Prijava (LogIn)

Pokaži Full Verziju : Da li pusite cigarete?

EmirTotic
06.08.2013, 22:40
Danas sam razmisljao pred svirku o cigaretama i koliko to utice na pevanje i koliko mi smeta pa sam dosao na ideju da vidim sta drugari sa foruma misle o tome? :)

Dakle, da li pusite cigarete i koje? Ja se vec vise od godinu dana se trujem Marlborom Gold, iskreno pocinje da mi smeta i pored zdravog zivota...

Vex
06.08.2013, 22:52
ZAKLETI NEPUŠAČ !!! Ako nesto na ovom svetu mrzim to su cigarete i sve vezano za to.

Desi se jednom ,dva puta u toku godine da sviram negde gde je zabranjeno pusenje u celom objektu i te dane uzimam za slavu :)

tranzit
06.08.2013, 23:00
Ako mozes da bacis to sranje, bacaj. Sto se pjevanja tice, tu nemaj brige, cigarete nece upropastiti nikoga ko zna da pjeva, niti ce nepusac odjednom znati da pjeva. Licno pusim vec preko 40 godina i nemam nikakvih problema ni sa pjevanjem, ni sa zdravljem. Pusim ove nove "zdrave" cigarete bez hemijskih dodataka (American Spirit). Obimna medicinska istrazivanja su pokazala da kojekakve rakove pluca i ostalog, kod pusaca izazivaju iskljucivo upravo te dodatne hemijske supstance (aromati) koje proizvodjaci stavljaju u svoje brendove radi brzeg navikavanja potrosaca bas na odredjenu marku cigareta. Ovo se treba uzeti sa rezervom, kao i sve sto se ikada napisalo u vezi sa stetnosti pusenja. Mogao bih ti napisati citavu studiju o beskrupuloznim lazima i prevarama i proizvodjaca i medicine i farmacije na ovom polju ali mislim da ce i ovo biti dosta. Sva kampanja o "velikoj" stetnosti duhana je u sustini jedan veliki biznis najvece i najmocnije mafije na svijetu, farmacije. Ti uradi onako kako mislis da je najbolje za tebe, tad ces biti najsretniji a sve price ostavi po strani jer su uglavnom vrlo daleko od istine.

NikolayTheM
06.08.2013, 23:20
Pusim winston red 100s i hvala Bogu, ne fali mi nista :P

Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2

Narodnjak300
06.08.2013, 23:31
Sve je za ljude sto se kaze, inace ne pusim niti cu ikad ali da sam pusac pokusao bih da gledam sebe sa strane, da zamislim sebe kako pusim i onda bih se zapitao: covece sta radis ti?, gutas dim?! Trujes sebe i ljude oko sebe, stan i stvari ti smrde na cigare, bacas pare na cistu glupost, ima li tu trunke zdravog razuma... a ljudi se tese, kazu pa to je porok, ne mogu ja to da ostavim. Nije pusenje porok vec losa navika. Hoces da kazes da nemas dovoljno jak karakter da ne mozes da ispravis jednu losu naviku. (naravno ovo se odnosi na ljude koji kao kenjkaju "jao hocu da ostavim pusenje al ne mogu"... a imam takve drugare). Moj cale se jedno jutro zakasljao, jedva se povratio i samo je rekao, od danas vise ne pusim i ostavio je.

harepa50
06.08.2013, 23:35
Ja sam trenutno na čistom domaćem duhanu...Prije toga sam često pušio Drinu Gold ili običnu, Code Blue, one nove Chesterfield, Marlboro, ali kad sam počeo sa duhanom, sve ove cigarete su mi postale jedno veliko smeće, baš zbog katrana i kojekakvih supstanci kojim prskaju cigarete.

EmirTotic
07.08.2013, 02:02
Znaci Hare ti si pravi meraklija nema sta, srolas i uzivas. :) Nisam probao to nikad, kad se vidimo opet negde moram probati to.

Ne znam Tranzit, sve te price da duvan izaziva toliko losih stvari je sumnjiva, svakako je stetan tu nema sumnje, ali izgleda da sve za sta ne mogu u medicini da nadju razlog pripisuju to duvanu. A sto se pevanja tice, desavalo mi se ponekad ako uzmem Davidoff skroz beli da mi se osusi grlo i ne mogu da pevam bez flase vode pored. :)

tranzit
07.08.2013, 02:24
Naravno da su price laz i puka budalastina za koju ne postoje nikakvi, plauzibilni dokazi i argumenti, a dosadile su vise i Bogu i narodu, a siguran sam da su i ljekari sami sebi smijesni sa tim pricama. Price se pricaju, ljudi i dalje puse ili ne puse... ali samo je jedna istina, pusio ne pusio, na kraju si svakako popusio.

sale_band
07.08.2013, 02:30
Pusio sam nekih 15 godina kao "chifut" :) i evo vec peta godina ne palim... Odluku da prestanem je inicirala moja trgodisnja cerka kad mi je jednom prilikom, videvsi me sa cigaretom, rekla "tata, ti ces da umres od cigara..." Sto je u meni pobudilo lavinu razmisljanja.

Mimo toga, poceo sam strasno da kasljem, pogotovo nocu. Ujutru kad bih ustao osecao sam kao da su mi pluca izgorela od silnih cigareta ali nisam bas mogao da se odreknem tog "zadovoljstva" tek tako. Slucajno sam saznao za tablete zvane "Champix" od nekih prijatelja i prvom prilikom pitao doktorku za njih. Rekla mi je ako si ovisnik, pomoci ce, ako pusis samo onako iz navike, nece pomoci.

Uzeo sam i krenuo redom po jednu ujutru i navece. Posle dve nedelje sam primetio da pusim samo kad vidim da je neko drugi zapalio a u medjuvremenu se i ne setim cigarete. Trece nedelje sam odlucio, kad je vec tako, da pokusam da ne palim nikako. Bilo je nezgodno prvih 4-5 dana jer nisam znao sta cu s rukama kad bi sedeo negde gde svi puse uz kafu, pivu itd, ali je proslo.
Tablete sam i dalje nastavio da trosim sve do kraja (4 meseca)
Sad mogu slobodno reci da se osecam kao da nikad nisam zapalio u zivotu i nemam ni jedan promil zelje za cigaretom. O tomo koliko se fizicki bolje osecam necu ni da pisem...

harepa50
07.08.2013, 02:32
Hahaha Tranzit, odlično rečeno i to je nepobitna istina.
A ko nije aktivni pušač, u većini situacija je pasivni, pa mu to dođe na isto.

Emire, moraš probati, puno je čistiji od cigarete, jer nije prskan ničim, i samim tim manje štetan. Razlika ogromna. Na pijaci je kila duhana 6€, pa vidi koliko je ekonomičnije, samo treba ubosti dobar, da ne smrdi itd. Evo ja sam ubo baš dobar, još ima sladak okus neki, bar merak, i samo taj uzimam. Imaš i na trafikama bar ovdje po 250g se prodaju ali su skuplji. I meni se suši grlo koja god cigareta da je u pitanju, ne znam zašto. Zapalio sam neki dan Davidoff i to baš mislim da je bio bijeli, nije da je on nešto jak i to, ali me to oborilo toliko da sam htio zaspati...

sale_band
07.08.2013, 02:33
6421

Evo i kakva su pakovanja uveli u Au... Da nisam prestao teda, sad bih sigurno :)

tranzit
07.08.2013, 03:08
E vidis upravo je to perverzija propagande bilo cija da je i bilo kome da ide u dzep. Sve te slike su mi poznate i njih bi svaka iole prisebna vlada zabranila. Kao prvo jer su cista laz, a kao drugo jer su toliko odvratne da izazivaju povracanje i gadjenje, ne prema duhanu ili cigaretama, nego prema toj krajnje morbidnoj osobi ili redakciji koja ih je slikala i postavila. Potpuno su promasili cilj jer nijedan strastveni pusac se nece ni osvrnuti na te slike a kamo li radi njih razmisljati o prestanku pusenja. Zasto ne navedu da ulicni saobracaj po metropolama steti stotinak puta vise no dvije pakle cigara dnevno ? Nece jer je automobilska industrija prejaka da bi se s njom smjeli igrati a i oslonac je privrede najacih svjetskih privrednih sila. Zasto ne navedu da te iste bolesti izaziva gotovo sva hrana koju danas konzumiramo jer je vise opterecena hemijskim preparatima nego kompleksi za preciscavanje fekalija. Nece jer je prehrambena industrija drugi oslonac privrede ekonomskih sila i moze da diktira politikom kako joj god zatreba. Iza svih tih odvratnih slika stoji farmacija koja treba da proda ogromne zalihe tableta, flastera, zvaka i slicnih lazi i prevara, koje eto pomazu da covjek prestane sa pusenjem. U pitanju su stotine milijardi dobiti jer se radi o milijardama pusaca. Prestanak pusenja nema nikakve veze sa tabletama, flasterima, akupunkturom i slicnim prevarama vec iskljucivo sa psihom pojedinca koja je spremna ili nije spremna da u odredjenom momentu "naredi" organizmu da ne pusi. Samo... ta psiha nista ne donosi farmaciji, jeftina je, badava je, pa se i ne isplati.

sale_band
07.08.2013, 03:49
Sve to stoji i odavno mi je jasno, ipak, ne moze se reci da cak ni cist duvan nije stetan...

Sto se tice ovih slika i antipusacke propagande, mislim da iza toga stoje ovdasnje zdravstveno-osiguravajuce kompanije... Jednostavno, u bliskoj buducnosti, ako si bio pusac i obolio od neke od "navedenih" bolesti, nece hteti da ti plate lecenje jer si bio na vreme obavesten sta moze da ti se desi. Bice "plati pa se klati" ....
Nazalost, ogromna vecina ne vidi sta se iza brda valja.

tranzit
07.08.2013, 04:08
Tacno tako, to je jedini razlog kompletne kampanje koja traje vec skoro deceniju. Naravno da je indiskutabilno da je duhan stetan, ama nikako na takav nacin i ni priblizno u toj mjeri u kojoj propaganda pokusava da nam ureze u mozak ili bolje receno, ispere mozak do te mjere da se i ne bunimo kada nam budu uskratili medicinsku pomoc.

mladenkom
07.08.2013, 07:38
Kod mene u kuci niko nije pusio,pa ne pusim ni ja,nikad me nije privlacilo.Probao jesam,cisto iz radoznalosti i obicne cigare i travu.Nervira me kad puse oko mene pa mi se usmrdi odeca,a duvanski dim naravno uvek ide u mene i pocne da me stipa za oci jako brzo.Sreca pa ovde u usa ne sme da se duvani u lokalima.

spale
07.08.2013, 10:35
Ako mi od nekadanjeg bavljenja sportom (bese to skoro profesionalizam) nije ostalo novca onda mi je bar ostala navika da ne pusim a Boga mi i ne pijem.
Medjutim,primetim da sada kada sam u godinama sve vise mi smeta svirka u zadimljenim prostorijama...

mirandess
07.08.2013, 10:57
Nema ljepseg osjecaja zapalit poslje rucka, uz pivu i na wc solji :D hahahahahhahhahaha :D

Dell
07.08.2013, 12:03
Da ti tvrdje bude a? :lol: :lol:

Inace, apropo Tranzitove opaske na na ove "napomene" na kutijama, u Hrvatskoj na kutijama zna pisat "Pusenje unistava spermu". I prica mi jedan lik, u Zagrebu njegov ortak dosao kupit cigare na trafiku i na kutiji mu to pise i kaze trafikantkinji daj mi neke sto ne unistavaju spermu i ova mu jos krene trazit :lol: :lol:

tranzit
07.08.2013, 12:14
Hahahahaha... jos malo pa ce pisati i da pospjesuje impotenciju, naravno sa slikom "jao pao"... nisu normalni, zar stvarno misle da to iko cita, pa jos i vjeruje. Daleko ide ljudska glupost.

Ace
07.08.2013, 13:33
Tranzit
cuj jos malo .... pa ovde u Makedonije pise na kutije "pusenjeto predizvikuva impotencija" (ko ne razume golgle translate :lol: ).

Sto se tice mene, ja ne pusim cigare ... sto bi pusio ?! :confused:

zeljko
07.08.2013, 14:42
Ja ih ne pusim,ja ih tamanim:lol:Da li stete glasu neznam ali znam da teze disem nego prije i da mi zna zafalit vazduha kad pjevam a i to je jedan od problema ako covjek nema veliki kapacitet pluca onda sigurno i teze ispjevava pjesme,pogotovu u refrenima kad je visoko.Bar ja tako mislim jer znam kako sam prije mogao da pjevam dok sam bio u formi i bavio se razlicitim sportovima.Mogao sam otpjevati skoro sve sto se zabavne pjesme tice.Jbg.sad malo cigarete ,malo Starost pocela da pritisce hehe.Poz

EmirTotic
07.08.2013, 15:51
Ma taj marketing i osvajanje trzista je veliki shit, kad jedemo nekvalitetnu, konzerviranu i nezdravu hranu i pored toga sto nam je zemlja jako plodna onda nek idu i cigare u paketu. :)

Kad bi kod nas zabranili pusenje u lokalima ne bi imalo ukupno 5 ljudi u lokalu sa sve osobljem. :) Mislim da vise treba obratiti paznju na kvalitet duvana koji se konzumira kod nas i kolika je razlika u odnosu na cigarete iz inostranstva, samo to ponekad ume da me zabrine. :)

Mirandess brate pa gde na solji? :)) Kako satro Aca Lukas kaze u drugoj strofi: "Posle sexa dodje pljuga rekli su mi drugovi, kad bi tuga bila pruga............" :)

zeljko_mo
07.08.2013, 16:15
ispusim 2 kutije za vrijeme svirke hahahaha... Bijeli Marlboro... a volim i cugnuti malo dok sviram, pa nek me djava odnese ako vec hoce, jer ako nema pica i cigara, nema ni svirke, i kad probe radim, pivo je uz mene =P~

Amater_svirac
07.08.2013, 17:37
Sta sve covek ovde nece da procita, pogotovu se u pisanju istice ovaj tranzit. Samo da napisem nesto o mojim kvalifikacijama: zivim i radim u USA, po struci sam medicinski statisticar, kroz moje ruke prolazi mnogoooo informacija, rezultata, imam pristup mnogobrojnim podacima iz citavog sveta, znaci ne ono sto neko napise i prokomentarise, nego naucnim radovima, "sirovim" podacima... nesto od podataka sam licno obradjivao, izdavao rezultate, neko je stavljao to na evaluaciju i koristio na raznorazne nacin... da ne duzim, ko hoce neka cita, ko ne neka nastavi da zivi u svom slepilu, par zakljucaka:
1. pusenje je stetno, pa pusili vi "zdrave cigarete" (ovaj termin ne postoji nigde, video sam ga samo ovde) ili neke druge, ne plasite se pesticida i herbicida u cigareti svi oni sagore na visokoj temperaturi, manje vise, ono cega treba da se plasite je katran i na prvom mestu benzopireni, supstance koje upravo nastaju na visokoj temperaturi sagorevanjem bilo koje organske supstance. Mazanje koze esperimentalne zivotinje (pacova, npr) ovo supstancom izazove vrlo brzo melanom (rak koze). Filter ovde pomaze, ali ne puno, sve dok uvlacis nesto od dima u pluca, sa dimom dobijes i benzopirene. 2. Pusetnje ne doprinosi samo povecanju incidence raka pluca, vec i povecanoj icidenci raka grla, pljuvacnih zlezda, jezika, usta, usana... znaci svega sto je u direktnom kontaktu sa dimom od cigarete.
3. Nikotin (alkaloid) NE izaziva rak (ako vam je ovo za utehu), najmanja opasnost vam preti od nikotina, blagi je stimulans kod pusaca koji tek pocinju, ali je odgovoran za adikciju kod onih koji puse po paklu-dve dnevno (zbog toga ti trbaju nikotinkse tablete ili patches kod odvikavanja od pusenja).
4. Za razliku od casice/case alkohola ("zestine", vina, piva) ciji efekat na organizam moze da bude i te kako pozitivan, sto je mnogo puta potvrdjeno, pogotovu ako se radi o casi dobrog, kvalitetnog, crvenog vina, u cigaretama APSOLUTNO NEMA NI JEDNE JEDINA SUPSTANCE koja je korisna na bilo koji nacin.
5. i naravno, pusaci imaju samo jedan miris na sebi, koji god parfem, dezodorans da stave, cigarete pokriju apsolutno sve, da ne pricamo o tome sto ujutru im se iz usta oseca smrad pepeljare.

Ja toliko, ako imate pitanja, samo izvolite, ako neko barata dobro stanim jezikom (engleskim npr) mogu da mu posaljem "tonu" materijala o ovome sto sam gore napisao (tacka 1-4, ovo pod tackom 5 vec i sami znate) :lol:
Dodato:
Vidim da se jedan kolega ovde zabrionu da bi kafane bile prazne kod nas ako bi zabranili pusenje:

E vidis, bas ovako su mislili ugostiteljski radnici ovde u USA, kad su poceli pre 10 godina zabranjivati cigarete po restoranima, jedna drzava za drugom, frka "kako cemo, gosti vise nece da dolaze, sta cemo da radimo, kakva je to kafana gde se ne pusi..."
Cigarete su zabranjene i, pogadjate, ni jedna kafana nije propala zbog toga, i dalje su pune... ljudi se u pocetku zale a onda se priviknu, dosta njih ostavi cigarete, kafane vise ne smrde na dim, po dzez klubovima se ne pusi, a kamo li po ekskluzivnijim restoranima... milina jedna bre. Pusacima su ovde ostale samo ulice kao javna mesta gde mogu da puse, mada ih i tu vidjam sve redje i redje.

Vex
07.08.2013, 18:21
Selim se u USA onda ,posto mi ocigledno ovde nije mesto ... Na ovim nasim prostorima ce svako naci neki izgovor za sebe i druge "kolege pushace" samo da ne bi naterali svoj karakter da se manu tog zla. Amater_svirac je sve objasnio ,sta god napisali posle u korist cigareta ,samo lazete sebe i druge.

sale_band
07.08.2013, 18:43
@amater_svirac

E, sa takvim se predznanjem ide u... Nije ni bitno...

Kod mene je zabrana pusenja na javnim mestima (u Australiji) imala direktan uticaj na baksis,tj. na svadbama i sl. cim se svi smeste i malo pojedu, odmah izlaze napolje pa sala celu noc polu prazna a samim tim ni atmosfera nije kao sto bi trebala biti pa baksis ostane u dzepovima pusaca umesto na instrumentima... :(

zeljko_mo
07.08.2013, 18:49
slazem se sa sale_band... i kod nas u Mostaru je ista situacija..., evo i ja prvi, da mi se nudi svirka u nekom lokalu, gdje nema pusenja, odbio bih, za neznam koji novac... al sta je tu je...

tranzit
07.08.2013, 18:56
@Amater svirac

Ti ne samo da si "amater svirac" vec kako se cini i amater "medicinski statisticar". Sve to sto si napisao znaju vec i vrapci na grani i ti nasao da nam to jos jednom ponovis, da dobro utvrdimo gradivo. Ti bas otkrio toplu vodu. Gdje sam to napisao da je pusenje zdravo ? Znas li sta znace znaci navoda na nekoj rijeci u tekstu, konkretno "zdrave" cigarete koje pominjes, a koje sam ja pomenuo u jednom od postova ? Kako vidim ne znas, pa da ti objasnim. Znace ironiju !!!! Dakle, mani se corava posla i objasnjavanja da je pusenje stetno, to mi svi vrlo dobro i bez tebe znamo. I na kraju, da te malo smirim, mnogo sam blizi medicini nego sto mozes i da zamislis, a tek puno blize nego sto si ti sa tom svojom medicinskom statistikom. No, to sve ne mijenja situaciju da ljudi i dalje puse, kao sto se i dalje pisu istine i neistine o stetnosti pusenja. Ni ti, niti bilo ko drugi nece to stanje promijeniti, kao sto ni prohibicija svojevremeno, iako vrlo rigorozna, nije iskorijenila alkohol. Apropo alkohola, ne bi trebalo, kao medicinski radnik, da pises te nebuloze o koristi alkohola, koji je daleko, daleko stetniji nego taj ozloglaseni duhan. Tek o propasti ugostiteljstva poslije donosenja zakona o zabrani pusenja si namlatio totalne nebuloze, ocigledno neupucen u privrednu situaciju. Ne iznosi dezinformacije. Ne mozes ni da predpostavis koliko negativno je ta zabrana utjecala na kompletno ugostiteljstvo. Ne tjeraj me da ti navodim podatke evroskog privrednog zavoda o propasti ugostiteljskih objekata svih rangova od kako je stupio taj zakon na snagu. Cifre su zapanjujuce, kao sto je zapanjujuca i brojka otpustenih radnika zahvaljujuci istom zakonu. Ne pisi stvari koje ne poznajes. Skupljaj informacije o umrlima od pusenja i ostavi se privrede, za to treba daleko vise znanja. U skolu, knjigu u ruke, nauci lekciju a onda dodji ponovo da diskutujemo.

harepa50
07.08.2013, 19:07
@Amater_svirac

Samo da kažem. "Ovaj tranzit" je dobro upoznat sa medicinom i medicinskom statistikom. Pored toga što je vrhunski poznavalac audio i video tehnike, računara, elektronike i energetike i sve što ide uz to, što mu je primarna struka, veliki je poznavalac medicine, uz to je i psiholog što mu je sekundarno zanimanje. Poštujem svačije diplome, kvalifikacije šta već, al tako olako reći nekome "svašta piše" nije uredu. Taj čovjek u svojim postovima nije nikad govorio "Ja, ja i samo ja", "Ja sam ovo, ja sam ono". I Tranzit ima pristupe i upoznat je sa mnogobrojnim medicinskim studijama i istraživanjima, i siguran sam da je ovo što on piše provjereno, jer on nikad neće dati informacije za koje nije siguran da li su 100% tačne. Ne, ja ne branim pušače ili nepušače, generalno, ali sa svim što je napisano u njegovim postovima vezano za cigarete i bolesti mogu da se složim. Čovjek je dao nepobitne argumente i činjenice, kao i uvijek. Ne bih pisao badava da je čovjek upravu, pogotovo kad je riječ o medicini, jer je taj čovjek sa medicinske strane meni lično pomogao više nego neki doktori ovdje. I slažem se s njim da je farmaceutska industrija jedna od najvećih mafija na svijetu, i prvi sam protiv lijekova, uvijek sam samo za prirodne, narodne lijekove. Zašto niko ne spomene da alkohol, koji je legalan, trajno uništava moždane ćelije, dok konoplja (marihuana) koja je ilegalna u većini država "razumnom" upotrebom ne? Koliko god ljudi suprotno govorili, tako je. Ista ta konoplja se hiljadama godina koristila kao lijek protiv raznih bolesti. Ulje konoplje dokazano liječi rak prostate, pa čak i rak pluća (bio je nedavno jedan slučaj u Hrvatskoj gdje je jedan čovjek koristeći tu terapiju iškašljao karcinom!).

sale_band
07.08.2013, 19:25
Ajde, bre... Repliciraj pa da idem spavat' :D
Dodato:
Kao spanska serija, jedva cekam sledecu epizodu....

tranzit
07.08.2013, 19:33
Mozda on i bi, ama ne zna sta bi, a ako i sta napise, tek onda ce biti golgota.=))=))=))=))

Sprema se Sale, sprema se, ama mu malo duze treba. Treba spremiti referat, nije sala.

Amater_svirac
07.08.2013, 19:40
tranzit, uz duzno postovanje i izvinjenje tvojim godinama i struci, nisi mi ni u jednom tvom pisaniju stavio do znanja da osudjujes pusenje, izvini, sem prve recenice ja to nisam uspeo da vidim. Sve sto si napisao je vezano za kolektivnu paranoju koja vrlo lepo uspeva i buja na prostorima Srbije, BIH... "farmacetustka mafija" itd... a jel, a sta cemo sa "dufanskom mafijem". Jel to neko izmislio takodje. Meni nije zao tebe kao pusaca, sam si odabrao, ali ima ovde sijaset "siljokurana" koji ce da se povedu za tvojom "medicinskom strukom" i prihvate tvoje opravdavanje cigareta. A jos si i psiholog, sto znaci da ti struka dozvoljava da saslusas ljude, kazes svoje misljenje a oni, videvsi u tebi kvalifikovano lice, prihvate to sto ces im reci. A ti im kazes "stetni su dodaci cigaretama"... dobro, jedan ovde je poceo da pusi "zdrave cigare", tj zavija domaci duvan, mozda zato sto mu je "drug" psiholog" tranzit rekao da su cigarete sa aromom stetne.

Jednako kako sam ja prevideo nesto sto si ti napisao, prevideo si i ti... kada sam govorio o alkoholu, pomenuo sam jednu casicu ili casu dnevno (casicu zestine, a casu vina) koji i te kako mogu pozitivno da uticu na organizam, ali to nije slucaj sa jednom cigaretom. Niko, naravno, ne moze da te spreci da se "usikas" ako ti to hoces, jel tako, niko ne moze da te spreci da popijes kutiju bensendina odjednom ako hoces, niti da pusis 5 pakli dnevno... pa mozes i da popijes i kantu vode i da umres od "trovanja vodom" zar ne... ali verovatno si bio pogodjen sto sam te prozvao pa u svojoj brzopletosti da mi "odgovoris" sto pre :-).

Nego srecom, psihologija ti je sekundarno zanimanje, manje ljudi ces da unesrecim pogresnim savetima nego sto mozes da usrecis "svirkom", mada sad i ova "mlatimudijalna" sredstva daju vama "psiholozima" (obrati paznju na navodnike :-)) da objasnite "pravo" stanje stvari o pusenju :-).
Dodato:
Dodato

Sale, zasto spavat, pa tek je dan poceo, kod mene jos uvek nije 2:00PM :-).

Zabava tek pocinje :-)

Dell
07.08.2013, 19:47
Nece ovdje bit nikakvih spanjolskih sapunica. Samo upozoravam na to da rasprava bude korektna i "sportska" bez osobnih prepirki.

sale_band
07.08.2013, 19:48
Kod mene ce da pocne za koji sat, i to radni dan... Laku noc, gledacu sutra reprizu :)

tranzit
07.08.2013, 19:50
@Amater svirac
A treba li u svakoj recenici da osudim, pusenje da bih nekoga ubijedio ? Premlad si i premalo znas, da bi donosio zakljucke o mom obrazovanju i znanju, kao i mom poslovnom uspjehu kao psihologa. Vidis, to ne bih ni pomenuo da nije bilo kolege harepa50 jer ne smatram za bitno da to uopste neko treba da zna. Kao sto sam i predpostavio, ponovo si napisao referat koji smo procitali Boga pitaj koliko puta i nista novo nam nije rekao. Bio sam vrlo konkretan, kada budes spreman za konstruktivnu diskusiju, onda dodji ponovo na ovu temu, a dotle se mani pisanja po ovom pitanju, a u sirokom luku zaobidji donosenje preuranjenih i nicim potkovanih sudova o mojoj licnosti, znanju, iskustvu i pozivu.

sale_band
07.08.2013, 19:57
Nemoj slucajno da neko ubaci reklame kad je napeto pa da pobrka koncepciju... Vidim ja da se sprema lavina.

"Les je nestao a zaplet tek poceo". :)

Amater_svirac
07.08.2013, 19:57
izvinjavam se pomenuo tvoju profesiju i uspeh u tvojoj struci, naucen sam da postujem starije i necu da sudim o tvojoj profesionalnosti, ALI i ti si bio vrlo agresivan, a ja imao sam utisak da se pokusao da opravdas pusenje kao i zbog par komentara koji su, sledeci tvoj prvi post krenuli u istom pravcu... nebitno, prepirka staje ovog trenutka.

Laku noc.
Dodato:
Sale, izvini, razocarah te :-)

Laku noc i tebi :-)

zeljko
07.08.2013, 20:00
Heheh cuj Tranzit Psiholog:DSuper druze znaci mogao bih kod tebe doci da me posavjetujes u vezi MPU-a posto to moram ici da polazem da bih ponovo dobio vozacku koju su mi majmuni policajci oduzeli kad su me po drugi put ukebali pod gasom pivkare:lol:Jbt.da se oduzimaju vozacke onima koji puse puno i tada bih meni uzeli=))=))=))

sale_band
07.08.2013, 20:00
E, ja reditelja... Cak je i Baltazar imao bolji zavrsetak. :)))

Vex
07.08.2013, 20:02
Kao sto sam i predpostavio, ponovo si napisao referat koji smo procitali Boga pitaj koliko puta i nista novo nam nije rekao.

Ako cemo realno, to se odnosi i na tebe,samo sa stanovista "drugog tabora"... Amater_svirac je iznosio pricu iz jednog ugla,a ti iz drugog ,a generalno sve te price i vrapci znaju ;)

...tako da sam skontao da je sto se teme tice bilo najbolje da umesto diskusije bude glasanje da vidimo koliko ima pushacha ,a koliko nepushacha na forumu ...inace niko ovde nikog nece ubediti da propushi,propije, ili batali neki porok... To je stvar licnog izbora i svesti i niko ne moze tu sad da ispravi krive drine. ;)

Amater_svirac
Sale, ne raspaljuj :-):lol::lol::lol:

zeljko
=))

sale_band
Da vidim jos Vexa, pa palim...
Dodato:
Sorry, zakasnio sam... :)

tranzit
07.08.2013, 20:04
@Amater svirac
Nesto si propustio, cini se. Nisam ja taj koji je krenuo sa "agresijom" vec ti. Treba li da citiram ? Nikada ne agiram, samo reagiram. Dalje, stekao si sasvim pogresan utisak, to ti samo znas iz kojeg razloga. Uopste ne branim i odobravam pusenje, samo ostavljam ljudima da sami donesu odluku o tome. Jednostavno poticanje licnosti da sama za sebe nadje najbolji put jer je tada najzadovoljnija. Jednom rijecju, psihologija !!!!!

zeljko_mo
07.08.2013, 20:06
nisam ovo zadnje upratio...

jesu li se uzeli na kraju? :-O

tranzit
07.08.2013, 20:07
Jasta rade =))=))=))=))

harepa50
07.08.2013, 20:07
dobro, jedan ovde je poceo da pusi "zdrave cigare", tj zavija domaci duvan, mozda zato sto mu je "drug" psiholog" tranzit rekao da su cigarete sa aromom stetne.

Da ne raspaljujem, samo da kažem, nije meni tranzit rekao, ja sam to i prije znao. Normalno da je čisti duhan manje štetan nego cigarete prskane kojekakvim otrovima.

Eto odoh sad da zapalim jednu :lol: pozdrav svima

sale_band
07.08.2013, 20:11
E, tu ima jedna zackoljica... Ne mislim da je bas svako u stanju da izabere najbolji put, to sto "misli" da je na najboljem putu ga zadovoljava sve dotle dok ne dodje na prvu raskrsnicu...
To je, u ovoj temi, ona sa znakom levo zabranjeno pusenje, i znakom desno dozvoljeno pusenje... Sad, dalji put je utoliko tezi sto je duzi predjeni put do te raskrsnice, ma kojunstranu doticni izabrao...
Dodato:
Ovo je bilo @tranzit brzi ste mnogo

tranzit
07.08.2013, 20:23
Pogresno mislis Sale. Nije najispravniji put (po drustvenim normativima) bezuslovno i onaj koji ce pojedinca uciniti najsrecnijim ili najzadovoljnijim. Mi kao socijalna zajednica samo pokusavamo raznim drustvenim i drzavnim normama i zakonima da usmjerimo ljude na neki "najispravniji" put, naravno onaj za koji mi mislimo da je takav ili opste mnjenje kaze da je takav ili iskustvo ... ili nauka... kaze da je takav. To nikako ne znaci da ce taj put za pojedinca zaista biti najbolji. U ovoj temi je to: srecniji sam i zadovoljniji ako pusim ili ne pusim. U pitanju je samo i iskljucivo sreca i zadovoljstvo pojedinca. Ono sto mi kao institucija, bilo koja da je, mislimo o tome, to je irelevantno. Zivot se zivi, osjeca, poima, iskljucivo u ovom momentu, ni proslost, ni buducnost ne igra nikakvu ulogu. Covjek bitise samo u ovom momentu i on je najbitniji, on je u sustini jedino bitan jer samo on i znaci zivot kao pojam. Ukoliko se pojedinac osjeca srecnim i zadovoljnim u ovom momentu, iskljucivo je to za njega pravi put, bez obzira koliko on nakaradan bio po svim normama koje poznajemo.

zeljko
07.08.2013, 20:23
Ma bolje umrijet dok je covjek jos prav,nego kad se savije onako kao jedna baba sto ovdje stanuje vise mene heheh..Malo falilo jucer da je oborim vratima kad sam ulazio na ulazna vrata zgrade.Nosio teske vrece iz prodavnice i kad sam otkljucavao gurnem vrata nogom jace da se ne bih ponovo zatvorila i da Imam vremena da sa kesama uletim,kad ono baba s druge strane unutra.Malo sam je odalamio ali hvala bogu nisam je srusio ili povrjedio=))=))=))

zeljko_mo
07.08.2013, 20:29
Tranzit ko pravi hercegovac, neka neka :)

tranzit
07.08.2013, 20:30
Nego sta nego Hercegovac.. ne d'o Bog nikom... hahahahahaha.

E bas o tome pisem Zeljko, bas o tome. To je bio neprikosnoven primjer za gornju psiholosku teoriju. Dosao si k'o kec na desetku.

sale_band
07.08.2013, 20:36
Pogresno mislis Sale. Nije najispravniji put (po drustvenim normativima) bezuslovno i onaj koji ce pojedinca uciniti najsrecnijim ili najzadovoljnijim. Mi kao socijalna zajednica samo pokusavamo raznim drustvenim i drzavnim normama i zakonima da usmjerimo ljude na neki "najispravniji" put, naravno onaj za koji mi mislimo da je takav ili opste mnjenje kaze da je takav ili iskustvo ... ili nauka... kaze da je takav. To nikako ne znaci da ce taj put za pojedinca zaista biti najbolji. U ovoj temi je to: srecniji sam i zadovoljniji ako pusim ili ne pusim. U pitanju je samo i iskljucivo sreca i zadovoljstvo pojedinca. Ono sto mi kao institucija, bilo koja da je, mislimo o tome, to je irelevantno. Zivot se zivi, osjeca, poima, iskljucivo u ovom momentu, ni proslost, ni buducnost ne igra nikakvu ulogu. Covjek bitise samo u ovom momentu i on je najbitniji, on je u sustini jedino bitan jer samo on i znaci zivot kao pojam. Ukoliko se pojedinac osjeca srecnim i zadovoljnim u ovom momentu, iskljucivo je to za njega pravi put, bez obzira koliko on nakaradan bio po svim normama koje poznajemo.

Nisi me dobro shvatio, a malo mi je kasno da kucam...
Nisam mislio na drustvene normative vec na perspektivu samog subjekta, u ovom slucaju pusaca. (A moze biti bilo sta drugo)

Kad nakon niza godina bezbriznog pusenja dodje do te "raskrsnice" (koja predstavlja kljucni momenat zivotne odluke) Ukoliko nastavi istim putem, ne menja se nista osim sto ga sada npr. grize "crv sumnje" da ce mozda nesto da mu se desi na tom putu iako je odlucio da krene "na srecu", ili, ako krene onim drugim, opet ce da ga grize "crv sumnje" da mozda nije vec prekasno "skrenuo". :D

Aj' da ne komplikujem vise, laku noc!

zeljko
07.08.2013, 20:38
Pa jbt.ima sigurno 99 i po,moda i 100 ne znam i nikako da umre jadnica,samo se pati:(Zivi sama puno puta sam je vidio nosi kese a savijena skoro do poda,samo sto ne dodiruje cestu nosom a vidi zivi jos:)Jos naidje neko ovako ko ja pun snage i mlad jak i hoce da srusi babu vratima,pa to je za ne povjerovat:lol:

sale_band
07.08.2013, 20:38
Ma bolje umrijet dok je covjek jos prav,nego kad se savije onako kao jedna baba sto ovdje stanuje vise mene heheh..Malo falilo jucer da je oborim vratima kad sam ulazio na ulazna vrata zgrade.Nosio teske vrece iz prodavnice i kad sam otkljucavao gurnem vrata nogom jace da se ne bih ponovo zatvorila i da Imam vremena da sa kesama uletim,kad ono baba s druge strane unutra.Malo sam je odalamio ali hvala bogu nisam je srusio ili povrjedio=))=))=))

To ti sad mislis jer se nisi savio :)
Veruj mi, da je toj babi drago ziveti isto koliko i tebi, bez obzira na "ugao" :)

zeljko
07.08.2013, 20:41
Ti rece laku noc a vidi jos si tu:lol:

sale_band
07.08.2013, 20:42
Samo cu odjednom "isparit" kad mi se oci sklope... I iPad zvekne na pod :)

tranzit
07.08.2013, 20:49
Razumio sam ja tebe Sale, ama nisi ti mene. Ta raskrsnica je opet samo jedan momenat u kojem covjek zivi, i taj momenat prodje, kao i svi drugi momenti u zivotu. Crv sumnje se radja uglavnom kod onih nezadovoljnih i nesrecnih. Oni koji su uspjeli da nadju pravo zadovoljstvo u svom zivotu, odnosno zbiru svih momenata, oni ne dvoume, niti ih grize bilo kakav crv jer su svjesni ispravne odluke koju su donijeli, jednostavno bili su srecni, pa bilo da su "pusili", "nepusili" ili "popusili" :lol::lol::lol::lol:

zeljko_mo
07.08.2013, 20:52
bio kod mene taj "crv sumnje" neki dan... iso kupit cigare da ih "popusim"... te nije bilo bijelog marlbora, te sta cu, ronhill ili walter wolf... te na kraju uzeo Avangard hahahaha
sretan sam covjek hvala bogu :D

Ace
07.08.2013, 20:57
Ako se ja pitam... ispravan izbor je jedino biti nepusac. Dzabe vam utehe i filozofije "najbolje svako za sebe da izabere najbolji put". Kad se svi slazu da je pusenje stetno, to vam je to, izabrali ste pogresni put ;)

tranzit
07.08.2013, 20:57
To i samo to je najbitnije, sve ostalo su budalastine kojima covjek prekracuje vrijeme do sretnih trenutaka.

Amater_svirac
07.08.2013, 21:09
Tranzit, to je u redu sto ti kazes, ali pusenje ima samo po sebi I neke druge konsekvence, ne samo srecu I zadovoljstvo pojedinca, nije u pitanju samo hocemo li mi kao institucija da osudimo pusenje ili ne iz razloga sto nam se ne svidja miris cigarete, nego postoji tu I neki socio-ekonomski factor: ja sam srecniji I zadovoljniji ako pusim, ali da li je I onaj pored mene koji ne pusi… ili me nije briga, ili ja kupim cigarete, pusim, ok, moj problem, moje pare, a onda dobijem rak pluca... i dalje je moj problem? E vidis nije vise, treba mi lecenje (niko nece nikoga pustiti na ulicu da umre istog trenutka kad dobije dijagnozu raka pluca, nego sledi komplikovana procedura lecenja, zracna terapija, hemio terapija, operacija, pa onda opet hemio I zracna terapija, boce sa kiseonikom, posete lekaru, kucne vizite – dakle ovde ne samo da si vec dao pare duvanskoj mafiji, nego sad pomazes I farmacetusku mafiju ali ovo je neka druga prica). Pa neko sve to mora da plati, a placa niko drugi nego drustvo, tj zajednica, preko razlicitih fonda koji su napunjene na grbacu poreskih obveznika. Sva ta prica o tome da je covek zadovoljan I srecam ako uzme neki svoj put ima nekog smisla ako covek kao jedinka ne pada na teret zajednice (hocu da kupim dobra kola, nema problema evo $100,000, kupim I vozim, hocu da popijem vino iz 1920 I da platim par hiljadarki dolara za bocu, hocu da iznajmim kuravu od $2000 za noc (ne znam sta bi ta mogla da uradi z ate pare al ajd). Za odluku o pusenju moras da imas smernice da ti neko kaze da li je to dobro ili nije, drustveno kontrolisane, jer mnogo kosta. Odluka je na tebe da pusis ili ne da budes srecan zbog toga ili ne, ali pre ili kasnije zbog svoje odluke mnogo kostaces “zajednicu” I zato ce zajednica da ti ogranici gde ces da pusis I da ti limitira pusenje u zatvorenom prostoru, restoranima cekaonicama, bibliotekama itd itd, jer zajednica u ovom slucaju ima puno pravo na to. Po meni ovo bi otrprilike bilo resenje: da svaki pusac potpise dokument kojim se javno odrice bilo kakve medicinske pomoci ukoliko se utvrdi da je u periodu 10 godina posle pocetka pusackog staza dobije neki od oblika kancera koji su direktno povezani sa pusenjem, sto znaci rak pluca I rak zdrela. Mada su I neki drugo oblici kancera dovedeni u direktnu vezu sa pusenjem, za ova dva se vise nego pouzdano zna.
Ja toliko.
Dodato:
iz razloga koji sam naveo gore, ne moze da bude tvoj licni izbog da li ces da pusis ili ne, mislim moze, ali zato moras da otrpis sve anti-pusacke reklame, ispiranje mozda o stetnosti pusenja... sem ako ti neko ne ponudi jednog pomenuti dokument da potpises :lol::lol::lol:

tranzit
07.08.2013, 22:26
To sto si ti napisao je cista socijalno-ekonomska analiza. O tome se moze diskutovati do mile volje (uzgred, na slicnoj temi je moja kcerka radila disertaciju i doktorirala, pa sam htio ili ne, veoma upucen u kompletnu materiju), no to je vrlo jednostrana analiza, koja uopste ne uzima u obzir psiholoski momenat. Sve vrijeme pises iskljucivo sa stanovista drzave kao institucije. Vrlo sturo teoretsko stivo, koje iskljucivo u neoliberalnim krugovima ima svoje pobornike i pristalice. Ista analiza bi se od rijeci do rijeci mogla preslikati i na alkohol, na narkotike, a i na ishranu, odnosno hranu.

Prije svega, covjek je bice koje ima svoje neponovljive karakterne crte koje ne podpadaju ni pod kakav zakon i normu. Freud je davno pokusao sa podjelom karaktera na izvjesne grupe (sangvinik, kolerik, flegman, melanholik itd...) medjutim to se pokazalo kao cisti promasaj jer je covjek isuvise kompleksna tvorevina da bi mogla biti gurnuta u neku od ladica. Teorija koju si napisao je vrlo mlada, a nastala je pojavom globalizacije, kao jedan od njenih najacih argumenata. Globalizacija sama po sebi je utopija isto toliko koliko su utopija i svi *izmi (kapitalizam, socijalizam, komunizam itd...). To je samo pokusaj da se kompletno covjecanstvo stavi pod ostru kontrolu ali taj pokusaj je uzaludan jer i on, kao i ti u gornjoj analizi, zanemaruje psihu covjeka koja se ne da kontrolisati na taj nacin.

Troskovi drustva, drzave ili kako god nazovemo socijalno okruzenje, koji eventualno nastaju radi lijecenja oboljelih od bolesti, koje opet samo eventualno izaziva pusenje, su toliko mali i zanemarljivi, da nisu vrijedni pomena. Naravno da neoliberali prikazuju te troskove u monstruoznim ciframa, medjutim to je smisljena laz koja treba da preplasi sivu masu. U imperijalistickom svijetu su zdravstvena osiguranja najbogatije institucije u drzavi. To "najbogatije" znaci stotine milijardi Dollara ili Eura. Ovo dalje znaci, da se njihov suficit i pored silnih pacijenata oboljelih od kojekakvih rakova, tuberkoloza i ostalih nemani, nalazi u stalnom i rapidnom usponu. Ovdje kompletna teorija koju si napisao pada u duboku vodu jer je i osmisljena da prevari i zamaze oci, kako bi te institucije napravile jos vecu dobit i kako bi njihov suficit rastao, ne vise linearno vec eksponencijalno jer ako miolijarde ljudi konstantno placa zdravstveno osiguranje a ono nema troskova jer su ljudi zdravi, naravno da od toga jedino zdravstvena osiguranja imaju jos vecu dobit. Silno se varas ukoliko i malo vjerujes u svu tu tiradu nadri-argumenata.

Drzava ili uopste drustvena zajednica, funkcionise sasvim drugacije i sva ta teorija je samo prasina u oci lakovjernih. Na stranu da egzaktni dokazi koliko i da li uopste, pusenje (kad smo vec kod njega) steti zdravlju na taj nacin na koji se to propagira. Izjave ljekara tipa, da pusenje skracuje zivot u prosjeku oko pet godina, su toliko nebulozne da su i djeci smijesne. Kako se uopste doslo do tog broja. Da li imamo dva potpuno ista ljudska bica od kojih jedno pusi a drugo ne, pa smo mogli eksperimentom da potvrdimo takvu teoriju !!!! Ne postoje dva ista covjeka. Ako obratis paznju, svi ti morbidni natpisi na kutijama cigatera uvijek sadrze rijec moze (can, kann...), samo kod onih bez ikakvog stida i srama stoje natpisi koji eksplicitno tvrde. Zasto se ne pominju veoma pogodne osobine nikotina, kao sto je enormno poboljsanje metabolizma ili povoljni utjecaj na altsheimer (dugogodisnji pusaci u nejvecem procentu ne dobijaju Altsheimer) ili pojacano lucenje serotonina ("hormona srece") itd... Skolska medicina je jos u djecijim pelenama i veoma, veoma malo zna. Kamo srece da nije tako. Vise su znale medicine drevnih civilizacija od ove nase danasnje skolske. Avicena je vrsio operacije bez anestezije prije mnogo, mnogo vijekova. Skolska medicina i dan danas opija pacijente i radi najbezazlenijih zahvata. Kineska medicina to radi na sasvim drugi, humaniji i neizmjerno zdraviji nacin. O pusenju ne gube nijednu jedinu rijec. Preozbiljno si shvatio i nivo danasnje medicine a i bulaznjenja zdravstvenih osiguranja u vezi sa pusenjem, gdje nam u isto vrijeme ta ista osiguranja, preporucuju kojekakve vitaminske preparate za koje se pouzdano zna da stete ili da su potpuno nepotrebni. Ruku pod ruku sa farmacijom su nepobjedivi tandem. Ipak mislim da bi trebalo da mislis svojom glavom, a ne da dopustas da budes gurnut u kolotecinu uniformnog misljenja, sto i jeste cilj globalnih igraca, imam utisak da si dovoljno inteligentan da bi to mogao da uradis.

harepa50
07.08.2013, 22:30
A evo kad smo već pokrenuli diskusiju: Šta mislite o nargili (shisha, hookah)? Neko kaže da je jedan dim nargile štetan kao 20 cigareta jer se dim filtrira kroz vodu i tako lakše lijepi za pluća, drugi kažu da uopšte nije itd.

tranzit
07.08.2013, 22:33
Harise, tu se tek lupetaju nebuloze jer da je tako, Turci i Arapi bi imali zivotno ovekivanje ne duze od 35 godina, naravno pod predpostavkom da vjerujemo lazima koje nam servira farmacija u vezi sa pusenjem. Upravo na tom primjeru se vidi koliko su beskrupulozni i koliko daleko idu kada je u pitanju njihova dobit. Procitaj gornji tekst, mislim da ce ti mnogo toga biti jasnije.

zeljko
07.08.2013, 22:35
Bas sve ovako kao sto rece Tranzit;)Svaka mu je rijec Zlata vrijedna.Poz

harepa50
07.08.2013, 22:41
Pročitao sam tekst i sve mi je jasno, objašnjeno baš onako kako se traži. To je to. Baš sam i mislio da su kod nargile isto lupetanja kao kod cigareta, smiješno.

tranzit
07.08.2013, 22:43
Zeljko, nisu to samo moje rijeci, time se bavi i filozofija i sociologija a i psihologija veoma ozbiljno, ja samo prenosim naucne analize koje ne dozvoljavaju da budu globalizovane i koje nisu pozeljni igraci u ovdasnjem svijetu. Trn u oku mogulima i sjecikesama, ama ne mogu nam zatvoriti usta jer su sami i "izmislili" demokratiju kao pokrice za svoje mahinacije, Nisu se ni nadali da to oruzje moze da se okrene i protiv njih samih.

zeljko
07.08.2013, 22:45
Bas tako hehehe

yamahapassion
07.08.2013, 22:48
Ja nikada u zivotu nisam zapalio cigaretu iako su mi i otac i majka pusaci sa ohohooo stazom. Jednostavno nije me to interesovalo pa ni da probam, ne toliko zbog otrova koji su opasni za organizam, nego zbog smrada koji svaki pusac ima.... ali ce zato coca-cola da mi dodje glave =))

nele1
07.08.2013, 22:50
Sve sve sve al pusenje neeeeeeeeeeeeee,a moze i ona al duvanje ne.

kreso
07.08.2013, 22:58
Eto, što da kažem. Dimim ko parnjača već skoro 30 godina, od 7. razreda osnovne škole. Prvo sam onako rekreacijski, jer sam aktivno igrao i nogomet dimio 4-5 pljuga stare studoške polularne stoše "Zlatno-smeđi filter 160".
Onda sam kao student počeo puno aktivno svirati i zarađivao doslovce od muzike ko Đajić. Bilo je para, pojavio se i Ronhil Light, pa smo naravno dimili njega, punu kutiju dnevno. E, al pokazao se je da je preparfumiran, od njega sam kašljao ko konj, pa sam jelte, bilo para prešao na mekani sarajvski crveni Marlboro. I dan danas čeznem za tom aromom i kvalitetom duhana. Znali su prijatelji i rođaci iz NJemačke i djutića dovoziti orginalni Marlboro, ali sarajvskom nije bio ni do koljena. E onda je došao onaj jebeni i nesretni rat. Crvenog sarajevskog Marlbora ni za ljek, pa probao naš rovinjski, ali od njega sam da izvinete dobio proljev. U to vrjeme najkvalitetija cigareta u HR je bilo kako se uspostavilo Walter Wolf, prvo plavi, pa na kraju bijeli, koji je meni dan danas prva rezerva kad nema Marlboro Gold-a. Eto, sad je to đubre od kako smo ušli u EU s 19 Kn u kratko vrijeme skočio na 25 kn, a kako magare od Liniča najavljuje do nove godine bit će i 30 kn.
Neosporivo je da su cigarete i duhan štetni ne samo po pušačevo zdravlje, nego za sve pasivne pušaće u okolici dima cigarete. I sam sam uspješno prebolio rak štitnjaće (uspostavilo se je da nema nikakve veze s cigaretama, kako sam strahovao). Eto, do dana današnjeg sam pušio u prosjeku kutiju dnevno, rjetko kad kutiju i pol, no baš računam danas, kupio sam šteku u nedelju, danas je srijeda, ali ja imam samo još 4 kutije. Znaći, da lagano idem ka 2 kutije dnevno. I sad kako mi zna reč žena da sam sve te pare koje sam izdimio i ispuhao u zrak stavio unazad 30 godina na hrpu, bio bih bogataš, a ja joj kažem da nisam pušio danas bi (osim što sam očelavio :p ) bio lud ko puška i kraj mene nebi u krugu 10 metara bilo nikoga, amožda bi i crko ko pseto kraj nekog plota, bijesan i lud od svog stresa koji nas okružuje. Ujutro, još dobro ne progledam, al sam uz kavu izdimio već prve 3 cigarete. jeste da je to već nekakav ritual, ali koliko god je štetna ta svaka prokleta jebena cigareta po moj mozak, srce i pluća, toliko mi daje volju za životom i smiruje me da ne pukne ko kokica i da netko ni kriv ni dužan ne najebe ko žuti kad me uhvati žuta minuta.
Na kraju, mislim da ne trebaju nas dodatno hebati u glavu s anti propagandom jer na posljetku svako od nas je kovač svoje sreče. Svako je krojač svoje sudbine, i ako meni tako paše, onda ću da se trujem, netko cuga pa umre od ciroze, ja dimim, pa ću riknut od ko zna čega.

zeljko
07.08.2013, 23:04
Kreso druze ja mislim da one nove Aura extra cigarete su iste kao sarajevski Marlboro.Neki cak kazu da to i jeste taj duvan samo sad se drzgacije zove.Ja ich volim da pusim samo jbg.nema ovdje da se kupi,jedino kad idem dole onda obavezno te pusim..Poz

tranzit
07.08.2013, 23:06
... jeste da je to već nekakav ritual, ali koliko god je štetna ta svaka prokleta jebena cigareta po moj mozak, srce i pluća, toliko mi daje volju za životom i smiruje me da ne pukne ko kokica i da netko ni kriv ni dužan ne najebe ko žuti kad me uhvati žuta minuta.Upravo to i samo to je vazno. Zaboravi sva ostala naprdivanja. tebi je dobro tako, ne dozvoli da ti iko pokazuje put na kojem ce ti eto kao biti bolje. Dovoljno so star, iskusan i pametan da mozes sam da odlucis- Kome smeta nek se makne, i meni smetaju nepusaci sa svojim agresivnim ponasanjem pa ih opet trpim, doduse jedva ali ih trpim. Socijalna zajednica i moze da pociva iskljucivo na kompromisima, pa onda neka ih ima sa obje strane.

kreso
07.08.2013, 23:19
Ma par puta sam pokušao i da prekinem, stvarno kad mi se je rodila kči, prvenstveno da ne pušim u kući radi malog djeteta. Pa sam svako malo išao na terasu (bio sam sam sebi glup već, sakrivam se sam od sebe u svojoj kuči).
Onda sam išao u Poreču nekom hipnotizeru s još par frendova. Uvjet je bio da samo u idučih 24 sata ne zapališ cigaretu. Frajer pokupio cca. 100 € svakom, svi moji frendovi se skinuli, ja naravno tuljan po starom :p zapalio je nakon sat vremena (da vidim hoće li biti posljedica). Potrošio pare, i dalje dimim.
Sad se je u Zagrebu pojavio neki kinez što s iglama skida ovisnost o duhanu ko rukom odnešeno (nešto u stilu frajer popiće u vrat i leđa one tanke iglice i onda u njoh pušta slabu struju). Ima par tretmana (kao rjetko uspjeva od prve), ali nakon 3-4 tretmana kažu da ti se cigareta gadi i da ti se od nje povraća. Istina bog, cijena tretmana je divlja (oko 1.000 Kn ili skoro 150 €). Ideš minimum 2-3 puta, no kako godišnje zapušim oko 1.300 € to i nije toliko skupo.
Ali kako sam reko, još mi ne smeta i još uvjek mi je čejf, tako da KI-ĆA-MI nek pričeka još neko vrijeme (samo da do onda ne otprdi van iz zemlje).

tranzit
08.08.2013, 00:16
Ne idi i ne bacaj novac badava, ni ta akupunktura nista nece promijeniti. Da li ces prestati pusiti, odlucujes iskljucivo ti, a nikakvi flasteri, zvake, igle, hipnoze i slicno. Onda kada budes ti zaista htio da prekines, tada ces i uspjeti i to bez mnogo muke.

harepa50
08.08.2013, 00:27
Sad se sjetih jednog vica, za ovu priliku. Kaže:

"Danas sam čitao naučni članak o štetnosti pušenja. Usr'o sam se od straha. I to je to, odluka je pala! Od danas, nema više čitanja!"

Hahaha, morao sam :lol:

mladenkom
08.08.2013, 01:09
Da,da,to je kao ona fora za nekog rokera ili sta je vec bio,
Prestao sam da pijem,pusim,drogiram se.Za dve nedelje izgubio sam 14 dana.

Sent from my R800x using Tapatalk 2

Amater_svirac
08.08.2013, 01:39
Dosta toga si napisao, ne slazem se sa tvojom konstatacijom, iznosis puno detalja koje su stvar tvoje licne interpretacije, na nacin koji izlozio rekle bi se da sve podakte I dokaze imas na vrh malog prsta, a dobro znamo da nije tako. Naravno, da bih te sad demantovao, morao bih da kopam po podacima, da pretrazujem baze podataka o pusacima u kini, udelu troskova lecenja obolelih pusaca u ukupnim troskovima lecenja, profitima osiguravajucih kompanija itd itd, a za to treba mnogo vremena koga ja nemam sa druge strane nema ni potrebe, jer ti verujes u sveopstu teoriju zavere, a moje predjasnje iskustvo govori da sa takvim ljudima se apsolutno ne vredi raspravljati niti voditi bilo kakvu polemiku. Jedino sto se moze uporediti s tim je polimisanje s popom da li Bog postoji ili ne postoji, tako da manimo se corava posla.

U pravu si sto se tice Zeljka, ne vredi mu da baca pare. Ako bude resio da ostavi cigarete, ostavice ih ovog trenutka, ne pomaze tu ni najskuplji tretman, ni akupunktura, ni tablete ni bilo sta drugo.

Eto toliko.
Pozdrav svim nepusacima, pusacima I onima u tranziciji.

tranzit
08.08.2013, 02:09
A meni iskustvo zaista govori da ti nisi sposoban da diskutujes jer si sklon prebrzom kreiranju sopstvenih i karikiranih predstava o ljudima koje uopste ne poznajes. Zar ne primjecujes da se sve vrijeme vise baziras na moju licnost nego na temu. Zaista imam sve te podatke "na vrh malog prsta", a sto se to tebi cini nevjerovatnim, taj problem vec moras rijesiti sam sa sobom a ne degradirajuci i vrijedjajuci mene. Tvoje nepoznavanje materije, a istovremeno silna zelja za diskusijom su vec tipicni oblik koji je poznata kategorija u psihologiji, tako da me tvoj nastup uopste ne iznenadjuje ali to jos uvijek ne znaci da cu ga tolerisati. Nisam nikakav pobornik "zavjerenickih teorija", naprotiv samo sam puki i ruralni realista. Medjutim, trebalo bi da se zapitas, a na osnovu tvog dosadasnjeg pisanja, da li zapravo ti pripadas toj kasti ili klasi ljudi. Nisi sebi uzeo dovoljno vremena pa prelistao ovaj forum i procitao bar pokoji post od ovih silnih hiljada koje sam napisao, mozda bi stekao daleko realniju sliku o meni. Prerano, ishitreno, nadmeno i uvredljivo donosis sasvim pogresne zakljucke o ljudima. Da ova diskusija ne bi presla u vrlo nezgodno vrijedjanje jer si sa tim vec poceo, bilo bi dobro da sa njom prekinemo jer nema potrebe da to za nekoga od nas dvojice bude na kraju i neprijatno i bolno.

Amater_svirac
08.08.2013, 04:22
U redu je, tranzit, u redu je...

Srdacan pozdrav i odjava,

Prijatno.

tranzit
08.08.2013, 05:10
Nije uredu, nista nije uredu jer nije uredu nacin kojim korespondiras na forumu. Radi toga je "odjava" veoma pozeljan korak !!!

Vex
08.08.2013, 06:41
Ja ne mogu da verujem sta Tranzit sve ovde pise... U zivotu nisam video čoveka koji je toliko ubedjen u sebe i jos ubedjeniji da se u sve razume... Aman... Strašno. Nemoj molim te više da pišeš o medicini i psihologiji... Cekam jos da se javis na temu zivota na Marsu i da kazes kako si iz te teme pisao seminarski rad... Ma vazi :-) . Nemoj čoveku vise da pišeš kako je u zabludi ili slicno i da nije u pravu, jer je tvoje vidjenje stvari ispravno samo iz tvog ugla i ugla pušača. Po tvom mišljenju ovaj svet je idealan ovakav kakav jeste, sve ti je na ovom svetu jasno i za sve imas odgovor... E pa, reci cu ti da nisi uvek u pravu a konkretan primer ti navodim sledeci :
Pitao je čovek za neki sempl hora, pratecih vokala... Ti si se odmah kao dobri poznavalac javio i poceo si si da pises o nekim VST bibliotekama i čudima ubedjen kako je to ovo ili ono... A ja citam i smejem se :-) istina je sledeca : to su 6 - slovima šest tonova semplovanog glasa Ivane Selakov i ništa više od toga. Skrenuo sam u off čisto da navedem primer da ne mogu svi ljudi sve da znaju i sve da se razumeju... Covek lepo piše i da ti kazem iskreno , sve ima smisla sto je napisao vezano za pušenje i lečenje... A vi sto pušite - pušite i ne morate da se pravdate, slabost je vaseg karaktera i ličnosti. Da ste jači ljudi ne bi se ni hvatali za duvan i lakse bi isli kroz zivot, ne bi morao duvan da vas smiruje itd... Zalosno je sto smo mi koji ne pusimo sa vecim nivoom svesti na nasim prostorima u manjini pa moramo da se patimo sa ovim drugim tvrdoglavim taborom. I Tranzit, nema potrebe da mi bilo sta odgovaras, znam da si mega car i poznavalac svega, prosto bi mi bilo čudno da je iko od nas ovde u pravu... Ako ne deli misljenje sa tobom, tu vec verovatno nesto nije u redu.

Sent from S⁴

tranzit
08.08.2013, 07:08
Sta ti pises uopste i odakle ti upade ? Gdje i kada tvrdim da sve znam ? Citiraj me. Kakav hor ti pominjes, kakve samplove i kakvu Ivanu Selakov. Sasvim mi je jasno da malo razumijes od svega onoga sto pisem ali to nikako ne pravda ovakav nastup prema meni. Gdje si ti zalutao ? Tesko ti je izgleda da shvatis da ima ljudi koji su se malo vise potrudili u zivotu i stekli nesto sire znanje. Imas cini se velikih problema sa autoritetima a i sa kompleksima !!! Ko tebi daje pravo da meni odredjujes da li cu da pisem ili necu da pisem, a pogotovo sta cu da pisem ? Sta ti uopsate znas i mozes, da bi se tako ponasao ? Ostavi pusenje i duhan po strani jer ovdje direktno napadas na mene kao licnost, a da ti nigdje i nista nisam skrivio. Za tebe je sve ono sto ja pisem sigurno veoma komplikovano ali to ne znaci da treba na ovaj nacin da vrijedjas i ophodis se na forumu kao slon u staklarskoj radnji. Ti nisi sposoban da bilo koga branis i izigravas mu advokata jer ti to ne dozvoljava nivo kulture i obrazovanja. Mozes samo da nastetis tome na ciju stranu stajes. Zasto uopste napadas na mene tim tonom i zasto me vrijedjas ? Ukoliko administracija nesto ne uradi radi ovakvog tvog nastupa misdlim da mi zaista nije mjesto na forumu gdje takvi tipovi kao ti mogu da pljiju po svemu sto ne razumiju i sto im se ne dopada. Ti si momak veoma pogubljen, treba veliki napor uloziti da se nadjes i skupis na jedno mjesto.

mirandess
08.08.2013, 08:35
Ama ljudi moji sta vam je, ako pusenje skracuje zivot, a sex ga produzava, pa seksajte se da bi prezivjeli :D ha ja :D

gitar
08.08.2013, 08:39
"Danas sam čitao naučni članak o štetnosti pušenja. Usr'o sam se od straha. I to je to, odluka je pala! Od danas, nema više čitanja!"

Isti slučaj sa mnom. Kupio ja ovu (http://imageshack.us/photo/my-images/692/f7nb.jpg/) knjigu, kao mnogima je pomogla :D, stigao do pola, zatvorio je i sad pušim dve kutije dnevno...:lol:

tranzit
08.08.2013, 09:09
Hahahaha... cim na koricama knjige vidis onolike silne reklame, kao sto je onih pet miliona prodatih primjeraka, te bestseler, te ovo ce vas sigurno osloboditi ovisnosti i slicno, zaobilazi je u najsirem luku. To je napisano, ne da bi te oslobidilo ovisnosti, nego novca. A i veliko je pitanje, jesi li zaista ovisnik ili samo pusis iz pukog zadovoljstva.

gitar
08.08.2013, 09:24
Pa posle 35 godina pušačkog staža sigurno je da sam ovisnik, ali ima tu i nekog zadovoljstva ;)

zeljko
08.08.2013, 10:45
"Kao slon u staklarskoj radnji"Druze Tranzit pusti Vexa on je vec poznat da voli da se ubacuje tamo gdje mu nije mjesto i da ispravlja krive drine ,kao i, mnogi ostali a da ponekad nemaju ni pojma sta su htjeli time da kazu i kome se obracaju.Takodje su previse zaljubljeni u sebe i misle da su popularni itd.Samo ti ostani ovdje na forumu jer si nama potreban kojima si do sada pomagao i previse nego sto to treba..Hvala ti za sve sto si meni licno do sada pomogao a pomogao si dosta Toga sto ni u snu ne bih znao sam..Poz

Nemoj slucajno da napustis Forum a da mi bar ne ostavis broj telefona pa kad mi sta zatreba da te pozovem telefonom :lol:

tranzit
08.08.2013, 11:00
Taman posla Zeljko kada bih radi takvih bilo sta morao da uradim. To su vrlo slabi igraci i to na tudjem terenu, pa osudjeni su na gubitak s' nulom. Samo se ti ne brini, tu sam, ziv sam, zdrav sam i jos pri svjesti, dovoljno da sa takvima s lakocom izidjem na kraj.

sale_band
08.08.2013, 11:05
E, jbg, Zeljko... To sve sto si napisao za Vexa si ovim postom upravo uradio ;)

Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2

zeljko
08.08.2013, 11:07
:lol:Ne znam kako mi nestade smailic koji sam postavio na kraju one recenice."Kao slon u staklarskoj radnji":lol:

Ma pojedinci cekaju samo da nekoga ko je vrijedan na ovom forumu nekako ostete i traze dlaku u jajetu samo da bi ga nekako zeznuli nesto.Da li je ljubomornost ili sta vec ne znam ali mislim da je to.Ne bojim se ja za tebe,ja sam davno svatio iz tvojih postova tko si ti i koliko vrijedis,tako da ja ti se poklanjam i savijam do poda:lol:Poz druze

@sale druze ne mrzim ja nikoga pa ni Vexa ali necu dozvoliti da nekoga kao sto je to Tranzit bilo ko vredja..Poz

sale_band
08.08.2013, 11:12
Smajlici su čudo... Uskor ćemo uvesti "jednacenje smajlica po zvucnosti" ili još bolje, smajlitalizaciju :)

tranzit
08.08.2013, 11:12
i traze dlaku u jajetu...Pametnije bi im bilo da traze obrnuto i u mnozini, posto za drugo i nisu sposobni. Bez smajlija !!!

svirko
08.08.2013, 11:17
Ja pušim plavi Pall Mall 100's...ajmo reć...kutiju i pol na dan, dok je neka svirka..
Da je zdrava bilo kakva cigareta...nije...
Ali da smo zatrovani već ionako sa svim i svačim, i to stoji...tako da nam cigareta i nije potrebna za "trovanje"

A usput...pojedinci nek smire malo strasti i drže se teme...da ne bi bilo "pušione" ;)

zeljko
08.08.2013, 11:21
:lol:nemoj samo mene slati u pusionu,ja svakako i previse pusim ako si mislio na mene:D
Dodato:
Dok je bio onaj Gega redovno me gadjao bananama:D

svirko
08.08.2013, 11:24
Ma znaju oni na koje se to odnosi....;)
Nemaš brige.....
Jbga...sad sam sam sebe otjerao u pušionu...odoh jednu "užgat"=))=))

zeljko
08.08.2013, 11:24
Nemoj sad i ti:lol:

Ma bolje im je da sami sebe banuju ako ovako napadaju prave ljude i drugove na forumu,ne treba da cekaju da ich neko drugi banira:lol:

svirko
08.08.2013, 11:26
jbga...moram...stislo...=))=))

kreso
08.08.2013, 11:47
Dajte molim vas, pa ovaj topic se pretvara u inkviziciju. Šta druge briga za moje ili tuđe zdravlje, ako je je moja odluka da se trujem. Brini o svom dupetu, moje ostavi na miru.
Alo ljudi, demokracija je, a prema njenim načelima svaka samostalna odluka je pravo pojedinca. Pa neću se sad nekome pravdati zašto se trujem i zašto ne želim ostaviti pušenje. To da li je i koliko štetno svi znamo, ali ne treba sada zbog toga nas ovisnike ovdje maltretirati i pilati nam kao ne valja, koje su posljedice, da ćemo umrjeti strašnom smrću ...
Pa jebo te podsječate me na Jehovine svjedoke tj. subotare koji su mi uredno dolazili skoro svaki tjedan i širili tzv pravu vjeru dok mi nije pao mrak na oči i reko jednom "Slušaj, dođeš li mi još jednom na vrata prdjeti o svom naravoučenju, kunem ti se Bogom upoznat češ sotonu osobno ! ;). Nije ga više bilo, nit njega, nit drugih. Zato poruka svim "pravovjernicima" Okanite se nas pušaća, jer čemo vas zapalit i ispušit :-t

tranzit
08.08.2013, 11:56
Rekoh li ja da su agresivni i da nisu spremni ni na kakve kompromise. Odlicno poredjenje si nasao. Kao da imaju istog ucitelja i konstantni nagon za misionarenjem, a niko ih za jezik ne vuce, niti se ljuti na njih sto ne puse. =))=))=))=))

sale_band
08.08.2013, 12:01
Demokratija kažeš?? A, gde je to?

ЂолеПФК
08.08.2013, 13:28
http://3.bp.blogspot.com/-78rb0b6csCI/UAkkezYUngI/AAAAAAAABlU/NAWY9JV-P78/s320/image-211_h.jpg
Ja sam kao manji po paklicu dnevno ovakvih konzumirao, na vreme sam prestao :D

nesaband
08.08.2013, 13:31
A na koje si presao?:lol:
Dodato:
mislim cigarete,da ne bude zabune!!!!!!!

Ace
08.08.2013, 13:46
@Tranzit
Druze bez ljutnje, al ti si poceo da pravdas bezkomromisno pusace pa su zato pojedinci istapili sa kontra stavom. U ovoj temi stavovi brane "nepusaci" a ne "pusaci". Ja licno nemam nista protiv kad neko pusi u moje drustvo, necu da umrem zbog malo dima.
Mislim da mozemo se sloziti da je bolje biti nepusac nego li pusac i jos mozemo se sloziti da je glupo savetovati odraslima da ne treba da puse jer je to njihova licna odluka ?!
Ako se slazemo onda nema potrebe od nikakve rasprave a iskreno nije ni bilo potrebe jer tema je "Dali" pusite a ne "zasto"...

kreso
08.08.2013, 14:03
@ Ace
Ajd prijatelju molim te ne popuj više.
Rekli smo da je to stvar samog pojedinca. Da izvineš boli mene jer ti hočeš da pušiš ili ne, ali mene i ostale pušaće u vezi toga ne diraj. ;)
Mislim da ovo ide u istu kategoriju dali treba geyevima suflirati da im je bolje stavljati čunu u picu nego u guzicu. =))

Mislim da je topic otišao predaleko u raspravu i da ga treba zatvoriti.

smuchac
08.08.2013, 14:05
Ja pušim aktivno već 14 godina. Aktivnim pušenjem smatram od onoga dana kada sam ih počeo kupovati svaki dan i ne smatram aktivnim pušačima jebivjetre koji zapale kad užicaju dvaput mjesečno. Počeo sam sa bijelim Ronhillom a sada sam već 9 godina na plavom Walter wolfu. Sad već kuburim i dvije kutije dnevno. Roditelji su dimili po 35 godina. Stara je prestala prije 12 godina uz pomoć bio-energije. Mnogi ne vjeruju ali ja sam svojim očima vidio. Koga zanima neka pita da ne kucam bezveze. Ista žena koja mi je majku "sredila" s tom bio-energijom nije uspjela na meni i ocu koji je samoinicijativno također prije 10 godina odjednom prestao, ničim izazvan. Brat također dimi ali one neke ženskaste cigare od kojih se koči vilica i boli glava od potezanja i ne puši niti pola kutije dnevno. Svi smo svjesni da je to loše za zdravlje kao i za zdravlje ljudi koji su u našoj blizini. Svjestan sam i da smrdim i da nemam zraka koliko mi treba i da sam dosad bacio brdo para u dim i kome god mogu u začetku pušenja, kažem mu da se ostavi toga dok nije počeo kako treba. Pušače ne branim niti imam zašto niti ću ikad. U cijeloj toj nezdravoj,smrdljivoj i nepotrebno skupoj priči samo poštujem "muda" s kojima pojedinac izabere sebi put kakav god on da je. Na kraju krajeva, sam sebi biraš put. Ako ćeš da pušiš i danas-sutra možda riknut od toga, nitko te nije silio i točka. Daljnje rasprave nema. Kod nas vrijedi poslovica: "Gušti se plaćaju." - pametnome dosta. Tko želi taj neka i puši. Na vlastitu odgovornost, naravno. A te pi*darije s lječenjem i extra parama koje jadno društvo daje za mene (baš im hvala...) reko bi Zdravko Mamić isto nabijem na *uratz.
Ja uredno plaćam sebi zdravstveno (i jedno i drugo) i tko me ne liječi taj će na lječenje ili u zamrzivač i amen. Iako pušač, ništa manje nisam vrijedan od nepušača pred Bogom, narodom i zdravstvenim ustanovama koje su mene dužne krpat dok ne crknem. Kad crknem,imaju donorsku karticu pa nek vade šta im fali. Ionako će izvadit i bez nje i unovčit. Raduje me što darujem krv pa možda nekom pomognem, obje stvari dobrovoljno radim kao što dobrovoljno i pušim. Aj uzdravlju. ;)

Amater_svirac
08.08.2013, 15:52
Ko god od vas dvojice da je administrator ovde, zamolio bih vas da ovo idzvojite kao anketu, kao sto ste i par puta uradili sa slicnim temema/pitanjima (Da li citate note? Da li ste profesionalac ili amater? itd.) u suprotnom ovakve teme uvek skrecu na prepirku.

Hvala.

ЂолеПФК
08.08.2013, 16:13
A na koje si presao?:lol:
Dodato:
mislim cigarete,da ne bude zabune!!!!!!!

Nisam prešao, piše da sam prestao :D No homo :lol:

sale_band
08.08.2013, 16:51
Ja nikada u zivotu nisam zapalio cigaretu iako su mi i otac i majka pusaci sa ohohooo stazom. Jednostavno nije me to interesovalo pa ni da probam, ne toliko zbog otrova koji su opasni za organizam, nego zbog smrada koji svaki pusac ima.... ali ce zato coca-cola da mi dodje glave =))

Coca-cola hoce sigurno, i to mnogo brze od cigareta...

Vaxter
08.08.2013, 17:04
@Amater_svirac

Ova tema neće dobiti glasanje nego ključ.

Jedva da sam par smislenih odgovora pročitao ovde.
Uglavnom mi sve deluje čiji je veći ali niko da ga izvadi.
Javljaju se samo "svedoci" sa strane da pomognu onome za koga navijaju.
Sve češće vidim da teme potpuno gube pravac i ovim ću se zaista morati pozabaviti ozbiljnije, kada budem imao dovoljno slobodnog vremena.