Pokaži Full Verziju : Majstor na forumu za VW?!
spasoje88
03.01.2014, 21:51
Pitanje glasi: Ima li medju nama neko ko se dobro razume u novije modele nemackih automobila? Tacnije VW, Audi...
Imam sledeci problemcic koji ne steti voznim karakteristikama ali me iritira da je to katastrofa.
Radi se o tome da kada startujem motor i posle prvog podizanja na 1500-2000 obrtaja pocinje da se cuje cokotanje vode, buckanje, kao neko pretakanje iz case u casu... Taj zvuk! I to se stalno cuje pri dodavanju gasa!
Primarno resenje postoji, a to je muzika. Pojacam i cao, ali hocu to da resim...
Radi se o modelu passat 1.9 tdi 2000 god.
pozdrav ;)
i meni se to čuje...ali mi se probušio mali kiler od grijanja, pa sam premostio crijevo s njega nazad u motor da voda normalno struji, i od tada mi se isto tako čuje, a bome strah me i za turbinu,jer je več odavno počela zujat i bit malo glasnija ;)
Druze, nazvah poznanika vrsnog majstora i procitah mu post. Odgovor je da tu moze biti vise problema (zamajac, lamela i jos stosta), te je preporuka da odes ipak majstoru. Tesko ces ovako napamet ustanoviti eventualni kvar. pozz
Niste pomislili da to pumpa vode nabija tlak i tiska vodu kroz cijevi do hladnjaka u kabini? Jel ti fali antifriza? Kako se ponasa kazaljka temperature? Vi odma na zamajac i lamelu a ono dvoje s vodom imaju veze koliko i rezervni tocak...
Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2
Ako je menjan antifriz skoro mozda ima vazduha u sistemu u slucaju da sistem nije ozracen. U svakom slucaju treba proveriti nivo vode.
Niste pomislili da to pumpa vode nabija tlak i tiska vodu kroz cijevi do hladnjaka u kabini? Jel ti fali antifriza? Kako se ponasa kazaljka temperature? Vi odma na zamajac i lamelu a ono dvoje s vodom imaju veze koliko i rezervni tocak...
Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2Bas tako;)Poz
spasoje88
08.01.2014, 22:20
E ja postavio temu pa me nema... Al praznici, guzva i tako to... :)
@ smuchac:
Temperatura nikako da dodje na radnu... Sve dize do nekih 70-80 max.
A gubi mi i pomalo antifriza...
A nisam ni ozracavao sistem od kad sam kupio kola... A od tad ima 6-7 meseci
Verovatno ti je zalepio termostat pa je nonstop otvoren i voda kruzi kroz ceo sistem i ne dozvoljava da se zagreje dovoljno (iz iskustva).
Ako ti nije curi hladnjak ili vlazi na nekom drugom mestu (ako ispusta tecnost u kabini, oseca se odvratni miris antifriza u kabini), moze biti da ti je procurela vodena pumpa (sto je najverovantije).
A pre svega moras da ispustis vazduh iz sistema jer je to klokotanje vode karakteristicno kada ima vazduha u sistemu.
Dizeli se ni ne griju koliko i benzinci tako da se ne čudiš. Odzrači sistem i provjeri termostat kako su ti rekli i pregledaj spojeve. Taj sustav je zatvoren a ako se bilo gdje otvori,ulazi zrak i gubi se tekućina i eto tvog problema. Znači,sva crijeva pregledati pod obavezno.
spasoje88
09.01.2014, 17:19
Ne oseca se nista u kabini... Tako da ne pusta tecnost unutar kabine.
E sad za pocetak bih ozracio sistem da vidim hoce li to prestati. Ali kako bi to trebao sam izvesti?
Crijeva za vodu znaju imat mali ventilcic okrugli koji se rukom odvrti. Dakle,odvrnes ga a ustima puses u ekspanzionu posudu dok zrak ne izade van i na ventilcic izade cista tekucina bez baloncica i zraka. Tad zavrnes ventilcic i gotov si. Znaci npr. desna ruka je na otvorenom ventilu,usta na posudi i puses i gledas. Kad se desi sta sam rekao,desnom rukom zavrces ventil. Eto...
Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.