Pokaži Full Verziju : PA50 ili PA50SD?
Ovako, do ujutru moram da odlucim sta da kupim, budzet mi je 50 000din (sto je nekih 450-60e) i izabrao sam dve odlicno ocuvane i "sredjene" klavijature, PA50 za 410e i PA50SD za 460e, stim da cu pokusati da zakinem koji evric, znaci konkretno me interesuje jel ta razlika u ceni opravdana? I jel neko moze da mi pojasni tacnu razliku izmedje ove dve, PA50 ima flopi i HDD, a SD ima SD karticu i to je to?
Hvala.
skoricnik
05.02.2014, 21:20
Sam si sebi dao odgovor na pitanje.
Ja bih uzeo SD, upravo zbog te SD kartice, a i veca je sansa da je novija klavijatura jer su SD modeli poceli da se proizvode dosta posle obicnog.
Moja preporuka da ako ikako mozes dodas jos koju kintu (50-100 eura) i uzmes pa80 sa flash karticom i samim tim ces imati mogucnost da ubacis semplove ...
Simbad84
05.02.2014, 22:57
Ni jedna nema HDD, PA50SD ima citac SD kartica,a stariji model PA50FD ima citac flopi disketa koje je nemoguce naci,jer se vise ne prave,a morao bi da imas citac i na kompu da bi prebacivao setove,tako da ti je bolji SD a i novija je klavijatura...
@Simbad84
Ima PA50 sa HD.Moj primerak takodje ima HD.
Ako mislis da vise sviras nego da pustas midi fajlove uzmi bilo koju,ako bi da pustis po neki fajl uzmi SD.Kartice su jeftine a i lakse ces da ubacujes pesme...
SD! Nemas pojma koliko ces sebi olaksati zivot. Hajde da krenemo od osnovnog da je SD novije godiste ( proizvodnja) pa do toga da se flopydiskete danas retko i nalaze a i ne proizvode i da je sa njih ograniceno ucitavanje na hard na oko 4Mb.. ispravite me ako gresim... Stim da ako NEMAS HARD ... SD je tu da sa nje direktno ucitas sta ti treba..( midi, kakaoke, set....) dok floppy kao sto rekoh muke muke i muke.... Secam se svog IS50B (tada pa3x)... kao pocetnik, pola midi pola svirka i muke zive... Dakle SD! Nema kompromisa.
palachinak
06.02.2014, 23:32
Ja imam Pa50 HD 40gb, naravno da ga nikad necu napuniti koliko god fajlova i setova stavio na njega, ali je takvo cimanje prebacivati sa kompa da je to strasno!!! Dva puta mi je zablokirao HD, morao sam da ga formatiram pa opet da ubacujem oko 300 fajlova preko floppy-a, to ti je otprilike ceo dan!!! Iz iskustva ti kazem, ako vec hoces pa 50 uzimaj SD !!! A imas opciju da te pare stavis na Barsu i Real i uzmes Pa 800 !!!
Simbad84
07.02.2014, 01:14
Mislim da je HDD vise kao dodatna oprema,nema ga svaka klavijatura,mnogi su kasnije ugradjivali,a memorija flopi diskete je 1.44Mb.
Hvala svima.
Uzeo sam PA50SD, sledece nedelje bi trebao da stigne, samo da pitam, jel u njega ide obicna SD kartica? http://www.instar-informatika.hr/slike/velike/memorijska-kartica-transcend-sd-micro-8g.jpg Tj ovako nesto? I koliki je max. podrzani kapacitet kartice? Treba i karticu da kupim.
Ja ti imam pa 50 sd, imam karticu od 4 gb, i najnormalnije sve ucitavam sa nje u klavijaturu, mada su neki ovdje spominjali u nekim temama, da ako je veca od 2 gb hoce stekat ponekad...ja nisam imao nikakvih problema do sad, a ima 4 gb moja sd...u njega ide ova kartica desno sa tvoje slike, ona manja ide u mobitele, a ovo vece je kuciste za nju, ali imas i za kupit cjelu takvu karticu veliku...pozz
E to, hvala. Imam adapter (ova desna) i Micro SD od 8Gb, tako da to nece moci. Sad cu da jurim po oglasima neku od 2Gb vise mi ne treba sigurno. Ima li on internu memoriju ili ucitava direktno sa kartice?
Ima Solid State Disk koji moze da memoriše ne više od 20MB, ali to vazi za ROM bazu. Dakle sve ostalo se direktno učitavasa SD kartice. Ima mogućnost da direktno ucita ritam sa SD kartice bez memorisanja u ROM bazu... kao Pa80 direktno sa hard diska.
High performance Solid-State Disk
The solid-state disk, which can hold up to 20Mb of compressed data, is the latest in disk technology and gives higher performance than ordinary Flash Rom. Plus, you can select Styles directly from the SD Card at the touch of a button - no loading operation needed.
http://www.korgpa.com/products/arrangers/pa50sd/pa50sd-informations.html
Opet ja. Molio bih vas da mi malo objasnite oko ubacivanja setova. Uspeo sam da ubacim neki set, znaci ritmovi su na user 1,2 i 3 a boje desno ona kolona. Ali taj set bi trebao da ima vise ritmova a ne samo ono sto se nadje u users (x2 naravno). Hvala.
Simbad84
15.02.2014, 02:42
Svaki user ima po 16 ritmova,sto znaci da set moze da ima 48 ritmova...
High performance Solid-State Disk
The solid-state disk, which can hold up to 20Mb of compressed data, is the latest in disk technology and gives higher performance than ordinary Flash Rom. Plus, you can select Styles directly from the SD Card at the touch of a button - no loading operation needed.Korg je ovim, kao prvi, napravio zaista poveci pomak u konfiguraciji instrumenata. SSD (Solid State Disk) vec izvjesno duze vrijeme fungira u kompjuterskoj tehnologiji i veliki je napredak u odnosu na konvencionalne hard diskove. Kao prvo SSD nema mehaniku, to jest motor, koji bi pokretao magnetnu plocu, posto nema ni tu plocu. U odnosu na konvencionalne Hard Diksove ima preko 100 puta kraci Access Time, to jest, vrijeme za koje pronadje odredjeni podatak u svom kontigentu. Dok je taj prosjecni Access Time kod Hard Diskova oko 10ms, SSD ima Acces Time manji od 0.1ms, sto naravno direktno utice na brzinu rada instrumenta, a u isto vrijeme i rasterecenje glavnog procesora. Pored toga, propusnost podataka SSD-a je daleko veca nego sto je to kod Hard Diksova, pa dok se prosjecni konvencionalni Hard Diskovi muce sa nekih 100 MB/sec, SSD SATA 3 diskovi postizu bez ikakve muke i do 600 MB/sec. U striped modusu nacinjenom od dva SSD diska cak i preko 1.100 MB/sec a od setiri SSD-a i do 4.000MB/sec. Ovo su stravicne vrijednosti koje u sustini dozvoljavaju proizvodjacima da svoje Sound Chipove ne prave vise u velicini od maksimalno 500MB ROM materijala (Tyros 4, 5; Korg PA3X) vec da, zahvaljujuci gore pomenutim prednostima, ti Sound Chipovi mogu biti i nekoliko desetina hiljada MB-a, sto bi naravno direktno utjecalo na ogromni napredak u kvalitetu sounda. Medjutim i pored toga, oni i dalje ostaju pri izandjaloj i posve zastarjeloj tehnologiji, i dalje prepakujuci stare instrumente u nova kucista. Zaista me prijatno iznenadio potez Korga u vezi sa SSD diskom, iako ne u pravom svojstvu ali ucinjen je bar prvi korak, nadajmo se slijedecem pravom. Zato to nisu uradili u PA3X samo oni znaju. Bar u PA50SD taj SSD radi ono za sta je odredjen da radi, na najbolji moguci nacin.
Hvala na odgovorima, sad kapiram. :)
Nego, jel moguce kombinovati setove? Hocu da prebacim jednu boju (za miljacku) u drugi set koji ima odlican ritam za tu pesmu, ali kad prebacim potpuno se drugacije cuje, u cemu je caka? :/
Caka je u efektima a i u Sys Ex midi naredbama koje su sasvim drugacije u ta dva seta.
Znaci ne mogu da kombinujem nista?
acakasper
16.02.2014, 08:53
naravno da mozes.ali moraces da sredjujes ritam ili performans.
Mozes ubacivati druge u boje u set koji si ucitao, ali moras vidjet od cega se sastoje, pa te elemente zapisat negdje i onda kopirat u svoj set, pa ucitat boju, i poslozit elemente u tu boju...zvuci malo komplicirano, al u biti je jednostavno, ista stvar ti je sa ritmovima...ako se ne snalazis, javi se pa cemo rijesit, ovo oko cega ti mogu pomoc, neke osnovne stvari tipa ovog...
P.S. Nemoj radit gresku koju sam ja radio, kad ucitavas druge setove u klavijaturu, nemoj ucitavat njihove globale, jer ce ti se "zblesirat" klavijatura...
Ok, hvala.
Interesuje me samo jos jedna stvar. Znaci imam osecaj kao da su mi dirke odjednom postale "dinamicke" ili kako god da se to zove. Izaberem boju, ako slabije pritisnem slabije se cuje a ako jace (brze) pritisnem dirku jace se cuje, jel moguce to iskljuciti, nije mi bilo do sad.
Lepo su ti kolege napisale ne ucitavaj global od drugih setova... oni pisu, pisu, pisu ali ti nisi poslusao :-w. Ima opcija u globalu da se to smanji ( ugasi )... Mislim da se zove Velcony control
Jooj, jel moze ikako to da se resetuje stvarno smeta?
Mislim da je u GLOBAL - strana 24 ,.... Velocity Control... Pa podesi.Ako nije prečešljaj malo manual, dobro će ti doći
http://www.korgpa.com/pa_root/pdf/pa50sd/Pa50SD-UM-ENG.pdf
Dodato:
Kada nadjes i memorišeš, vodi racuna da je global protection isključen jer će trud biti uzaludan. Koliko sam znao, toliko i rekao, nadam se da će ti neko bolje objasniti ko ima kod sebe Pa50SD
Hvala ti xD. Uspeo sam da nadjem i sredio sam.
Dodato:
Ii opet ja. Nesto sam kombinovao, skidao namenske ritmove i sklopio sam neki set ali ne mogu da ga snimim na karticu jer pise Media Write-Protected, sta da uradim? Kada prebacujem setove prvo karticu ubacim u telefon pa onda preko USB-a prebacim sta mi treba, formatirao sam je preko kompjutera ali opet ista stvar.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.