Pokaži Full Verziju : Zujanje pasivne kutije
Svirao sam u subotu osamnaesti rodjendan, povezao sve lepo, i kad sam uključio miksetu počela je da zuji kutija Audio Lab (15'', 300W), zamenio sam je i stavio Peavey, i ona je zujala ali manje od ove prve. Inače, kući nisam imao nikakve probleme. Da napomenem, ako je uopšte bitno, da je mikseta Behringer PMX2000, na kojoj su bile priključene 2 klavijature, vokoder i jedna kutija. Takođe su mi se javljali i prekidi u zvuku kod Peavey kutije.
acakasper
27.01.2014, 21:40
jesi li proverio kablove,kutija,zatim instrumentalne kablove,i mikrofone?isproveravaj sve to,pa ako nije nista od toga idemo dalje?
Kod meine je jednom bio kabal u pitanju i cim sam kupio novi kao rukom odneseno hehe.Ne mora da je i kod tebe tako ali ipak vidi kao sto kolega rece.Poz
Meni se dešavalo čak i da krcka u zvuku ali prvih pola sata, naravno i zujalo je na sve strane i to različitim intezitetom. Ispostavilo se da je vlaga... kondenzacija. Bio je minus napolju pa iznesi-unesi. Hteo sam samo na to skrenuti paznju. Sto se tice tvog problema, kolege su objasnile.... Proveri
Izvinjavam se što ovoliko kasno odgovaram, dosta sam slab sa vremenom. Problem je sam nestao odjednom, ništa nisam dirao. Šta je bio problem, stvarno ne znam.
harepa50
17.02.2014, 00:29
Tipujem da je bio problem u struji u tom lokalu.
U sustini u pasivnoj zvicnoj kutiji nema sta da "zuji", eventualno moze doci do povremenih kratkotrajnih prekida radi losih spojeva. To zujanje ima izvor na sasvim drugom mjestu, a posto Djole nije pronasao sta je, moze se samo nagadjati, dok se ponovo ne pojavi.
cincilator
17.02.2014, 01:28
vjerovatno imas problem sa uzemljenjem. ukljuci sve da cujes zujanje, a onda vadi kabal po kabal iz ulaza i otkrices sta proizvodi zujanje.
Kolega je odavno rijesio problem.
Pa i nije da SAM ga rešio :D
Moguće i da je do struje, baš je slaba bila, pa je često i prekidao zvuk. Mogu li nekako da sprečim da mi se ovo opet dogodi? Kupovinom nekog uređaja ili tako nešto?
Naravno da mozes. Ako je struja u pitanju, odnosno veliko variranje napona, onda ti ne gine jedan UPS uredjaj sa stabilizatorom struje ali tu moras da obratis paznju koliko struje u sustini trosis sa tim svim svojim uredjajima, racunajuci tu i ozvucenje i klavijature. Odmah da znas da ovi uredjaji nisu nimalo jeftini a ni lagani za prenos.
Meni je zujala zbog trafa u klavijaturi a i ja sam mislio da je zbog struje.
Zujala ti je pasivna zvucna kutija radi trafoa u klavijaturi ??? Objasni nam to malo detaljnije, molim te.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.