Pokaži Full Verziju : Savet za 15" zvucke
Svirac bt
18.12.2013, 00:04
Kolege mogu savet od vasih iskustva da mi predlozite koji model 15" kutija pasivnih za samostalni rad znaci mixer i dve kutije da su mocene da zadovoljavaju vise ljude
sale_band
18.12.2013, 09:01
Evo, ja koristim JBL PRX615 vec duze vreme I super me sluze...
Do koliko para? To je najbitnija stavka. Pretpostavljam da ti ne pada na pamet da kupuješ bas binove, s toga bih ti preporučio, šta god da odabereš da to bude trosistemac sa 15" basom... novije ili starije proizvodnje ti odluči. U svakom slučaju kod nas u muzičkim kućama sam video nove RCF 15" oko 390 e kutija nova. 15"-1" dvosistemska......
MarjanMilosevic
18.12.2013, 15:11
Covek trazi pasivne da ih radi uz Powermate. Tako da citajte lepo i savete tipa PRX nemojte da delite.
Stvarno bitno je koliko para bi dao za kutije. Od jeftinijih a da lepo rade wharfedale titan 15 pasivne. Cena oko 350 eura komad. Za vise para postoje i bolje kutije naravno. :)
Svirac bt
19.12.2013, 03:51
pa za sad za manje pare za vise znam :) cuo sam neke predloge hvala vam
sale_band
19.12.2013, 10:00
@MarjanMilosevic
Neka ih priključi na line out :P
P.S. Nemoj da si na kraj srca...
Sent from my HTC One XL using Tapatalk
Dodato:
A može da proda powermate i uzme pristojan suvi mikser uz aktivne kutije, to bi bilo odlično rešenje...
Sent from my HTC One XL using Tapatalk
Kad smo vec kod toga, zaista me cudi da jos ima ljudi koji rade na aktivnim mikserima. Vjerovatno su to oni koji nemaju dovoljno iskustva i znanja za sisteme koji se sastoje iz pasivnih miksera, eksternih efekata i aktivnih kutija, odnosno pojacala snage sa pasivnim kutijama. Nisam bas siguran da su svjesni kolika su im odricanja u pogledu kvaliteta sounda, radeci na nekakvim Dynacordima i slicnim kantama i loncima.
Ja recimo nemam para da priuštim aktivne kutije petnaestice. Primoran sam na one svadbarske Ev 45 kila komad. A recimo da sam skoro novu yamahu emx5000 uzeo za 350e... Znam za onu poslovicu ko ne plati na mostu plati na ćupriji, ali sve i da hoću da kupim aktivne kutije srednjeg kvaliteta ne bih prošao ispod recimo od 800 do 1500 e za obe.
Finansijske prepreke su vec visa sila, njih cemo ostaviti po strani, ama masa ljudi koji mogu sebi da priuste dobru opremu i dalje rade na tim Power Mixerima.
Svaka ti je zlatna što se tiče aktivnih kutija. Radio sam na dynacord 15-3 aktivnim - bio sam ubedjen da su D-Lite, mogao sam i ruku u vatru ali su me uverile kolege ovde na forumu da to nisu d-lite... Elem, sa dve aktive i dynacord pasivnim mikserom na otvorenom ,.. mislio sam da sam u studiju. Nisam mogao da verujem da je zvuk .... tako čist, tako pun i tako vrhunski. naravno podešavao je vlasnik što iznajmljuje ( tonac :D ) . Ima baš slika u mom profilu iza moje glave jedan taj zvučnik. Nebo i zemlja što se tiče aktivnih i pasivnih kutija a i miksera. Ne može i jare i pare. Ili mikser ili snagaš... Definitivno neki digitalni mikser i aktivne kutije... Ufffffff
D-Lite D12-3A ili D12A su kutije sa slike.
Zar nisu 15 tice?????
Dodato:
... uuu moguće da su 12 tice... Ali rade za sve pare...
D Lte nema 15" aktivnu kutiju,tek treba da se pojavi na trzistu,imali su 12" ali ih ne rade vise.
D Lite 12-3A je ekstra kutija.
Svirac bt
19.12.2013, 13:55
A recimo koje aktivne kutijepre porucujete da zavrsava posla za kafice do 100 150 ljudi max ? znaci aranger i pevac se radi ? ja sam mislio za aktivni sisten mackie 2 x TH12A THUM i jedan bas SRM1801 uz Mackie ProFX8 mixer samo neznam ni za efekte kakve su kolka mu je snaga ovih kutija i stvarno me nervira sto na svaku kutiju treba napajenje dva kablova :/
MarjanMilosevic
19.12.2013, 14:21
Taj Mackie je najcistokrvniji kinez. Nemogu sam sebi da verujem za ovo sto cu sad da kazem, ali je Dynacord Dlite sedamnaest klasa iznad tog Mackie.
Svirac bt
20.12.2013, 14:59
Dvoumim se megju nih dev serije mislim da su kraj price ekstra kutie po performanse Dynacord CORUS-Evolution C 15.2 i Electro-Voice TourX TX1152
MarjanMilosevic
20.12.2013, 17:09
Te su kutije daleko od necega sto se moze nazvati vrh. One su cisto OK. Nista vise od toga.
Za ne mnogo vise para ima daleko boljih kutija.
Jesi upravu ali je uvek ista prica i situacija... za samo malo vise ima bolje. To je to sto nama uvek fali... malo ali uvek nedostizno. Vise puta sam se ispruzio za to malo i naravno bio prevaren... za to malo sto je uvek bilo malo jeftinije i ispod cene tek toliko da prevagne, ispostavilo se kao krs i frankenstajn. Ali ima i onih koji bez razloga bubnu cenu pa ko se upeca... to je za one sto ne znaju sta je dobro ( znaju sta je skupo i opet izvise).... Moj glas utoj klasi zvucnika ide za EV ;)
MarjanMilosevic
20.12.2013, 19:30
Te dve kutije navedene, EV i Dynacord su maltene potpuno iste kutije pod razlicitim brendom. Razlika je kako ja vidim samo u horni na visokotoncu. Komponente su identicne.
Dakle EV DH-3 kod obe kutije, i neki no-name 15 inch drajver sa presovanom sasijom koji lici na najobicnijeg kineza.
Svirac bt
20.12.2013, 19:44
to je tacno da je isti model samo kutija i drajver razliciti kako si reko ali to je za 1250 evra par ako ima neki bolji slobodni reci ali da nije preskupo ( znam sta je bolje na sta mislis ) ;)
pa1x pro elite
20.12.2013, 20:00
za tu lovu imas mackie sr1530 , jest da su aktivne ali kutije nisu lose , imas na oglasu ku-pr ... mackie sa1232 , covjek je u opisu stavio da mjenja za mixetu , pa onda najbolje da pogledas i predjes na pasivnu mixetu + sa1232 , daleko bolja kombinacija od svih nabrojanih .
Svirac bt
20.12.2013, 20:05
aooo pa to su velkiieee teske za transport ne taa varijanta , a ja sam iz makedonije neznam za taj oglas ako je iz srbija ispada ta varijanta hvala ipak
MarjanMilosevic
20.12.2013, 22:11
Nije drajver razliciti, samo je horna razlicita.
dragan.kovac
26.12.2013, 23:09
mnogi kazu za JBL PRX615 da je veoma dobra kutija sad svako ima nesto svoje sta bi i kako bi uzeo
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.