Pokaži Full Verziju : Ovakav ritam i draif
Jamahovci , imate li ideju kako se moze odraditi ovakva dvojka sa takvom bojom draif ali ne sa samples nego od internih fab boja na samim psr -ovima ;) . poslusajte preimer . A ako neko ima takav ritam , nek ga postavi na dwn sekciji ;);)
https://www.youtube.com/watch?v=3uC9h2X6c5I
Narodnjak300
21.02.2014, 20:15
Ja sam pravio nesto za kolegu, prve 2 varijacije normalna dvojka, druge 2 drajf.
nije nesto ali moze da posluzi, probaj.
a smijem znati što je draif tj. drajf???
Narodnjak300
21.02.2014, 22:03
ne, to je tajna :D
NikolayTheM
21.02.2014, 22:35
Da, to je velika tajna jos vecih majstora. =)) :lol:
Nije tajna. Evo ovo je drajf
Narodnjak300
21.02.2014, 23:13
Spakujte mi kilo drajfa za poneti. :)
grabovac037
22.02.2014, 00:30
drajf pusti draf zagonetka xaxxaxaa
Kolega narodnjak , jel valja moja majstorija hahaha
Narodnjak300
22.02.2014, 01:18
Kao sto sam rekao u poruci vrlo je blizu :)
Kolega gagan, pravi ste drajfer :D
Kod kontre samo dupla kontra da se odradi, prvi udarac glasniji drugi tisi i taj drugi da se vice malo za prvim udarcem tj. da se ne poklapa sa dobosem u takt neko koju milisekundu da kasni.
a šta je onda drajf...inače mislim da je to Češka riječ za nešto...koliko sam "gugalo" o tome, pa reko da riješimo sve te teorije i zavjere, boja, farbi i drajfova -.-
Simbad84
25.02.2014, 01:07
Koliko sam ja shvatio,to je kad se svira bas i ova naglasena kontra,a sta ta rec konkretno znaci to ne znam...
sale_band
25.02.2014, 07:04
Meni to zvuči kao engleski "drive" (drajv) ali prevedeno na romski...
Sent from my HTC One XL using Tapatalk
NikolayTheM
25.02.2014, 09:51
to mu dodje kao npr. 'vata tj. kako neki kazu 'fata.... tako je i od drajv nastalo drajf =))
Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2
sale_band
25.02.2014, 10:12
Ili gramaticki "FotoVanje"
Danas sam servisiro jednog korga pa 60 , menjao mu tastere , i kad sam ga isprobo posle servisiranja , naleteo sam na jedan ritam drajf dvojka ..... odusevio sam se kako zvuci . Nisam mogao da ga prekopiram i kljave , nisam imo flopi disk , pa vas molim ako neko ima takav ritam da ga postavi na pp bio bih mu jako zahvalan . Aca casper je postavio na down , ali nije to to treba mi bas takav ..... Pozdrav
acakasper
26.02.2014, 15:20
jel imas neku blizu informaciju o tom ritmu,kakav mu je naziv,naziv seta i sl,imam dosta toga,mozda imam to.
drajf jeste misterija retko ko to moze da odsvira tako kako treba da taj ritam puca. posto se ta muzika zasniva vise na inprovizacijama tako i drajf tu nema nekih odredjenih akorda koji se ponavljaju poslusajte neki klip od Dalibora, Gorile, ili Bobija cucete da uvek menjaju akorde i nisu isti nisu normalni obrtaji tipa C, C7,F,F7,D,D7,G. vec tu su neke terce u basu pa kvinte malo majevi dimovi. a i da napomenem vecina nisu muzici obrazovani i neznaju koje akorde vataju to je samo osecaj i da kazem ovako veliko uvo :)
Narodnjak300
27.02.2014, 11:02
Evo ga najlepsi primer kako izgleda dobar drajf kad ga svira majstor.
<iframe width="640" height="480" src="//www.youtube.com/embed/JcAc9cNtYcQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
acakasper
27.02.2014, 11:07
drajf svirati je po meni jedan poseban zanat u muzici.mislim da nikad ne moze ritam na aranzeru da se napravi da zvuci kao sto bi to neko od ovih majstora drajfa izveo uzivo.
Narodnjak300
27.02.2014, 11:16
Evo moje shvatanje drajfa: Cigani su slusali Djanga Rejnharta i manoush jazz, tako-reci Francusko-ciganski jazz koji su primenili na ovu "nasu" muziku. Ima slican ritam, isto se svira dupla kontra na gitari, s tim ako pazljivo slusate tu ritam gitaru ima taj neki swing i prvi udarac je naglasen u odnosu na drugi. To isto pokusavaju ovi klavijaturisti, zato sviraju sedeci da bi mogli da pumpaju u volume pedalu. Isto tako u oba slucaja ta kontra nije staticna, samo dupli udarci, vec se prave varijacije (neko na forumu je pomenuo "tkt" da mu tako zvuci ritam). Ustvari ako se svira cisto i ako su te boje nastelovane lepo, to moze da zvuci vrlo lepo za slusanje i daje poseban stimung ritmu koji je sam po sebi vrlo monoton. Neki ljudi na youtube-u kazu da je Sanjika prvi krenuo zajedno sa Pericom gulom da svira na taj nacin, ali ko ce ga znati, mozda jeste, mozda nije.
Upravo tako. Kontra ima swing.
Sto se tice muzicki toga sto sviraju, ne bih se slozio kad neko kaze da se to ne moze objasniti. Istina, u muzickoj teoriji se najvjerojatnije ne moze nac nista o tome, ali najveca istina je u tome da rijetko ko hoce to da pokaze bez para. Mi muzicari smo sujetni i vecinom ne volimo da izdajemo nase fore, osim ako to dobro naplatimo.
Ne moze svako ni da shvati drajf najbolje. Nekom to samo od sebe ide ako uopste ne ide. Stvar je u tome sto pratnja treba da "pliva". Imam primer: jedan kolega i ja smo ucili kod istog ucitelja. Taj ucitelj je rom kao i taj kolega. Ja sam ,za neko cudo, uvek imao osecaj za muziku i odmahh sam kapirao i taj drajf. A kolega i dan danas nema dobar odnos izmedju prve i druge (bas i kontre) i ako je rom.
Dodato:
Nekom to samo od sebe ide a nekom uopste ne ide.
Pisem u voznji
Moze to i na aranzeru da zvuci priblizno isto , daj nek mi neko posalje u midi formatu , naravno sa bubnjem , a ja ce ga sklepam za jamahicu - Bitno mi je da vidim setnju basa i normalno udarce na kontri .... u gaganovoj radionici se pravi sve za yamahe --- poz
A sta vredi Rka nana ili Zumba zumba kad i dalje sviraju FM zvukove, kad vidim motif yamahicu od 2000e ili m3 ili kronos i stave smrdu boje od Dx11 odma bih bacio u smec kantu.
Pa ta sviranja basa i kontre u prvu i drugu su smesna nije bio za dzabe MASTILJAVI tata u tom drajfu, ovo sad sto sviraju to nema veze sa pravom ciganskom muzikom.Ali dobro neka Zumbaju takav im posao.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.