PDA

Pokaži Full Verziju : TC Helicon voice live problem...


gnovako8
27.08.2013, 16:37
pozzz svima kako rijesit problem nece da rade terce na vokalistu,spojim sa midijem kanal odredim prijer 4 na njemu i 4 na korgu, lower sve upaljeno i nece spojim po uputama sve kako treba nista samo glavni vokal se cuje nista nemjenja,dali ima koja caka , kad stisnem ljevu ruku na klavijaturi daje signalnu lampicu na tc heliconu, znaci povezan je.ali neradi

rolandx
27.08.2013, 17:39
Probaću da pomognem dok se neko još ne javi i ispreskače me onako usput... navikao sam. Imao sam vokoder performer dvojku. Povezao sa MIDI kablom ( vokoder midi in a klavijatura midi out). Na vokoderu je po defaultu bilo što se tiče kanala... postoji opcija ako nije sve po defaultu, potraži manual i pogledaj kako da resetuješ. Na samoj klavijaturi u globalu ima podesavanja za midi. Šta šalje na koji kanal. Podesi da ti prvi kanal bude LOWER ( midi out). Trebalo bi da radi.

Moram da dodam da je možda caka u samom vokoderu,nadam se da neko ima takav vokoder i da će se uskoro javiti....

tranzit
27.08.2013, 20:48
Hahahaha... zasto bi te neko "ispeskakao"... pa valjda te niko ovdje ne mrzi. Medjutim, napravio si gresku, a to je taj prokleti naziv "vokoder", koji se, Boga pitaj zasto, pogresno uvukao u terminologiju kada se govori o vokal harmonizerima ili vokalistima. Vokoder je nesto sasvim drugo i nema ni najmanje veze sa vokal harmonizerom. Vokoder je u sustini sintisajzer koji kao bazu za svoju sintezu koristi vokal, te na osnovu njega posebnim algoritmima pravi sinteticke sounde.

rolandx
27.08.2013, 21:10
Hahahaha... zasto bi te neko "ispeskakao"... pa valjda te niko ovdje ne mrzi.

Eto vidiš zašto ;) nema mene ni ovde ni nigde razloga da mrzi... Držim se one , pametniji popušta.

Razumeš li se ti u TC Helicon live, možeš li pomoći čoveku? Predpostavljam da imaš iskustva i hteo sam te spomenuti ali eto ipak sam se nadao da ćeš se odmah posle mog posta uključiti u sled stvari :D , drago mi je zbog toga;) . Šalu na stranu , imaš iskustva koliko sam shvatio kroz tvoje postove, mada kolega nije baš najbolje objasnio situaciju i šta je probao a šta nije. Ajde sačekaćemo da se javi, možda je i rešio problem.....

tranzit
27.08.2013, 22:30
Sve si ti njemu objasnio kako valja, pa nije bilo potrebe da ponavljam ono sto si vec napisao. I zasto bi "popusato" ako si u pravu ? Nema smisla a ni koristi od toga na jednom forumu.

svirko
28.08.2013, 11:48
Da li ti je na VL harmonija pojačana?

Probat ću ti ja sa svojeg TC VoiceWorks prepisati sve postavke, pa ću tu postaviti....
Nije po postavkama kao VoiceLive, al možda ipak nađeš nešto korisno