Pokaži Full Verziju : memorisanje postavki ritma
pozdrav, nedavno sam kupio psr9000, i interesuje me kako se memorisu postavke za ritmove, recimo kad na nekom kanalu npr za bass stimam ekvilajzer i efekte ili recimo brightness, kako da mi to ostane memorisano kad ponovo povucem ritam,ne uspijeva mi nikako. Za postavke volumena i izmjenu elemenata i boja znam, ide se preko style editora,medjutim ove sitne postavke ne uspijevam da uredim
hvala
LP
Davno sam je imao,ali sam siguran da se mora raditi backup svega nakon obavljenog posla.I to najbolje u poseban folder.Mislim da je imala dva načina bekapa jedan onaj .buf file i jedan .usr file.
Moraš backup napraviti i jednog i drugog.
pozdrav, nedavno sam kupio psr9000, i interesuje me kako se memorisu postavke za ritmove, recimo kad na nekom kanalu npr za bass stimam ekvilajzer i efekte ili recimo brightness, kako da mi to ostane memorisano kad ponovo povucem ritam,ne uspijeva mi nikako. Za postavke volumena i izmjenu elemenata i boja znam, ide se preko style editora,medjutim ove sitne postavke ne uspijevam da uredim
hvala
LP
Ako sam dobro razumio,nemozes da pronadjes "sitne postavke"!Ako mozes Volume i izmjenu elemenata da sejvas u "style creatoru" morao bi i sitne postavke!
Odavno se vise nedruzim sa psr9000 ali ako se dobro sjecam za dugmicem "Next" ili tako nekako mozes da ides na sledece stranice u mixing console!
Svaka od tih stranica sadrzi neke od "sitnih postavki"
Pozdrav!
E još nešto ...
Setih se da one step editor može u ritmu da se podešavaju efekti,ali eq to je u postavki boje koju koristiš.
Mislim da moraš napraviti custom voice da bi ritam vukao tako podešenu boju
@jaskooo - jesi li živ :D
Nisam nikada imao PSR9000 u rukama ali koliko vidim u manualu str. 118. trebaš u BASIC TAB-u stisnuti STEP BEC i otvara se prozor (slika1) u kojem možeš postavljati vrijednosti za pojedine kontrole. Tu se nalazi ono što ti treba.
Predlažem da pogledaš program MixMaster gdje to isto možeš napraviti ali u računalu (slika2). Možda je tako brže i preglednije.
Najpreciznija podešavanja su moguća u XGWorksu gdje možeš do zadnjih detalja utjecati na karakteristike kanala u Stylu. (slika3.) Donja dva prozora prikazuju podešavanja 12 kanala. Postavki je toliko da ti se zavrti u glavi, i tako djeluješ na svaku traku u stylu pojedinačno. Slika 4 i 5 pokazuju brojčana podešavanja dok istu stvar u grafici možeš raditi tamo gdje je žuti krug na slici3.
Baš sam se zaigrao s opisom :lol:, a tebe nema.
Kažem, nisam koristio PSR9000 ali je princip za podešavanje Yamahinih Stylova isti.
lagunabend
11.11.2013, 03:30
Jos jednom kolega Casper objasnio:D
Ma slušam ovu "peticu" i kratim vrijeme. :D
Casper,
kako da i mixmaster otvorim prozor za midi edit ,edit nota ...
Samo klikneš na List za jedan prikaz ili Note za drugi, grafički prikaz.
Ako MixMasteru pridružiš svoj omiljeni midi editor, recimo XGWorks (klikneš Options za odabir) onda možeš i s njim odraditi taj posao. Samo ideš na Go to > Sequencer.
Vidio sam to,prvu sliku,ali nisam nesto bio sretan sa tim ekranom.Učinio mi se i manji nego u xg.works.
A to mi je bitno .
Dali je bitno to što moj xgworks nije instaliran stalno na kompu.
Ja ga uvijek pokrećem sa exe. ,takav imam trenutno, 3.07 .
Da, prikaz na Note view u MixMasteru je prilično mali i nespretan. Međutim, on je tu više zbog toga da imaš bolju kontrolu kada u istom ekranu s lijeve strane mijenjaš vrijednosti "ručno".
Nema veze gdje se XGWorisk nalazi na računalu. Pogledaj drugu sliku iz mog predhodnog posta, dolje u lijevom uglu imaš button Browse. Kad ga klikneš pronađi putanju do mape gdje se nalazi XGWorks i označi datoteku XGWorks.exe. Tako ćeš ga (XGWorks) automatski pokretati iz MixMastera odabirom Go to > Sequencer.
Tada odradiš posao u XGWorksu, pohraniš ga sa Save i tako izmjenjena datoteka se "vraća" u MixMaster. Tek iz njega konačno pohranjuješ sve što si odradio u oba programa.
Ispravak
"dolje u lijevom uglu imaš button Browse"
dolje u desnom uglu imaš button Browse
@jaskooo - jesi li živ :D
Nisam nikada imao PSR9000 u rukama ali koliko vidim u manualu str. 118. trebaš u BASIC TAB-u stisnuti STEP BEC i otvara se prozor (slika1) u kojem možeš postavljati vrijednosti za pojedine kontrole. Tu se nalazi ono što ti treba.
Predlažem da pogledaš program MixMaster gdje to isto možeš napraviti ali u računalu (slika2). Možda je tako brže i preglednije.
Najpreciznija podešavanja su moguća u XGWorksu gdje možeš do zadnjih detalja utjecati na karakteristike kanala u Stylu. (slika3.) Donja dva prozora prikazuju podešavanja 12 kanala. Postavki je toliko da ti se zavrti u glavi, i tako djeluješ na svaku traku u stylu pojedinačno. Slika 4 i 5 pokazuju brojčana podešavanja dok istu stvar u grafici možeš raditi tamo gdje je žuti krug na slici3.
Baš sam se zaigrao s opisom :lol:, a tebe nema.
Kažem, nisam koristio PSR9000 ali je princip za podešavanje Yamahinih Stylova isti.
hehe tu sam,neko mi mazno password,dabogda mu ne trebao :). hvala ti care dok me nije bilo vec sam otkrio ono sto me zanimalo,pa da pojasnim.
naime kad se ide na style edit u full modu, jednostsavno se pozove i mix konzola tu se posebno postave parametri za pojedine dijelove ritma i onda se to sve lijepo usnimi i ostaje tako :). hvala opet na pomoci,ako sta kome bude trebalo od mene tu sam
Bolje da je maznuo pass nego novčanik. :D
hahah jes i ode mi limit za download a a trebalo mi par stvarcica :)
presao sam sa korga na ovo pa sad sve valja nanovo :) znas kako je,heheh
jos mi yamaha dosla bez ram memorije pa i to nastojim rijesiti,ma muke teske :D
...jednostsavno se pozove i mix konzola tu se posebno postave parametri za pojedine dijelove ritma i onda se to sve lijepo usnimi i ostaje tako... Trebalo bi da obratis paznju malo i na prepisku izmedju romaria i caspera gedje ci ti upasti u oci da romario pita za odredjene sitnice iz software editora za Yamahine Styleove, pa da i ti te svoje ritmove ili podesavanja pojedinih instrumenata u ritmovima, ipak odradis na softveru. Bice ti daleko lakse i brze, a imaces i daleko bolji pregled nego pri radu na Style Editoru PSR9000, koji je prilicno siromasan. Yamaha je u sustini jedini hardware aranzer za koji postoje programi pomocu kojih ces takve stvari, a i ne samo takve, odraditi dosta brze i jednostavnije. Tu i jeste posebnost Yamahinih aranzera u odnosu na konkurenciju. Pominjali smo te programe (koji su uzgred besplatni) ovdje na forumu u dosta tema, pa nemoj da ti bude tesko da procesljas malo forum.
mladen.lav
10.12.2013, 21:14
kako vi najvise koristite memorijske registracije?
Snimite li tu samo boje ili boje i ritmove?
Ja mislim da se sve moze memorisati u registracije na Yamahi ritam,boje pa cak i text,kao sto je to slucaj i kod ketron klavijatura
mladen.lav
11.12.2013, 00:55
Znam. Upravu si. Moze se i tekst, vokalist sve se moze memorisati. Mene interesuje kako kolege to koriste najvise, msm sta oni pozivaju sa tim
Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk
Pa sve ono sto im je potrebno za tu pjesmu,svako treba sam da zna sta mu treba da bude sredjeno u registracijama i da mu je na dohvat ruke.
mladen.lav
11.12.2013, 01:05
Da, ali ne razumijes ti mene :) neko sa tim poziva samo boje, neko ritmove sa bojama i vokalistom, neko samo ritmove. Zato i pitam kako to ljudi koriste, msm ja imam klavijaturu tek par dana, a neko je ima vec par godina pa je sigurno provalio za sta najbolje sluze te registracije.
Onda se izvinjavam ako te nisam razumio.Javice se neko onda ko ce ti dati odgovor koji trazis sigurno.Poz
Pisali smo o registracijama dosta na temi za Tyros3 razna pitanja (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23619#axzz2n7b0gnS4).
Pogledaj prvo moje pojašnjenje (http://www.yu-midi.org/forum/showpost.php?p=257232&postcount=220#axzz2n7XZlYug), a nakon tog posta imaš dosta napisano o tome kako ljudi sortiraju i barataju s registracijama. Svatko ih posloži po tome kako je navikao i koja mu je koncepcija najbolja, a to ovisi prije svega na koji način sviraš i slažeš repertoar.
Moje pristup je ovakav. Uvijek u jednoj BANK-i imam isti profil registracije. Pod pojmom profil, podrazumjevam da su u registracijama pohranjene iste stvari. Recimo, prvi profil banke je takav gdje je pohranjen samo VOICES, drugi profil je sa STYLE, VOICES, TEMPO, TEXT, a treći je samo VH/MIC.
Prvi profil mi služi ako prilikom svirke ručno mijenjam vrstu Styla i ne želim koristiti OTS. Tada se registracijama samo mijenjam soundove desne ruke.
Ako poželim odsvirati neku specifičnu pjesmu, koristim drugi profil. S takvom registracijom u trenu pozivam sve što mi je potrebno i ne razmišljam o vrsti Styla, brzini, tekstu ...
I onda želim experimentirati s različitom vrstom vocalista koji sam podešavao kod kuće, pozovem treći profil i bez straha da ću išta poremetiti u svirci, biram registracije sa pohranjenim VH/MIC.
Pojednostavljeno sam opisao moj "pristup registracijama". Naravno da imam više raznih profila nego što sam naveo. Zašto radim na taj način? Zato jer se ne želim dovesti u situaciju da tijekom svirke slučajno pritisnem registraciju koja recimo ima drugu postavku tempa ... ode sve u krivi ... Ovako je mogućnost pogreške manja. Pored toga, na ovaj način je kombinatorika mnogo veća nego da u sve registracije upisujem 5 istih postavki. Tada ostaje samo FREEZE za proširenje mogućnosti.
Ono što je bitno naglasiti je da BANK-e registracija možeš sortirati na isti način kao i mape (foldere) u windowsu. Ta struktura može biti ovakva. U jednu mapu pod imenom SINGER kreiraš BANK-e nazvan po imenima pjevača (Bogdan1, Bogdan2, Tozovac, Cetinski ...). U drugu mapu pod imenom TIP kreiraš BANK-e s vrstom glazbe (Ballad, Rock, Movie...)
Eto, nadam se da sam pomogao. Kreni redom i prvo svladaj kako pravilno kreirati registraciju, kako s više njih kreirati banku i posložiti ih u neki folder.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.