Pokaži Full Verziju : Farba i razredjivac - pomoc
formula95
03.08.2013, 14:04
Zanima me koliko razredjivaca ide na koliko farbe (u ovom slucaju na 0.75l). Hvala unapred.
acakasper
03.08.2013, 14:12
sve zavisi od proizvodjaca farbe,kad kupis mora pisati na ambalazi.
Zavisi da li farbaš kompresorom ili četkama.
Takođe zavisi i koji materijal farbaš.
Ako ti treba naki finiji finiš onda ti treba i učvršćivač.
Daj malo više detalja, jbg.
Je li uljana, sinteticka,akrilna, 2k, metalik farba? Kao sto rekose, zavisi i od proizvodjaca, ali sam ja uvijek dodavao vise razrjedjivaca nego sto pise :) . Najbolje ti je prvo malo pomijesati, ali u odredjenoj mjeri pa isprobati na nacemu sto ti ne treba kao test. Kad napravis najbolju smjesu, to je to. Onda po toj mjeri pravis sve koliko ti treba i farbaj... Sretno!
formula95
03.08.2013, 17:43
Ovako, skinuo sam staru farbu sa prozora, i sad treba to drvo (ram prozora) da ofarbam uljanom (osnovnom) farbom, a posle toga belom farbom, pise na njoj EMAJL LAK. Obe farbe su marke Hemmax Proffesional. Farbam cetkama, ne kompresorom.
Na punu konzervu uljane boje dolijes razredjivaca koliko ima mesta,naravno ostavis mesta da mozes da zatvoris konzervu i promesas.Bilo bi ti bolje da uzmes i mali valjkic,posto je uljana boja moze i sundjerasti ulozak i sa njim finisiras farbanje.pozz.
Nisam siguran da sam razumeo oko belog "Emajl" laka, ali ako je to beli "Enamel, sjajni sa lakom ,ond ti ne treba ispod uljana , niti bilo koja druga farba on sam pokriva to i treba da je bela i sjajna kao sto i ime kaze, "enamel" slicno kao boja zuba,ali zavisi sve cijih zuba.Poz.
formula95
08.08.2013, 11:32
Hvala na odgovorima. Emajl se bas zove ta farba, a razredio sam onako odokativno i na kraju je sve dobro ispalo :D
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.