Pokaži Full Verziju : Korg PA600QT Songbook tanspose
Kako sacuvati na Korgu PA600QT u Songbooku transpose? Npr. izaberem +4 transpose za prvu pjesmu i tako sacuvam registraciju u songbooku. Drugu pjesmu sacuvam sa -1 transpose i tako dalje... Kad izabrem onu prvu pjesmu koju sam sacuvao nece da mi vrati samo transpose +4. Gledao sam i u songbooku, ali mi je ta opcija siva,tj. ne mogu da je ukljucim-podesavam. Ako neko mozda zna kako to srediti, zamolio bih ga da napise kako.
Imaš sreću pa mi klavijatura upaljena :P
Ovako odradi, otiđi pod GLOBAL -> GENERAL CONTROL -> tab LOCK i tu sklonij katanac za Master transpose. Kada odabereš sada neki unos iz Songbook, transponovat će ti onako kako si podesio za taj unos.
LP.
Znam za to, ali mi nije pomoglo. Nesto sam bio golemo zabrljao u globalu, pa sam ucitao fabricki i opet nije radilo. Na kraju sam i u fabrickom ovo uradio sto si napisao i jos nesto cackao, tako da je proradilo. Hvala!
Eto da malo pomognem u vezi songbooka iz svog saznanja.
Naime radi se o sljedečem. U Songbook editoru za PC nemaš u izborniku (kad biraš Preferences) opciju za odabir Pa600, nego si primoran da editiraš sve podatke na Pa3X. Izgleda da mu takova postavka predstavlja problem i da radi bug u klavijaturi, jer kad i u globalu staviš postavke na master transpoze sve što je editirano u editoru na PC-u ne radi, ali ono što si napravio na samoj klavijaturi radi. Interesantno, ali i mene je zahebavao isti problem dok nisam pobrisao listu i iznova je uradio ručno na samoj klavijaturi.
roky1981
04.09.2015, 22:58
eee posto sam ja novi u ovoj prici ako ne bi problem da netko objasni (korg pa600) kako se uredjuje songbook sta mogu postavit i kako....
B-)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.