Pokaži Full Verziju : Roland VA-7 Keyboard touch sensitivity
betangin
10.01.2014, 20:45
Nabavio sam neki roland, i sad izlomih prste dok osviram nesto. Zna li neko kako da iskljucim ovo na dirke da se jednako cuje kako god da osviram? Do sad sam svirao yamahu i to se lako iskljucivalo.
U okviru izabranog preformansa, pritisni taster "other", tu s leve strane mislim da imaš nešto tipa "Keyboard...", označi na koji part želiš da isključiš dinamiku (Upper 1, 2, Lower..) i zatim na skali sa leve strane točkoćem izaberi "Low". Inače dinamike se ne može skroz isključiti, to je nešto najbliže onome što ti želiš da postigneš. Pozdrav.
Evo ja kao vlasnik Rolanda VA serije da ti pomognem :)
- Pod delom "Keyboard Mode" sa leve strane imas 3 tastera (Other, Arranger i Piano) - izaberi OTHER
- Na ekranu ti se otvara meni na kojem pri dnu imas 4 kartice (Octave, Transpose, Scale Tuning i Options) - izaberi Options
- Otvara ti se meni sa nazivom "Keyboard Options" na kojem sa leve strane imas kartice (Keyboard Velocity, Lower Hold, MDrums Roll, Upper2 Functions i Upper1-2 Portam) - tebi treba da bude izabrano prvo, tj. "Keyboard Velocity''
- Na ekranu imas opcije MeLint, Lower1, Lower2, MBass, Upper1, Upper2, MDRums i VariPhrase - Ti izaberi opciju Upper1
- Kada je postala aktivna sa desne strane ekrana imas klizac iznad koga stoji naziv "K Touch" i koji stoji na najvisoj poziciji gore, tj. pise ti "Hig" - da bi iskljucio dinamiku za Upper1 koji si izabrao ili bilo koji drugi deo (MBass, Lower1,2 i sl.) potrebno je da posle izabiranja kog dela hoce da izaberemo da ovaj klizac prstom povucemo preko Touch Screen-a ili preko tockica u krajnje donji polozaj koji se zove "Low" normalno i tada ce se iskljuciti dinamika.
Ovo kada uradimo za Upper1 recimo, to isto ponovimo i sa Upper2 ako smo resili recimo da hocemo da iskljucimo dinamiku za boje, tj. performance. Ovakvim nacinom mozemo uraditi i za bilo koji drugi part (Lower1,2, MBass, MDrums i sl.) :)
Tekst je mozda i malo vise preopsiran, u principu je 3 koraka, ali sam hteo detaljno. Ako te mrzi da citas ovo gore, najkrace ti je ovako:
OTHER-OPTIONS-UPPER1 i okrenuti tockic za tempo u levu stranu (2 ona kao zuba) dok ne ispise "Low" ili sa prstom pomerimo klizac u krajnje donji polozaj tj. dok ne pise LOW
Ovo kao sto rekoh vazi za bilo koji part u kojem hocemo da iskljucimo dinamiku kao sto vec rekoh :)
Pozdrav :)
betangin
11.01.2014, 04:10
Fala prijatelju, procitao sam sve, shvatio sam i iz prvog posta :)
U svakom slucaju hvala :)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.