Pokaži Full Verziju : Korg pa50 usb
petrovski.bagi
08.03.2014, 01:36
Hello svima,
Hocu kupiti korg pa50 sa floppy drive i nakon par meseci ubaciti usb emulator... Sta vi kazete o tome? Bice li to vrlo slicna klavijatura kao pa50 sd ? :))
Sent from my Nexus 4
acakasper
08.03.2014, 08:16
pa dobices slicno kao sto je sd,jer na jedanoj usb flesci staju podaci kao sto bi stajali na 1000 disketa.stto ces izbegnuti zastarele flopi diskete koje se vrlo lako kvare,cak i kad stoje blizu mobilnog telefona moze se desiti posle toga da ne radi.velika je prednost ovih emulatora.
Sd je super, ubacis karticu i nemas brige, jos ako imas laptom onda na njemu imas utor za sd, pa preko njega ubacujes i nju sta hoces ;)
Mislim da gresis u srartu. Prvo zato sto je pa 50 sa sd karticom mnogo mladji, a time i manja verovatnoca da nesto krene po zlu. Dalje, dobar emulator nije nimalo jeftin i sto da se zezas sa time. Sd kartica ti jedino treba ako si fajlas, inace su obe klave iste.
Simbad84
08.03.2014, 16:41
Sa nadogradnjom ce te izaci kao i sd a mozda i vise,tako da bolje odmah uzmi sd,koja je dosta mladja klavijatura...
petrovski.bagi
09.03.2014, 02:30
Uzeo sam pa50 ...
Da fd ... Za par nedelja bih ugradio usb...
Hvala na saveti :)
Sent from my Nexus 4
Simbad84
09.03.2014, 12:54
Verujem da ces se javiti kad budes ugradio,bas me zanima koliko ce te na kraju sve izaci...
sale_band
09.03.2014, 15:52
Usb floppy emulator je ok ali neće da radi kao standardan flash drive...
Uz emulator ćeš dobiti softver preko kojeg formatiras usb drajv na 100 "floppy" disketa u koje ubacuješ informacije koristeći isti taj software.
Ako je u pitanju kineski emulator, tj. ovaj što se svakodnevno prodaje, onda je uslov da imaš Win XP jer na novijim neće da radi.
To je na Win 7 moguće rešiti instalacijom Win XP moda ili modula, sad sam zaboravio kako se tačno zove.
Sve u svemu, zajebancija za ništa
Sent from my HTC One XL using Tapatalk
petrovski.bagi
10.03.2014, 02:35
Ma nerreba meni nista narocito... Ja ciljam na to da odsviram celu svirku a ne da pustam pjesme sa flopi :))
Sada imam mali problem... Tasteri kaj program/performace su malo spusteni..( ovaj je malo vise sviran..) I sta vi predlazite kako da ih malo krenem ?
:)
Sent from my Nexus 4
Dodato:
Sorry za double post
A stw kazete za ono floppy adapter sd?
Vo floppy adapter udze sd kartica ?? Jel ima neko koji ke to isprobao?
Sent from my Nexus 4
acakasper
10.03.2014, 09:38
moraces da otvoris klavijaturu,pogledaj kakvi su mikroprekidaci,mozda je spala tipka sa mikroprekidaca pa je otisla unutra.
Kolko si platio taj pa 50, ako kazes da nije bas u nekom stanju, odnosno da se vidi da je dosta sviran??
Ne razumem čoveka uopšte... Skuplja pita nego tepsija. Dok sve popravi, namesti, ugradi i plati... Ispada da je kupio novo na kredit a duša joj je u nosu. I uopšte ne razumem ljude koji kupuju muzičku opremu i instrumente koji su VIDNO pohabani i izrabljeni pa makar bili 3 puta jeftiniji.
Tipa: HIT cena... hitno hitno hitno... samo još danas.... Puni oglasi a prodaju...:
Sve što je potrebno zameniti sve gumice ... samo po neki taster slabije hvata...osim displaya koji ima linije ALI ne smeta u radu,... malo skinuta farba... napukla plastika u transportu ... U njihovom žargonu bi značilo, ma novo je samo ti daj novac i ja šaljem brzom poštom.
...I naravno reklamacije ne primamo, hehe...tako to ide danas. Ali ne razumjem ni ja, pa zato pitam, mozda ga je covjek dobio za 150-200 âŹ, pa je zato uzeo, mada ako on misli sve ovo napravit sto pise, neznam bas koliko mu se to isplati. Bolje da je uzeo sd, siguno...
NikolayTheM
22.03.2014, 19:59
da pitam ovde, da li je moguce ucitavati setove u pa50 putem midi konekcije?
Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2
Koliko ja znam nije. Samo load sa diskete(sd kartice) ili hd-a ako ima...
NikolayTheM
22.03.2014, 20:20
aha, ok, cuo sam negde, pa rekoh da proverim.
Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.