PDA

Pokaži Full Verziju : PC3K6 Displej problem


beronjan
19.10.2013, 17:55
Drugari, nešto čudno mi se dešava sa displejom na Kurzweilu! Radi sve normalno i onda odjednom pobrljavi! Sve se razmulja, pogube se slova, ništa se ne vidi! Malo ispritiskam PROGRAM, SETUP, SONG i ostalo i onda bude sve ok... Ali ne uvek, nekad moram i da ga restartujem. Srećom, to se ne dešava često... Prvo sam mislio da je možda zbog struje ili zbog pregrevanje ili zbog jabuka u komšijinom dvorištu, ne znam više ni ja, ali dešava se kad njemu dune! U suštini radi sve, dok radi, ali me nervira što ne znam koji mu je! Jel imao možda neko sličnih problema?

tranzit
19.10.2013, 18:18
Jedino sto mi pada na pamet, osim ozbiljnog kvara maticne ploce, je da su kontakti koji spajaju Display sa ostatkom, zaprljani. Prvo to prekontrolisi, pa onda idi dalje. Otvori instrument i onda povadi sve kablove (ako ih ima vise) sa Displya, ali i onu drugu stranu koja ide na maticnu plocu, pa cistim alkoholom (iskljucivo spiritus 96%) ocisti sve do cega mozes doci na tim stekerima. Potom nekoliko puta ustekaj i ponovo izvadi te stekere i na jednoj i na drugoj strani. To ce biti dovoljno da se skine prasina i eventualne naslage masnoce, to jest, da kontakti na tim stekerima budu kako treba. Ne ukljucuj odmah instrument, sacekaj desetak minuta dok ne ispari alkohol kojim si cistio Pinove. Ukoliko ovo ne rijesi problem, onda je ili Display u kvaru (sto nije rijetkost) ili Maticna ploca, sto ti nikako ne bih pozelio.

beronjan
19.10.2013, 18:31
Hvala na savetu :) Sint je nov, nema 3 meseca kako sam ga uzeo, novog iz radnje... Valjda nije neki veći kvar!

tranzit
19.10.2013, 18:37
Ne bi trebalo, s obzirom da Kurzweil spada u najozbiljnije proizvodjace, mada fabricka greska nikada nije iskljucena. Ako je jos pod garancijom, a sigurno je s obzirom da je star samo tri mjeseca, ne bih ti preporucio da ga otvaras, nego nosi tamo gdje si ga kupio, pa vidi da li ti daju odmah zamjenu ili salju na popravak.

beronjan
19.10.2013, 18:42
U garanciji je, dve godine imam garanciju na njega i upoznat sam sa uslovima, jer sam radio i ja u trgovini pa znam :) Ali iskren da ti budem, kako to kod nas funkcioniše, pre ću ja sam skontati i otkloniti kvar nego što ću imati koristi od garancije :D Šalu na stranu, kapiram šta mi govoriš i u pravu si. Ako se bude nastavilo, moraću da ga nosim do radnje...
Dodato:
Drugi sint, PC3, imam već dve i po godine, i nikakvih problema nigde nisam imao sa njim! Da kucnem u drvo :) Svaki vikend ga rabim i sve radi savršeno! Al PC3K6 me sad malo zeza :D Čisto da mi ne bude dosadno :rotflol:

tranzit
19.10.2013, 18:50
I dalje tipujem na slab kontakt kablova koji spajaju Display sa maticnom plocom. Kako i rekoh, Kurzweil je jedna od dvije ozbiljne firme u domenu elektronskih muzickih instrumenata, u pitanju je garant nesto sasvim banalno, mada i njima moze da se podkrade fabricka greska.

beronjan
19.10.2013, 18:57
Daj bože da je samo to ;) Hvala u svakom slučaju!