Pokaži Full Verziju : Tamburaški ritmovi za Korg
sale_band
17.10.2013, 10:22
Zdravo,
Hitno mi je potreban neki "tamburaški" ritam (ritmovi) jer treba da sviram sa jednim tamburašem a nemam vremena da pravim ritmove.
Ako neko ima i želi da podeli, bio bih mu zahvalan... Može bilo koji format.
Hvala!!!
Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2
dalibor jarmina
17.10.2013, 11:19
Šta smatraš pod "tamburaški" ritam? Koji je to ritam?
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
sale_band
17.10.2013, 11:45
Pa style koji oponaša tamburašku ritam sekciju. :)
Dodato:
Bilo koji ritam u tom fazonu je dobrodošao, pogotovo dvojka
dalibor jarmina
17.10.2013, 12:00
Nema se tu šta "oponašat". Izbaci bubnjeve iz ritma, stavi neki "mekani" finger bass i voila!!
sale_band
17.10.2013, 12:05
Pa, to sam i mislio da uradim ali... :confused:
dalibor jarmina
17.10.2013, 12:13
Ali...? Ja sam uradio sebi samo jednu dvojku tako, i nikad na njoj pjesmu odsvirao nisam. Takav ritam ti uopće ne igra ulogu, jer u zadnje vrijeme ti svi kvazi, nadri, nazovi tamburaši se okreću pjesmama sa elementima i bubnjeva i distorzija i hammonda, tako da, ne beri brigu.
U pravu je Dalibor 100%, rokaj s onim sto vec imas u klavijaturi i ne beri brigu ;)
sale_band
17.10.2013, 12:17
Ubedili ste me :D
ktisljar
17.10.2013, 20:32
Upravo sam stavio jedan solidan tamburaški ritam za Solton MS-50/60/100 seriju pa ga konvertirajte u koji vam format treba. Čekamo da administracija odobri upload...
Pozdrav,
dalibor jarmina
17.10.2013, 21:05
ja i dalje ne kužim koji je to "tamburaški" ritam? kao da netko traži ovako: sviram u subotu sa jednim harmonikašem, pa mi treba narodnjački ritam. ništa tamburaši ne sviraju drugačije od nas, nisu izmislili ni jedan novi ritam. to govorim iz prve ruke, jer mi je pored klavijature, i benda, drugi instrument baš tambura, e sad, tambura je širok pojam jel tako? ako baš tražiš neki ritam za tambure, imaš u downloadu ovo: http://www.yu-midi.org/forum/downloads.php?do=file&id=2426#axzz2i0Uog7FT
ja mislim da ti taj ritam smatraš pod "tamburaški" ritam, a imaš bolje vjerojatno u PA3, kod mene u PA2 se zove takav ritam Desert shuffle. malo sam razvezao možda i off, ali eto da ostane i za ubuduće. nemojte zamjerit...pozz
yamahapassion
18.10.2013, 00:58
Tamburaski ritmovi su druga galaksija u odnosu na obicne ritmove, Sale javi mi se da ti posaljem prave tamburaske ritmove.
yamahapassion
18.10.2013, 02:25
Da ne bude da sam lupetao nesto sad napamet, evo poslusajte par tamburaskih ritmova Koje Imam u setu a ovaj demo sam napravio davnih dana. U njima se cuje i kontra bass i Tambure u umesto stringsa u pozadini i daire i sve sto mora jedna tamburaska pratnja da ima. poslusajte od nula do 2:26 otprilike
https://soundcloud.com/yamahapassion/demo-pa600
Ko ti kaze da si lupetao, imace posla samnom... :lol::lol::lol::lol: Naravno da se znatno drugacije cuju ritmovi kada ih svira tamburaski orkestar, od onih koje ce svirati klasicna ritam sekcija, sastavljena od bubnjara, akusticne ili elektricne ritam gitare i na primjer, Fingered El.Bassa. Ne znam samo odakle tolika tvrdokornost u ubjedjivanju covjeka da je to sve isto. Znamo svi vrlo dobro kako se cuje jedna dvojka recimo, kada je svira dvadesetak tamburasa i svih dodatnih instrumenata koji tradicionalno spadaju u jedan tamburaski orkestar, a kako se ta ista dvojka cuje kada je svira bubnjar, pick bass, steel gitara i eventualno harmonika, koja svira "blok" (kazu neki "cokce"). Razlika je tolika da bi onaj ko ne potice sa Balkana, mislio da se radi o sasvim drugoj vrsti muzike.
sale_band
18.10.2013, 09:14
Mislim da je sada jasno zašto sam tražio "tamburaške" ritmove...
dalibor jarmina
18.10.2013, 10:13
Svašta ovdje čovjek može pročitati
sale_band
18.10.2013, 11:24
A pogotovo napisati :)
yamahapassion
18.10.2013, 11:50
Potpisujem Tranzitov post. Ovaj demo sto sam ja postavio mozda i ne zvuci tako realno kao kad se slusa direkt sa klavijature. Onda se vidi prava razlika
Daleko od toga da su isti ritmovi, ali jednostavno sa ovim nasim "zemaljskim" aranzerima ti tamburaski ritmovi uz prave tamburase zvucace suplje i prazno, zato je bolja varijanta da se svira na obicnim ritmovima. Da postoje sad kvalitetni samlovi od po nekoliko giga bracova, bugarija kontri, pa nekog begesa/berdi svi oni uradjeni po layerima i artikulacijama, to bi vec bila neka druga prica ;)
dalibor jarmina
18.10.2013, 12:20
S obzirom na hitnost situacije u kojoj se kolega Sale nalazi, dan mu je prijedlog kako da uradi ritam (ritmove) da odradi tu svirku s tim tamburašem. Daleko od toga da će to zvučat kako treba, ali eto, na njemu je da odluči hoće li se on prilagodit tamburašu, ili obratno
Svašta ovdje čovjek može pročitati....i nauciti ako to procita pazljivo !!!!!
A pogotovo napisati ;)Pitam se da li si uopste svjestan kako, vrlo kratko ali i vrlo "ubojito" reagujes.
dalibor jarmina
18.10.2013, 14:33
[QUOTE=tranzit;256330]....i nauciti ako to procita pazljivo !!!!!
Boga mi, u ovoj temi ništa pametno za naučiti...kako za koga
Nauciti se uvijek moze, pa ako nista drugo, a ono kako ne treba raditi.
Onaj tko je osjetio akustični,ili tamburaški bend zna za razlike
u zvuku i načinu sviranja u takvom bendu i u standardnom bendu
koji ima vežina nas .
Teško je napraviti ritam sa takvim filingom,a ne izgubiti sound.
Pod sound neki smatraju buku,glasnoću što je također pogrešno :) .
Teško ,ali ne i nemoguće .
Naravno da nije lako napraviti jedan propisan tamburaski ritam i upravo je neophodno to sto pominjes. Filing za sound tamburaskog orkestra i dosta iskustva, odnosno "slusanja" takve muzike. Sound je vrlo sirok pojam, buka takodje. Ima jedan vrlo vazan faktor, pominjem ga vec ko zna koji put na forumu. Skoro svi cuju, medjutim samo mali broj ljudi zaista "cuje".
dalibor jarmina
18.10.2013, 14:56
Mislim da ni iskustvo "slusanja" takve glazbe nije dovoljno da bi se napravilo nesto ozbiljnije.
Niko nije ni rekao da je samo iskustvo i naslusanost te muzike dovoljno za napraviti ozbiljan tamburaski ritam. To nigdje neces procitati u ovoj temi jer to niko nije ni napisao. Medjutim, to je neophodno da bi se uopste krenulo sa pravlöjenjem takvog ritma. Iskustvo u pravljenju ritmova i poznavanje tehnike iz tog domena se podrazumijeva, to nije ni potrebno posebno pominjati.
sale_band
18.10.2013, 15:03
Pitam se da li si uopste svjestan kako, vrlo kratko ali i vrlo "ubojito" reagujes.
To je ono što me plaši, što sam svestan, vrlo svestan, moj tranzite... ;)
Hahahaha.... dobro je da si svjestan.... mene je plasilo upravo suprotno ali ako je tako kako kazes, budi bez brige. Odlicno je da ima takvih ljudi koji reaguju kako treba da se reaguje, iskreno i direktno ne dopustajuci nikakva "palamudjenja". To ponekad zna da kosta (mozda te ta cinjenica plasi) ali satisfakcija je vrijednija.
Naravno da nije lako napraviti jedan propisan tamburaski ritam i upravo je neophodno to sto pominjes. Filing za sound tamburaskog orkestra i dosta iskustva, odnosno "slusanja" takve muzike. Sound je vrlo sirok pojam, buka takodje. Ima jedan vrlo vazan faktor, pominjem ga vec ko zna koji put na forumu. Skoro svi cuju, medjutim samo mali broj ljudi zaista "cuje".
Rekoh da puno ljudi ovdje pod dobar sound podrazumjeva gruvanje,buku i sl. :)
sale_band
18.10.2013, 15:20
Hmmm...
Ne znam kako bih to sada objasnio posle 5-6 litara "Hofbrau Dunkel"-a, a mozda bih rekao nesto sto se ne "uklapa" u protokol...
Hahahaha... pa zamijeni pivo, mozda ti to ne odgovara.
sale_band
18.10.2013, 15:24
Ne videh da je Romario upao pre mene... Ovaj post je bio namenjen @tranzit
Dodato:
Pa ja sam totalno usporio.... Jbt :(
Mora da je radi Hofbrau Dunkela.
Rekoh da puno ljudi ovdje pod dobar sound podrazumjeva gruvanje,buku i sl... To je inace najcesca pojava, a ima dosta veze i sa fizioloskim odlikama sluha kao cula. Drugi put cemo o tome ali na naucnoj razini.
sale_band
18.10.2013, 15:39
Nauka ovde ne pije vodu... Ako je, tamo neki "King" I sl, rekao da je tako, onda je to tako...
P.S. Dunkel je cudo
dalibor jarmina
18.10.2013, 15:46
Daj ti tom tamburašu tog Dunkela, i bit će mu svejedno tko ga prati, dal' Whitesnakes, dal' komorni tamburaški orkestar sa dirigentom pa da se tu više ne "palamudi"
sale_band
18.10.2013, 16:06
Evo, to je nesto ovako, otprilike...
Hvala kolega @yamahaspassion
Fino zvuči. Ja sam baš par dana pokušavao da napravim nešto na PA60, pa onako... sluti pomalo na tamburu :D :D :D
Ovo je 1000 puta bolje nego kad gruva bubanj ko lud..Svaka cast na ritmu svidja mi se pravo..Bas sam i ja danas napravio jednu dvojkicu brzu gdje ne udara bubanj jako a opet se sve lijepo cuje i zadovoljan sam pravo,mislim da ce to biti dvojka najbolja do sada koju sam uspio napraviti ni sam ne znam kako sam uspio heheh.Poz
mladenkom
18.10.2013, 22:01
Djes Zeljko,nema te nesto ovih dana na forumu?
Da nisi sta kod zene uprskao?
Oooooo pozdrav Mladjo..Ma nisam nista sve je ok..Uzivam u drugim stvarima:D
yamahapassion
19.10.2013, 01:18
Koliko punije ovaj ritam zvuci na pa3... bruka
A govorim ti ja stalno, sta ce ti PA600, uzmi mPA3X i budi miran, al' ne slusas me brate... =))=))=))=)) Zivo me interesuje kako bi se taj isti ritam cuo na Trans Audio masini, ama nemam ritam. Kad stignes sutni ga na PP, pa kad ukradem malo vremena od sebe, da ga propustim kroz TA. Nego, cini se da skontase svi, poslije ovog tvog ritma, da ipak ima velike razlike izmedju jednog tamburaskog ritma i ostalih. To je bilo bitno.
yamahapassion
19.10.2013, 13:07
@Tranzit: Bih ja uzeo drage volje, ali imao sam neke nepremostive prepreke prilikom kupovanja klavijature :lol:
E, i mene si zaintrigirao sad kako bi to zvucalo na tvom zmaju, evo saljem ti na pp, pa postavi neki brzinski demo bas da vidim koja ce tek tada biti razlika.
dalibor jarmina
19.10.2013, 14:23
Oprostite na izrazu, ali meni taj ritam od kolege yamahapassion nema veze sa tamburaškim ritmom, odnosno ono što bi on trebao predstavljat. Ja ne znam na koji mi pravac tamburaške glazbe ciljamo ovdje da bi se dobilo ono što Sale traži
Dodato:
Žao mi je što danas ne mogu postavit jedan video gdje sam sudjelovao kao član Gradskog tamburaškog orkestra Grada Vinkovaca u Zagrebu na jednom koncertu u pod nazivom 100 tamburaša, pa da probam barem tako prikazat moje viđenje iz prve ruke tamburaške glazbe, između ostalih, kao član GTO Vinkovci radio sam i par televizijskih nastupa sa tamburaškim orkestrom Hrvatske radio televizije, pa mislim da bi se došlo do prave slike zašto smatram nepotrebno ovo nazvat ću "prepucavanje" oko tih ritmova
sale_band
19.10.2013, 15:25
Evo, sa tezge direktno... Ritmovi super, tamburaš zadovoljan, lale zadovoljne, sve po JUS-u...
...a to je i najbitnije... jok... to je jedino i bitno u sustini, da su Lale bile zadovoljne. Ostala nadmudrivanja i naprdjivanja, je li tamburaski, koliko je tamburaski, treba li tamburaski itd... ostavimo po strani. Trazio si tamburaski ritam, dobio si tamburaski ritam... Lale zadovoljne, a ti vjerovatno isto jer su Lale iuzrazile svoje zadovoljstvo predpostavljam, u novcu. Kud ces bolje.
Cim uvedem ritam u Trans Audio, snimicu odmah nekakvo izivljavanje na tamburama i postavicu demo u ovoj temi, ama danas tesko da cu stici jer sam u velikom poslu. Radim miks sa jucerasnjeg, bolje reci, nocasnjeg, snimanja nekih Gospel "pevaljki". Ovo sto se dopisujem sa ponekim na forumu, se desava u pauzama, kada odmaram sluh, inace nista od miksa ako zapnem da uradim to sve u komadu..
Čini mi se da smo svi u nekakvoj gužvi ...
Snimam i ja ovih dana jednu pjesmu ,pa ću
je staviti uskoro na "slušanje" ...
Hajde da cujemo i tebe malo, samo udri.
Trudim se da ne udaramo;),vise sam u aranzmanu ,manje u sviranju .
Snimamo u jeftinom studiju ovaj put.
Momak je jako ispravan i kuži se u program u kom radi .
U stvari,gledam razliku skupi studio-skupi tonac i druga jeftinija varijanta ...Što se tiče same opreme ...
Zanimat će me tvoj komentar naravno .
Kad dodje dotle, sigurno cu prokomentarisati.
sale_band
20.10.2013, 06:55
...vise sam u aranzmanu ,manje u sviranju ..
Haha,
Kao sto reče Savudin, "manje na lizing, više na pušing" ...
sta sad ja tebi da kažem :)
sale_band
20.10.2013, 12:05
Nešto kao "ono za ono..." B-)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.