)
Dodato:
[QUOTE=splendid;272838]Moguće...nisam o tome razmišljao...probaću večeras pa se javim...hvala za savet... :)
Dodato:
Šta se ovo dešava sa tapatok..?...izvinjavam se na prethodnom postovanju.... :/
U svakom slučaju problem ostaje i dalje...
I kod mene se desava nekad isti problem da STS pobrljavi. Odaberem ritam, nema solo boje koju sam memorisao na STS1 nego nesto levo... Posle dva minuta ponovo odaberem ritam i pritisnem STS1, kad gle cuda, eto je solo boja :)
splendid
29.08.2014, 15:19
Izgleda čekamo još godinu dana da izađe 1.64 update pa možda isprave....
Imaju oni jos sto sta da poprave pored STS-a. Pre cemo docekati novi aranzer :)
Nadam se da će proizvodjači staviti ,,Closed" na serije : Pa..X, Tyros X,.... i otpočeti proizvodnju nečeg sasvim novog i ni nalik dosadašnjim modelima. Toliko smo zaslužili :lol::lol: ...
A da probas da vratiš ukoliko postoji, stariju verziju operativnog sistema? Nisam upućen koja je verzija poslednja i koja je u tvom aranžeru....
Boli njih uvo da li smo zasluzili :)
I da koristim operativni sistem koji ima jos vise bug-ova ? =))
Dodato:
Da dodam, malo pre zavrsavao ritam za Luda zeno, i 15-ak minuta pravio splitovanu solo boju za forspil. Sacuvao STS, sacuvao ritam. Udjem posle toga u style record da promenim dva udarca bubnja koji mi se nisu svidjali, sacuvam ritam i nestade napravljeni STS. Na njegovom mestu je onaj koji je bio ranije, neka bezveze solo boja... Ugasio klavijaturu, upalio, ne pomaze opet....
I da koristim operativni sistem koji ima jos vise bug-ova ? =))
Off topic ali ima male veze. Pa600, dao sam kolegi set, ima dugmetaru, Arsenijević preradu, Leva i desna ruka nisu radili u smislu ( bass, kompletna desna ruka, ACC.... OS je bio poslednji 1.10.. Sve dok nisam učitao OS 1.00 - prvi OS, nije proradila... Iako je moj set radjen na OS 1.10. Dakle ne mora da znači da će imati više ,,bagova" ,.. kojih inače već ima. Može da proba... Zar ne?. Novi OS ne mora da znači ,,UVEK" da su greške svedene na minimum. da su toliko sigurni da će novi OS biti bolji, i prvi bi bio odličan i sasvim dovoljan. Poboljšanja u smislu novih funkcija ( kao na Pa600) su moguća i uglavnom dolaze sa novim OS.... ali greške u mogu biti veće.... i češće
Na kraju se sve svodi na jedno pitanje, za sta sam dao 2500e ?
splendid
30.08.2014, 09:45
Off....ali kaf se setim pa80 pa su softver sa 1.0 radili update sve do 3.06 ako se ne varam...ne bi me čudilo da naprave sledeći update za pa3 na 1.635 ili 1.63 ipo.... :)
bojanzivkovic
09.09.2014, 12:43
Ista prica i kod mene, pobrka skoro svaki sacuvani STS u ritmovima (Favorite i User Styles).
Taj problem imam od samog pocetka. Poslao sam email Korgovcima iz nemacke i objasnio sta se desava pa cak i na njihovom forumu je to bilo tematika smoje strane.
Niko nista o tome nezna, a od Korga sam dobio informaciju da im je taj problem nepoznat i navodno nista neznaju o tome zato sto se to jos nikome nije pojavilo.
A ja koga god poznajem i ko ima Pa3x ima taj problem.
Jedno vreme se to nije desavalo, i skoro ubacim iz nekog seta nekih pet ritmova i sad divlja klavijatura to jeste sacuvani STS u ritmovima samo tako.
Secam se da sam imao i problem sa nekim solo bojama koje sam ubacio iz jednog seta, morao sam sve te boje da "rename-ujem" u Sound-Modus pa da ih sacuvam, i to isto u Performance. Tad je bilo sve u redu.
Sigurno je neki Bug, ali cu probati opet sve ponovo pojedinacno da memorisem pa da vidim sta ce se desiti ....
Pozdrav
sale_band
11.09.2014, 16:33
Ja nemam problem sa STS a imam zadnji OS...
al bundy
11.09.2014, 21:31
pogledajte da nemate mozda 2 ritma istog imena gdje vam brljavi taj STS.
tom je mene zezalo na 600.
bojanzivkovic
11.09.2014, 22:03
@ sale_band (http://www.yu-midi.org/forum/member.php?u=19311)
imam zadnji OS 1.63
@al bundy (http://www.yu-midi.org/forum/member.php?u=5313)
Nemam ni jedan Ritam istog imena
I dalje postoji problem, uradio sam Rename na celoj klavijaturi u svakom Modusu
(znaci Sound, Ferformance, User Style Ritmovi i Fav. Ritmovi)
I DALJE PROBLEM!
Izgleda da moramo da zivimo stim
Videcu sa Gazdom lokala gde sviram da mi poveca platu ... valjda ce onda proraditi ;)
Pozdrav
To sto brljavi nema veze sa imenompreformansa ili ritma. On ih čita sa ,,adresa" npr 192.345.75 ukoliko su neke adrese ritma i boje identicne, verovatno je moguce da tu pravi problem.
Pošto vidim da pisete napamet, preneću vam moja zapažanja i iskustva : To što brljavi STS je definitivno OS bug i dešava se u ritmovima koji su ubaceni u Pa3x iz prethodnih modela (bilo koji model do pa3x)...Uglavnom nista ne bode sve dok ne snimite postavku ritma prvi put na pa3.Posle toga se dešavaju navedeni problemi. Sta treba da radite da vam se to ne bi dešavalo na svirci : Svaki novi ritam, ili stari koji već imate, a potiče sa prethodnih modela, odete u record style i sačuvajte ritam, tad se odradi kompatibilnost sa pa3, i posle toga snimite STS-e koji vam tu trebaju i neće se više to dešavati. Songbook nema taj problem, to se dešava na User i Favorite mestima. Nema to veze sa imenom ritma ili banke.
Eto, probajte , pa videćete sami... Ja to izvalio, i nemam više iznenadjenja na svirci ;-)
Sent from One+1
Jes bre,... kada udješ u record mod, upozori te u vezi kompatibilnosti... pre nego li počneš izmene u njemu... I kada ga jednom sačuvaš na kraju nikada više ne izbacuje tu poruku na tom ritmu. Zato što je u njegovom formatu... :D Bravo Vex
Svaki novi ritam, ili stari koji već imate, a potiče sa prethodnih modela, odete u record style i sačuvajte ritam, tad se odradi kompatibilnost sa pa3, i posle toga snimite STS-e koji vam tu trebaju i neće se više to dešavati.
Meni ne resava problem. Npr ritam za ne radjaj gresnike, prvo sam ritam sredjivao u style recordu jedno sat vremena, i u tom procesu ritam sam sacuvao 3-4 puta. Nakon sto sam sredio ritam napravio sam STS za solo, i problem je jos uvek tu...
Dodato:
kada udješ u record mod, upozori te u vezi kompatibilnosti... pre nego li počneš izmene u njemu... I kada ga jednom sačuvaš na kraju nikada više ne izbacuje tu poruku na tom ritmu. Zato što je u njegovom formatu... :D
Tu poruku izbacuje samo za ritmove u kojima su radjene gitare u guitar modu 1, nema veze sa kompatibilnoscu prethodnih serija...
i meni se to desava na pa900.znaci ako sam skontao vexa moram da svaki ritam udjem u record pa ga onda sacuvam i posle mogu da slozim sts i nece se mijenjati ??
splendid
12.09.2014, 15:22
Sinoć sam sa jednim drugarom pričao na ovu temu...on je skontao da mu STS ne brlja više od kako mu je dugme STS MODE uključeno odnosno kad poziva STS prilikom promene ritma....ja ću to probati ovih dana pa javim....
Dodato:
@Vex...kod mene lično moguće je i to da neke ritmove nisam provukao kroz record...ali ovaj drugar ih je sve provukao sigurno...moguće da nisu svima isti razlozi za ovaj definitivno bug....
Pozdrav
Tu poruku izbacuje samo za ritmove u kojima su radjene gitare u guitar modu 1, nema veze sa kompatibilnoscu prethodnih serija...
Poruku koju izbacuje glasi:
Styles format conversion: Filles and Guitar Mode converted
Konvertovanje formata ritma : Fajlovi i gitar mod su konvertovani.
Ako sam dobro razumeo.... Konvertuje pored gitar moda, ceo format tog ritma u Pa600 format. ( u mom slučaju je pa600) format. Ukoliko na Pa3x izbacuje drugu poruku ili nesto drugo da je u pitanju napišite.
@rolandx
Nisi dobro procitao.
Pise: Fills a ne Files.
Kao da si zamenio zakleti i zaklati :)
Jeste fills,... Dakle prelazi i gitar mod....
taletdkmk
23.09.2014, 16:49
Kada sredjujete ritam ili sts obratite paznja da je ukljucena sts mode led dioda. Pozdrav
nikolakostic
15.09.2017, 18:50
2017a godina, meni se javlja isti problem. da li je neko uspeo da resi?
pozdrav
Marko_kraljevic
19.09.2017, 09:00
imam i ja taj problem sa STS u par ritmova..nnisam provalio rešenje,jer verovatno i ne postoji ikakvo resenje ovog problema,očigledan BUG u sistemu..sve prethodno navedeno i napissano sam isprobao u raznim kombinacijama i načinima i ne vredi.
Vlasnik sam pa3x oko mjesec dana i preksinoc sam ucitao par ritmova iz nekog seta i poceo mi isti problem s STS,do tada sve bilo ok,i obrisao sam te ritmove iz svog seta al i dalje nekad STS se promjene... Korg Pa3x Musikant os 1.63
Dal je neko skontao kako rijesiti problem
Predjes na klavijaturu drugog proizvodjaca. Ne koristim vise STS na PA3X zbog toga, ne znas kada ce da pobrljavi. A problem nije samo kod mene, na vise klavijatura sam video isti problem kao sto imam ja. Problem je u operativnom sistemu...
Klavijaturu sam kupio s sistemom 1.11 i ja sam napravio update na 1.63 bez veze nisam imao nikakav problem nego cisto da bude zadnja verzija....ja bih vrlo rado vratio na 1.11 al nemogu naci za musikant nigdje predhodne verzije
Dodato:
Mozda sam naso rijesenje bar sto se mene tice...stavio sam svoje ritmove umjesto fabrickih i bar zasad radi bez greske ...
Dodato:
I tu brlja đaba
Kod mene par godina taj zadnji o.s. i uvijek je brljavio sto se tice sts.
Jedino sto sam uspio primijetit je cini mi se da kad nesto mijenjate vezano za ritam,eq fx editujete bubanj ili nesto slicno i onda to sacuvate,cini se da se tad pobrljavi.
Imam neke ritmove koje vec duuugo ne popravljam,na njima cijelo vrijeme stoji sts i ne brljavi.
ja sam kupio Pa3x prije mjesec dana i bio je OS 1.11 i nikakvih problema nije bilo ..i ubacim ovaj zadnji 1.63 kao da budem moderan da ne zaostajem...heehee i tad krene sve po zlu
4 godine pa3x, set sam sebi redam pravim sredjujem, os1.63
gde god sam koji sts i kad snimio ostavio uvek je bio na stilovima uvekk, ni jednom greska.
a najvise koristim preformance. sts ono klasika za dosta stilova po 3.4 sts. ali ne za sve bas stilove, jer ne koristim sts mode,
Da li je neko uspio izvest onda neki zakljucak zbog cega vecini brljavi,a evo nekima ipak ne.
Brano i moj set sam sam pravio prenesen je s Pa2x i radio je odlicno negdje 2-3 tjedna...onda sam instalirao novi OS,pa poceo malo preslusavat koje kakve setove naravno i od dosade naredio datum i vrijeme kako treba i gle cuda nema vise dosade svaki dan mogu memorisat STS...cak sam poceo sumnjat i u to da ga datum zeza..hehe i da treba da postavim na 2007g jer stim datumom je sve bilo ok...jedino jos to nisam probao....hihii
kad preslusavas setove, broj jedan u pa3x , u svakom setu na usb koji zelis preslusati ne bitno od kog korga brisi GLOBAL folder celi. i tvoj fakticki zdrav stalno stoji u klavi, samo se menja PCM, stilovi, pad , preformance. i nista nece biti.
a broj dva verovatno brljavi jer je sa korga pa2x set , pa mu je nesto kad ne jasno posto je radjena na dvojci.
broj 3, najbolje iz pocetka os i resource, i onda kad ucitajes setovo ono sto sam pod broj jedan napisaoo. ja sam pregledao celi ******* i nema od kog nisam preko 70GB setova u svojoj za 4 godine i nikad nista. samo se mora drzati nekih pravila koja znace zdrav sistem
a pregledao sam od pa1x.600,800.2x.3x sve zivoo i nikad nist kad tako radim.
i zadnje najbitnije. kad pregledam 10 setova, i sad trebam vratiti svoj set. prvo idem na sound, brisem ALL samples iz rama, pa na media , preferences , odcekiram factory svee crveno, pa idem na utility i cekiram factory restore
, gasim klavu, palim, vrati je ko iz prodavnice, pa tek onda ucitavam svoj zdrav set. i tako 4 god i to ti je formula uspeha nikad nist.
jaooo Brano...napisah ti svasta tu..heheee
Ali istina je ,nije se desavalo dok u set nisam ubacio nekih par ritmova iz drugih setova...tad je poceo harakiri
Ja ne preslusavam tudje ritmove i setove,nisam ubacivao globale,sa stare klavijature sam prebacio ritmove soundove semplove i nastavio vozit.
Ritmove dalje pravim od nule,eventualno nastavak na ove koje imam.
Opet sts se s vremena na vrijeme izgubi :D
Dali je neko video u cemu je problem ,,,, imam pa 700 ucitan brma 2015 set , uzmem boju za solo iz perfomanse i sviram , i kad stisnem posle u sts da mi svira boja koja je bila programirana ,,, svira neki klavir ,,,,, STA JE TU PROBLEM POMAGAJTE !!!!
Sts nema bas neke veze sa performance.
Sts se memorise uz ritam valjda,bar ja tako radim od pocetka :)
Kad izaberes ritam na kojem je snimljen neki sts tek onda je dostupan taj sts.
A ha , znaci da je na tim novim modelima potrebno slagati sve od 0 da bi to radilo ,,,, hvala na odgovoru , to sam i ja nesto razmisljao , al nisam bio siguran
Gagan - To je do softwera i nadam se da ce to rijesiti ,na pa3x su ostavili nedovrseno,
al znamljivo isti set u dva Pa3x na jednom zeza STS na drugome ne...
ko je tu lud
splendid
15.03.2018, 21:36
Ja sam imao bukvalni 3-4 ritma na kojima je to brkao...svi ostali su radili ok i primetio sam da mi sts nije brljao kad ukljucim ono dugme (vec sam zaboravio kako se zove) koje sluzi da odmah pozove sts kad se promeni ritam...na pa4 to se sad zove nesto kao style to kbd set....uglavnom levo kod banki ritmova...
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
gala - izaso je novi update za njega neznam dali ce onda brljati , probacu da ga instaliram
Dodato:
EVO RESENJA !!!!!!
Da nebiste imali problem na korgu sa STS , bitno je da SVE INSTRUMENTE U PERFOMANSI ponovo memorisete ili na drugom mestu ili na mestu gde se nalazi , Znaci u u perfom 1 imate dve liste boja , morate svaku ponovo da ponovo memorisete ,,,.... posle normalno radi ,, pozdrav
keyboards
21.03.2018, 05:09
Svasta se ovdje prica. Sts je skupina informacija koja se poziva na odredjene lokacije u sound modu. Ona nema nikakve veze sa performancama. Ali zato je bitno da se zvukovi koji se koriste iz sound mida ne brisu ako su u user. Sts se nemora praviti prilikom pravljenja stajla i moze se bilo kada dodati uz staj stime da se svaka kombinacija sacuva na sts lokaciju a to je opcija 2 u save. Opcija 1 je sacuvaj preformancu, opcija 2 je sts a opcija 3 je stajl. Eto to je prica o sts i nema druge price.
e nije tako , nego kako sam ja provalijo , ,,,,,
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.