PDA

Pokaži Full Verziju : Korg Pa3X Le

sxkn7
20.08.2014, 03:15
navodno u septembru će da se pojavi novi Korg Pa3Xle koji je zapravo PA900 sa 76 mekanih tipki ali bez zvučnika. Lijepo za one koji nisu mogli da kupe PA3X zbog tvrdih tipki. S druge strane ovo možda ukazuje na to da se uskoro neće pojaviti novi PA4X. Zna li ko nešto više o Pa3Xle ?

evo slike:
http://bildr.no/view/UXZBb05x

nikadvisekorg
20.08.2014, 16:54
lepo a zna li se otrpilike cena ove spravice?

velja87
20.08.2014, 21:52
Mislim da ce biti oko 2000 eura. Ne verujem da ce to biti bas prepakovan pa900, verujem da ce ipak imati i nesto boja sa pa3x. Ova klavijatura ako se pojavi treba da bude konkurent rolandu bk9 i to je to. Oni koji nemaju para za pa3x, mogu da imaju klavu sa 76 dirki po nesto povoljnijoj ceni koja ce sigurno biti u rangu bk9. Videcemo jesam li u pravu :)

sxkn7
03.09.2014, 03:49
prvi video:

https://www.youtube.com/watch?v=6IC2FfQok7o

casper
03.09.2014, 08:56
Onaj pjevac (kokot) na 3,50 je najbolji, samo nisam siguran da li se čuje iz dvorišta ili se radi o sample. :D

rolandx
03.09.2014, 10:06
Cekam k-ke i nadam se da ce softverski biti stabilniji sa sto manje bagova od svojih predhodnika. Sta im je trebalo 76 dirki... al ajd... poklonu se u zube ne gleda :lol:
Dodato:
Bez pevca :D (https://www.youtube.com/watch?v=SpkLEvDeuoM&list=UUGQ8n9EINKIxk__0jM9YtPw)

I još jednog (https://www.youtube.com/watch?v=udYwVTpIGM0&list=UUGQ8n9EINKIxk__0jM9YtPw&index=3)

mladen.lav
03.09.2014, 11:58
cekamo specifikacije da se vidi o cemu je rjec.... na videu se vidi da je samo jedna tipka za sinhro star-stop.... :mad: odmah mana ;)

rolandx
03.09.2014, 12:14
Ko da gledam... 256MB ram memorije :D . Bar je fill odvojen. Ne kontam tastere, kao na Pa900 ili na Pa3x ?.... S obzirom da ima dioda ispod njih...

mladen.lav
03.09.2014, 12:19
plasticni su nisu gumeni jer pogledaj slajder za x fader isti materijal :D

ja msm da ce to biti pa900 samo sa 76 tipki i sa i izlaznom plocom kao pa3x. mozda koja bojica sa pa3x... ostalo isto pa900

sxkn7
03.09.2014, 16:06
evo slikica dijela kutije gdje stoji "made in Italy" - barem da znamo da Korg Italija nije propao kao Roland Italija:

http://images.yad2.co.il/Pic/201409/03/3_0/o/e3_0_1_189806_20140903080949.jpg

mladen.lav
03.09.2014, 16:47
zavisi za cije se trziste pravi....

rolandx
03.09.2014, 16:48
Daj Bože da je to za naše tržište :D , mali off topic mada ima nekakve veze, kada sam kupovao laptop dell inspiron, kina je proizvela ali jasno je pisalo :country serbia. I naravno crkao posle 10 dana... Čak nisam ni obratio pažnju na mom Pa600 šta piše na kutiji... verovatno china.... Ako je Pa3Xle sklapan u italiji, cena neće biti naivna....

velja87
04.09.2014, 05:12
Evo i zvanicne stranice sa specifikacijama. Za razliku od pa 900 ima ambient drum kitove :)
http://www.korg.com/us/products/synthesizers/pa3x_le/

bogy
04.09.2014, 10:53
Pa900 sa Klaviaturom od Pa3x i Tastere za Variaciju, Aluminijum Kuciste sa drvene stranice oko 13,5 Kg. i kostace oko 2399€

mladen.lav
04.09.2014, 11:17
ostala dva izlaza koliko mogu vidjeti.... :-&

velja87
04.09.2014, 12:13
Jeste. Nama dodatnih outputa 1 i 2 kao na pa3x.Takodje mislim da nema insert efekat koji je upravo ono sto je jako dobro na pa3x za kompresor. Izgled mi se svidja, ali cena nikako. Za 300 eura vise se moze uzeti novi pa3x 61, a polovni se krecu za oko 2300 eura. Samo za bubnjeve dati 500-600 eura vise nego li za pa 900 je mnogo, pogotovo ako se uzme u obzir da se mogu odraditi semplovi bubnja se ambient efektom iz virtuelnih instrumenata. Svaka roba ima kupca pa tako ce i ova klava imati svoga. Sigurno da onaj ko zeli 76 dirki, a nemoze da kupi pa3x 76, sada moze imati upravo ''light'' verziju pa3x za manje para.

aleksandar031
04.09.2014, 13:22
2400e za spravu koja nema out 1 i 2? Auuuu.....

rolandx
04.09.2014, 14:09
2400e za spravu koja nema out 1 i 2? Auuuu.....

Jeste. Nema dodatnih outputa 1 i 2 kao na pa3x.

Audio Output: Left/Right, Unbalanced.....

Hahahahahaha u pretrazi KorgPa3xLe ,,slike" (https://www.google.rs/search?q=Korg+Pa3xLe&biw=1280&bih=908&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=pFUIVLeENa_A7Aac0YDQDA&ved=0CAYQ_AUoAQ)izbacuje ekipu sa YuMiri.org , naše drage kolege i drugare.... =))=))=))

sxkn7
05.09.2014, 09:51
izgleda da je Pa3Xle izbačen na tržište samo da bi se dao smrtonosni udarac ne samo Rolandu BK-9 nego i svakoj daljnjoj proizvodnji Roland-ovih klavijatura. To i s obzirom na to da je Yamaha suvlasnik Korg-a. Znači "živio" budući duopol Yamahe i Korg-a ! :sad:

casper
05.09.2014, 11:50
Nisam baš siguran da je Pa3Xle (ozbiljna) konkurencija Rolandu ...

Međutim, ako stvari ipak pogledamo iz tog ugla, onda se ne radi o "duopolu" već o monopolu Yamahe. Jer, ona je (većinski) suvlasnik Korga, ona je nedavno izbacila novi top model (Tyros5), a istovremeno nema naznaka da će Korg PA3X dobiti ozbiljnog nasljednika.

jmikulc5
05.09.2014, 12:44
sviđa mi se izgled, lijepa kljava...

Jodik
05.09.2014, 19:02
Bas mi se svida klavijatura,dali može ec5 pedala,na pa900 nije moglo?

rolandx
06.09.2014, 09:09
Za razliku od pa 900 ima ambient drum kitove :)

Da li to znači da će zvučati onako masno i puno kao na Pa3x-su? Pojasnite mi malo tematiku ambient drum-a... konkretno na Pa3xLE. I još jedno me zanima, posto nosi naziv Pa3X-sa pretpostavljam da ce moci da čita kompresovane semplove sa iste i bez problema ih učitavati.... da li će?

velja87
06.09.2014, 10:43
Ambient drum kitovi imaju dodatak ambient volume i ambient time koji im daje upravo taj zvuk koji zvuci ''masno'' i zbog koga je pa3x to sto jeste(ubica). Trebalo bi da izlaze isto kao i na pa3x(pa3x ima mogucnost insert kompresora na bubnjeve pa ako se to ne koristi zvuce isto). Sto se tice kompresovanih semplova cisto sumnjam da ce moci da cita posto je zadrzan isti princip kao i na pa900. :)

bogy
06.09.2014, 14:48
Nemoze se prikjuciti EC5 :(

rolandx
07.09.2014, 10:39
Da li si testirao ovaj instrument, na osnovu čega si zaključio da je plastika nekvalitetna? Par kilograma... od 2000 - 2500 velika je razlika... Molim te da ne iznosiš utiske na osnovu rekla kazala. Ako se tebi lično ne sviđa ovaj muzički instrument konkretno Pa3xLe, objasni nam zašto u na osnovu čega. Svako ima pravo na svoje misljenje ali pričati napamet, to je neozbiljno.

bogy
07.09.2014, 15:54
Kuciste je od Aluminijuma nije Plastka

velja87
09.09.2014, 19:41
@rolandx sada mogu sigurno da ti kazem da su bubnjevi isti kao na pa3x, sa istim mogucnostima(dakle stelovanje ambienta) i da isto izlaze sto je najbitnije. Efekt sekcija je ostala ista(dva efekta u A za pratnju i dva efekta u B za real time). Takodje kao sto sam i predpostavio nema mogucnost insert efekta kao pa3x(jako korisno za bubnjeve,ali ovde nema). Boje su iste kao na pa900, dakle nema ih vise, mozda neka koja je na pa 900 ''obicna'' ovde ja dnc, ali dodatnih boja sa pa3x-a nema!
Ovo su proverene informacije, a samu klavu cu ici da isprobam cim uhvatim malo vremena, mada nemam neka ocekivanja od nje. Iskreno ako bude cena od preko 2000 eura onda je to cisti bezobrazluk jer nema ama bas nista osim ambient bubnjeva i 76 dirki, a novi pa3x 61 je oko 2500 eura! Ipak pa3x kada se iskoristi maksimalno ono sto pruza plus dodatni izlazi je daleko bolji od Le varijante. Mnogi smatraju da ni pa900 ne vredi para za koje se prodaje, a sta tek reci za ovaj hibrid? Kako god, svaka roba ima svog kupca. Ipak je Korg napravio pa600 koji je ''ubica'' u svom cenovnom rangu, pa necu pljuvati po Korg-u bas mnogo ;)

rolandx
09.09.2014, 21:11
Hvala Veljo, ... Kada saberem i oduzmem ja sam izmedju ostalog ( samo da je je sum na izlazima sveden na minimum ) spreman i do 400 eur vise da platim za kvalitetniju izradu i softver sa manje bagova. E sada, eksperimentisao sam na Pa600 , skoro na svakom ritmu smanjio skoro skroz fabrički default sto se efekata tiče,... konkretno hall... i gle čuda.... Eto konkretnog zvuka na ozvučenju, oštriji, čistiji, konkretniji ( drum sam koristio korgov legacy bank ) Malo poboljsanje u odnosu na ranije.., To ja kao pravim od babe - devojku... Pazi, verujem da se Pa3xLE može fino srediti i slažemse sa svakom tvojom konstatacijom, i daj Bože da cena kao što kažeš bude ,,realna" jer ću pre kupiti Pa3x sa sve bagovima nego LE.... Hvala jos jednom

casper
10.09.2014, 11:18
Ovakava je cijena kod nas u HR, hmmm ... B-)

velja87
10.09.2014, 11:48
SRAMOTA!!! Novi pa3x-76 kosta u Srbiji 2719 eura, a po mogucnostima je daleko iznad ovog hibrida! Hvala Casper na informaciji, mislim da je ovo teski promasaj... :/

casper
10.09.2014, 12:02
J*b*m ti EU i sve njihove (žute) zvjezdice ... :D

PA3X 76 kod nas košta 25.832,00 kn ... a takva je cijena (i viša) i u Europi, uglavnom.
Ipak je glavni distributer za Korga u Srbiji pa će vjerojatno i cijena novog le biti "korektnija". Ali sudeći po ovome, ispod 2000 novčanica neće ići.

rolandx
10.09.2014, 12:36
Hahahahahahahahahaha ( znak beskonačnog ) Evo kolege cena u Srbiji:

šta reći a ne zaplakati.... =))=))=))

rolandx
10.09.2014, 12:40
Evo razlike naspram Pa3x i još malo poređenja ( jeste da je Pa3x 76 skuplji ali nisam JA tražio u LE izdanju 76 dirki)....

rolandx
10.09.2014, 12:41
Hahahahahaha Pa3xLE samo 200 evra jeftiniji od Pa3X. Kuku majko moja. Mislim da je ovde sve rečeno, i da nema potrebe diskutovati na temu ovog aranžera. ( neće da spoji postove, može li neko da spoji postove...hvala )

bogy
10.09.2014, 14:36
Sad sam Gledao ovde kod mene ntrenutno novi Pa3x 61 je 3190€ a Pa3LE je 2399€
Info Music Store Kölln

korg18
10.09.2014, 16:14
Nista posebno,samo konkurencija samo nek se proizvodi pa3 slovo al sta ce biti slabo,zvuk mastan ne,nit moze opepeliti staroj pa3x,nista posebno,mozemo svi pametovati vako nako lijepo ali to je preseravanje,iskreno receno,nekima samo daje uzeti sto novji aranzer ali dali ce on raditi pouzdano i kvalitetno sumnjam,nista posle pa2x,a i svrstao bih pa3x u ovo a ostalo sve smatram Made in china a naljepnicu lijepe made in italy ahhahaahah sto sam i sam vidio sta se radi tamo a sto mnogi i ne znaju dobiju sav materijal sve samo sklapaju nista ne proizvode tako da djaba samo se nagadjamo.............. dugo radim korgove masine i njih najvise je u kvaru,ali ne moze jos ni jedna opepeliti yamahi tyros 3,4,5 djaba se samo firme pate ni pa3x nisu savladali da bude ravna yamahi tyros 4 kamoli sta drugo sto je i ispitano vec eto pozdrav za ostale drugare, ovo je moj misljenje nakon dugo godina i proba i rada korg i pravljenja i svega i mnogo sam ih promijenio ali nemam dalje sta pricati ..............
Dodato:
i da nadoveze ljudi moji davamo pare na neke skupe instrumente a ljudi rade na instrumentima stari 20 godina i jos uvijek zvuce bolje nego mi sa novim spravama,a sve kukamo kriza a svi uzimaju de novo auto de nove aranzere ahahhaahhaha ........................

Ace
10.09.2014, 16:16
Evo ga i video sa Marco Parisi :)
https://www.youtube.com/watch?v=2x7YZGNuMt4

rolandx
10.09.2014, 19:56
Znaci poceli su da mi se gade..... Ova sprava kao polovna bice idealna zamena u cenovnom rangu za Pa2xPro... tu ce biti kolebanja, ali da mi je znati ko ce je kupiti pa polovnu prodati..... Od korga sve više razočarenja. Najpre Pa900 sto se tice kvaliteta i funkcija, sada Pa3xLE koga unakazi cena... sta li je sledeće....

velja87
10.09.2014, 20:07
@rolandx Jesi zaboravio pa300!? U startu nije imao cak ni edit ritimova i boja, sa zadnjim OS su mu to dodali pa sada ima sve kao i pa600 osim sample playera. Cak nema ni L i R izlaze nego jedan(phones) pa moras koristiti Y kabal. Cenu da ne komentarisem. Pa 500 je za tu igracku pojam! Tuga...

@Ace Marco samo izvodi kojekakve gluposti, a nista od funkcija i boja ne prikazuje... Na kraju krajeva kakva klava - takva i prezentacija iste... Pogledaj za tyros prezentaciju sve ce ti biti jasno...

rolandx
10.09.2014, 20:40
Potpuno sam zaboravio na Pa300 ... to nije vredno spomena... Katastrofa.... Iz godine u godinu samo razočarenja. Ostaje mršavi Pa3x koji je hmmmm teško mi je da kažem, ali najbolje od korgovih aranžera za sada. Nije li ovo zamena za Pa1xPro? :D

SMusic studio
11.09.2014, 10:05
Pa šta ste onda zapeli Korg pa Korg, kao da je to jedina firma koji proizvodi klavijature. Lepo ste i sami primetili da Korg ide u propast sa svakim novim modelom. Em što su sve skuplji, em što se najviše kvare. Jel ste se vi venčali sa Korgom pa mora da se samo on ima, ili ste potpisali neki ugovor?

I kakva je,bre, ovo konkurencija Rolandu BK-9? Pa BK-9 je ispod 2k evra.
A kao što neko reče pre mene, Yamahi nije ni blizu, ustvari, sve je dalje.
Ali ne, ovde većina i dalje hoće Korga. Pa svirajte ga, kupujte i ne kukajte.

To ti je ono, znam da ću na kocki sigurno da izgubim pare, čak i ako dobijem nešto biću u minusu, ali ipak idem da se kockam.

Pa ko vam brani da promenite proizvođača posle ovoliko nezadovoljstva sa Korgom.

velja87
11.09.2014, 11:19
@rolandx nzm ni sam vise sta da ti kazem. :)

@SMusic studio Sto se tice yamahe tyros je bez premca i po kvalitetu, ali i po ceni i to je ona rak rana!!! Roland? Posle e80 nije vredan pomena(pricam o aranzerima ne o fantomu G). Pa 2014 godine naprave onakvu nakazu kao sto je bk9? Ja ruzniju klavijaturu nisam video. Moje je pravo kada nesto platim 2k eura da imam sempler i da stavljam sta ja hocu i kako hocu, a to roland nikako da shvati kao i yamaha sa psr modelima. Kad sve odvazes, sa korgom nikada nisi u minusu. Uvek ti korg da taman onoiliko da ga kupis i da kukas sto nije bolje, al zato izbace jaci model koji ti opet da to malo bolje za vise para. Korg ti je k'o zena. Ne valja sa njim, a opet nemoz' bez njega! :)

rolandx
11.09.2014, 11:32
Pa ko vam brani da promenite proizvođača posle ovoliko nezadovoljstva sa Korgom.

Oštro si krenuo, ovde smo da pričamo o konkretno modelu korga a nikako o nezadovoljnim korisnicima korgovih aranžera uopšteno... Dakle naša zadovoljstva i ne zadovoljstva su upućena konkretno Pa3xLE. Ja nemam problem sa izborom proizvođača već sa njegovim proizvodima ( bilo da je kvalitet ili cena u pitanju). Nije jedini proizvodjač koji razočarava kupce i rekao bih više .... fanove. Pa3xLE kao klavijatura, po mom mišljenju je ( kvalitet izrade, dirke i k-ke ) odlučna klavijatura ali preskupa. Osim cene rano je da se počne pljuvanje po njoj. Meni je kod nje za sada konkretno zasmetala cena, i ako ćemo da sitničarimo, taster synchro start/stop. Drugo ništa. To da se kvari, nisam upućen jer sa Korgom ( osim par bugova u nekom operativnijem radu)... nisam imao problema

SMusic studio
11.09.2014, 14:48
Cena, ha. Pa cena je problematična i kod Yamahe, pa ne vidim toliko žalbi i pritužbi vlasnika Yamahe kao kod Korga. Možda ti nisi imao većih problema sa Korgom, ali pogledaj i sam samo ovaj forum. Ja svako jutro prvo pregledam nove poruke uz kafu,pa onda počinjem da radim. I šta vidim,svaki dan nove teme, ne radi mi na PAxxx ovo, neće da mi radi na PAxxx ono...,ne mogu da podesim na PAxxx to, ne čuje mi se na PAxxx, loše mi zvuči na PAxxx ovo, gde mogu da nađem za PAxxx ovo, crklo mi na PAxxx ovo,gde da nađem polovno ovo za PAxxx...
Jeste da ovde ima najviše vlasnika Korga i PA serije, ali, brate,što je mnogo mnogo je.
Što se tiče PA3xLe, bile su najave da je konkurent BK-9-ki, pa nešto baš ne videh u čemu je prednost. Sve je uglavnom isto kao na PA900,osim dirki i tih ambijentalnih bubnjeva, izbačeni zvučnici... Pa jel to vredno 500e? Nebuloza.
Čak i PA900 nešto se ne pokaza kao konkurentni aranžer, iako je jeftiniji od BK9.
Da ne ispadne da ja nešto branim BK-9, ni meni se baš ne sviđaju neka rešenja na njemu,ali to je to za 2k evra. Kada bih se ja pitao, ne bih gledao ništa drugo osim bilo kog Tyrosa, ali realno, za 2k evra možes sada kupiti samo neki T3 u sumnjivom stanju. Što je mnogo, mnogo je...

A što se ružnoće tiče, pa jel to neko kupuje klavijaturu da bi se prvenstveno slikao sa njom? Gledano sa strane publike, 99% vidi od svake klavijature samo prednju stranu gde su priključci i natpis Yamaha, KORG, Roland...Ko hoće da glumi nekog šmekera i fensera, neka kupi one šarene modele koji se kače na vrat i sviraju na kolenima, stavi maramu oko vrata i naočare za sunce i piči bato. To je mnogo atraktivnije od pasivnog sedenja iza aranžera u nekom ćošku. Meni je mnogo bitnije šta je unutra u klavijaturi i kako zvuči, nego manekenisanje sa njom. Dobro, možda je nekome prevashodno "lepota" i fenseraj, meni to nije bitno uopšte jer ja radim kod kuće u studiju.

A što se tih zavlijanerskih semplova tiče (opet ti semplovi), pa to imate odavno na Korgu i zašto bi neko davao pare za novu klavijaturu kada sve te čergarske zavijuše, turske zujalice,sintetičke gajde i unakažene harmonike rade i na starijim modelima. Šta to onda dobijaš za 2300evra što nisi imao do tad, stvarno ne razumem...Te pare nisu moje, pa nek ih baca ko kako hoće, ali ovde neke polemike onda dalje gube svaki smisao, jer je ustvari pitanje zašto, iz kog razloga i sa kojim ciljem bi neko kupio novi PA3XLe i dao toliko para za koje ova sprava ne vredi.

velja87
11.09.2014, 15:03
Sto se tice izgleda, licno volim da klavijatura ne lici na cirkus i to je moj ukus.
E sad ti semplovi. Mozda zelim da stavim bubanj od 80 Mb koji sam radio pomocu sample robota iz nekog VST poput addictive drums i da stavim trilian finger bas od 40 Mb!? U originalu su te boje daleko vece, ali ja u klavi nemam potreba za bubnjem od nekoliko Gb jer nece na njih svirati bubnjar na elektroncu, nego cu odraditi stil pa mi netreba mali milion layera. Zato volim i smatram da je sempler dobra stvar, jer kao sto se tebi nesto svijda meni nemora da svidja i kako ce nesto da zvuci je moja licna stvar i ukus.
Ne volim da me ogranicava ni Korg, ni Roland, ni Yamaha ni bilo ko. Sa korgom si ipak najmanje ogranicen jer je najotvoreniji za rad. Inace sviram ceo zivot sa zivim bendom, a ponajmanje sa aranzerom i to kad moram jer je takva situacija.Toliko od mene, jer ovo je vec OFF topic.
Veliki pozdrav od mene :)

SMusic studio
11.09.2014, 15:40
Slažem se, PA3XLe stvarno lepo izgleda, a najveći CIRKUS, kako ti kažeš je po meni Roland E80.
Neću da pričam o tehničkim karakteristikama i poredim obe klavijature.

A semplovi bubnja, ako baš neko uživa kako mu moćno izlazi (po njegovom mišljenju) i ako mu to diže samopouzdanje, onda je to OK, samo, danas, na svim novijim klavijaturama su tolko dobro usemplovani bubnjevi da ne vidim više svrhu dodavanja nekih čuda od semplova.
Opet se vraćam na prosečnog slušaoca. Znaš li ko će da primeti da li ti je bubanj iz adictiva, EZ drumera ili iz klavijature? Niko,brate.
Drugo, Roland je dugo važio da ima najbolje usemplovan bubanj (SRX), pa nije ni imao potrebe za semplerom.

Da se vratim na temu, PA3XLe je još jedan u PA seriji, a to je aranžer i ne može se očekivati da ima u sebi ono najbolje što je trenutno u svetu klavijatura. Onda ne bi bio aranžer, nego workstation i koštao bi mnogo,mnogo više. Dobro je da je otvoren za rad, ali za manjinu muzičara koji to umeju da iskoriste. U većini slučajeva baš ta otvorenost dovodi do toga da ljudi upropaste i ono što je bilo ok u tim klavijaturama (mislim na zvuk).
Pošto mu je najveća zamerka cena (po meni opravdano), opet kažem i pitam ko će da mi odgovori: Šta je to toliko poboljšano kod PA3Xle u odnosu na PA900 da vredi tih 500evra razlike?

I zašto sam pominjao BK-9?

Jednostavno pitanje za kraj: Koji je to NOV aranžer do 2000 evra bolji po odnosu cena/kvalitet/mogućnosti od BK-9?

KORG PA3Xle to sigurno nije.

sale_band
11.09.2014, 16:03
E, kad bi mi neko poklonio BK, ja bih ga odmah prodao na ebayu.

Ovakve teme se zvacu jos od PA80.

I da ne zaboravim, ko hoce da skida ritmove i boje sa interneta, nek svira BK i sl.
Ko zna kako pravilno da koristi sve opcije klavijature, za njega je Korg.

keyboards
13.09.2014, 00:42
PA3le je klavijatura u nizu korgove ponude koja je neka vrsta balansa izmedju PA900 i PA3. Svakako da ima nesto stO je slicno a istovremeno i drugacije od navedenih modela i pokusava se naci kupac koji zeli nesto malo drugacije a povoljnije. Klavijatura je tek najavljena i treba je isprobati jer youtube i demo videi nisu mjerodavni za davanje suda o instrumentu. Svako poredjenje sa drugim modelom a narocito druge firme je bessmisleno. Jos nije izdata zamjena za PA3 koji je trenutno najbolji aranzer na marketu, jer ta zamjena se ocekuje kraje sledece godine. Primjecujem da na forumu ima odredjen broj onih koji bez razmisljanja brzo kude i hvale stvari o kojim se nezna jos mnogo. Primjecujem da se provlaci pristrastnost nekoj firmi i kude ostali aranzeri. Nema potrebe za time jer svako ima svoga kupca. Za one koji traze najbolje tu su Pa3 i Tyros 5 kao i predhodnici Tyros4 i PA2 a sve ostalo je stvar novaca koji se zeli uloziti i potreba. Najbolje i najefikasnije bi bilo diskutovati na ovu temu na osnovu saznanja o navedenom instrumentu a sto se tice Rolanda ili Yamahe imaju na forumu mjesta gdje se o tome moze pricati u okviru odgovarajucih tema namjenskih za navedene modele. Moj stav prema ovom instrumentu je, "Treba ga isporbati i vidjeti ima li zanimljivosti". Za mene osobno nije jer kupujem samo flagship modele od bilo koje firme ako mi se svidi.

DrPtr
13.09.2014, 15:20
PA3le je klavijatura u nizu korgove ponude koja je neka vrsta balansa izmedju PA900 i PA3. Svakako da ima nesto stO je slicno a istovremeno i drugacije od navedenih modela i pokusava se naci kupac koji zeli nesto malo drugacije a povoljnije. Klavijatura je tek najavljena i treba je isprobati jer youtube i demo videi nisu mjerodavni za davanje suda o instrumentu. Svako poredjenje sa drugim modelom a narocito druge firme je bessmisleno. Jos nije izdata zamjena za PA3 koji je trenutno najbolji aranzer na marketu, jer ta zamjena se ocekuje kraje sledece godine. Primjecujem da na forumu ima odredjen broj onih koji bez razmisljanja brzo kude i hvale stvari o kojim se nezna jos mnogo. Primjecujem da se provlaci pristrastnost nekoj firmi i kude ostali aranzeri. Nema potrebe za time jer svako ima svoga kupca. Za one koji traze najbolje tu su Pa3 i Tyros 5 kao i predhodnici Tyros4 i PA2 a sve ostalo je stvar novaca koji se zeli uloziti i potreba. Najbolje i najefikasnije bi bilo diskutovati na ovu temu na osnovu saznanja o navedenom instrumentu a sto se tice Rolanda ili Yamahe imaju na forumu mjesta gdje se o tome moze pricati u okviru odgovarajucih tema namjenskih za navedene modele. Moj stav prema ovom instrumentu je, "Treba ga isporbati i vidjeti ima li zanimljivosti". Za mene osobno nije jer kupujem samo flagship modele od bilo koje firme ako mi se svidi.

Bas to,konacno neko realan.Samo se pokriva sto vece trziste i svaki model ima neku svoju ciljnu grupu....Ni vreme nije bas sjajno za trgovinu pa verovatno otuda i toliko modela,cak i "custom" modela(PA300) ...sa namerom da se pridobije i zadovolji sto veci br kupaca...a provlaci se izmedju redova i jos jedan model- PA388 !Najverovatnije par sa PA300 ali 88-keys.O tom potom....
Kao sto rece "keyboards" svaki model je razlicit na svoj nacin pa ko voli nek izvoli.....

jmikulc5
14.09.2014, 09:52
Ljudi moji, po mom skromnom poznavanju tehnike, mislim da mi ni jedan od spominjanih aranžera neće donijeti više posla ili para... Prije 5,6,7,8 godina svi smo komentirali tadašnje zvijezde među njima, i do danas bavimo se istim poslom i dalje komentiramo,ali naše mušterije kojima sviramo to uopće ne zanima i ne vide neku razliku...Normalno da bi volio svatko od nas imati najnoviji model, ali odnos uloženog i dobivenog i nije baš realan...A i prati nas ovo nevrijeme neimaštine na ovim prostorima ...

calevh
14.09.2014, 11:10
Par puta u postovima čitam, "Pa3X najbolji aranžer na marketu, trenutno najbolja klavijatura aranžer, itd", jel' zaboravljate da je izašao Yamaha Tyros 5?

casper
14.09.2014, 12:20
....Za one koji traze najbolje tu su Pa3 i Tyros 5 kao i predhodnici Tyros4 i PA2 a sve ostalo je stvar novaca koji se zeli uloziti i potreba. ...

Ne zaboravljaju, zar ne vidiš da ih stavlja(ju) u isti rang. ;)

Djelomično se slažem da je PA3XLe izbačen da bi se kupcima ponudila veća mogućnost odabira. Ipak, meni se više čini da Korg time želi "zamaskirati" činjenicu da (još) nema odgovarajučih zakrpa za postojeći PA3x i ako je istina što kaže @keyboard, novi top model će izaći (tek) krajem iduće godine. Šteta ako je tako. Nadam se da nisam u pravu i da Korg neće postupiti poput tima koji je (2008) izbacio izvrsnu Audyu i ostavio korisnike na ledu (zakrpe nema niti će je biti), a kako stvari stoje i oni će morati mijenjati brend ako žele nastaviti raditi na "tehničko modernim sviralicama".

rolandx
14.09.2014, 12:27
calevh : Ponovo ide tema off topic, Uzoženo - Dobijeno. Ako ja sa aranzerom za dva, tri dana mogu da izadjem sa bilo kojom zvezdicom ili zvezdom i tako ga sredim da mogu da ispratim njegove sve pesme i to naravno super da zvuči ... odlično poredjano da glava ne boli, znaci da za taj aranzer imam materijala, mogu da ga sredim kako mi je volja a pri tome zvuci odlicno, sto verujem da Pa3xLe može ( kao i Pa3x) onda je OSIM CENE stvar resena. Korg još uvek potkrepljuje brdo materiala na našim download sajtovima, i kao najzastupljenija kod nas na trzistu, verovatno ce se dugo dugo kupovati.... Pa3xLe me iskreno nervira zbog njegove širine i necu ga nikada kupiti, (pre bih uzeo Pa3x) ali budimo realni, Pa3xLE ima svoje mesto na trzistu ( ne samo EX Yu)...

Mickey6
23.09.2014, 21:39
Da li bi neko iskusniji mogao da mi kaže vredi li da kupujem ovu klavijaturu? Vidim da je cena spuštena na 2000 E. Hvala!

dexter
24.09.2014, 14:50
pa pa80 ima out 1 i 2, promašaj!

rolandx
24.09.2014, 15:23
Kakva je zvučna kartica na Pa80 a kakva na Pa3xLe.. Neke stvari ne možeš da gledaš crno-belo. Ambient Drum Kits su vredniji od bilo kojih nedostataka. Po mom skromnom mišljenju, dmx koji zasluzuje paznju, odlazi u zaborav ( na zalost) iako nisam pristalica kompletnog zvuka generano ( ideje jesam kao i resenja za live nastup ) drago mi je da je softverski uspešno obogaćena drum sekcija... Ima nedostataka iz drugih uglova. Start stop mi je bolna tačka,... ali sve ostalo je odlično uradjeno. E sada cena spram Pa3x jeste diskutabilna. Ali veoma, veoma, pametan potez KORG kompanije, iz razloga što će povećati potražnju nad Pa3x-om ( zarad male razlike u ceni što se tiče znalaca) i uspešno prodavati Pa3xLE onima koji nisu baš upućeni u mogućnosti i k-ke. Svaka roba ima svog kupca. Da su se obrukali - nisu. Jesu nam zamazali oči, ali nadajmo se da će u svim sferama poizvođača nići potpuno nova ideja, oblik, sinteza, brend,.... koji će nas baciti u momentalni trošak.

bogy
24.09.2014, 20:08
Bio sam danas kod mene u radji i izprobao sam ga ista klaviatura kao na pa3x a tehnika od pa900 nije losi izgled samo cena me malo muci 2499€ :D

barun
16.11.2014, 15:53
prijatelj mi ga je ovdje u Njemackoj kupio ,mislimna pa3x le, i ono sto ON kaze je da je kljava za te novce vrhunska,ulozeno dobiveno --veliki plus,a sad svakom po volji,ja sam jos uvijek na pa 500 jer zadovoljava moje potrebe, :D

sxkn7
30.12.2014, 20:46
ima li neko da je već tezgario sa PA3XLE i kakvi su utisci ?

gjoko
03.01.2015, 20:37
SoundFont? format import function

sta ovo znaci...? dal to cita semplove u SF2 format ?

bokivelik
04.01.2015, 22:12
Drugari odavno nisam pisao nista na forumu ali evo da se javim.:D Sviram pa800 i za neki dan planiram pazariti Pa3xle. Nebih namerno da uzmem pa3 jer su mi malo dirke problem posto povremeno sviram solo sa bandom pa mi trebaju prilagodjenije dirke sto pa3xle ima. Dirke su kao na pa1x (poluotezane) i vrh =D>za mene. Cena od 2000e je sasvim odgovarajuca za spravu. Ima sve sto mi je potrebno pocev od vocalista do saplera. Sve u svemu cist pogodak odnos cena i kvalitet(ulozeno dobijeno). Aluminisko kuciste, odvojeni fill,amient drum i 76 dirke vrede 500e vise odnosu na pa900. Toliko za sada javljam se kad je budem isprobao na svirci i imao malo duze u rukama.;)

sxkn7
04.01.2015, 23:22
Nebih namerno da uzmem pa3 jer su mi malo dirke problem posto povremeno sviram solo sa bandom pa mi trebaju prilagodjenije dirke sto pa3xle ima.

je li to znači da dirke na PA3XLE nisu tako tvrde kao na PA3X-u ali nisu ni tako mekane kao na PA800 ?

aleksakorgpa500
05.01.2015, 00:41
Po meni jedan od boljih dizajna ako ne i najbolji.

Dell
05.01.2015, 01:11
Pa gdje si Boki južnjačino, sto godina :)

bokivelik
05.01.2015, 15:41
Tu sam @dell pratim sve ali se slabo oglasavam:lol:=))=))
Dirke su bolje od Pa3x pa u neku ruku bolje i od Pa800 jer na njoj su dirke bez tegova pa su mi malo mlitave. ;)

bokivelik
03.02.2015, 01:20
slike vise govore od reci...

nesaband
03.02.2015, 01:48
Lepo lepo Boki.Nek te lepo sluzi i da uzmes mnogo para sa tom "azdahom"

bokivelik
03.02.2015, 01:56
Hvala Shone ...;)

stoske
17.02.2015, 09:00
Trenutno radim na pa1x pro pa sam hteo da uzmem nesto novije kao sto je pa3x le. Zanima me misljenje onih koji rade na ovoj klavijaturi.

rolandx
17.02.2015, 12:53
Mišljenja su uglavnom iznešena, na zalost vecina onih koji nisu vlasnici ALI garantujem da su 99,99% upravu sto se tice samih mogucnosti... Sto se tice ličnog utiska, svako ima svoj ukus i potrebe. Vlasnici Pa3x-sa 76, prodaju i menjaju za manju... Čemu pa3xLe po neznatnoj ceni jeftiniji... Mislim da se kod nas veoma slabo kupuje ta klavijatura...

stoske
17.02.2015, 12:59
Vidim da je u sky na akciji oko 1850€, a nigde na forumu nisam procitao misljenja vlasnika

rolandx
17.02.2015, 13:23
Evro je malo drugačiji nego što si ti izračunao...

Pa3x - 308.210,oo RSD ...........................................2568 EUR
Pa3x Le - 237.881,oo RSD (sniženo sa 297.500,oo).......1982 EUR

Kurs je otprilike 120... Pa3x Le koštao je 2479 EUR...
Tako da i skoro 600 evra jeftiniji spram Pa3x-sa, nije kod nas našao put do svojih kupaca ... Nadam se da niko gore navedene cene nije shvatio kao reklamu, jer sam poredio cenovnu razliku dve klavijature.

Sniziti cenu za klavijaturu čak 500 evra, ... ima li smisla? Žao mi je onih koji su po izlasku ove klavijature na tržište platili 2500 eur. Verovatno ima i takvih...

NikolayTheM
31.03.2015, 14:05
Da li neko moze da napise mane iz licnog iskustva?
Najvise me brine sto nema IFX, pa je pitanje kako ce raditi setovi sa klavijature koje ga imaju.

sale_band
01.04.2015, 12:07
Pobogu druze, pa nije jedino resenje kupiti klavijaturu i samo ubaciti tudji set.

Nema nista dok ne sednes i redon jedno po jedno ne sredis po svom ukusu, tako da sta god ubacis, sigurno nece biti to-to

NikolayTheM
01.04.2015, 15:08
Znam ja sve to, celog zivota sklapam setove za LE jer mi se nikada ni jedan set nije svideo. Ali postoji par setova za pa3x gde taj IFX igra veoma bitnu ulogu...

Yo-L-Kan
11.04.2015, 00:25
Navalili svi za 1 i 2 izlaz, a ja nikad i nigde nisam video da ih neko koristi. A cini mi se i da nisam ni cuo da ih je neko tamo koristio. Po mojim saznanjima postoji samo legenda da onaj ko to zna da namesti (a znam da nije nista komplikovano) njemu aranzer radi extra! Hihihi.

E sad, kao sto npr. svaka marka automobila ima mnogo modela i mnogo varijacija medju tim modelima (te sa manjom konjazom, a vecom kubikazom i obrnuto, te dizel, benzin itd.) tako i KORG pocinje da ima sve vise razlicitih varijacija klavijatura i umesto da budete zadovoljni kao kupci zato sto Vam je povecan izbor vi kukate :D.

A to sa cenom - sve, ali ponavljam sve sto je najnovije na trzistu ima cenu koja je "prenaduvena" bas zbog onih koji se zalete da je kupe odmah(a neko ih je pomenuo da mu ih je zao).

I za kraj - kolega koji je kupio, jos uvek, nista nije rekao o njoj :D
Nadam se da ces nam reci licni utisak i prosvetliti nas, jer svi pricaju o onome sto su videli na internetu, a ti si imao priliku da se upoznas sa spravom.

Hvala ti unapred. :D

dexter
16.04.2015, 15:51
ja ne mogu zamisliti da jedan stereo kanal može dobro izbaciti sve frekvencije a da se to dobro ustima, nema sanse.

OUT 1 bass pedala, aux na Bass binove
OUT 2 bass gitara, aux na Bass binove
Sve ostalo na L + R

Kraj priče i dobiješ pravi sound.

Naravno ulogu igra sam sistem i naravno vaše uho.

casper
16.04.2015, 16:54
Pogrešna postavka.

Citat:
<table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td class="alt2" style="border:1px inset"> OUT 1 bass pedala, aux na Bass binove
OUT 2 bass gitara, aux na Bass binove </td> </tr> </tbody></table>
U velikoj mjeri si degradirao kvalitetu bas bubnja, a pogotovo bas gitare.

Yo-L-Kan
07.05.2015, 06:58
Toliko za sada javljam se kad je budem isprobao na svirci i imao malo duze u rukama.;)

Hajde kolega javljaj, jako sam nestrpljiv da cujem utiske o ovoj klavijaturi.

ella 85
07.05.2015, 10:49
Mene zanima zasto bi degradirao kvalitet kick-a i bas gitare.

Ja sam radio na oba nacina......uvijek je bolje radilo kad sam ovako odvajao kick i bass.

casper
07.05.2015, 11:08
Zato što je frekventni opseg bas bubnja, a pogotovo bas gitare mnogo širi nego što reproduciraju bas binovi. Kada se na ovakav način (citat u mom predhodnom postu) usmjeri bas bubanj i bas gitara, nedostaje im dobar dio "viših" frekvencija koje su odgovarne za precizan i kvalitetan sound.

To što si čuo ili doživio bolji sound spajajući na ovaj način može biti uzrokovano lošim/nekvalitetnim ozvučenjem, krivim postavkama u klavijturi ili možda nekim trećim razlogom.

dexter
07.05.2015, 11:51
CASPER, kick i bass gitaru pustam u binove, ali ih pustam i u satelite, gdje fino ofarbam tonski te iste, nema logike pustati pedalu i gitaru samo u binove.
Nadam se da sam sada rekao sta sam htio. Poenta priče i jest da su na posebnom kanalu, da se mogu fino ofarbati tonski, i pojačati i smanjiti po želji.

ella 85
07.05.2015, 12:54
Naravno.......kick i bass idu u odvojen kanal u mixeru........ustimas ga po zelji i ide u satelite.........a onda ga dodajes u aux i samo podebljas bas binovima...........niko nije ni rekao da ide samo u basove,to bi bila ludost :D
Dodato:
Jos bolja stvar u ovome sto u bas binove pustis samo kick i bass.......i izbjegnes da ti u basove idu fuss solo gitara dobos itd........dok kod normalnog spajanja na mixer u basove moras pustit sve

casper
07.05.2015, 13:34
OK, bitno da se razumijemo što se tiče frekvencija. ;)

Post na koji sam reagirao izgleda ovako

Citat:
<table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td class="alt2" style="border:1px inset"> Originalno postovano od Dexter
ja ne mogu zamisliti da jedan stereo kanal može dobro izbaciti sve frekvencije a da se to dobro ustima, nema sanse.

OUT 1 bass pedala, aux na Bass binove
OUT 2 bass gitara, aux na Bass binove
Sve ostalo na L + R

Kraj priče i dobiješ pravi sound.

Naravno ulogu igra sam sistem i naravno vaše uho.
</td> </tr> </tbody></table>

Iz napisanog je potpuno jasno da bas pedala i bas gitare preko OUT1/2 poslana samo na bas bin. Ostalo ide prema L+R izlaze.

Yo-L-Kan
13.08.2015, 01:44
Juce sam kupio ovu klavijaturu i ja sam jako zadovoljan. Jako kvalitetna izrada, zvuk mi se svidja dosta (i preko slusalica i preko razglasa), a dirka je skroooz po mojoj meri. Tako da, ovo je klavijatura po mom ukusu. Sto se mene tice svaka preporuka!

sxkn7
19.08.2015, 23:39
imao sam priliku probati tipke na PA3XLE i razočarao se njihovom tvrdoćom koja je skoro ista kao i na PA3X. Samo što PA3X mislim da ima "drvene" crne tipke dok su kod PA3XLE "normalne" crne tipke samo što su klizave. Šteta što PA3XLE nema mekane tipke kao PA300 / PA600 / PA900...

bokivelik
29.08.2015, 20:46
Drugari kupio sam pa3xle jos februara meseca ali nikako nemam vremena da se javim.
Prezadovoljan sam njom prvo kvalitet izrade je daleko bolji i lepsi od pa900,600... Skoro i lepsi od samog pa3x 76.:D Tanji je i laksi. Dirke su fenomenalne samo za moj ukus tvrdje pa sam promenio opruge i sviram lakse nego na bilo kojoj klavijaturi. Sound je isti kao i kod obicnog pa3 nema nikakve razlike. Ima nedostatke koje su i sami proizvodjaci naveli ali odnos cena i to sto pruza je vrunska.:)
Pitajte sta vas interesuje odgovaram kad stignem. Pozz..;)

ella 85
29.08.2015, 20:52
Moze li neki argument vezano za potpuno isti kvalitet zvuka pa3xpro i pa3x le.

Jedna je skuplja druga jeftinija.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

sxkn7
29.08.2015, 21:38
Dirke su fenomenalne samo za moj ukus tvrdje pa sam promenio opruge i sviram lakse nego na bilo kojoj klavijaturi.

Molim te opiši detaljno postupak mijenjanja opruga - je li može stvarno čovjek sam to da uradi ili mora neki majstor ? Kako se dolazi do tih opruga i kakve su one (tvrde / mekane za razvlačenje / duge / kratke / debele / uske itd.) ? Da li su ti tipke sada lake kao na PA300 / PA600 / PA900 ? mnogo hvala na odgovorima !

bokivelik
30.08.2015, 15:32
ella 85
Tako sto su parametri za stelovanje zvuka 80% isti. U master EQ se razlikuje malo ali nista posebno. Cita skoro sve ritmove sa pa3x. Ostalo uporedi fabricke specifikacije pa ces da vidis razliku u ceni.;)

sxkn7
opruge mozes da nadjes po netu kolko hoces od bilo kog Korga. Skoro pa je sve isto.;) Ja sam stavio opruge od triton TR u crnoj boji. A kod mene su fabricke u srebrnoj boji. Menjanje je veoma prosto (pa3x,pa3xpro i pa3xle za ostale neznam):confused: Odozdo postoje srafovi koji posebno drze samo dirke tako da nemoras da rasturas celu klavijaturu.:D Kad skines srafove povuces lagano na spolja i nazad dok iskonektujes flet kablove odozdo i masu. Kad izvadis klav napolje opruge i dirke se skidaju prstom (moze neki alat cisto da ne zaboli prst). Ostalo ces sam da skapiras. ;)

ella 85
02.09.2015, 14:17
Znaci u pitanju je licni sud o zvuku na oba aranzera .

Meni pa3xle vise lici na pa900....po zvuku i po opcijama.

bokivelik
03.09.2015, 22:19
ella 85
Laicki receno Pa3xle je nesto izmedju pa900 i pa3x.:D A reci mi gde si poredio kako zvuci pa900 i kako zvuci pa3. Isti ritam jedna pored druge.:confused: Aj kad to uradis ti se javi da cujem kakva je rzlika u tonu?:confused:

nelica2002
04.01.2016, 18:30
Poz. Da ne otvaram novu temu,pošto je prošlo nešto vremena od izlaska ove klavijature,vjerovatno se i zna više o njoj. Moja dvojba dali polovan pax3 ili novi pax3le,i kakav je vokalist u specifikaciji piše voice live 3.

ticaa
07.01.2016, 16:12
Harmonizer je isti kao i na pa900, mislim, ali nisam siguran da je to prebacen TC Helicon iz pa2x. Na pa3x je drugaciji, bar ovako sa korisnicke strane, sad da li je hardware isti ili drugaciji ne znam, ali mislim da nije.
Imao sam prilike da se igram sa pa3x LE par puta, jos se lomim da ga uzmem.
Dirka jeste "malko" poteska ali nista stravicno, meni odgovara ali sve je to stvar ukusa. Kvalitet izrade je daleko bolji nego kod pa900/600/300 ali iako kuciste klavijature izgleda isto kao na pa3x, nekako imam osjecaj da je za nijansu tanje i nekvalitetnije (testirao kuckanjem zglobom na prstu, k'o na vrata tako da ne garantujem ni za sta :D ).

nelica2002
07.01.2016, 17:14
Nije to loša klavijatura,ali pošto radim sam vokalist mi puno znači, imam aktivne zvučnike pa nebi mix sa sobom vukao,a koliko čujem vokalist je na pa3 za klasu bolji,vjerovatno ču prevagnuti prema polovnoj trojki

ticaa
11.01.2016, 07:47
Vjerovatno da jeste bolji, ali mislim da se to nece primijetiti u svirci toliko. Razlike u kvalitetu zvuka koje oni naprave od generacije do generacije jesu primjetne ali tek u idealnim uslovima dolaze do izrazaja. U realnim situacijama ipak, bitniji faktor je prostorija i oprema. Sto se tice harmonizera u funkcionalnosti mislim da je razlika to sto je na pa3x le troglasan, a na pa3x cetvoroglasan sto je po mom misljenju apsolutno nebitno i na pa3x le nedostaju neki efekti, ne znam tacno koji ali opet ne vjerujem da su na pa3x le izostavljeni ovi osnovni koji se na kraju krajeva u praksi i koriste. Ti na pa3x le imas reverb, hall i troglasan harmonizer a koristices gornju ili donju tercu i eventualno u 1% slucajeva ta 3 glasa. Da li on pored toga ima jos 99 ili 500 efekata manje vise je nebitno. Oni moraju da dodaju nove funkcionalnosti kako bi mogli da izbace novu seriju i zarade novac ali to ne znaci nuzno da su svakome potrebne te funkcionalnosti. Jako zgodna stvar na harmonizeru na pa3x je sto ima posebno dugme za dual. Meni bi znacilo to na pa3x le ali nije mi vrijedno 700eur razlike.

mimiki
11.01.2016, 08:25
moje misljenje je da je pa3xle skroz dobra klavijatura I da nema potrebe doplacivati mnogo za pa3x

razlike su po meni od stvari koje ja koristim bitne,inace koristim pa3x

prednosti pa3x - 1.ima slidere potenciometre I vise drugih nekih precica,dva reda performance sto meni mnogo znaci jer npr u drugom redu poredjam samo terce ili kako kome odgovara uglavnom bolje kad ima vise zbog organizacije I brzeg pristupa performansi 2.jaca konstrukcija 3.maxx audio(koji po meni i nije neophodan moze se i bez njega ali je koristan)

prednosti pa3xle - 1.Veci i dosta osetljiviji displej sto ubrzava bar meni rad sa klavijaturom I to mi je bitna stavka 2.Softverski je bolje odradjen sto je isto jako bitno (dosta je brzi od pa3x,mnogo brze se pali klavijatura,3 puta brze ucitava semplove i setove,tkao da kad se pakuje I prepakuje set to ce se mnogo brze odraditi na pa3xle(snimicu jednom razliku video zapisom koliko npr ucitava jedan te isti sempl pa900 i pa3x),ima nekih isto korisnih dodotaka u OS-u,npr kad udjes u songbook u pa3xle ima opcija init songbook a to je opcija koja brise sve pesme i songbook-a dok na pa3x mora manuelno to da se radi barem na pa3x nisam nasao tu opciju na klavijaturi,onda npr boje u useru u LE kad hoces da slozis ima opcija DELETE,COPY,PASTE sto je isto ok ako si npr obrisao neki sempl pa hoces da obrises iz usera ili ako hoces boju da premestis na drugo mesto to se jako lako radi,tako I za ritmove isto ima opcjia u padajucem meniju za delete I premestanje sto je isto super

nekom mozda nista od ovog ne treba,ovo je moje misljenje a najvise mi se svidja kod LE ta brzina,tj najvise me nerviraju sto su pa3x napravili tako sporog u ovom veku I sa ekranom kao da se tek pojavila touch screen tehnologija...

ticaa
11.01.2016, 13:14
Da.. brzina. Ja mislim da je problem u tome sto i u trenutku kada dizajniraju klavijature ne koriste najnaprednije tehnologije nego nesto "osrednje" sto ce brzo biti prevazidjeno i onda ce novi moci novi model da naprave dosta lakse. Evo i pa4x.. brzina je ok ali ekran je presmijesan.. u vrijeme 4k rezolucije i najmodernijih IPS panela oni stavili ekran kao sa najlosijih kineskih telefona.
Slazem se sa @mikimiki u svemu i samo bih jos dodao, po mom misljenju, najvecu manu pa3x le a to su izlazi.. pa80 je imao L, R i jos 2 izlaza a sada pa900/pa3x LE, recimo 13 godina mladji naslednik nema. To je apsurdno.

mimiki
11.01.2016, 14:05
e to nisam spomenuo jer nisam bio siguran da li LE ima to a pa 900 znam da nema to nisam mogao da verujem ne mozes ni mik na kanal da odvojis..

japisound
23.01.2016, 20:06
Pozdrav svima na forumu,jedno pitanje za kolisnike pa3x le,da li ribon controler funkcionise na korgu pa3x le ili je samo stavljen kao imitacija.Izvinjavam se ako sam pitaje postavio u pogresnoj temi ali ne nadjoh da je negde pisano o tome.

bogy
25.01.2016, 10:31
Korg Pa3x Le nema Ribbon Controller to je samo maska(plastika).

striphio
11.03.2016, 16:36
Evo i ja nešto razmišljam o ovoj klavijaturi. Sjećam se da sam je nekad probao u radnji i da me je dirka oduševila. Pročitao sam sve o mogućnostima u manual. Ima li neko ko je već koristi duže vrijeme na svirkama da malo još podijeli svoje utiske, kako radi... ili ako ima neki nedostatak, bug... kvalitet tastera, vokalizer ili slično? Vidim ima neki limiter i opcije, jeli to od kakve praktične koristi za žive svirke?

mimiki
18.03.2016, 08:52
greska,tek sad video da se radi o LE a ja se raspisao bio kao blesav pa sam obrisao post :D

Deeda
21.03.2016, 14:36
Koje su prednosti ove klavijature u odnosu na pa2x?

mimiki
21.03.2016, 14:51
uh u krug sve pitanja ,pa3x,le,pa900,pa600 bolje izlaze od prethodnih i citaju sve

nikadvisekorg
09.07.2016, 15:36
ima li ko ovo s foruma, da mu postavim par pitanja na pm..... razmišljam se da uzimam ovo.....

GALA
09.07.2016, 19:11
[QUOTE=mimiki;288354]uh u krug sve pitanja ,pa3x,le,pa900,pa600[bolje izlaze od prethodnih i citaju sve

Da se nadovezem na ovu Dezinformaciju Nista tu (bolje ne izlazi)...provjereno pricam..na Pa2x je puno bolji zvuk i radi cistije od Pa900....na Pa900 se osjeca da je osiromasen ton...na pa600 jos gore,al to je i za ocekivat jer je Pa2x puno veci rang sinta..Pa900 i pa600 su bogatije po funkcijama kao sto je EQ al djaba to nesto sto fali u zvuku nemoze se nadomjestit EQ....

Deeda:Koje su prednosti ove klavijature u odnosu na pa2x?

evo odgovor ako nije kasno..
u prednosti su zbog EQ...znaci sto mozes svakom oscilatoru dodjelit EQ,svakom elementu bubnja..to su ove nama bitnije prednosti ili bar meni bitnije...osobno nisam probao Pa3x Le pa nemogu tvrditi za ton al pretpostavljam da je kao i na Pa900...pozz

ffb
09.07.2016, 21:39
Hahaha, na ovakve teme dobro dodje jedna pjesma od Jasmina Stavrosa ,, Umoran''

nikadvisekorg
23.07.2016, 00:26
@GALA ne znam u tvom postu ko je koga tu citirao sve je nejasno..... ali taj ko je rekao da nema tu neke čistine između pa2 i ovih novijih nek ide kod očnog lekara il nek dođe kod mene da mu demonstriram razliku.... učitavamo njegov isti set i sa par podešavanja da vidi.....
Mrzi me već da pišem u ovakve teme nekim ljudima lakše uterati u dupe nego u pamet.....
Sve i da je isto sve kao na pa2.... samo mogućnost više da u drum track može na svakom elementu bubnja posebno da se menja ekvilajzer je 100% bolji ton....

mimiki
23.07.2016, 00:28
respect

Dodato:
Gala stvarno si napricao gluposti :)

robert_313
18.03.2017, 11:26
Dvoumio sam se između polovnog pa3x ili novog pa3x le i uzeo pa3xle
Klavijatura će raditi isto ubaci li se set u pa3x, paxle ili pa 900. Sve je do seta. Brza je klavijatura, dobra tipka(što mi je i najbitnije).

bruder
28.03.2017, 21:50
ja am novi na ovom forumu, i u istoj dilemi kao ovaj kolega dali polovan 3xpro ili le nov. pa me zanima vase misljenje i savjet . hvala unaprijed

mimiki
28.03.2017, 23:45
Posle toliko godina otkad je izasao pa3x mislim da su svi provalili koliko je neunistiva ta klavijatura I godine joj nista ne smetaju,stvarno je odradjena najbolje od svih do sada,tako da ce pa3x star sada 3 ili 4god biti vredniji od pa3x le za godinu dana kojeg bi sada uzeo novog :)

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

bruder
29.03.2017, 20:55
kolega hvala ti puno za savjet. Nisam bas upucen u te aranzere posto imam dugo triton le a sad trenutno imam potrebu za aranzerom.

gnovako8
04.05.2017, 23:15
robert_313 upravu si 100% ja sam imao pa3x i kupio pa4x i prodao sam ga i kupio pa3xLe sve to manje vise isto radi uredu ako koristis tvornicke a to se slabo koristi na korgu onda ima razlike izmedju pa3x i pa4x ,,stavis primjer brma set u sve tri klavijature isto zvuce stavio sam jednu pokraj druge to je to..a sad sto ima konverter iz midi u style meni nepotrebno nekoristim namjenske,i ok ima jos nekih detalja ali sasvim nepotrebno za live svirku,i velika mana pa4x koji puno skuplji ima kasnjenje kad prebacivas perfomancu za takvu klavijaturu zalosno,,dok jedan pa1x brze prebaci perfomancu,,to je moje misljenje.i recimo to sto pa3xLe nema out 1 i 2 nema veze nikake radi na LR sasvim ok ako se dobro ustela na mixeru...

dado123
06.05.2017, 17:48
Pozdravim svim kolegama jedno pitanje u vezi pa3xle nakon sinocnje svirke neradi mi jedna tipka tj gis(as),crna na bilo kojoj boji neradi samo ona ostalo sve radi pa da neidem majstoru jer ga nema u blizini sfa mogu da napraavim ja sam ako moze pomoc mala...

Alen P
06.05.2017, 19:09
Sablona ista ko na svakoj drugoj klavijaturi: otvorish je, provjeris sve ribbon kable/konektore (van/nutra),moze malo i kontakt spreja. Ako nije do toga, skidash tipke, dal je potrebna oktava...da se skine gumena traka u cijelosti. Slijedi ciscenje gume, plocice na koju prianja guma. Neki je samo ociste, ja sam znao josh premazati grafitom (isarati olovkom).

dado123
06.05.2017, 19:41
Posto prvi put ovo radim skinuo sam tipke iza plocu ocistio dobro gumice i plocu i radi nisam imao grafita to cu ako opet zasteka skinut sve gumice i ocistiti tako da je prvi pokusaj uspjesan radi kao sat,hvala na savjetu opet pozzz

Alen P
07.05.2017, 00:42
Super! Bash mi je drago.
Lp.

zagorec
07.05.2017, 12:04
zasto video nije dostupan?

nikadvisekorg
10.05.2017, 19:04
Dvoumio sam se između polovnog pa3x ili novog pa3x le i uzeo pa3xle
Klavijatura će raditi isto ubaci li se set u pa3x, paxle ili pa 900. Sve je do seta. Brza je klavijatura, dobra tipka(što mi je i najbitnije).
Mislim da je smešno da neko u 21. veku ovako nešto napiše a sebe smatra muzičarem i živi od toga? Ili sam pogrešio?
Naravno da će jedan te isti čist sempl raditi isto na približnim modelima, ali one ostale mogućnosti koje svaka novija sprava poseduje su ono što pravi razliku....

Sent from my SM-J500F using Tapatalk

srki Fantom
23.06.2017, 18:43
Ja sam juce probao Pa3xle jedno sat vremena u muziksopu i mogu vam reci da sam se odusevio,iskreno jedva sam se odvojio od nje.Klavijatura je mnogo dobro uradjena kuciste,tasteri,drvene Stranice,tanka,elegantna,dirka ma dirka je perverzija mekana plitka brza jos da bude bolje na istom stalku gore stoji Pa3x tako da sam mogao da uporedim dirku.
Znaci kad predjem sa Pa3x na Pa3x le toje takvo olaksanje da nemogu da opisem.Uopste nije glomazna i teska iako ima 76 dirke(kao nur. Pa2x)
I molim vas nemojte vise da uporedjujete Pa900 i ovu Klavijaturu jer je ova sprava bar za 2 klase iznad(bar sto se izrade tice)
I da dodam jos nesto ko planira da kupi pa900 nek skupi jos par stoja i kupi Pa3xle nece se pokajati.

Cegor5
15.12.2017, 13:05
Mozda malo glupo pitanje. Moze li mi netko reci, ako na ovoj klavijaturi npr. koristim set od Pa2x pro ili od Pa900, hoce li on zvucati isto kao na ove dvije?

I ako hoce, sto se moze uraditi da zvuci bolje?