PDA

Pokaži Full Verziju : korg pa60 problem

Bucin Nikola
24.03.2014, 11:52
Desava mi se na klavijaturi dok sviram i prebacim boju neku drugu da ostanu neki tonovi zalepljeni i to se cuje dok opet ne prebacim na drugu boju,kao da zablokira na boji.radio sam kompletan sistem na fabricko stanje,ubacio stari set al opet išsto.Da li neko zna sta moze biti,ili da je imao isti problem?

Simbad84
24.03.2014, 12:43
Jesi probao drugi set da ubacis?

Bucin Nikola
24.03.2014, 12:51
Nisam,mada neznam da li je moguce da je do njega jer je do skoro radilo ok

acakasper
24.03.2014, 13:19
to ti je do operativnog sistema,meni se to desavalo na pa50,ubaci ponovo os.

Bucin Nikola
24.03.2014, 13:32
Jel moze sistem od pa80 da se ubaci na 60? Ako nema sta zahebat sa tim?

acakasper
24.03.2014, 13:44
neces zafrknuti nista,ubaci slobodno.

Bucin Nikola
24.03.2014, 13:59
Ok,javljam sta sam uradio.
Dodato:
Sistem od pa80 nece da ocita sa flopija,u cemu je problem?

acakasper
24.03.2014, 14:55
udji na krgovu stranicu i skini bas za pa60.

i jos nesto,proveri dali si dobro obavio postupak resetovanja klavijature,pa onda dali si dobro poceo postupak ubacivanja os-a.

Bucin Nikola
24.03.2014, 16:53
Sve je uradjeno dobro,ali opet isti problem,i drugi set i sve je probano i opet nista.

acakasper
24.03.2014, 17:00
sa novim os-om isto se ponavlja?

Bucin Nikola
24.03.2014, 17:39
Da

acakasper
24.03.2014, 18:06
Hajde uzmi probaj jos jednom,ucitaj os,pa set,ti simptomi mi sve ukazuju samo na ponovno ucitavanje operativnog sistema,nemoguce da je neki mehanicko elektronski kvar da nesto u elektronici prespaja.

Bucin Nikola
24.03.2014, 18:09
Kazi mi,rekao si da treba restart pre ubacivanja os? Kako da je resetiram
Dodato:
E jos nesto,kada sam zavrsavao ubacivanje os prilikom ocitavanja flopi diskete zadnje,pokazalo je da ne dostaju neki fajlovi,a sve je skinuto sa njihovog sajta.

acakasper
24.03.2014, 18:34
kad upalis klavijaturu drzis fade in/out.ali da ti disketa sa osom bude u readeru.tada ce se os pokrenuti i instalirace se.

samo nesto,izbrisace ti sve RESOURCE,posle toga moraces da ubacis ponovo.

Bucin Nikola
24.03.2014, 20:19
Sve uradio i nista,opet isto

makl
24.03.2014, 20:30
jesi li sve brisao iz nje pa ponovo ucitavao???

Bucin Nikola
24.03.2014, 22:18
Jesam,vratim sve na fabricku postavu.al kazao sam,priliko ucitavanja resursa na petu flopi d. ispise da nedostaju neki fajlovi.

makl
25.03.2014, 00:47
Mozda i nedostaju, jer i meni su nedostajali na pa 50, a skinuo sam sa korgove stranice...probaj potrazit negdje drugdje backup za pa 60, pa njega ucitat, jer i ja sam imao takav problem, izgleda da su ti backupi na sluzbenoj stranici demo, iako bas nema logike to...

Bucin Nikola
25.03.2014, 01:17
Ucitao opet sve iz pocetka,nije prijavljivalo greske ali sad je jos gore,kako pocnem svirati tako lepe tonovi,i sve tako dok ne prebačim na drugu boju,na svaku boju isto...jel zna neko kako da je probam resetovati? Ili nesto drugo da probam?

zaki1
25.03.2014, 01:56
Ne brini ti za te fajlove ,to je u Korgovom upustvu stavljeno kao napomena: "Note: After last disc has been loaded, a "Some files missing" message may appear. This may refer to some User data,so it is not a problem.Pres EXIT to exit massage.

Bucin Nikola
25.03.2014, 10:56
Ok je to,nego sta jos da probam,kako bi je mogao resetirati?

makl
25.03.2014, 11:53
Kada i kako koristite ove diskete?

1 OS disketu koristite kada zelite da instalirate novi OS (operativni sistem).
Postupak je sledeci:
Ugasite klavijaturu > Ubacite disketu sa OS-om > Upalite klavijaturu > Kada vas pita da li zelite da ucita novi OS, pritisnite ENTER > Kada se ucitavanje zavrsi ugasite klavijaturu > Upalite ponovi klavijaturu i novi OS je ucitan.
NAPOMENA! Ovim postupkom svi user podaci (ono sto smo mi ucitali ili napravili), style, performance i program OSTAJU NEPROMENJENI.

2 Musical resource, 5 disketa, koristite kada zelite da postavku klavijature vratite u fabricko stanje. Mozda ste preko fabrickih stylova upisali svoje, mozda zalite da prodate klavijaturu, mozda zelite ..... Bez obzira sta zeleli postupak je sledeci.

Na klavijaturi pritisnite dugme DISK > Utilities 1 page, izaberite opciju "Restore data" > Izaberite sa ENTER da je izvor flopy disk > Potvrdite opet sa ENTER > Kada trazi da ubacite disk1, ubacite disketu broj 1 i pritisnite ENTER > Sacekajte da se operacija zavrsi > Ovo sve ponovite i za diskete 2, 3, 4 i 5 > Kada se sve zavrsi ugasite klavijaturu > Ponovo upalite klavijaturu i imate Fabricku postavku,( sad je ko nova).
NAPOMENA! Ovim postupkom svi user podaci (ono sto smo mi ucitali ili napravili), style, performance i program BICE POBRISANI.

3 Postoji i situacija kada koristite svih 6 disketa. Ova situacija je takozvano VIRUSNO STANJE, tj kada klavijatura blokira ili ne radi kako treba. Ovom procedurom cete pobrisati SVE podatke sa SSD (internal SSD memory).

Postupak je sledeci:
Ugasite klavijaturu > Ubacite disketu sa OS-om > Upalite klavijaturu > Kada vas pita da li zelite da ucita novi OS, P R I T I S N I T E d u g m e "FADE IN/OUT". !!! Ovo je jedina razlika u odnosu na prethodnu proceduru >Sada se formatira (brise) kompletana SSD memorija i ucitava OS. > Kada je to gotovo pritisnite bilo koje dugme na klavijaturi i izvadite disketu iz klavijature > Sada uradite postupak pod brojem 2 tj ucitavanje Musical resource >
Pritisnite dugme DISK > Utilities 1 page, izaberite opciju "Restore data" > Izaberite sa ENTER da je izvor flopy disk > Potvrdite opet sa ENTER > Kada trazi da ubacite disk1, ubacite disketu broj 1 i pritisnite ENTER > Sacekajte da se operacija zavrsi > Ovo sve ponovite i za diskete 2, 3, 4 i 5 > Kada se sve zavrsi ugasite klavijaturu > Ponovo upalite klavijaturu.
NAPOMENA! Ovim postupkom svi user podaci (ono sto smo mi ucitali ili napravili), style, performance i program BICE POBRISANI.

I na kraju sedma disketa, koja je prazna, sluzi da u nju ucitate set koji imate, i da ga imate u rezervi, kao Backup, ako se kojim slucajem nesto desi od gore pomenutog.
Postupak je sledeci
Pritisnite dugme DISK > Opcija SAVE > Opcija ALL ( to znaci da ce da sacuva ceo set) > Ubacite disketu > Pritisnite F1 da izaberete flopy > Dobicete opciju NEW_NAME.SET, u tom trenutku mozete da date ime setu > Pritisnite F2, Save > Potvrdite sa ENTER

Bucin Nikola
25.03.2014, 12:20
Sve sam ja to uradio ali opet isto šsve se desava ko i pre,nego pitam za restart,mora imati kao i komp a i ostale klavijature.?valjda neko zna

acakasper
25.03.2014, 14:39
ako nije os u pitanju ja tebi predlazem da ti odneses kod elektronicara da pogleda,jer ocigledno da nije stvar u softverskom nedostatku.jel se isto desava i sa fabrickim bojama?

Bucin Nikola
25.03.2014, 16:14
Da,u zadnje vreme.ali pre nekih pola godine išsto se to desavalo dok je nisam restartovao i ugradio hd,i evo sad opet isto,al se ne mogu setiti kako sam je resetovao,bilo je nekih par tastera da se drze i da se ukljuci.tako sam bio uradio i posle nema problema,sve do skoro.

acakasper
25.03.2014, 16:30
probaj pritisni STYLE PLAY I GLOBAL,ILI STYLE PLAY I DISC,znaci pritisnes i drzis kada palis klavijaturu.

Bucin Nikola
25.03.2014, 16:38
Ne reaguje na to

acakasper
25.03.2014, 16:44
ja ne znam sta vise da mu radimo,pokusaj kad sviras i kada se to desi,pritisni dugme SONG PLAY,pa vrati na STYLE play,jos to ako uspe.

Bucin Nikola
25.03.2014, 16:49
Vidi,u toku sviranja kad blokiraju tonovi ja prebacim na drugu boju i onda prestane,ali cim nastavim svirati ono opet isto,nekad odma pocne nekad posle minut/dva...jedino neznam da li bi imalo kakvog znacaja da cistim kķntakte od dirki.? Vise neznam sta drugo

acakasper
25.03.2014, 16:53
ma nemoguce da je do kontakta jer i kad prebacis boju ne bi stalop nego bi nastavilo da se cuje,meni se to desavalo ali je pomoglo ponovno ucitavanje operativnog sistema,ali vidis da tebi nije to,jedino ostaje da odneses ti na pregled kod elektronicara da pogleda on plocu.

Bucin Nikola
25.03.2014, 16:58
Jel ima neko onu prvu verziju os 1.0 da probam sa njom jedino?
Dodato:
jel ima ona prva verzija os 1.0 pa da probam sa njom jedino?

acakasper
25.03.2014, 17:44
probaj ovaj

http://yu-midi.org/forum/downloads.php?do=file&id=476

makl
25.03.2014, 19:35
Meni se to dogadalo na jednoj boji iz ono Alko seta, i samo na njoj, kad sam je ukljucio na bilo kojem ritmu i poceo svirat, to mi se dogadalo da ostaje i pisti, ali kad sam na neku drugu prebacio, radilo je sasvim normalno...probaj s nekim drugim setom, ili drugi backup, mozda je nesto od toga, mozda je do globala koji si ucitao, probaj neki drugi...neznam sta bi moglo bit, da samo tako divlja...

Bucin Nikola
26.03.2014, 09:31
Pa vidi,i meni na par boja nista,al ostale sve

senkosa
28.03.2014, 13:00
Ja imam slican problem na PA60. Kad sviram, zna se tako desiti da tonovi ostanu. Otkrio sam da se ti zaglavljeni tonovi mogu odglaviti :) Koristim sustain pedalu kad sviram i kad se tako tonovi zaglave, jednim pritiskom na sustain tonovi se odglave. Ja sam se tako snasao, ali ne znam sta uzrokuje ovaj problem. Nisam nikakav novi set ubacio, niti sam sta cackao u sistemu. Problem se jednostavno pojavio.

Bucin Nikola
24.12.2014, 23:14
Evo da zavrsim zapocetu temu,da objasnim u cemu je bio ceo problem.Klavijatura je nosena kod vise servisera ali bez nekog poboljsanja,uglavnom se zavrsavalo na to da je potrebna nova ploca.Dodjem kuci,rastavim je celu,promenim kondenzatore na napajanju,i jedan kondenzator na maticnu plocu(16v820mf),vratim sve nazad,ucitam novi OS,ubacim novi set on PA50 i klavijatura radi i dan danas bez problema.Ceo problem je nastao zbog mreznog stepena jer je osetljiv na promene napona u mrezi,a i sami fabricki delovi nisu ni za k......

porter
28.12.2014, 23:22
I meni se to desavalo na pa 60 cijelo vrijeme
Klavijatura je pokupila tkzv. "virus" i pocela je radit gluposti kao i tvoja
A os nisam nasao na stranici od korga :/

KORGX5D
13.05.2015, 12:40
Evo da zavrsim zapocetu temu,da objasnim u cemu je bio ceo problem.Klavijatura je nosena kod vise servisera ali bez nekog poboljsanja,uglavnom se zavrsavalo na to da je potrebna nova ploca.Dodjem kuci,rastavim je celu,promenim kondenzatore na napajanju,i jedan kondenzator na maticnu plocu(16v820mf),vratim sve nazad,ucitam novi OS,ubacim novi set on PA50 i klavijatura radi i dan danas bez problema.Ceo problem je nastao zbog mreznog stepena jer je osetljiv na promene napona u mrezi,a i sami fabricki delovi nisu ni za k......

Vec duze vrijeme imam druge brendove klavijatura, ali sam skoro ponovo nabavio jednog Korg PA80 i imam isti problem sa njim. Sve sam vec pokusao kao i ti ali i dalje se desava. To mi je rezervna klavijatura i u odlicnom je stanju ali trenutno nemam mnogo vremena da je otvorim i pretresem sve, a stalo mi je da je zadrzim kao antikvitet (hehehe).

E sad te molim da ako mozes malo preciznije opises sta si mijenjao: koje kondenzatore na napajanju jer ih tamo ima mnogo i koji kondenzator na maticnoj ploci malo preciznije da probas objasniti. Time bi mi puno olaksao kad se spremim da je pretresem iznutra.

Vjerujem da bi preciznijim pojasnjenjem pomogao jos nekima kao sto vidim.

Do tad ti se unaprijed zahvaljujem isred sebe a i drugih koji imaju isti problem.

I naravno, rado bih procitao iskustva i drugih clanova foruma, a kad ja to sve pogledam iznutra, rado cu vam ovdje prenijeti svoje zakljucke...

Pozdrav!