Pokaži Full Verziju : kontroler sa vise midi kanala?
Hteo sam da pitam poznavaoce kontrolera, sa dirkama, dal ima da se kupi neki oko 200-300€ da salje vise midi kanala u isto vreme. A opet da je pogodan za live svirku. Tj da ima dobre dirke za solo.
sale_band
27.11.2013, 14:54
Kako mislis "vise kanala" ???
Pa da salje vise midi kanala u isto vreme, a da mogu da ih kontrolisem. Kao Combi mod na korgovim workstationima. Ne daje mi se 500€ za neki TR polovan izradjen. Mislio sam da spojim sa aranzerom i da vucem boje iz istog.
sale_band
27.11.2013, 16:06
Nisam siguran da je to bas dobra ideja, ali, najverovatnije ce drug @tranzit znati da ti predlozi pravu stvar za to sto hoces...
Znam da zvuci pomalo cudno. Al evo objasnicu sta dobijam. Spojim midi klavijaturu na Tyros, i koristim song partove za solo, koje bih kontrolisao sa tom midi klavijaturom. A dobije se rezultat skoro kao da imam posebnu klavijaturu.
CME UF60/70 Classic spadaju u vrhunske masterkeyboarde, sa odlicnom poluotezanom i dosta brzom klavijaturom koja posjeduje aftertouch, veoma profesionalne izvedbe, u aluminijumskom kucistu, sa gomilom kontrola na sebi i mogucnoscu dvije zone sa razlicitim midi kanalima. Vrlo rijetko se naidje medju aktuelnim kontrolerima na ovakav kompleksan masterkey. Verzija UF70 sa 76 dirki se koristi i za Trans Audio, kada se radi o TA sistemima sa klavijaturom.
E to mi treba. Hvala puno na odgovoru. A znate li gde bih mogao da kupim, u Srbiji, i koja je cena za UF60.
Sumnjam da ga u Srbiji neko prodaje, no ovo ne bi trebalo da ti bude nikakav problem jer njemacki Thomann salje robu i za Srbiju.
http://www4.picfront.org/picture/OJrXxIds/thb/CMEUF70Classic.JPG (http://www.picfront.org/d/9300)
Jako kvalitetno izgleda. Pitao bih jos samo dal je moguce na njemu memorisati programe kao i na workstationima. Npr. Izaberem dva midi kanala i na svakom zadam podatke kao npr. Volume, PC, MBS..... i to memorisem na neko mesto. Posle kad hocu, odredjeni program, samo pozovem nerickom tastaturom.
Izvinjavam se ako sam doosadan.
CME 70UF ima na sebi mogucnost za memorisanje 20 tzv. Scena, sto su u sustini svi podaci koje podesavas onim kontrolerima na njemu. Ukoliko ti treba vise od 20 i za to ima rjesenje.
Trebalo bi mi bar 50. Mozda to zvuci cudno nekome. Ali probao sam davno sa TR-om da povezem na song partove od Tyrosa. I radi odlicno kao da imam posebnu klavijaturu. A mislim da je i bolji sound na tyrosu nego na tr
Ukoliko ti treba 50 Scena, onda treba potraziti neki midi procesor uz taj UF70. Ostavi mi malo vremena, dok ne pogledam sta bi ti odgovaralo.
sale_band
28.11.2013, 10:08
Ja imam Roland A500 Pro, ima mogucnost "splitovanja" klavijature na dve,
a takodje ima I numericko biranje za "program change"
Jedino sto ne volim, moras da drzis "shift" dugme dok biras zeljeni broj I onda moras stisnuti enter sto je malo komplikovano izvesti jednom rukom... Evo kako izgleda brojcanik
http://i1.ytimg.com/vi/IQgSmp8IqKQ/maxresdefault.jpg
Dodato:
E sad, nisam siguran da li je to ono sto tebi treba I da li je izvodljivo....
Dali je velika razlika izmedju CME VX6 i CME UF6 posto na slikama koje videh VX ima mnogo vise kontrola?
CME VX serija raspolaze motorizovanim Faderima i sa nesto vise kontrolera no UF serija ali joj je i cijena skoro 3 puta veca.
Hvala na odgovorima. Al ovo mi sve izgleda komplikovano a verovatno i skupo. Ne sumnjam da ta master klavijature imaju odlicne dirke verovatno bolje od workstationa srednje klase. Al isto tako verovatno su sve predvidjene za studijski rad. A meni trebaju za live. Ja sam hteo da sa jednom promenom, dal scene ili vec neceg dr, uticem na tri midi kanala u isto vreme. Onda bih mogao da povucem tri boje iz Tyrosa al koje ja zelim a i da uticem i na druge podatke kao sto je napr. Volume ili jacina efekta itd.
Grijesis... i to dvostruko. CME UF serija ima kvalitetniju klavijaturu i od mnogih najboljih Workstationa a drugo, ona je konstruirana upravo za Live rad. Za to sto tebim treba je odgovoran Host program u kojem se nalaze instrumenti, a sama klavijatura je tu da reprodukuje to sto taj Host program nudi.
Posto vama verujem, voleo bih kad bi mogao da napravim da sve to funkcionise u realnom vremenu. Al opet ne znam kolko bi to sve izaslo kesa. Imam mali lap-top koji bi mogao koristiti za host program.
Zavisi koliko je mali taj "mali" Laptop ? Daj mi specifikacije Laptopa i odmah cu ti odgovoriti, da li moze, kako moze i koliko moze.
onda verovatno ne mogu koristiti ni za sta osim za internet. Ali evo specifikacije: CPU intel atom N2600 1,6 GHz, 1MB L2cache, 2 GB DDR3, HDD 320GB. Zvucna ja normalo integrisana i nije nekog kvaliteta.
Cak i taj "mali" laptop sa to malo performanse bi bio dovoljan za par solo sounda uz pravilnu konfiguraciju operativnog sistema za audio.
A kada bih uzeo neku eksternu zvucnu karticu, dal bi dobio nesto?
Podrazumijeva se da bi morao uzeti externu audio kartu. Da ne bi davao isuvise novca bez potrebe, uzmi jednostavno Behringerovu UCA 202 koja ce cak i na tom tvom Atom Laptopu raditi na pristojno maloj latenci.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.